Mika Kohosella varustettu Suomen joukkue Ruotsi-otteluihin nimetty – ”Osumatarkkuuden pelaajavalinnoissa pitää olla suuri”

Kaiken nähneet ja kokeneet Teto Tiitu ja Mika Kohonen ovat mukana syyskuun Ruotsi-otteluissa. Kuva: Salibandyliiga

Kaiken nähneet ja kokeneet Teto Tiitu ja Mika Kohonen ovat mukana syyskuun Ruotsi-otteluissa. Kuva: Salibandyliiga
Kaiken nähneet ja kokeneet Teto Tiitu ja Mika Kohonen ovat mukana syyskuun Ruotsi-otteluissa. Kuva: Salibandyliiga

Latvian Riiassa pelattavat miesten MM-kisat lähestyvät, ja yksi askel matkalla kohti kisoja on tuplamaaottelu Ruotsia vastaan syyskuussa. Päävalmentaja Petri Kettunen on nimennyt miehistön Uumajassa ja Vantaalla pelattaviin kamppailuihin.

Kaksiosaisen maaottelutapahtuman ensimmäiset kohtaamiset rakkaiden vihollisten välillä nähdään Uumajassa. Miehet ottavat yhteen 8. syyskuuta, ja naiset pelaavat seuraavana päivänä. Toiset kamppailut pelataan sunnuntaina 11. syyskuuta Vantaan Energia Areenalla.

Miehille Ruotsi-maaottelut toimivat tärkeänä etappina matkalla kohti MM-kisoja.

– Näin on. Uumajan ja Vantaan maaottelut ovat toiseksi viimeinen pelillinen tapahtuma ennen joulukuuta. Mukaan on valittu pelaajia kesäleirityksen ja opiskelijoiden MM-kisojen näyttöjen perusteella, kertoo salibandymiesten päävalmentaja Petri Kettunen.

Koska maajoukkuetapahtumia on niukalti, vastassa hallitseva maailmanmestari ja MM-kisat kolkuttelevat pian ovella, Ruotsi-otteluihin nimetty joukkue on hyvin pitkälti se, joka matkaa joulukuussa Riikaan hakemaan täysosumaa.

– Kyllä osumatarkkuus pelaajavalinnoissa pitää tässä vaiheessa olla suuri. Parilta konkariosaston mieheltä haluamme näytöt missä tällä hetkellä mennään. Toki viime hetken loukkaantumisia voi aina tulla, mutta tällaiset tapaukset käsitellään sitten erikseen.

MM-kisojen kenraaliharjoitus on marraskuun EuroFloorball Tour -turnaus. Salibandyliigakausi alkaa syyskuun puolivälissä, joten liigatarkkailuun jää Kettusen laskelmissa aikaa vain viisi viikkoa.

Tyytyväisyydellä päävalmentaja kertoo, että maajoukkueen kesäleireillä tehdyt testit osoittavat maajoukkueen olevan kovemmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin.

– Vaikka taitolajista on kyse, intensiivinen turnaus vaatii, että kuntopohjan pitää kestää ja että pelaajat palautuvat nopeasti.

Millaisia korjausliikkeitä pelillisiin asioihin on tehty edellisten kisojen jälkeen?

– Erikoistilannepelaaminen ja oma pallollinen peli. Göteborgin finaalissa puolustettiin pallolla hyvin, mutta nyt on keskitytty hyökkäyspään pallolliseen pelaamiseen. Maalintekopaikkoja pitää pystyä luomaan enemmän.

Viime kevään EFT-turnauksessa Suomi kukisti Ruotsin 4-3 oltuaan tappiolla 0-3 ja heinäkuussa opiskelijoiden MM-kisojen finaalissa kiri riemastuttavasti 0-4-tilanteesta 5-4-jatkoaikavoittoon.

– Hyvää venymistä on nähty, mutta tavoite tietysti on, että ei päästetä vastustajaa tämänkaltaisille karkumatkoille.

Millaisia otatuksia odotat Ruotsia vastaan?

– Ruotsi on aina timantinkova vastus ja tapahtumina nämä ovat kirsikkoja kakussa. Yhteen isketään tosissaan, päävalmentaja lupaa.

Teksti: Floorball.fi

Suomen joukkue Ruotsi-otteluihin:

maajengi1

Päävalmentaja Petri Kettunen
Valmentajat Mika Ahonen, Juha Jäntti, Henri Toivoniemi (mv)
Hierojat Ari Haapalainen, Juuso Kilpikoski
Fysio Aleksi Öhman
Team Manager Kimmo Nurminen

18 comments

  1. Mika Kohonen, oikeesti? Miksi?.. Pelkällä kokemuksella ei enään, tarpeeks muitakin johtajia tuossa nipussa. Liigassa vain yli 100 parempaa nimeä tohon porukkaan. Hohhoijaa taas, pelkällä nimellä maajoukkueeseen. Ei näin.

  2. Hyökkääjistä 5/11 Happee kasvatteja + hullunkin voi melkein laskea. On ne kovia. Tä? Uskon Mihun kisapaikkaan, vaikken itse sitä valitsisi. Mutta eipähän ole mun juttu. Järvet, rickit, kohosmikot, vänät yms. ovat jo jättäneet maajoukkueen.

  3. Mikko Leikkanen puuttuu? Pakko olla loukissa. Ja Salon voisi oikeasti nostaa paperillakin sinne hyökkääjiin, vaan onko kettuspete vaan niin ovela.

  4. Mika Kohonen on huikea pelaaja, mutta ei kyllä mahdu mun järkeen, jos ”vie” Hyvösen tai Pihan paikan kisajoukkueesta.

  5. Myös Jonne Junkkarinen puuttuu puolustuksesta. Olisiko jotain pientä vammaa sitten kun katsoi Happee-OLS harkkapeliä katsomosta käsin. Jäntin puheita kun on YLEn lähetyksissä kuunnellut niin eiköhän Junketti aika korkealla ole Kettusenkin papereissa MM-miehistöä valitessa. Mikähän Oscar Hännisen tilanne on, onko miehellä vielä toivoa toipua vielä täyteen kuntoon Riikaan?

  6. Suomen top 2 senoista toinen salo pakiksi, miksi? Toivottavasti vaan paperilla näin. Jos oikeesti, niin liityn kettusen dissaus klaaniin. Huippusentterit on tie menestykseen ja ainakin 2 meillä on, kukkola ja salo

  7. Ja missä leikkanen? Tiitu antoi hyvät näytöt prahassa pakkina, että joku muu pois. Siis jos leikkanen kunnossa, ei voi olla valitsematta, jos vähääkään seurasi plaijareita

  8. Lindfors on ainoana Espoolaisena varmasti vahingossa valittu? Talvitie, Pfitzner, Kaltiainen, Töllikkö ja Raikamo ovat näyttönsä antaneet ja kuuluisivat maajoukkueseen mutta ei näköjään Kettusen mielestä.
    Onko Espoolaisuus nyt tullut esteeksi päästä MM kisoihin?
    Toivottavasti seuraava päävalmentaja on Nykky tai Ahtiainen niin saadaan tulevaisuudessa myös Espoolaisia maajoukkueeseen.
    Öljymiehet saa tästä pelleilystä vaan lisää sisua ja voivat rauhassa keskittyä oman joukkueensa menestykseen.

  9. Casper ollut mukana, heikoin tuloksin, ei oo ollut sama äijä kuin esportissa. Toki on tuolla yksi täysturisti ja varmasti kisoissa oli näytöt mitkä hyvänsä…

  10. Kotilaisen valinta olikin varma kun näki otteet ed. matseissa, toi paljon hyökkäys voimaa omalle ketjulleen. Ja sitä tarvitaan tuossakin jengissa… Jossain vaiheessa toivoisi näkevän Savosen ja Kotilaisen samassa ketjussa…

  11. Junkkarinen on ollut loukissa sieltä viime talvesta asti nivusvammaa potien. Keväällähän hän pelas aina tuskaillen erän sieltä täältä. Happeella edelleen aika murheellinen loukkitilanne.

  12. Mä heitän omani(pakit paha, kun hyviä monta):
    Kapanen-Kukkola- Kailiala : Väänänen-Stenfors
    Salin-Salo-Manninen : Tiitu-Savonen

  13. Kotilainen-Pylsy-Moilanen : Lamminen-Lindfors
    (lähti vahingossa viesti liian aikaisin, siksi kaksi)

  14. Noin esitettynä ei ihan huonolta vaikuta ainakaan kolme ketjua. Mietityttää vaan mahtuuko Kotilainen ja Manninen samaan ketjuun vai vaikuttaako Happeehistoria negatiivisesti.

  15. Ei noinkaan huono, tausta ei sais vaikuttaa. Mun mutuilussa nään että kotilainen-moilanen ois hyvä. Mut sinänsä mun tiedot ei parhaat :-). Mut kai sitä saa arvailla

  16. Junketti ja Talvitie puuttuu, Junkalla tosin on jotain loukin poikasra vieläkin