Liigat

Classicin naiset lähtevät haastajana Champions Cupiin – ”Kovaan tempoon täytyy olla heti valmiina”

30.09.
2016
4 Kommenttia
2
Liigat
Kuva: Salibandyliiga

Kuva: Salibandyliiga

Naisten puolella Suomea Boråsin Champions Cupissa edustaa viikonloppuna Classic, joka sai paikan mestari-NST:n vetäydyttyä. Joukkue on valmistautunut viikonloppuun mm. treenaamalla seuran A- ja B-junioripoikien kanssa.

Classicin kokeneen maajoukkuehyökkääjän Eliisa Alangon mukaan Ruotsin reissua on odotettu, ja joukkue on niin valmiina kuin se voi olla.

– Suomessa harvemmin pääsee tällaisia kovia pelejä pelaamaan, joten totta kai hyvillä fiiliksillä lähdetään matkaan. Meillä on uusi valmennus ja joitain uusia pelaajia, joten valmistautumisaikaa olisi voinut olla vähän enemmän, mutta tämä oli tiedossa, ja valmistautumisaika on käytetty niin hyvin kuin on pystytty, Alanko kertoo.

Poissa rivistä ovat loukkaantumisista toipuvat Ella Alanko ja Alisa Pöllänen, joten tulivoimaa puuttuu hyökkäyspäästä.

– Heidän poissaoloihinsa on toki varauduttu, mutta kyllähän se vaikuttaa ja syö hyökkäyspäästä tehoja pois, että heidän tasoisensa pelaajat eivät ole kaukalossa. Ella tosin on mukana penkillä mahdollisia rankkareita varten, Eliisa-sisko muistuttaa.

Classic sai paikan Champions Cupiin NST:n luovutettua paikan, mutta se ei ole fiiliksessä tuntunut tai näkynyt.

– Saimme huhua siitä, että näin voisi tapahtua, jo sen verran hyvissä ajoin, että pääsimme aloittamaan valmistautumisen heti, kun mailat otimme käteen keväällä ja kesällä. Se oli harmi heidän kannaltaan, että paketti tyhjeni, mutta iso kiitos siitä NST:lle, että me saimme tämän mahdollisuuden, Alanko kuittaa asian.

Joukkue on valmistautunut kotoista liigaa kovempiin vääntöihin pelaamalla harjoituspelejä seuran poikajunioreita vastaan.

– Meillä on ollut treeneissä yksi kentällinen B-poikia mukana, ja olemme treenanneet A- ja B-poikien kanssa. Sillä on haettu sellaista tempoa pelaamiseen, johon täytyy olla valmiina heti alusta alkaen, ja jollaista ei Suomen liigassa ole ketään vastaan, Alanko toteaa.

Eliisa Alanko (toinen oik.) on jo viidettä kertaa mukana Champions Cupissa. Kuva: Juhani Järvenpää

Eliisa Alanko (toinen oik.) on jo viidettä kertaa mukana Champions Cupissa. Kuva: Juhani Järvenpää

Tuota kovaa tempoa tulee lauantaiaamun välierässä tarjoilemaan todennäköisesti emäntämaan tähtisikermä IKSU, joka vilisee Ruotsin ja Sveitsin maajoukkuepelaajia. Seuran täytyy kukistaa perjantaisessa puolivälierässä ensin Sveitsin ykkönen Piranha Chur ennen Classicia, mutta Alanko ei usko sen olevan ongelma.

– Omissa silmissä IKSU on maailman paras naisjoukkue, ja meitä vastaan he ovat selkeä ennakkosuosikki. Sieltä oli yhdeksän pelaajaa vastikään Finnkampenissa, ja heillä on myös kaksi Sveitsin maajoukkueen kärkipelaajaa. Heidän asemansa Ruotsissa on samanlainen kuin meillä täällä, eli kaikki muu kuin maan mestaruus keväällä olisi iso pettymys, Alanko avaa.

Classicilla on mahdollisuudet ketä tahansa vastaan, etenkin kun kyse on näin lyhyestä turnauksesta.

– Jos pelaisimme sarjan heitä vastaan, emme varmasti pärjäisi, mutta yksittäisessä ottelussa tunnetusti mikä tahansa on mahdollista. Sellaiset ”kerhosyötöt”, jotka menevät läpi keskialueen Suomessa, eivät varmasti mene siellä, ja sitä on juuri painotettu valmistautumisvaiheessa, että heti täytyy olla hereillä ja tilaa heille ei voi antaa yhtään, Alanko linjaa.

Jo mainittu Classicin uusi valmennus, johon kuuluvat Katriina Saarinen, Tapio Tamminen ja Liisa Elomaa, on tuonut Alangon mukaan aivan uutta virinää joukkueen tekemiseen. 28-vuotias Alanko on löytänyt myös uutta virtaa uralleen.

– Valmennuksen vaihtuminen on ollut todella piristävä juttu, ja olo on kuin pikkutytöllä. En ole ikinä saanut urallani niin suurta määrää henkilökohtaista palautetta kaikenlaisten videoleikkeiden ja muiden juttujen muodossa, mitä tänä kesänä ja syksynä. Valmentajat ovat todella laittaneet itsensä täysillä peliin, Alanko hehkuttaa.

Liigakauden kahteen ensimmäiseen peliin peräti tehot 5+6 paiskonut Alanko on oppinut luottamaan itseensä pallon kanssa muutosten avulla.

– Sellainen yleinen itseluottamus on parantunut, ja pallovarmuutta on tullut lisää. Ennen luotin liikaa, jos joku huusi jossain ja tuli sokkosyöttöjä, mutta nyt on pyritty jättämään niitä vähemmälle. Kesällä sekoittelimme pelipaikkoja, ja pelasin esimerkiksi sentterinä, joten siinäkin oppi luottamaan siihen, että pystyy suojaamaan palloa ja tekemään fiksumpia ratkaisuja, Alanko sanoo.

Loukkaantumisia on piisannut, mutta nyt Alanko saa pelata kivuitta.

– Siellä on leikattua jalkaa ja nivelrikkoa, eikä niistä jaloista enää entisenlaisia tule, mutta olen tehnyt pyörällä paljon korvaavia juttuja ja tällä hetkellä ei satu mihinkään kentällä. Se on mukavaa, kun pelikassi ei ole täynnä kaikenlaisia tukia, Alanko naurahtaa.

Vaikka todennäköisesti vastaan välierässä asettuva IKSU onkin kova haaste, Classic haluaa tulla kotiin kannun kanssa ja mennä päätyyn saakka.

– Siellä on IKSU:ssa sen verran tuttuja naamoja maajoukkuepeleistä, että heille ei anneta mitään ikinä ilmaiseksi. Turha sinne on lähteä lainkaan pelaamaan, jos ei usko itseensä ja yritä kaikkeaan, Alanko niputtaa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
ele
30/09/2016
Classicin pakkikalusto ei valitettavasti tule riittämään ruotsalaisten kivenkovaa hyökkäysvoimaa vastaan. Mutta hyvää kokemusta toki tytöille.
Jaaj
30/09/2016
Vaan 12-2 Iksulle eka peli. Saa tehdä Clasu ihmeen ja pelata Loisa huippupelin, jos mielii Clasu finuun
BJBG
30/09/2016
Classicin välierävastus Pixbo? Helppo nakki - SB Pro voitti viime kesänä - ainoana joukkueena koko kautena nämä ruotsittaret!
BJBG
30/09/2016
Nonniin ja ihan kuutamolla! IKSU näytti pyörittävän sveitsiläisiä miten halusi - joo - vi tulla hikinen aamupäivä!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.