Maajoukkueet

Kahden maalin johto ei riittänyt – Ruotsi rynnisti maaotteluvoittoon

11.09.
2016
5 Kommenttia
3
Maajoukkueet
Miko Kailiala puristuksessa ruotsalaispelaajien keskellä. Kuva: Anssi Koskinen

Miko Kailiala puristuksessa ruotsalaispelaajien keskellä. Kuva: Anssi Koskinen

Suomen ja Ruotsin maaottelupäivän huipentanut miesten maaottelu kääntyi Suomen vahvasta avauserästä huolimatta lopussa tappioksi 2-4 (2-0, 0-2, 0-2).

Aurinkosesta kelistä huolimatta ottelu houkutteli Vantaan Energia Areenalle peräti 2367 katsojaa. Neljällä hyökkäyskentällä ja kolmella puolustajaparilla pelannut Suomi karvasi avauserässä aktiivisesti ylhäältä ja vei selvästi ottelun alkua.

Joonas Pylsy katkaisi ruotsalaishyökkäyksen ja vahvasti esiintynyt Janne Hoikkanen tälläsi ottelun avausmaalin ajassa 5.42. Hoikkasella oli paikka lisätä Suomen johtoa perään myös alivoimalla. Suomen ylivoimalla Jani Kukkola rannasi puolustajan mailan ja yläriman kautta sinivalkoisten toisen maalin ja ensimmäiselle erätauolle mentiin vakuuttavasti Suomen 2-0-johdossa.

Vahvan avauserän jälkeen Suomi laski toisessa erässä karvausta, ja Ruotsi pääsi paremmin peliin mukaan. Tähän vaikutti vahvasti myös Ruotsin penkiltä mukaan tullut tähtipelaaja Alexander Rudd.

Rasmus Enström kiepautti toisen erän puolivälissä maalin takaa Ruotsin 2-1-kavennuksen. Hetkeä myöhemmin Kim Nilsson pyörähti hyökkäyspäässä bravuurinsa rystylle ja tasoitti ottelun 2-2:een. Selässä roikkuneen Janne Lammisen tossut jäivät osoittamaan tilanteessa aivan eri suuntaan.

Päätöserässä Rasmus Enström laukoi heti erän alkuun Ruotsin 3-2-johtoon. Suomi haki tasoitusta ankarasti, mutta Ruotsi osoitti jälleen olevansa vahva johtoasemassa. Linus Nordgren sinetöi Ruotsin voiton siirtäessään maalin edessä pomppineen pallon tyhjään maaliin 4-2 ajassa 55.35.

Suomi yritti lopussa nousua vielä ilman maalivahtia, mutta ilman tulosta. Ruotsi puttaili päätösminuutilla pari kertaa ohi Suomen tyhjän maalin ja vei ottelun luvuin 4-2.

Suomen joukkueesta hyviä näyttöjä maajoukkuevalmennukselle antoivat muun muassa Happeen energinen hyökkääjä Janne Hoikkanen sekä Classicin pallovarma puolustaja Krister Savonen. Ruotsin parhaana palkittiin Kim Nilsson ja Suomelta Hoikkanen.

Ruotsi vei jokaisen miesten ja naisten maaottelun lopuksi vedetyn rangaistuslaukauskilpailun 1-0 Johan Samuelssonin maalilla. Näin Ruotsi vei maaottelutapahtuman nimiinsä yhteispistein 9-3.

Kaksikon ensimmäinen koitos torstaina Uumajassa päättyi tasan 6-6. Sunnuntain Suomen ja Ruotsin välisen ottelun tuomitsi poikkeuksellisesti suomalaispari Vesa Vilkki – Mikko Alakare.

Ottelupöytäkirja

Lue myös:
Ruotsi ei jättänyt Suomen naisille mahdollisuuksia – länsinaapurille murskavoitto
Suomi-Ruotsi-maaottelussa poikkeuksellinen tuomarikokeilu

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Timo Mäkynen
Timo Mäkynen
Twitter: @tirsamaa
S7
11/09/2016
En sitten tiiä mikä idea oli peluuttaa 4ketjua. Hyökkäyspeli ei nyt huikeeta ollut. Mutta kaikki mahikset on hoitaa joulukuussa...
Katsoja
11/09/2016
Ketunen komentoi ottelun jälkeen että tämä shakin peluuta, niinpä..
Ruotsin joukkueella oli vielä matkan jälkeen jalat jumissa mutta toisen erän aikana oli selvää kumpi tämän ottelun vie.
Jos tässä on se joukkue jonka pitäisi voittaa maailmanmestaruus niin vähän epäilen. Aika erikoisesti on joukkue joka tapauksessa koottu kun esimerkiksi kaikki viime kauden hopea joukkueen pelaajat on jätetty jostain ihme syystä ulkopuolelle. Ainakin kolme Oilerssin rightin pelaaja olisi hyvin mahtunut tähän ryhmään kun katsoin peliä espoolaisin silmin.
Wigge
11/09/2016
Lisäksi Ruotsilta puuttui Galante? Peliä en nähnyt, mutta lopputuloksesta päätellen suht tasaista vääntöä ollut. Katsotaan sitten joulukuussa.. :)
S7
11/09/2016
Talvitie ois hyvä viivaan, nyt ei viivapelotetta ole juuri, toinen puuttuva Aro, se osaa myös laukoa. Pzitnerillä oli aika pahoja vaikeuksia pärjätä fyysisessä pelissä linjöpingiläisiä vastaan ja se merkkaa paljon näissä kv-peleissä. Kuka se kolmas oilersin right?
Espoolle
11/09/2016
Talvitien puolustus pelaaminen ei riitä KV peleihin. Raikamo voisi pärjätä jos saisi pelata vain finaalin, ei ole tarpeeksi hyvässä kunnossa että voisi pelaa koko kisat. Töllikkö ainoa Oilerssilainen jolla mahdollisuudet kisoihin.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.