Maajoukkueet

Nämä Suomen pelaajat päävalmentaja nosti esille: ”Kukaan ei niiannut”

11.09.
2016
9 Kommenttia
3
Maajoukkueet
Petri Kettusella on edessään vielä vaikeita valintoja joulukuun MM-kisoja ajatellen. Kuva: Salibandyliiga

Petri Kettusella on edessään vielä vaikeita valintoja joulukuun MM-kisoja ajatellen. Kuva: Salibandyliiga

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Petri Kettunen nimesi Ruotsi-ottelun jälkeen hyvistä MM-näytöistä kaksi pelaajaa nimeltä.

Suomi pelasi torstaina Ruotsin kanssa Uumajassa tasan 6-6. Sunnuntaina Vantaalla Ruotsi oli parempi lukemin 4-2.

– Moni kaveri pelasi molemmat matsit hyvin. Vieressä istuu yksi niistä, Kettunen sanoi lehdistötilaisuudessa.

Happeen hyökkääjä Janne Hoikkanen yritti vieressä hikisenä peitellä tyytyväisyyttään päävalmentajan kommentille.

– (Lauri) Stenfors pelasi myös hyvät pelit. Nämä olivat tasaisia pelejä, kukaan ei oikein niiannut. Tässä on se ydinryhmä, katsotaan miten moni tulee vielä ulkopuolelta, Kettunen pohti MM-valintoja.

Päävalmentaja piti Suomen esitystä ajankohtaan nähden hyvänä, vaikka jälkimmäisessä ottelussa Suomi joutui taipumaan kotikentällään kahden maalin johdosta kahden maalin tappioon.

– Ruotsi on maailman paras joukkue. Ei tarvitse isoja heilahduksia olla, niin se näkyy heti taululla.

Suomi pelasi perinteisen kolmen kentän peluutuksen sijaan sunnuntain ottelun läpi poikkeuksellisesti neljällä hyökkäysketjulla ja kolmella pakkiparilla.

– Se mitä tällä haettiin, niin piti saada pelaajista tietoa missä mennään. Tämä oli hyvä mahdollisuus saada kolmelle pelaajalle lisää mahdollisuuksia näyttää siellä askissa.

– Emme hävinneet tai voittaneet neljän kentän peluutuksella. Tänään kokeiltiin tällä tavalla, katsotaan mitä jatkossa.

Myös Ruotsin päävalmentaja Jan-Erik Vaara suostui ottelun jälkeen lyhyesti spekuloimaan puolustavan maailmanmestarin tulevaa MM-ryhmää ennen kuin joukkue lähti kiirehtimään lentokentälle.

– Tässä on se runko suurin piirtein. Pari-kolme äijää vielä puuttui, Vaara pyöritteli.

Ruotsin tähdistä esimerkiksi Alexander Rudd tuli kehiin vasta oltuaan avauserässä viltissä. Joukkueet kohtaavat toisensa ennen joulukuun MM-kisoja vielä marraskuun alussa EuroFloorball Tour -turnauksessa Ruotsin Växjössä.

Lue myös: Kahden maalin johto ei riittänyt – Ruotsi rynnisti maaotteluvoittoon

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Timo Mäkynen
Timo Mäkynen
Twitter: @tirsamaa
Päällikkö
11/09/2016
Kapanen., Moilanen, Kivilehto, Tiitu ja Kohonen kun vaihtuu nuorempiin aikanaan toivottavasti
2vuoden sisään on Suonelka hyvät mahdollisuudet dominoida Ruotsia vuosia. Tänään muuten Kailiala buuas tosi pahasti ja oli silti lopussa kentällä vaikkakin penkillä kuunempia pelaajia. Peluuttanut kuntoon.
S7
11/09/2016
Peluutus tosiaan kuntoon, nyt oli muutama herra ihan vääräa ketjussa, esim kailiala ja peter samassa. Kummallekin löytyy parempi ketju. Mut missäs muualla kokeillaan. Yx jätkä, joka jo koneessa, pitäis vaan vaihtaa. Ainakin mun mielestä!
Tuutti
11/09/2016
Paikan päällä peliä kattoneena voin kyllä omaksi yllätyksekseni sanoa, että Kohonen pelas hyvin. Vauhti ei oo parhaita, mutta loi hyvin paikkoja, tarjoaa hyviä tilanteita ja ihan nappisyöttöjä. Eikä yksinkertaisesti menetä palloa, kuten Suomi aika ahkerasti muuten teki. Kotilaisen itse jättäisin kyllä koneesta, on aika päätöntä meno ja useammankin kerran kentän tasapaino oli ihan mennyttä kaverin vetäessä aika lailla omaa showtaan. Ja erityismaininnan ansaitsee Pyry Luukkonen, pelasi maalilla tosi hyvin. Ainoa miinus rankkukisan länget.
Havaintoja
11/09/2016
Kohonen ei kyllä valitettavasti enää pärjännyt tilannenopeudessa ja monesti tuli vaarallisia paikkoja juuri sen takia, ettei kaveri ollut tarpeeksi nopeasti pallossa / äijässä kiinni. Hieno pelaaja ja muutama hyvä passi tänään, mutta vaikuttaa liian paljon kentällisen peliin, jos yksi pelaaja ei pysty fysiikkansa takia pelaamaan kunnolla.

Myös akseli Kapanen, Kukkola, Kivilehto ei tänään vakuuttanut, enkä haluaisi pitää kenenkään paikkaa varmana kisakoneessa (vaikka tod.näk. kaikki heistä tullaan valitsemaan). Nuoremmat kaverit, kuten Hoikkkanen, Pylsy, Salin, Salo, Savonen, Stenfors, Kotilainen, Kailiala pelasivat varsin vahvasti ja pystyivät aidosti haastamaan Ruotsin tähtisikermää. Vanhemmilla kavereilla ei yksinkertaisesti tekniikka / nopeus riitä hurrien kanssa.

Tän päiväsen ryhmän ulkopuolelta kisakoneeseen voisi vielä nappasta Leikkasen, S. Johanssonin ja Junkkarisen.
Tietoniekka
11/09/2016
Hc rychenbergin pakki Niklas Niiranen pakkikalustoon. Nytkin pelaa siellä isoja minuutteja. Pakkiparinsa Rasmus Sundstedin kanssa muodostaa Sveitsin liigan kovimman pakkiparin. Tänä vuonna voittavat mestaruuden. Siellä myös koskelainen ja hautaniemi jotka myös kovia jätkiä.
S7
12/09/2016
Se totta että kohonen pelasi ihan hyvin. Suuri ongelma vaan siinnä, että muut pelaa "eri peliä", perinteinen hidas ruotsalainen tyyli ei ole tällä hetkellä muodissa. Mitä tulee kapaseen ja kukkolaan, ne mitään vanhoja ole, ihme touhuu nää väitökset. Vaikee kuvitella, että kahen vuoden päästä ruotsin kultaista 88 ikäluokkaa oltais jo passittamassa eläkeelle...
Pekka
12/09/2016
Kyllä maailman paras kuuluu kisajoukkueeseen, sehän on itsestäänselvää! Eli Kohonen kisoihin, vahvat otteet eivät tulleet taaskaan yllätyksenä.
ihme
12/09/2016
Taisin seurata ihan eri peliä...Luukkosen maaleja kolme eikä torjuntojakaan ihan hirveästi. Muuten ihan ok peliä, mutta ei ihan vaan riitä huipulla.

Tosin se taitaa olla ihan sama kuka siellä kakkosena käy norjaa ym vastaan ottamassa nollapelin. Kosonen pelaa kaikki oikeat pelit.
Valmennuksen lisäksi
12/09/2016
Kukaan ei niiannut.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.