Maajoukkueet

Suomalaislegenda päättää mittavan uransa: ”Yksi lajin parhaista koskaan”

19.08.
2016
6 Kommenttia
4
Maajoukkueet
Kuva: IFF

Kuva: IFF

Viimeksi Ruotsin liigassa Tukholman AIK:ta edustanut hyökkääjä Rickie Hyvärinen päättää pitkän uransa. 13 kautta Superliigaa pelannut 35-vuotias väriläiskä voitti urallaan kaksi maailmanmestaruutta Suomen paidassa.

AIK:n lisäksi Caperiotäbyä ja Storvretaa urallaan edustanut Hyvärinen ylitti jokaisella Superliiga-kaudellaan 30 tehopisteen rajan, ja parhaalla kaudellaan 2009-2010 hän nakutteli koko sarjan pistepörssin voittoon oikeuttaneet 69 pinnaa. Samana vuonna hänet valittiin Ruotsin liigassa vuoden pelaajaksi. Lopettaminen oli lähellä jo vuosi sitten, mutta nyt oli tullut oikea aika hyvästellä salibandykentät.

– Nyt tuli oikea aika päättää ura ja antaa muille tilaa, Hyvärinen totesi ruotsalaislehti Expressenille.

Suomen maajoukkueen paidassa ensi viikolla 36 vuotta täyttävä taituri ehti pelata 56 ottelua mukavin tehopistein 58+33=91. Maajoukkuepaidasta hänet muistetaan erityisesti esityöstään Tero Tiitun ikimuistoiseen jatkoaikamaaliin Prahan MM-finaalissa joulukuussa 2008.

Hyväristä jo Caperiotäbyssä ja Storvretassa valmentanut AIK-käskyttäjä Magnus Jäderlund näkee, että Hyvärinen jättää suuren aukon lopettaessaan.

– Rickie on yksi parhaista pelaajista, joka on ikinä pelannut tätä lajia, ja sen lisäksi hän on ollut myös yksi suurimmista persoonista ja hahmoista lajin parissa, Jäderlund hehkutti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Teme
19/08/2016
Vielä kun Kohonen ja Tiitu ymmärtäisi että aika on ajanut ohi.
Katti
20/08/2016
Temelle: helppo huudella, niin kauan kun löytyy ottajia, voi helposti pelata. Aika tuskin on ajanut ohi, asenne ratkaisee. Kohonen ehkä olisi voinut esiintyä sähäkämpänä kotimaan liigassa viime kaudella, mutta ei se silti tarkoita, että aika olisi ajanut ohi.
S7
20/08/2016
Katsopa tiitun peliä tsekeissä, jos näkyy siis vielä netissä, tsekkien openit, ja sano sitten sama! Älä mutulla tai kun kaverit käskee...
S7
20/08/2016
Ja unohtui, onnea rickie uusiin koitoksiin. Olit huikea pelimies!!
nouuu!
20/08/2016
Hattu päästä ja syvä kumarrus! Huikee pelaaja! Paras suomalainen tuolla tontilla ikinä! Hyvärinen-Kohonen-Öhman! Timangia<3
ozky
09/11/2016
Tiitusta ajanu aika ohi hyvin tuo pärjää tuolla varmaa paremmin nyt puolustajana. Mikä tuo kivilehto sitte on painoo on 15kg enemmän ja kattoo ku se jää sekunnissa viis metriä kaikille ruottalaisille eikä tajua että on aika lopettaa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.