Hoikkaselta ”Hullut” MM-näytöt – ”Tietää mitä saa kun laittaa kentälle”

Janne Hoikkanen tuuletti antaumuksella laukomaansa 1-0-maalia. Kuva: Salibandyliiga

Janne Hoikkanen tuuletti antaumuksella Joonas Pylsyn syötöstä laukomaansa 1-0-maalia. Kuva: Salibandyliiga
Janne Hoikkanen tuuletti antaumuksella Joonas Pylsyn syötöstä laukomaansa 1-0-maalia. Kuva: Salibandyliiga

Suomen onnistujiin 2-4-tappiossa Ruotsia vastaan kuului Happeen hyökkääjä Janne Hoikkanen. Lempinimeä ”Hullu” totteleva vahva jässikkä viihdytti ensin kentällä ja ottelun jälkeen vielä lehdistötilaisuudessa.

Hoikkanen hyökkäsi samassa ketjussa Jami Mannisen ja Joonas Pylsyn kanssa. Vitja katkoi heti avauserässä Ruotsin hyökkäyksen ja iski Suomen avausmaalin, kun Hoikkanen pommitti suoraan Pylsyn syötöstä pallon laidasta maaliin.

– Tämä oli tavallaan taas uutta. En ollut Pylsyn ja Mannisen kanssa aiemmin maajoukkueessa pelannut, Happeessa tietysti jonkin verran. Ihan hyvin lähti rullaamaan. Omaan pallottomaan peliin olen ihan tyytyväinen. Pallollisena tuli vähän liikaa menetyksiä, niin kuin joukkueellakin, Hoikkanen arvioi.

Etenkin avauserässä Hoikkanen tuntui olevan elementissään hämmentämässä ruotsalaispuolustusta, kun Suomi karvasi kovaa ja korkealta. Kolmen pelatun maaottelun tehosaldo on komea. Kaikissa maaotteluissa on ollut vastassa puolustava maailmanmestari Ruotsi ja hän on tehnyt maalin kaikissa otteluissa.

Vantaalla Suomi vei avauserän 2-0, mutta hävisi kaksi seuraavaa erää 0-2 ja koko ottelun 2-4.

– Saatiin ihan hyvä startti. Ensimmäisessä erässä tuntui, että oltiin yksi vastaan yksi -tilanteissa Ruotsia parempia. Sitten pelin taso lähti laskemaan.

– Keskialue ylitettiin hyvin, mutta kun saatiin pallo hyökkäysalueelle ja päätyyn, niin menetettiin palloa liian helposti.

Ottelun toisella erätauolla nimettiin Suomen salibandyn Hall of Fameen kuusi ansioitunutta henkilöä lisää. Heistä Santtu Manner oli heti ottelun jälkeen töissä haastattelijana lehdistötilaisuudessa. Hoikkaselta Manner kysyi muun muassa, minkä takia juuri hänen pitäisi olla MM-kisajoukkueessa.

– Olen sellainen luotettava pelaaja, jolta tietää mitä saa kun laittaa kentälle. Vähän rytkettä ja rytinää on aina tulossa. Aika hyvin olen vielä osunut näissä peleissä. Mitäs tässä nyt vielä muuta kehuisi itseään, Hoikkanen nauratti yleisöä.

Lue myös:
Nämä Suomen pelaajat päävalmentaja nosti esille: ”Kukaan ei niiannut”
Kahden maalin johto ei riittänyt – Ruotsi rynnisti maaotteluvoittoon

5 comments

  1. Ehdottamasti mukaan. Hoikkasen tyylisiä pelaajia arvostetaan ihan liian vähän! Pelaa juuri omilla vahvuuksillaan. Nyt vaan jotenkin kaverille töitä helsingistä ja siirtoa tänne 😉

  2. Basso Peltolaa mukaillen. Erittäin hyvää analyysia. Helsingissä olisi paremmin framilla. Eri asia haluaisiko herra lähteä Jypinkylästä pois?

  3. Viihdyttävä pelaaja, joka tosin koheltaa enemmän kuin laki säätää. Se mitä moinen tuo joukkueen pelaamiseen olisi aivan oman analyysinsä paikka. Esimerkiksi käy vaikkapa ylipelaamistilanteet ja niiden vaikutus vastustajan vastahyökkäysten laatuun ja lukumäärään.

  4. Olishan se hienoa, jos elämänsä ja asumisensa voisi suunnitella säbän ehdoilla. Mutta ei se taida olla kuitenkaan realismia tänä päivänä. Että framilla pitää olla siellä, missä tie vie oikeisiin töihin. Voihan se olla Helsinkikin. Itse näkisin että lajin kannalta Ruotsi on paras paikka kehittyä ja olla framilla. Sveitsi on varmaan mukava ja ”rahakaskin” keikka, ja Tobleronea riittää, mutta liekö oikea paikka kehittyä pelillisesti.

  5. Niin, kyllähän Happeen pelaajien puhelimet ovat niitä kuumimpia…muistan lukeneeni jutunkin tästä aiheesta. Se oli silloin, kun tämä lahjakas sukupolvi 1987-1996 alkoi ottaa joukkuetta haltuun. Silloin ei vielä Hoikkanen ollut Jyväskylässä. Nythän hänellä on liikunnanopettajan opinnot kesken.

    Asiaan liittyen, Happeen kasvateista maailmalla ovat 2xKohonen, Manninen, Hakonen, Kotovaara, Pylsy(myös FCV), Jokinen (tulikohan siinä jo kaikki?). Näistä saisi aika kovan rungon mihin tahansa joukkueeseen. Happee kun ei vaan pysty kilpailemaan rahalla muita vastaan. On siis keksittävä työ- ja opiskelukuvioita.