Liigat

20-vuotiaalla maaliruiskulla isot saappaat Raumalla: ”Aika paljon oli poislähtijöitä”

13.09.
2016
2 Kommenttia
2
Liigat
Kuva: Mika Hilska

Kuva: Mika Hilska

Rauman SalBa lähtee syksyllä 2016 seuran historian kolmanteen liigakauteen. Pääkäskijä vaihtui keväällä, kun Petri Seppinen otti vetovastuun Juha Mäkilän jälkeen. Kahdesti sarjapaikasta karsinut satakuntalaispoppoo lähtee sesonkiin haastavista lähtökohdista.

Laitahyökkääjä Jani Lehtoniemi, 20, on jo onnistunut varsin hyvin liigaurallaan. Nuoren maalintekijä harteilla lepää paljon vastuuta. Miehenalun itsensä mukaan kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin.

– Se on sujunut hienosti. Kesällä ollaan menty kovaa ja fysiikkapuolta on kehitetty. Hiukan erilaista ja kovempaa menoa kuin aikaisempina kesinä. Mielestäni tämä on ollut paras kesä valmistautumisen kannalta, Lehtoniemi valaisi Pääkallo.fi:lle liigakauden avauspressissä.

SalBa ei kuulunut siirtomarkkinoiden voittajiin, ja vielä elokuun puolivälissä vaikutti siltä, että joukkueelta uupui ketjullinen pelaajia. Tilanne on kuitenkin helpottunut kauden alun lähestyessä.

– Joo, kyllähän siinä oli jonkin verran hankaluuksia. Aika paljon oli poislähtijöitä. On meille pikku hiljaa tullut lisää pelaajia, mutta ei tosiaan missään isoissa ryppäissä. Aina silloin tällöin tullut yksi uusi pelaaja, ja nyt tilanne näyttää hyvältä, Lehtoniemi kertoi.

Lehtoniemi on pelannut kahden kauden aikana 48 Salibandyliigan runkosarjan ottelua ja iskenyt pisteet 40+16=56. Tiettävästi ainakin Nokian KrP ja TPS olivat kiinnostuneita laiturista.

– Muualle siirtyminen olisi se tietysti ollut mahdollista, mutta minulla on voimassa oleva sopimus SalBan kanssa, eli siltä kannalta ei.

– Sopimus oli yksi tärkeä asia, eikä minulla ole varsinaisesti ollut mitään tarvetta lähteä Raumalta.

Kuten todettua SalBa on säilyttänyt liigastatuksensa kaksi kertaa karsintojen kautta.

Mikä on SalBan ensi kauden tavoite?
– Jätetään ne karsinnat väliin ja säilytettäisiin paikka ihan ilmankin. Siitä lähdetään, Lehtoniemi linjasi.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
*****
13/09/2016
Hieno mies. Hieno pelaaja. Hieno ihminen.
Spetke
13/09/2016
Kova luu!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.