Juniorit

Suomelle kolme uutta salibandymaajoukkuetta

17.08.
2016
1 Kommentti
12
Kuva: Salibandyliiga

Kuva: Salibandyliiga

Salibandyliiton huippu-urheilusektorilla on kesän aikana tehty uudistuksia pelaajakehitykseen ja maajoukkuetoimintaan liittyen. Ulospäin näkyvimpinä tuloksina Salibandyliitto perustaa U16-maajoukkueet pojille ja tytöille sekä miesten U23-maajoukkueen. Uudistuksista kertoo Salibandyliiton floorball.fi-sivusto.

Tärkeä osa kokonaisuudessa on Eerikkilän urheiluopiston suojissa toimivan Floorball Academyn (FBA) ja Salibandyliiton pelaajapolun uudistaminen ja toimintojen tehokas yhdistäminen.

– Yhtälöstä rakentuu Salibandyliiton valmennuslinja. Sen myötä siirrytään pelaajakehityksessä kohti maajoukkuetietä, jossa yhdistyy entisen pelaajapolun ja FBA-toiminnan parhaat puolet, valottaa Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Petri Kettunen.

– Kyse on kokonaisvaltaisesta pelaajien kehittymisen seurannasta sekä seurojen valmennuspäälliköiden ja valmentajien kehittymisestä, jonka tavoitteena on laadukkaampi arki yksittäisille pelaajille ja joukkueille. Uusi järjestelmä starttaa vuoden 2017 keväällä, hän jatkaa.

Osa maajoukkuetien uudistamista on uusien ikäluokkamaajoukkueiden perustaminen alkupäähän. Tyttöjen ja poikien U16-maajoukkuetoiminta alkaa vuonna 2017. Miesten maajoukkuetien väliportaaksi perustetaan U23-maajoukkue, joka on merkittävä askel U19-maajoukkueen jälkeen kohti miesten maajoukkuetta.

U23-maajoukkueen päävalmentajana toimii Nuorten Olympiavalmentaja Lasse Eriksson. Hänen apunaan on Happeen liigajoukkueen valmentaja Mikko Lehto.

Miesten U23-maajoukkueen ensimmäinen tapahtuma on Polish Open -turnaus Puolan Wroclawissa syyskuussa. Polish Open on esiturnaus kesällä 2017 Puolassa järjestettäviin World Games -kisoihin. U23-maajoukkueen tapahtumiin voidaan tarvittaessa valita mukaan 1-4 yli-ikäistä, mutta kuitenkin alle 25-vuotiasta pelaajaa.

Valmentajat ensi vuonna toimintansa aloittaviin U16-maajoukkueisiin nimitetään myöhemmin.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Spede
17/08/2016
Onhan toi nyt paljon fiksumpaa, mitä laittaa opiskelijoiden kisoihin täys sirkus pelleileen.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.