TPS menettää maalitykkinsä Ruotsiin – Nurminen palaa takalinjoille

21-vuotias Waltter Mahlberg pääsee testaamaan taitojaan Ruotsin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Kuva: Anssi Koskinen

21-vuotias Waltter Mahlberg pääsee testaamaan taitojaan Ruotsin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Kuva: Anssi Koskinen
21-vuotias Waltter Mahlberg pääsee testaamaan taitojaan Ruotsin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Kuva: Anssi Koskinen

Turun Palloseura julkaisi keskiviikkona uusia pelaajasopimuksia alkavalle miesten Salibandyliiga-kaudelle. Samalla seura ilmoitti, että turkulaisten viime kauden paras maalintekijä Waltter Mahlberg siirtyy Ruotsin Allsvenskaniin.

21-vuotiaalla Mahlbergillä oli sopimus tälle kaudelle TPS:n kanssa, mutta länsinaapurin toiseksi korkeimmalle sarjatasolla pelaava Visby IBK hankki hyökkääjän riveihinsä siirtokorvausta vastaan.

Mahlberg iski viime kaudella tehopisteet 17+6=21 ja oli joukkueen kolmanneksi tehokkain runkosarjassa. Lisäksi hän saalisti seitsemässä pudotuspeliottelussa kuusi (4+2) tehopistettä.

Visby IBK sijoittui viime kaudella Allsvenskanin etelälohkossa viidenneksi.

Uusivanhana pelaajana TPS:aan liittyy mukaan Janne Nurminen. 28-vuotias puolustaja edusti kaksi viime kautta espoolaista Oilersia. Aiemmin neljä kautta TPS:aa edustanut ja kapteeninakin ollut Nurminen sai viime kauden päätteeksi palkintokaappiinsa SM-hopeamitalin, kun Oilers hävisi Superfinaalin Tampereen Classicille.

Nurmisen mukaan päätös Turkuun paluusta oli helppo.

– Kun työnantajan kanssa järjestyi töiden jatkuminen Turussa ja samalla avopuoliso oli myös halukas palaamaan tänne, saimme tällaisen kompromissin järjestettyä. Päätöksestä teki todella helpon, kun tiesi, mikä paikallinen Palloseura täällä on, Nurminen kertoi TPS:n videohaastattelussa.

Jatkosopimukset turkulaisten kanssa rustasivat myös 37-vuotias Toni Läntinen sekä nuorten maajoukkueringissä mukana oleva Jussi Töyrylä.

Ohessa linkki TPS:n videohaastatteluun Janne Nurmisen kanssa. Samalla videolla myös päävalmentaja Aki Vilander kertoo mietteitään joukkueen tuoreista pelaajauutisista.

Linkki: Uutinen TPS:n sivuilla

7 comments

  1. Waltterin lähtö oli valitettavaa. Tollanen pelaaja uupuu TPS:n rosterista nyt. Toivottavasti Jalolle, Töyrylälle ja Ervastille annetaan vapautta tulla maalitykiksi. Saarinen onneksi jatkaa, joten yksi puhdas maalitykki sieltä sentään löytyy.
    Opiskelijoiden MM-kisojen perusteella Aliniakin voisi koittaa hyökkäykseen.
    Ainakin nyt, kun puolustus on yksi koko liigan kovimmista.

    Ihan hirveä säbäguru ei tarvitse olla, jos veikkaa TPS:n olevan yksi vähiten maaleja päästäviä joukkueita ensi kaudella. Sen verran kova puolustus on kasassa ja Luukkonen viimeisenä lukkona maalilla. Ja sillähän puolustuksellahan mennään pitkälle aina pudotuspeleissä. Ehkä ei ihan finaalin asti vielä ensi keväänä, mutta jos toi runko pysyy samana, niin kannu nousee 2018.

  2. TERHI:lle, miten TPS:n puolustus on yksi koko liigan kovimmista? Jos LStenforsia ei lasketa, niin muuthan ovat suht keskivertoa liigapuolustajaa huonompia. Janne Nurminen Oilersissa epätasasilla minuuteilla, mutta silti selkeä vahvistus TPS alakertaan. Taisi TPS pärjätä uusilla esiinnousseilla hyökkääjillä ja pelitavalla viimekaudella, ei niinkään nimenomaan puolustajilla.

  3. Jos Raisiosta sanoo, että TPS:n pakit on keskimääräistä huonompia paljastaa hän samalla että ei ymmärrä lajista mitään. Olen samaa mieltä kuin Terhi. TPS:n pakisto ja Luukkonen siihen maalille on liigan kovimpia. Ei välttämättä taitavimpia mutta todennäköisesti ilkein.

  4. En puhunutkaan viime kaudesta, mutta oli puolustus jo silloin kova. Hyökkäys, no 5,2 maalia/peli oli aika huono keskiarvo. Nyt on puolustuksessa Stenfors x 2 ja Nurminen x 2, sekä Kanervisto, Laine, Alin ja Järvinen taas vuoden kokeneempia. Lisäksi alasarjoista tuli pari potentiaalista uutta puolustajaa.

  5. Kova menetyshän tuo on, mutta kiitos vain näistä muutamasta kaudesta, Janne!

  6. Mahlberg bongattu ´västerin yössä vaahtosammutin kädessä