Maajoukkueet

Suomen naiset Ruotsi-otteluihin valittu – kaikki liigavalmentajat kutsuttu seuraamaan kamppailua

21.08.
2016
2 Kommenttia
5
Maajoukkueet
Kuva: IFF

Kuva: IFF

Suomen naisten salibandymaajoukkue syyskuun Ruotsi-otteluihin on valittu. Asiasta kertoo Salibandyliiton floorball.fi-sivusto.

Naisten maajoukkueen kesä sujui vauhdikkaasti, kun kesäkuussa kokoonnuttiin MM2017-projektin starttileirille Eerikkilään ja heinäkuussa edessä olivat opiskelijoiden MM-kisat Portugalissa. Porton MM-kisat huipentuivat äärimmäiseen jännittävään finaaliin Ruotsia vastaan, jossa MM-kulta ratkaistiin vasta rangaistuslaukauskisassa.

Kahdessa edellisessä arvokisafinaalissa (WUFC2014, WFC2015) Ruotsi oli vienyt mestaruuden rangaistuslaukauksilla, mutta kolmas kerta toden sanoi Suomelle, kun Eliisa Alangon, My Kippilän ja Jaana Lirkin maaleilla sekä Tiltu Siltasen torjunnoilla Suomi nappasi makean maailmanmestaruuden.

Nappiin menneiden opiskelijakisojen jälkeen naisten maajoukkue pääsee testaamaan Ruotsin kuntoa heti uudestaan syyskuussa, kun maat kohtaavat perinteisissä kaksoismaatteluissa. Naisten ottelut pelataan perjantaina 9.9.2016 Uumajassa sekä sunnuntaina 11.9.2016 Vantaan Energia Areenalla.

Naisten maajoukkueen valmennustiimi Lasse Kurronen, Irina Peltola ja Markus Huhtimo on koonnut maaottelutapahtumaan joukkueen, jossa sekoittuvat nuoruus ja kokemus.

Suomen ennestäänkin vahva puolustuspää vahvistuu edelleen, kun UHC Dietlikonissa pelaava, kokenut Laura Mertsalmi (kuvassa) tekee paluun Suomen väreihin. Puolustuksen johtohahmona Mertsalmi nähtiin edellisen kerran joulukuun kotikisoissa. Opiskelijoiden kultajoukkueesta naisten maajoukkueessa ensiesiintymisen tekevät kultavahti Tiltu Siltanen sekä hyökkäyspään maalitykki Julia Turunen.

Ensimmäistä kertaa naisten Suomi-paidan päälleen pukevat myös kesäleirillä pirteästi esiintynyt nuorisokolmikko eli TPS-pelaajat Jenna Saario ja Sofia Leino sekä Sveitsin Zug Unitediin kesällä siirtynyt taitava rightin hyökkääjä Sara Piispa.

– Mukana on viisi ensikertalaista, joita Ruotsin kohtaaminen saattaa vähän jännittääkin. Meidän tavoitteena on rakentaa ilmapiiriä, johon on helppo tulla niin uusien kuin kokeneempienkin pelaajien. Kilpailua pelipaikoista on tällä hetkellä ihan mukavasti, vaikka jonkin verran porukkaa onkin vielä sairastuvalla. MM-kisoihin on reilu vuosi aikaa, joten hyvin tässä ehtii kierrättää ja kokeilla pelaajia. Tämä strategia jatkunee kauden aikana ja toivottavasti uusiakin läpilyöntejä maajoukkueeseen tapahtuu, päävalmentaja Lasse Kurronen taustoittaa joukkueen rakentamista.

Suomen joukkue aloittaa maaotteluihin valmistautumisen keskiviikkona 7.9.2016, jolloin edessä ovat ensin testit Tiger Sport Areenalla ja iltapäivällä joukkue lentää Uumajaan. Uumajassa joukkue harjoittelee kolmesti ennen perjantain ottelua. Lauantaina on paluu Suomeen ja valmistautuminen sunnuntain Energia Areenan otteluun.

Kuva: perwiklund.se

Kuva: perwiklund.se

– Mielenkiinnolla odotan, miten hyvin pelaajat ovat sitoutuneet harjoitteluun kesällä. Testaamme pelaajat tapahtuman aluksi ja pystymme antamaan palautteen heti. Tavoitteemme on olla maailman paras joukkue ja siinä yhtälössä vapaamatkustajan paikkoja ei ole. Tietysti aina on mukava myös nähdä missä mennään pelillisesti suhteessa Ruotsiin. Näin kesän jälkeen on aina vähä kysymysmerkkejä ilmassa, Kurronen pohtii.

Päävalmentaja Kurronen kertoon, että maajoukkuevalmennus rakentaa aktiivisesti yhteistyötä myös naisten liigajoukkueiden kanssa.

– Olemme kutsuneet sunnuntain otteluun kaikki liigavalmentajat ja tarkoitus olisi rakentaa toimintatapaa, jotta maajoukkueen ja seurojen välistä yhteistyötä saadaan parannettua. Toivottavasti saamme kaikki seurat edustettuina paikalle ja vietyä yhteistyötä eteenpäin.

Ruotsi-otteluiden otteluohjelma (ajat Suomen aikaa)
Torstai 8.9.2016 klo 20:10 Miehet: Ruotsi-Suomi, Umeå Energi Arena
Perjantai 9.9.2016 klo 20:10 Naiset: Ruotsi-Suomi, Umeå Energi Arena
Sunnuntai 11.9.2016 klo 13:00 Naiset: Suomi-Ruotsi, Vantaan Energia Areena
Sunnuntai 11.9.2016 klo 16:00 Miehet: Suomi-Ruotsi, Vantaan Energia Areena
Sunnuntaina Suomessa pelattavien otteluiden lipuista iso osa on jo myyty ja viime vuonna tapahtuma oli loppuunmyyty.

Maalivahdit:
Laura Loisa, 25, Classic
Tiltu Siltanen, 27, SB-Pro

Puolustajat:
Minna Kallio, 33, Classic
Mia Karjalainen, 28, PSS
My Kippilä, 20, Rönnby IBK (SWE)
Inka Lampinen, 26 NST-Lappeenranta
Laura Manninen, 23, Pixbo Wallenstam (SWE)
Laura Mertsalmi, 27, UHC Dietlikon (SUI)
Hanna Sipiläinen, 27, Classic

Hyökkääjät:
Eliisa Alanko, 27, Classic
Kristiina Kauppila, 24, Classic
Elina Kujala, 29, SB-Pro
Karoliina Kujala, 29, SB-Pro
Sofia Leino, 19, TPS
Jaana Lirkki, 25, SB-Pro
Sanni Nieminen, 25, Classic
Sara Piispa, 20, Zug United (SUI)
Nina Rantala, 27, Classic
Jenna Saario, 18, TPS
Julia Turunen, 21, PSS

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
superman
23/08/2016
Hyvä ajatus, muttei valitettavasti toteudu. Kaikki koutsit kutsuttu mutta ehkä 2 tulee. Ei ole käyneet aiemminkaan, niin eivät tule tälläkään kertaa. Ugh.
BJBG
24/08/2016
Hienoa, että nuoria pelaajia on päässyt maajoukkueeseen! Eivät ehkä vielä kykene hentoisina haastamaan ruosalaisia goljatteja, mutta varmasti motivoi hyvään fyysiseen harjoitteluun ja ovat sitten MM-kisoissa valmiita kaatamaan Ruotsin - ja muut vahvat maat :)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.