Ulkomaat

Tshekin liigakausi käynnistyy historiallisesti – salibandyn ensimmäinen virallinen ulkoilmaottelu näkee päivänvalonsa

03.08.
2016
0 Kommenttia
6
Ulkomaat
FbŠ Bohemians ja Florbol Chodov ovat järjestämässä Tšekin liigakausille ainutlaatuista avauspäivää. Kuva: perwiklund.se

FbŠ Bohemians (kuvassa valkovihreissä paidoissa) ja Florbol Chodov ovat järjestämässä Tšekin liigakausille ainutlaatuista avauspäivää. Kuva: perwiklund.se

Tšekin liigakaudet polkaistaan käyntiin 17. syyskuuta ja Prahassa on luvassa toistaiseksi uniikki tapahtuma, kun paikalliskilpailijat FbŠ Bohemians ja Florbal Chodov järjestävät yhdessä ulkoilmatapahtumapäivän, jossa joukkueet avaavat sekä miesten että naisten liigakauden.

Tenniksen aktiiviseuraajille tuttu Štvanice-saaren tennisstadion sekä sen keskuskenttä valjastetaan koko päiväksi salibandya varten. Keskuskentän katsomokapasiteetti on tapahtumassa noin 7000, joten mahdollisuudet liigan uuden katsojaennätyksen syntymiseen ovat suuret. Päivä alkaa seurojen juniorijoukkueiden turnauksella, jota seuraavat naisten liigakauden avausottelu sekä miesten Tipsport Superligan avausottelu. Salibandyn lisäksi stadionilla on tarjolla ruokaa, live-musiikkia sekä yllätysohjelmaa.

Tapahtumapäivä on määritelty myös merkkipäiväksi molemmille seuroille. Tšekin hallitseva mestari Florbol Chodov viettää alkavalla kaudella 25-vuotisjuhliaan ja joukkueessa pelaavat esimerkiksi Tšekin maajoukkuepelaajat Patrik Dóža ja Tomáš Sýkora sekä vuoden 2014 MM-kisojen torjuntaprosenttitilaston yhden pelatun ottelun saldolla 88.2 % nimiinsä vienyt maalivahti Jan Barák.

Alkava kausi on juhlakausi myös FbŠ Bohemiansille, kun seura saavuttaa 20 vuoden iän. Viime kaudella Bohemians oli Tšekin runkosarjassa kuudes ja hävisi puolivälierissä intelligence Bulldogs Brnolle otteluvoitoin 2-4.

Bohemiansin markkinointijohtaja Jakub Doubrava kommentoi Florbal.cz-sivuston haastattelussa:

– Tennisstadion on täydellinen paikka tapahtuman järjestämiselle. Keskuskentällä on pitkä ja monipuolinen historia ja uskon, että pystymme luomaan sekä katsojille että pelaajille ainutkertaisen kokemuksen.

Florbol Chodovin markkinointipäällikkö David Podhráský on samoilla linjoilla kollegansa kanssa:

– Bohemians on visioinut hienon tapahtuman ja olemme mielellämme avustaneet projektissa. Uskon, että yhdessä onnistumme ja pystymme järjestämään ikimuistoisen päivän. Toivottavasti päivään osuu hyvä sää ja katsojat pystyvät nauttimaan täysillä.

Lue myös
Innebandymagazinet.se: Historisk start på den tjeckiska säsongen
Florbal.cz: Superligové překvapení: Nová sezona začne pod širým nebem v tenisovém chrámu!
FbŠ Bohemians: FLORBALOVÁ SEZÓNA ZAČNE UTKÁNÍM POD ŠIRÝM NEBEM NA ŠTVANICI. BOHEMIANS VYZVOU MISTROVSKÝ CHODOV
Florbal Chodov: FLORBALOVOU SEZÓNU ZAČNEME UTKÁNÍM POD ŠIRÝM NEBEM NA ŠTVANICI!

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.