Classic parempi ennakkosuosikkien mittelössä – myös Indians jatkoi voitokkaasti

Sami Johansson maalasi kahdesti EräViikinkien verkkoon. Kuva: Esa Takalo

Sami Johansson maalasi kahdesti EräViikinkien verkkoon. Kuva: Esa Takalo
Sami Johansson maalasi kahdesti EräViikinkien verkkoon. Kuva: Esa Takalo

EräViikingit ja Classic kohtasivat Vantaan Energia Areenalla miesten Salibandyliigan kärkikamppailussa. Vierasjoukkue pelasi vahvan kolmannen erän ja vei voiton lopulta maalein 2-5.

Ensimmäinen erä oli kotijoukkueen näytöstä ja erätauolle lähdettiin tilanteesta 2-0. Classic sai kuitenkin juonen päästä kiinni toisessa erässä, ja paransi otteitaan jatkuvasti. Viimeiseen periodiin lähdettiin 2-2-tasatilanteesta. Kolmannessa erässä Classic esiintyi hyvin, ja osui kolmesti nollaten EräViikingit. Täten Tampereelle lähti kaksi sarjapistettä kolmen maalin erotuksella.

Classicin pistelinkoja olivat kaksi maalia naulannut Sami Johansson sekä 1+1 mieheen iskeneet Riku Reunamäki ja Krister Savonen.

Classic on voittanut kauden molemmat ottelunsa ja on sarjan kakkospallilla. EräViikinkien plakkarista löytyy voitto sekä tappio, ja se pitää joukkueen toistaiseksi sarjan kolmannella sijalla.

Ottelutilastot

Indians ja SalBa ottivat yhteen perjantaina Espoossa. Kotijoukkue oli ottelussa parempi maalein 6-2. Ensimmäinen erä oli tasainen ja päättyi maalein 1-1. Toisessa erässä mentiin vielä melko rinta rinnan, ja viimeiseen periodiin mentiin 3-2-lukemista. Kolmannessa erässä kotijoukkue laittoi lisää pökköä pesään ja osui vielä kolmesti.

Indiansin maalit jakautuivat kuuden pelaajan kesken. Tehokkaimpia pelureita olivat 1+1 nakutellut Antti Aarnio sekä kaksi maalia syöttänyt Joonas Föhr.

Indians on voittanut kauden molemmat ottelut ja on tällä hetkellä Salibandyliigan piikkipaikalla. SalBa on kärsinyt kaksi tappiota, ja pitää sarjan perää.

Ottelutilastot

25 comments

  1. Jos seuran nimi on EräViikingit, niin ei siinä auta GeeKooVeekaan.

  2. Tyhmiä johtopäätöksiä tehtiin EV:n 11-0 voitosta Salbaa vastaan…

  3. Jos et hyökkää, et voi voittaa. Viikkareiden peli jäi omalla kenttäpuoliskolla pyörimiseksi, eikä sitä juurikaan muutettu koko pelin aikana. Hyökkäyskalusto oli melkein turhaa, kun pallo pysyi omassa päädyssä, yllättävän epävarmojen pakkien pyörittelyssä. Jopa Tiitulla pomppi. Jostain Soinista puhumattakaan. Ei mitään saumaa tollasella pelillä.

    Yksittäisenä huomiona muuten myös se, kuinka paljon tuomareiden epävarmuus näkyi. Jopa niin paljon, että jopa Savonen veti filmaten yhet klenkkailut, ollakseen ihmeparantunut seuraavaan vaihtoon. Salosta nyt puhumattakaan, mies oli koko ajan kentän pinnassa.

  4. Jassokissalle: kai sinne kentän pintaan joutuu kun ssv… eiku eräviikinkien äijät ajaa selästä kokoajan. Eipä näyttänyt kaksi viimeistä erää kovin lohdullisesta vantaalaisten kannalta. Nimivahva joukkue ja ukkojen pitäisi kilpailla mm-kisapaikoista. Penkin takanako ongelmat on vai mikä noin tähtisikermän pelin sekoitti, nostihan clasbo tasoaan muttei niin paljon että se EV.n huonoutta selittäisi.

  5. Ei toi Clasun pelikään nyt ollut mitään maagista! Maalit saivat lahjoitettuna. Alkukausi ainakaan minä en vedä suuria johtopäätöksiä, niinku en vetänyt salba pelistäkään. Clasun pitäisikin olla tikissä, kun mestareiden cup tulossa jo kohta. Esim. Salin on aika kujalla. Pylsy, reunamäki, salin ja savonen oli pelillä. EV ykkönen pihalla ilman kapasta. Mutta joo, keväällä sitten katellaan kuka on oikeasti kuka, luotto ei katoa yhteen neppailuun…

  6. Täytyy kyllä sanoa, etten vieläkään ymmärrä mikä järki on järjestää sarjataulukko niin, että puhtaalla pelillä oleva joukkue voi olla sellaisen takana, joka on hävinnyt (mahdollisesti jopa useamman kerran).

  7. Pari sanaa Indianssinkin matsista. Tuomarit PELOTTAVAN kujalla????!!! Joukkue, joka dominoi peliä totaalisti 60 min. saa 11 min jäähyä! Vastapuoli kusessa alinomaan, EI JÄÄHYJÄ!?? Yhtälö ei vaan toimi! Vai toimiiko!??

  8. Jokunen sana koutseista. Millallainen vois olla hyvä koutsi ja miten kärkiporukoiden koutsit näyttäytyy meikäläiselle.
    Korsman:analyyttinen, intohimoinen lajifriikki, joka omaa teoreettista taustaa. Kirjaa on tehty analyyttiselta pohjalta. Karisma joukkueen johtajuuteen ei riitä nykyisellään. Varmaan hyvä ”poikien” koutsi mutta äijille auktoriteetti ei vakuuta.
    Pulkkinen: lajitieto vähäistä, lentopallo sujuu kyllä. Johtamistaidot parasta a-ryhmää ja osaavan lajivalmentajan kanssa hyvä tiimi. Pedagogi, mutta miksi joukkue on jatkuvasti kuriton?
    Nykky:lajitieto riittävä, johtamistaidot hyvät. Loistavan pelaajamateriaalin kanssa nou problemo. Hakissa taannoin taidot loppuivat ja oli tavallinen kuolevainen.
    Koponen: liikuntatieteilijä joka uskoo raastavan fysiikkatreenin kautta saavutettavaan ylivertaisuuteen. Jo oman taustansa vuoksi tulee vaikutelma humaanista ymmärtäjästä, mutta ovatko joukkueen kemiat oikesti olleet kunnossa?
    Amu: vaatimaton talonmies, joka ymmärsi myös paljon lajista ja suomalaisen miehen psyykestä. Teot puhuvat puolestaan, mutta miten

  9. Sori karkas… siis ruottissa otetaan äijä vastaan. Muista en paljon pysty sanomaan. Jatkakoon joku jos haluaa tai kommentoikoon.

  10. HEIKINHEIMONHEIKKI, eihän jäähyjä dominoinnin mukaan anneta. Yleensä jäähylle joutuu rikkonut joukkue, dominoi se pallolla tapahtumia tai ei.

  11. Nykky on suomen 1. valmentaja selkeästi. Karisma ja johtajuus riittävät. Erinomainen henkinen valmentaja, joukkue kunnioittaa, mikä on tärkeintä.

  12. Kyllä Nykky vaikuttaa karsmallaan ja näytöillään olevan selvä ykkönen Suomessa.
    Jos valmentajalla ei ole karismaa ja tietysti osaamista sekä kaikkien pelaajien arvostusta niin tiukoissa paikoissa tulee ristiriitoja pukukopissa.
    Esimerkkejä löytyy maajoukkueen ja seurojen valmentajista joilla on hyvät taidot teoriassa mutta käytönnössä pelaajia ei saada ymmärtämään valmentajan viisauksia.

  13. EräViikingeille hyvä mittari tulee olemaan sunnuntain Oilers matsi. Tästä voi tulla klassikko kun stadilainen suurseura haastaa Espoon ykkösen.
    Tulevaisuudessa Espoolaiset seuratkin voisivat yhdistyä..

  14. Eiköhän Espoolaisten seurojen yhdistyminen mene sitä kautta, että loputkin Inkkareiden hyvät pelaajat siirtyvät isoveljen leipiin.

  15. ”Täytyy kyllä sanoa, etten vieläkään ymmärrä mikä järki on järjestää sarjataulukko niin, että puhtaalla pelillä oleva joukkue voi olla sellaisen takana, joka on hävinnyt (mahdollisesti jopa useamman kerran).”

    Eihän pisteitä saa ennenkuin pelannut, ei tossa järjestämisessä kyllä nyt ole mitään ihmeellistä….

  16. Eikös espoossa ole jo yksi muovinen seuraviritelmä. Antaa Indiansin tehdä omaa juttuaan.

  17. Minusta sarjataulukkoa ei ylipäätään edes pitäisi järjestää pisteiden mukaan ensisijaisesti, vaan pisteprosentin.

  18. Ehkä tämä ”riita” voitaisiin ratkaista niin, että Kilponen julkaisee jossakin näitä pisteprosenttiperusteisia sarjataulukoita. Me muut olemme oppineet lukemaan näitä perinteisiä sarjataulukoita, jotka tehdään samoin perustein kuin kaikissa muissakin lajeissa. Osaamme lukea niistä myös joukkueiden ottelumäärät ja suhteuttamaan ne pistemääriin.

  19. Toi valmentajakysymys on mielenkiintoinen. Miten eri valmentajat edes toimivat? Kuinka tärkeä rooli on karismalla ja psykologisella johtamisella? Voiko Korsmanista tulla koskaan loistavaa päävalmentajaa, tai kuinka paljon Pulkkinen itseasiassa ymmärtää salibandysta? Pitäisikö salibandyssakin päävalmentajan delegoida varsinainen harjoitusten pito toisille valmentajille, vai pitää kaikki nuorat tiukasti itsellään? Onko Nykky edes loistava valmentaja, vai osaako hän vain kerätä riittävän osaavan ryhmän tukemaan omaa toimintaansa? Mihin perustui Amun pitkä voittokulku?

  20. SEPPÄjoSyntyessään, virkkoi: ” HEIKINHEIMONHEIKKI, eihän jäähyjä dominoinnin mukaan anneta. Yleensä jäähylle joutuu rikkonut joukkue, dominoi se pallolla tapahtumia tai ei.”

    Tämä itsestäänselvyys on kai jo kaikille selvä!? Ainakin itselle ollut viimeiset 45 vuotta. Mutta vähääkään urheilua seuranneena tietää, että AINA kun joukkue, joka on alakynnessä, joutuu rikkomaan peliä pysyäkseen edes jollakin tasolla pelissä mukana. On selvää, ettei tuomarit ole sellaisessa pelissä ajantasalla/hermolla, jos jäähyjä satelee pelkästään joukkueelle joka vie peliä. Miksi peliä johtavan joukkueen pitäisi keskittyä pelin rikkomiseen!!???

  21. Yllättävän moni joukkue pyrkii rikkomalla häiritsemään vastustajan peliä. EV käytti tätä taktiikkaa. Tuomarit kylläkin oli pihalla.

  22. Maalikoostetta varmaan turha odotella. Näillä molemmilla seuroilla sama ongelma.