MM-kisapaikkaa tavoitteleva Kohonen jälleen Superliigassa – ”Tuntuu kuin palaisin kotiin”

Mika Kohonen tähtää mukaan joulukuun MM-kisoihin. Kuva: perwiklund.se
Mika Kohonen tähtää mukaan joulukuun MM-kisoihin. Kuva: perwiklund.se

Viisi kertaa maailman parhaaksi pelaajaksi valittu sekä Superliigan yhden kauden piste-ennätystä hallussaan pitävä Mika Kohonen palaa Ruotsin pääsarjaan. Kohonen pukee kaudella 2016-2017 päälleen sarjan suomalaisjoukkueeksi profiloituneen FC Helsingborgin paidan.

Yhden SPV-kauden jälkeen Superliigaan palaava Mika Kohonen kertoi tunnelmiaan Dagens Nyheterin haastattelussa kauden alla.

– Olen pelannut salibandya Ruotsissa lähes koko aikuisikäni ja tuntuu kuin palaisin kotiin. Olen saanut loukkaantumisten jälkeen takaisin vanhaa voimatasoani ja tunnen itseni terveemmäksi. Kentällä tulee jälleen tapahtumaan kauden alkaessa, Kohonen hehkutti Dagens Nyheterissä.

FC Helsingborg on noussut varteenotettavaksi haastajaksi Superliigassa, mutta kauden ratkaisuvaiheissa tie on toistuvasti katkennut pudotuspelien alkuvaiheessa.

– Seura haluaa ottaa kehitysaskeleen eteenpäin, eikä puolivälieräpaikka enää tyydytä. Uskon, että pystyn auttamaan seuraa, ja se luo myös minulle tavoitteita. Olen muuttanut suhtautumistapaani lajiin ja pyrin nyt auttamaan nuoria pelaajia olemaan parempia.

Kohonen ilmoittaa kauden tavoitteeksi myös joulukuun MM-kisoissa esiintymisen ja maailmanmestaruuden.

– Olen merkinnyt kalenteriini punaisella Suomen kultajuhlat Riiassa.

FC Helsingborgin valmennusvastuun ottanut Mika Ahonen on tyytyväinen etunimikaimansa päätökseen ja Kohonen myös valittiin joukkueen kapteeniksi. Ahonen kommentoi valintaa sekä lähestyvää sarja-avausta Innebandymagazinet.se-sivuston haastattelussa.

– Valitsimme Kohosen kapteeniksi, koska hän kykenee johtamaan ryhmää kokeneena ja voittamaan tottuneena pelaajana. Hän on Juha Kivilehdon ohella tukenut omaa sopeutumistani uuteen kieleen kääntämällä ohjeita muulle joukkueelle harjoituksissa. Olen varma, että olen sarja-avaukseen mennessä oppinut tarpeeksi ruotsia, että pystyn valmentamaan ottelutilanteessa.

Miesten Superliigan sarja-avaus on 14. syyskuuta. Avauskierroksella FC Helsingborg matkustaa Växjö IBK:n vieraaksi.

Linkit:
Dagens Nyheter: Ikonen tillbaka: ”Svensk innebandy är mitt hem”
Innebandymagazinet.se: Helsingborg: ”Språket kommer inte att påverka”
Svensk Innebandy (Facebook): Vi ska ta nästa steg!
Floorball.fi: Helsingborgin superkvartetti hyökkää Suomen puolesta

19 comments

  1. Mitä? Eikö Amu muka osaa ruottia?? Onhan se suomen toinen VIRALLINEN kieli! *avaa nitro- ja bentsodiatsepiinipurkin, #shokissa.

  2. Tähkän juttua ei enää löydy, oisin kommentoinu… joten viesti mestarille itelleen,
    pojat pelaa ja urheilee,,kukaan ei halua vahingoittaa toista, se, vastuu on valmentajalla! Onnea peliin, hifk!

  3. ”Yksi pyyntö”:lle; käykö täällä yksi ja sama henkilö jatkuvasti trollaamassa näihin Mikke Järveä ja Mihua koskeviin uutisiin? Luulisi että kohta tulisi jo ikuiset bannit jatkuvasta vahingonteosta kommenttien muodossa. Kuin katkera pitää ihmisen olla, että jaksaa käydä syytämässä jatkuvasti tuollaista p****a tälle kommenttipalstalle. Oletko kenties itse joutunut kokemaan ikäsyrjintää tms, ja nyt sitten katkerana huutelet nimimerkin takana niille, joilla vielä kulkee??

  4. Komppaus edelliselle. Ja yhdelle pyynnölle: Lopettaisit jo.

  5. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä tulevissa maaotteluissa, että vieläkö Kohosella on annettavaa korkeimmalla mahdollisella tasolla.

  6. Kuulin juuri hyvän vinkin vanhemmille pelaajille: parempi lopettaa silloin kun vielä kystään miksi nyt lopetat kun vaihtoehtona on vieläkö sä meinaat jatkaa..

  7. Parasta on lopettaa, kun itse haluaa. Pitkään pelaaville urheilu on elämäntapa, jossa ulkopuolisten näkemykset ovat toissijaisia. Näin sen pitääkin olla.

  8. Aivan samaa mieltä. Kyllä Kohonenkin tietää, rttä parhaat päivät jo takanapäin, mutta jos kaveri nauttii pelaamisesta ja saa siitä palkkaakin niin olisi helvetin typerää lopettaa pelaaminen egoistisesta syystä, että ”haluan että ihmiset muistaa minut vain parhaimmiltani”. Tsemppiä Kohoselle jatkoon.

  9. Yksi Pyyntö kirjoitti lyhyesti ja asiallisesti täyttä asiaa

  10. Mihu pelatkoon miten kauan haluaa ja löytyy kiinnostuneita ottajia. Toivottavasti osoittaa mun epäilykset väärästä valinnasta kisoihin vääriksi. Mihu on koneessa oli näytöt mitkä hyvänsä, se on varmaa.

  11. Mä en ymmärrä mitä nää ihmiset saa siitä, että dissaa vanhempia pelaajia. Jos on ottajia, pulinat pois!

  12. Oli kyseessä sitten Kohonen, Järvi tai Tiitu, alkaa heti valitus, että tajuais äijä lopettaaa. Voisko joku näistä tietäjistä valistaa meitä tyhmempiä, että missä iässä salibandyä ei saa enää pelata korkeimmalla tasolla.

  13. Henkkoht respectit mihulle, mutta ainakin viime kauden perusteella ei riitä majuun. Ja saako kellään olla free passia? Seurataso erikseen. Mikke kova henkinen johtaja nuoreen lasbiin. Tiitu taasen evissä ollut pelillä, pakkina.

  14. Onko tietoa miksi Dagens Nyheterin otsikossa on ”Ikonen” eikä ”Kohonen”? Lempinimikö?