Suomalaisten tekemä Guinnessin ennätys rikkoutui – maailman pisin salibandyottelu kesti 27 tuntia

Sveitsissä väännettiin kaikkiaan 27 tuntia putkeen salibandyn merkeissä. Kuva: Iiro Karesniemi

Sveitsissä väännettiin kaikkiaan 27 tuntia putkeen salibandyn merkeissä. Kuva: Iiro Karesniemi
Sveitsissä väännettiin kaikkiaan 27 tuntia putkeen salibandyn merkeissä. Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Maailman pisin salibandyottelu pelattiin 23.-24.7. Sveitsissä. Lussy Sport Arenalla Chatel-St-Denisissä oteltu kamppailu kesti kaikkiaan 27 tuntia.

Ottelussa oli mukana 40 sveitsiläisjoukkue UHT Semsalesin pelaajaa, jotka mittelivät lauantaista sunnuntaihin viisi vastaan viisi -peliä yli vuorokauden ajan. Pitkä vääntö päättyi sopuisaan 180-180 -tasatulokseen. Tulos kirjattiin Guinnessin ennätyksiin.

Maailman virallisesti pisin salibandyottelu oli pelattu tätä ennen Suomessa kesällä 2013 IFF:n mukaan. Tuolloin Lappeenrannan teknillisen yliopiston joukkue ja Urheilu Koskimies Team mittelivät paremmuudesta 26 tunnin ajan.

Mailattomien järjestämä maratonottelu kesti viime vuonna Seinäjoella kaikkiaan 28 tuntia, mutta se ei ole Guinnessin hyväksymä ”virallinen” ennätys.

Lisää aiheesta IFF:n sivuilla
Uutinen Guinnessin sivuilla

Juttua muokattu 14.8. Klo 10.52

6 comments

  1. Nyt kyllä tarkistaisin uutisen paikkansa pitävyyden. Viime kesäkuussa Mailattomat Seinäjoelta rikkoi tuon Lappeenrantalaisten ennätyksen, en nyt vaan muista mikä oli peliaika, joku voinee varmistaa asian.

  2. Juttua on muokattu. Mailattomien ottelu kesti tosiaan pidempään kuin tuo artikkelissa mainittu ottelu, mutta se ei ole näemmä ns. ”virallinen” ennätys.

  3. Seinäjoella ei ollut paikalla virallisia guinnesin valvojia.Mitkä olisi kuulemma maksanut tonneja.Mistä syystä virallistaminen hieman kestää.Katotaan miten poikien käy,et tuleeko virallista hyväksyntää.