Liigat

Jarkko Niemisen salibandydebyytin aikataulusta ei varmuutta – ”Turhauttavaa”

14.09.
2016
0 Kommenttia
3
Liigat
Jarkko Nieminen oli Salibandyliigan avauspressin halutuin haastateltava. Vasemmalla joukkuekaveri ja maajoukkuemies Eemeli Salin. Kuva: Mika Hilska

Jarkko Nieminen oli Salibandyliigan avauspressin halutuin haastateltava. Vasemmalla joukkuekaveri ja maajoukkuemies Eemeli Salin. Kuva: Mika Hilska

Salibandyliigan kauden 2016-2017 puhutuin ilmiö on ex-tennispelaaja Jarkko Nieminen. Nieminen oli sangen haluttu haastateltava myös Salibandyliigan avauspressissä.

Nieminen oli yksi Pääkallo.fi:n kesähaastateltavista, ja puhkui intoa kauden alla. Jo tuolloin oli selvillä, että Classic-pelurilla on kantapäävamma. Sittemmin vamma osoittautui vaikeammaksi, ja kaukalo sisäpuolella tennislegendaa ei nähdä ainakaan pariin ensimmäiseen kuukauteen.

– Tietysti tämä on turhauttavaa, kun on porskuttanut viisitoista vuotta melkein terveenä. Nyt on edessä yksi pisimmistä, ellei pisin tauko urheilusta. Asia ei nyt ole ihan omissa käsissä ja se täytyy vain hyväksyä. Tietysti hiukan tylsä ajoitus, kun olen sen verran innoissani tästä jutusta. Tuntui, että olin pääsemässä hyvään vauhtiin tuossa, ja harjoitellessa on tuntunut, että kehittyy koko ajan.

– Ei ole mikään optimi, että ei pysty tekemään lajia täysillä. Turhauttaa, mutta tämä on elämää. Ei ole vakava vaiva, ja itse asiassa aika yleinen vamma, mutta on kipeä ja kestää kauan parantua. Tyypillinen urheiluvamma kuten revähdys tai venähdys paranee nopeammin. Nyt odotellaan, että luu paranee. Ei voi tehdä paljon muuta kuin odottaa, ja tehdä laukomistreenejä ja muuta. Olisi ollut kova nälkä olla mukana heti alussa, mutta odotellaan nyt, Nieminen harmitteli Pääkallo.fi:lle.

Niemisen vamma on niin sanottu luupiikki eli kantakalvon tulehdus.

– Kantapää oli sangen ärtynyt ja eritoten kantaluu oli ärtynyt. Kantakalvo on pääosin parantunut, mutta se luu paranee todella hitaasti. Jalassa on sen verran huono aineenvaihdunta. Joudun kuitenkin seisomaan väkisinkin ja se ottaa siksi aikansa, Nieminen valaisi.

Niemisen avausottelua odotettiin ja markkinoitiin vahvasti Classicin toimesta. Nyt avausottelun aikataulusta ei ole varmuutta. Nieminen on alkuun kahden kuukauden juoksukiellossa, josta on kulunut kuukausi.

– Parhaassa tapauksessa toipumisaika on kaksi kuukautta. Toivon sitä. Koko ajan kyselen lääkäreiltä ja fysioilta, joiden kanssa olen tehnyt pitkään työtä, että koska se olisi mahdollista. Sitä on vaikea arvioida, koska joillakin luu paranee nopeammin kuin toisilla. Minimi paranemisaika oli magneettikuvien perusteella sen kaksi kuukautta.

– Selvä juttu on kuitenkin se, että jos olen kaksi kuukautta juoksematta, niin ei se siitä heti lähde, puhumattakaan siitä, että hyppäisin suoraan kaukaloon. Toivon, että pääsisin mahdollisimman pian mukaan näihin syksyn peleihin. Joulukuussa tulee sitten maajoukkuetauot ja muut. Toivoisin, että minun kohdalla paraneminen tapahtuisi normaalia vauhtia tai nopeammin. Kuntoon tämä tulee varmasti, mutta kauan saattaa kestää, Nieminen arvioi.

Joka tapauksessa Nieminen on ehtinyt nyt tutustumaan tulevan kauden joukkueeseensa paremmin.

– Oikein hyvin olen päässyt sisään. Olin kuusi päivää mukana tuolla Latvian turnauksessa. Vaikka en pystynyt pelaamaan siellä, niin viimeistään silloin tämä joukkue hioutui yhteen. Nyt tuntuu oikeasti siltä, että olen osana joukkuetta. Kemiat pelaa hyvin yhteen, niin nuorten kuin vanhojen kanssa. Tosin ei ole mitään ongelmia ollut missään vaiheessa. Nyt oli tosiaan enemmän aikaa tutustua, kun oltiin kuusi päivää yhteisellä reissulla, Nieminen kertoi.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.