Liigat

Nyt se on varmaa – Tero Tiitu edustaa ensi kaudella EräViikinkejä

16.09.
2016
8 Kommenttia
2
Liigat
Tero Tiitu nähdään ensi kaudella EräViikinkien takalinjoilla. Kuva: Heidi Halttunen/EräViikingit

Tero Tiitu nähdään ensi kaudella EräViikinkien takalinjoilla. Kuva: Heidi Halttunen/EräViikingit

Salibandyliigan uusi fuusioseura, helsinkiläinen EräViikingit on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Tero Tiitun kanssa. Tiitu on yksi kokeneimmista suomalaisista salibandyn pelaajista, joka on luonut uraa niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

– Aiemmin ajattelin, etten enää Suomessa edustaisi mitään muuta joukkuetta kuin SSV:tä. Kun SSV ja Erä sitten keväällä yhdistyivät EräViikingeiksi, piti huolellisesti miettiä haluanko lähteä uuteen juttuun mukaan, kertoo Tiitu.

– Nyt olen kuitenkin fuusiosta tosi innoissani ja näen EräViikingeillä olevan sekä joukkueena että koko seurana huimat mahdollisuudet. Lisäksi urheilu-uran ulkopuolisten asioiden kannalta Helsinki on tällä hetkellä itselleni paras paikka olla.

Puolustajan rooliin kaavailtu 34-vuotias konkari on pelannut uransa aikana Salibandyliigassa peräti 476 ottelua, joissa hän on tehnyt 428 maalia ja syöttänyt 283 osumaa. Suomen mestaruuden hän on voittanut kuusi kertaa, minkä lisäksi SM-hopeamitali on ripustettu kaulaan kolmesti ja SM-pronssimitali kerran.

– Jo entuudestaan kovassa joukkueessa oli ehkä tarve yhdelle puolustajalle, minkä lisäksi maajoukkueen päävalmentaja on alustavasti kaavaillut minua pakin tontille. Vaikka viimeiset 10 vuotta onkin tullut pelattua lähinnä hyökkääjänä, rooli puolustajana sujuu myös ja se palvelee tulevalla kaudella parhaiten sekä EräViikkareita että maajoukkuetta, näkee Tiitu.

Kotimaan sarjojen lisäksi Tiitu niittänyt menestystä kansainvälisillä kentillä, kirkkaimpina muistoina kaksi maailmanmestaruutta. Champions Cupin hän on voittanut kolmesti ja Ruotsin mestaruuden kerran. Maaotteluita Tiitulle on kertynyt 154 ja hän on 120 maalillaan Suomen maajoukkueen kautta aikojen paras maalintekijä.

– Tero on meille todella tärkeä palanen ja hänen roolinsa kokeneena urheilijana on keskeinen. Tero vahvistaa meidän pakkikalustoa merkittävällä tavalla, toteaa EräViikinkien manageri Kurre Westerlund.

Tero Tiitu ja EräViikingit aloittavat kauden sunnuntaina vierasottelulla SalBaa vastaan. Kotiotteluiden osalta kausi käynnistyy perjantaina 23. syyskuuta Vantaan Energia Areenalla kello 18:30 hallitsevaa Suomen mestaria Classicia vastaan.

Teksti: EräViikinkien tiedote

Lue myös:
Tero Tiitun ensi kauden osoite varmistunut? Nimi löytyy siirtolistalta
Tiitu ei siirry Storvretaan kosiskelusta huolimatta – ”Mielestäni teimme Terolle hyvän tarjouksen”
EräViikingit ei vahvista Tiitun ja Strömstenin sopimuksia – myös Mikael Järven kohtalo edelleen auki

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Heimo
16/09/2016
Oliko siinä EräViikinkien puuttuva palanen. Nyt Classickin saa olla varpaillaan.
Hieno mies, jota tämä liiga tarvitsee.
jaska
16/09/2016
Hahahaaa! Nyt classikia pännii, ei tu kultaa enää.
Arto Kilponen
16/09/2016
"Aiemmin ajattelin, etten enää Suomessa edustaisi mitään muuta joukkuetta kuin SSV:tä"

Tiituhan ei ole neljään kauteen edustanut SSV:tä.
S7
16/09/2016
Arto SUOMESSA terppa sanoikin. Tomppa ja terppa tuo melkosesti kokemusta. Törkeesti jengi unohtanut tämän fättärin miehen! Nyt saa tompan ura kruunun suomen mestaruuden muodossa!
KUOMA
17/09/2016
Arto K, saatko suurtakin tyydytystä pilkunnnussimisesta?
JÄITÄ
17/09/2016
Herätääs siellä Stadissa., tää on laskettu EV:n vahvuuksiin jo heinäkuussa. Ei vaikuta lopputulokseen, ei vaikuttanut keväälläkään. Ei vaan riitä.
Mestari
17/09/2016
Seuraava uutinen vois olla.." Leikkanen, Vänttinen, Johansson pelaa myös Classicissa" Vielä parantelee paikkoja, mahtuuko jengiin? Puolivaloilla pelailtu.....
S7
17/09/2016
Herätty on ja niinku joka kausi tottakai pitää uskoa omiin, häviäjät lähtee valmiiksi häviämään!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.