Divarit

Pääkalloennakko: Kakkosdivisioona käynnistyy tänään – tässä lohkojen ennakkosuosikit

21.09.
2016
35 Kommenttia
7
Divarit
Jokerit pelaa Etelä-Suomen ykköslohkossa. Kuva: Iiro Karesniemi

Jokerit pelaa Etelä-Suomen ykköslohkossa. Kuva: Iiro Karesniemi

Salibandyn miesten kakkosdivisioonaa pelataan tänäkin vuonna kahdeksassa lohkossa. Kolmanneksi korkein sarjataso starttaa keskiviikkona 21.9. yhden Länsirannikon lohkon kamppailun voimin.

Koska Divarista tippuu tänä vuonna kolmen joukkueen sijaan kaksi, on kakkosdivisioonasta nouseminen todella vaikeaa. Kaikkien kahdeksan lohkon ykköset kohtaavat kierros toisensa jälkeen etenevissä karsinnoissa, joiden päätteeksi kaksi parasta nousevat Divariin. Aiemmin nousijoita on ollut kolme.

Tämä on kuitenkin vasta kevään asiaa. Itse sarja pitää pelata ensin lohkoissa pois. Pääkallo.fi arvioi kahdeksaa kakkosdivarilohkoa seuraavasti:

Lohko 1 – Etelä-Suomi 1:
Etelä-Suomessa on tälläkin kaudella kaksi 12 joukkueen lohkoa. Kaksinkertaisen sarjan jälkeen lohkojen kaksi parasta joukkuetta kohtaavat alueellisissa playoff-otteluissa, joiden voittajat etenevät Divari-karsintoihin.

Ykköslohko on ennakkoon arvioituna tällä kaudella hieman kovempi kuin toinen. Lohkon kärkisijoista nähdään varmasti kova vääntö, ja sinne ovat tyrkyllä ainakin SB Vantaa ja Kirkkonummen Rangers. Näiden takana pitkään yhdessä ollut ja Markus Olkkosella jälleen vahvistunut SBS Kings tulee tälläkin kaudella keräämään muhkean pistepotin. Viime kausina kärkikahinoihin tottuneessa FBC Raseborgissa on käynyt ovi tiuhaan, ja lähtijöiden listalla on yli 10 pelimiestä. Odotettavissa onkin, että Raaseporin ritarit valuvat sarjataulukon keskikastiin. Lisäksi lisäväriä sarjaan tuo Jokerit, joka lähtee kauteen nuorella joukkueella. IHS:n ja SBS MODOn kausista on odotettavissa vaikeaa, mutta viimeisistä sarjapaikoista väännetään usean joukkueen kesken.

Ennakkosuosikki: SB Vantaa
Vantaalaisjoukkue oli jo viime kaudella kova, mutta tie nousi Divari-karsinnoissa ensimmäisellä kierroksella pystyyn LeBaa vastaan. Ennestään vahvaan ryhmään tehdyt hankinnat vaikuttavat kovilta. Heistä mainittakoon muun muassa Pohjois-Suomessa KeLyn pistepörssien kärkisijoilla useana kautena keikkunut Juuso Pohjonen, taitava Kevin Starck (Rangers) ja kokenut Rami Vienola (Ilves). Indians II:sta tullut Niilo Nevalainen luo kilpailua tolppien väliin.

Lohkon joukkueet:
FLOB
SBS Kings
IHS
Jokerit
Valtti Blues
M-Team Vantaa
Rangers
LoSB
FBC Raseborg
SB Vantaa
SBS MODO
Tiikerit Akatemia

Otteluohjelma ja tilastot

Lohko 2 – Etelä Suomi 2:
Kakkoslohkon taisto kahdesta karsijan paikasta käydään todennäköisesti Vantaa-Kerava-akselilla. Viime kaudella Blackbirds United eteni Divari-karsintojen toiselle kierrokselle. Täksi kaudeksi joukkue tavoittelee jälleen nousua ylemmälle sarjatasolle. Lohkon kovimpiin kuuluvat myös AC HaKi ja Tikkurilan Tiikerit. Indians II yllätti monet viime kaudella ja härnää varmasti tälläkin sesongilla ennakkosuosikkeja. Lohkon häntäpään taistoon kuuluvat alkavalla kaudella ainakin Rangers II, Pirates ja Ääri-Jårmat.

Ennakkosuosikki: Tikkurilan Tiikerit
Lohkon kärkisijakamppailu on todella tasainen, ja kovia vahvistuksia saaneella Tikkurilan Tiikereillä on kaikki mahdollisuudet viedä lohko nimiinsä. Salibandyliigassa pitkään pelanneet Tomi Palin ja Jiri Tikkanen tuovat aimo annoksen taitoa ja kokemusta ennestään vahvaan pelaajistoon. Tiikereiden vahvuus on myös pitkään yhdessä pelannut joukkue.

Lohkon joukkueet:
Indians II
HYUS
Pauhu
VKTP
SCH
Ääri-Jårmat
Blackbirds
Rangers II
PSS
Pirates
AC HaKi
Tiikerit

Otteluohjelma ja tilastot

FBC Turku nousi viime kauden päätteeksi Divariin ja Loimaan Leisku on nyt Länsirannikon lohkon ykkössuosikki. Kuva: Esa Haanperä

FBC Turku nousi viime kauden päätteeksi Divariin ja Loimaan Leisku on nyt Länsirannikon lohkon ykkössuosikki. Kuva: Esa Haanperä

Lohko 3 – Länsirannikko:
Länsirannikon kakkosdivarilohkossa pelaa tällä kaudella 10 joukkuetta. Kaksinkertaisen sarjan jälkeen pelataan lohkon sisäiset play-offit, joiden voittaja jatkaa karsimaan Divari-paikasta.

Länsirannikolla kärkipäässä taistelevat todennäköisesti Loimaan Leisku, sekä vehmaalainen UHV Bulls. Aiemmilla kausilla kärkipäässä heiluneet joukkueet ovat muita joukkueita kokeneempia. Divarista tippuneen Wirmon pajatso tyhjeni pahemman kerran, joten liikaa ei Divari-kokemuksella varustettuja pelaajia enää löydy. Näin ollen joukkue tuskin lähtökohtaisesti aivan kärjessä taistelee. SB Hirvensalolla, Naantalilla ja Ruoskalla lienee vaikeaa peräpäässä. Mielenkiintoista on toki nähdä, miten Janne Hulmilla vahvistunut Säkylän Karhukopla pelaa tällä sesongilla.

Ennakkosuosikki: Loimaan Leisku
Juha Laitila, Kari Kauppi ja kumppanit ovat paperilla sarjan paras joukkue ja aiempia kausia hieman heikommassa sarjassa edellä mainitut pistelingon nakuttelevat Leiskun todennäköisesti lohkon voittoon viimeistään sisäisten play-offien kautta.

Lohkon joukkueet:
FBT Pitu
IBK MEDA
Karhukopla
Loimaan Leisku
Paimion Ruoska
SB Hirvensalo
SB Naantali
SBS Masku
SBS Wirmo
UHV Bulls

Otteluohjelma ja tilastot

Lohko 4 – Sisä-Suomi
Sisä-Suomen lohko on perinteisesti yksi kovatasoisimmista, ja tällä kaudella lohkossa pelaa peräti 12 joukkuetta pääasiassa Tampereen ja Jyväskylän seuduilta. Kaksinkertaisen runkosarjan päätöskierros pelataan 4.3., ja sarjan neljä parasta joukkuetta pelaavat alueelliset pudotuspelit Divarin karsintoihin pääsystä.

Sisä-Suomessa asetelmat ovat jälleen sellaiset, että jo vuosia nousua Divariin rajusti yrittänyt, mutta aina pettymään joutunut O2-Jyväskylä lähtee sarjaan ennakkosuosikkina, ja vahvimmin sitä lienevät haastamassa viime vuonna lähellä nousua ollut Soittorasia Tampereelta sekä runsaslukuisen kotiyleisön edessä taituroiva Forssan Suupparit. Mielenkiintoinen uusi tuttavuus on Nousun ja FBC Duxin muodostama Happee Steamers, joka toimii Happeen miesten liigajoukkueen farmina.

Kärjen takana tullaan pelaamaan varmasti paljon ristiin, ja selkeitä heittopusseja sarjaan on ehkä Steelersin kakkosjoukkuetta lukuun ottamatta vaikeaa löytää. Sarjanousija SBT PaPo Parkanosta on arvoitus, joka voi hyvinkin yllättää etenkin kotonaan koviakin joukkueita.

Ennakkosuosikki: O2-Jyväskylä
Ilkka Peltosen luotsaama pumppu on vahvistunut kesällä esimerkiksi M-Teamin liigakaksikolla Sampo Laukkala-Iiro Kinnunen, ja myös esimerkiksi ex-liigapakki Timo Hakanen sekä SB Heinolasta tullut Joel Wenning ovat erinomaisia löytöjä. Viime kauden Suomen cupin pikkufinaalin voittajan lanseeraama hashtag #joko2017 kertoo tarvittavan: Divari-nousu on lähellä, jos kaikki menee kerrankin keväällä kuten pitäisi.

Lohkon joukkueet:
Blasters
FoSu
Happee Steamers
Ilves
KrP Akatemia
Diamonds
O2-Jyväskylä
Pirkat
RSS Panthers
SBT PaPo
SR
Steelers II

Otteluohjelma ja tilastot

Soittorasialla oli viime kauden päätteeksi mahdollisuus ottaa Divarin sarjapaikka vastaan, mutta joukkue jatkaa kakkosdivisioonassa. Kuva: Antti Hänninen

Soittorasialla oli viime kauden päätteeksi mahdollisuus ottaa Divarin sarjapaikka vastaan, mutta joukkue jatkaa kakkosdivisioonassa. Kuva: Antti Hänninen

Lohko 5 – Kaakkois-Suomi
Kaakkois-Suomen kakkosdivarissa on mukana 10 joukkuetta, jotka pelaavat kaksinkertaisen sarjan. Lohkon neljä parasta etenee alueen sisäisiin pudotuspeleihin, ja ensimmäisen pudotuspelikierroksen voittajat kohtaavat toisensa alueen finaaleissa. Finaalisarjan voittajajoukkue etenee valtakunnalliseen Divarikarsintaan.

Viime kevään lohkoykkönen Hatsina lienee kovimmin tyrkyllä lohkovoittajaksi tänäkin vuonna, mutta hyviä liigatason vahvistuksia (Iikka Voutilainen, Lasse Pynnönen, Juho Kaila) NST:stä saanut Pontuksen Nouseva Voima haastaa mikkeliläiset kovaan kamppailuun ykköspositiosta. Kärkikaksikkoa on hätistelemässä mm. PHSB sekä vahvan kotiedun turvin Sysmässä vaikeasti voitettava BB-88. Häntäpäässä ainakin sarjanousija Jymypalikoille voi jo pelkän nimenkin perusteella povata ohdakkeista kautta.

Ennakkosuosikki: Hatsina
Vahvalla perusrungolla operoiva joukkue voitti viime kauden lohkon pisteen erolla ennen PHSB:tä ja PoNoVoa. Myös kaukalopallon puolella mainetta niittänyt Mikko Ikonen on maalintekijä vailla vertaa, ja kokenut Karri Häkkinen täydentää tuhoisan tutkaparin. Kuten todettua, ennakkosuosikin viitta on hyvin täpärästi Mikkelissä, ja PoNoVo voi hyvinkin voittaa lohkon tällä kertaa.

Lohkon joukkueet:
BB-88
Hatsina
Jymypalikat
Kosken Dynamo
PHSB
PoNoVo
SB Heinola
Sudet
Top Team
Voima

Otteluohjelma ja tilastot

Lohko 6 – Savo-Karjala
Savo-Karjalan lohkossa pelaa tällä sesongilla 10 joukkuetta. Lohkon taso on viime vuodesta ehkä aavistuksen laskenut, sillä sarjaan nostettiin kaksi joukkuetta, yksikään ei tippunut ja LeBa nousi Divariin.

Lähtökohtaisesti sarjassa pidempään olleet VehVe, Coach Team ja ovat Apassit (entinen SB Welhot Nilsiä) vahvoilla. Pisaba kiusannee kotikentälllään vastustajia. Josba Akatemian iskukyky on arvoitus. Miten riittävät pelaajat, kun Joensuun alueella pelataan kahdessa joukkueessa Divaria.

Lohko tulee olemaan todennäköisesti varsin tasainen, sillä myös nousijajoukkueiden riveistä löytyy sen tason pelaajia, että hieman viime vuosista heikentynyttä kärkeä voidaan horjuttaa ainakin yksittäisissä peleissä.

Ennakkosuosikki: VehVe
Viime kaudella lohkovoiton vienyt ja Divari-karsinnoissa toiselle kierrokselle edennyt VehVe lienee lohkon vahvin joukkue kokonaisuutena ja näin ollen myös potentiaalisin voittajakandidaatti. VehVellä on rutiinia kakkosdivarista ja kokemusta karsintojen tuomista kovista peleistä, joten Savo-Karjalan lohkon ylöspäin karsijan paikka on hyvinkin todennäköinen.

Lohkon joukkueet:
Apassit
Coach Team
Cremasters
Josba Akatemia
Kaiku
KiPa-90
LeBa-96 KCK
Pisaba
VarTa
VehVe

Otteluohjelma ja tilastot

Vehve on Savo-Karjalan lohkon ennakkosuosikki. Kuva: Jari Turunen

Vehve on Savo-Karjalan lohkon ennakkosuosikki. Kuva: Jari Turunen

Lohko 7 – Pohjanmaa
Pohjanmaan kakkosdivarilohko pelataan tänä vuonna kahdeksan joukkueen voimin ja otteluohjelmassa ovat mukana niin sanotut tammikuun tasaukset ja alueen ”derbyjä” pelataan kaikkiaan neljä kaudessa.

Kärkipäässä Divari-karsintoihin pääsystä taistelevat lähtökohtaisesti Nibacos ja Mailattomat nyt, kun Nurmon Jymy nousi Divariin ja Ilmajoen Salibandy luopui sarjapaikastaan. Karsimaan eivät voi edes lähteä SB Vaasan kakkosdivarijoukkueet, mutta ne tulevat varmasti kiusaamaan kärkiduoa, samaten kuin Toholammin Urheilijat. SB Kauhajoen, SPV:n kakkosjoukkueen ja FBC Remixin tehtäväksi jäänee selvittely lohkon häntäpään sijoituksista. Myöskään SPV:n kakkosjengillä ei mahollisuutta lähteä ylöspäin karsintoihin.

Ennakkosuosikki: Nibacos
Kokkolan Nibacos tekee pitkäjänteistä työtä ja pelaajavalmentaja Jukka Kinnusen johdolla joukkueen tekeminen on sarjan laadukkainta ja se vienee kokkolalaiset aina Divari-karsintoihin saakka. Joukkue on kilpakumppani Mailattomia rutinoituneempi.

Lohkon joukkueet:
FBC Remix
Mailattomat
Nibacos
SB Vaasa Young Boys
SB Vaasa/2
SB Kauhajoki
Seinäjoen Peliveljet/2
Toholammin Urheilijat

Otteluohjelma ja tilastot

Lohko 8 – Pohjois-Suomi
Pohjois-Suomen kakkosdivarilohko otti viime kaudella entisestään takapakkia, ja mukana oli vain seitsemän joukkuetta. Tällä kaudella tilanne näyttää jo paremmalta, sillä viime kauden joukkueita ei tiputettu alemmas ja mukaan ovat tulleet Kellon Lyönti, SBC Levi, ja TyPS. Sarja pelataan niin ikään kaksinkertaisena.

Vaikka lohkon taso on noussut viime vuodesta, kärkijoukkueet ovat tuttuja nimiä aikaisemmilta kausilta. SBT Suolan takana lohkon kakkossijaa kärkkyvät kaikkein vahvimmin Merikoski SBT ja Sastamolo Kings. Oululaisessa Merikoskessa niin valmennus kuin pelaajisto on kokenut muutoksia. Joukkue on vahvistunut muun muassa KeLyn viime kauden Divari-pelaajilla. Kemin Sastamolo on varmasti sarjan kovakuntoisin – tänäkin vuonna – mutta samalla eniten isoja menetyksiä kärsinyt joukkue. Keskikasti on todella tasainen ja vaikeasti ennakoitava. Divarista pudonnut KeLy on muuttunut rajusti ja valuu todennäköisesti kärjen taakse. Sarjanousijat TyPS ja SBC Levi ovat todennäköisimmin lohkon peräpäässä.

Ennakkosuosikki: SBT Suola
Vaikuttaa siltä, ettei Suolalle löydy tällä kaudella Pohjois-Suomessa pysäyttäjää. Viime kauden lohkon kakkossija muuttunee ykköseksi, sillä oulunsalolaisten riveihin on kesän aikana tullut kovia nimiä. Paluumuuttajapuolelta Toni-Matti Koskelo (KeLy) ja Mikael Kujala ovat varmoja pistelinkoja. Lisäksi remmiin ovat liittyneet Jeppe Limma (KeLy) ja Harri Hautakangas (Sastamolo Kings).

Lohkon joukkueet:
KeLy
KoskRi
Merikoski SBT
Papas
Santa’s United
Sastamolo
SBC Levi
SBT Suola
TyPS
UIFK

Otteluohjelma ja tilastot

Edit: Juttua korjattu 21.9. klo 17.26.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Sisä-Suomi
21/09/2016
Pirkkojako ei noteerata ollenkaan? :)
jallu
21/09/2016
Onkohan toimittaja selvittänyt IHS:n vahvistuksia?
siä - suomi
21/09/2016
Eikä KrP Akatemiaa :D kumpikin näistä voi voittaa sarjan.
Varma tieto
21/09/2016
Vuodesta toiseen 2.dirren juttujen taso pääkallossa tippuu ku Boeing 247 lentokoneet.
Peetu
21/09/2016
Suolan kovin paluumuuttaja on ehdottomasti Jeppe Limma. Jos taustat olisivat hieman vapaampia, Hän olisi liigatason äijiä ehdottomasti, todella aliarvostettu pelaaja. Käykääpä joskus katsomassa hänen puolustusvelvollisuutta huokuvaa pelaamista!
SAHTI
21/09/2016
LaSBista tulevaksi kaudeksi PHSB:n riveihin siirtyi Divarin finaaleissa loistanut Arttu Koivisto, uskon hänen tekevän kovaa jälkeä Kaakkois-Suomen lohkossa, varsinkin jos Suomen komein salibandyn pelaaja Jukka-Pekka Utriainen jatkaa dominointia kaukalossa!
Jokke
21/09/2016
"Jos taustat olisivat hieman vapaampia, Hän olisi liigatason äijiä ehdottomasti". Onko Jeppekin lestadiumlainen?
#02400
21/09/2016
Suomen komeimman salibandyn pelaajan titteli kuuluu kyllä Merikukalle Kylien jätkistä. Alkavalla kaudella voitte jokainen ihailla, kuinka Merikukka dominoi kenttiä samettisilla käsillä ja tappavalla laukauksella.
Mietteliäs
21/09/2016
Miten länsirannikon lohkossa Ruoskalla tulee olemaan vaikeaa häntäpäässä? Kaudesta toiseen ollut keskivälissä ja viime kaudella kolmantena, tie tyssäsi vasta pleijareissa fbc turkuun.
Sanonpahan vaan
21/09/2016
Eipä olla paljoa Leba kck:n porukkaa tutkiskeltu...ylivoimanen lohkossaan ja dirrekarsinoissa pitkälle
Tarkkuutta toimitus
21/09/2016
Lohko 1:
Indians II:sta SB Vantaaseen siirtynyt maalivahti Nevalainen on etunimeltään Niilo, ei Ville.
Raipe
21/09/2016
BB-88 ei valitettavasti hätistele ketään. Sarjajärjestelmän ja kaakon huonon tason vuoksi tuskin putoaa mutta lähellä on.
Joo ei oo
21/09/2016
Paljoo kateltu tota Leba KCK:n joukkuetta. On kummiskin jopa parempi kun leban divarijoukkue
Kylien kuningas
21/09/2016
Nyt pitää sanoa että kyllä on umpisurkeaa analyysia.
Kaakkois-Suomi
21/09/2016
Nollatason ennakointia! Kenelle muka voi povata vaikeata kautta pelkän nimen perusteella? Taisi eräs Rankat Ankat nousta divariin asti toissakaudella. Onko Ääri-Jårmat ennakoitu pohjalla tulosten vai nimen perusteella?
Faktoi
21/09/2016
Porvoo nousisi helposti jos voisi peluuttaa vaa ykkös nyrkkiään!! 2-3 ketjut aivan hyödyttömiä
Faktoi
21/09/2016
Pss hyvä ykkönen.. Muut kentät paperia
2div
21/09/2016
Länsirannikon sarjasta ei paljon ole otettu tietoa. Siellä jokainen joukkue saanut kovia vahvistuksia paitsi wirmo. Maskulla mielenkiintoinen porukka tänä vuona, sillä voidaan olla lähellä divaria
#20100
21/09/2016
Nyt on kyllä valitettavan hätäisesti ja huonosti tehty kausiennakko. Ehkä jopa ennemmin jättäisitte tekemättä, kuin julkaisette näin puolivillaisen ennakon. Turhaan tulee paha maku suuhun tämmöisestä.
JZ
22/09/2016
Kyllä nää pääpiirteissään taitaa kuitenkin olla ihan hyvin kohdallaan tän median peruskuluttajalle, jota saattaa kiinnostaa kuka sinne pääsarjatasolle ehkä nyt on nousemassa. Ehkä muutama joukkue jäänyt mainitsematta mutta se on ihan ymmärrettävää, kun harva joukkue tiedottaa näistä mitään ja kakkosessahan on valtakunnan tasolla aivan saakelisti joukkueita. Liigassakin on jo hankalaa pysyä kärryillä voimasuhteiden saatikka sitten yksittäisten pelaajien tilanteista ja kehityksestä.

Toki ainahan näistä avautuvat sitten sarjojen pelaajat täällä itse, kun oma tiimi/oma nimi/se kaverin nimi oli jäänyt mainitsematta. Tai syväluotaava pureutuminen yhteensä sadan joukkueen asioihin ja kesähöntsiin jäänyt tekemättä.

Pieni vinkki: Pääkalloon saanee edelleen tuottaa (laadukasta) sisältöä myös itse. Sormee näppikselle vaan. Itse oon kyllä ihan mielissäni jo näistäkin, että vähän saa osviittaa missä mennään eri puolilla maata.
turhautunit
22/09/2016
Tätä odoteltiin hyvä tovi mutta eipä kovin kummoista analyysia saatu. Hätäilemällä tekaistu
rronb
22/09/2016
Voi morjes jengi!

Ei vissiin pääkallo kannata edes yrittää - pelkkää paskaa tulee tuutista kuitenkin.

Täytyy edelleen muistaa, että kakkosdivari on kakkosdivari. Loppuviimein asioista tietää parhaiten kunkin lohkon joukkueet - muita sen ulkopuolisia ei kuulkaas kiinnosta edes vähää alusta. Se, että kakkosdivarijengin nimi edes mainitaan pääkallossa tulisi olla ihan riittävä juttu monelle seuralle! Ihan oikeasti nyt - realismia kehiin... Aika harva tuulipukukansasta edes tietää mistä päin Suomea on kotoisin salibandyliigajoukkue Steelers!
Jamo
22/09/2016
Krp akatemia tulee tällä kaudella oleen kova, viimekauden v&l pohjasta tehty ja 4 ligassa pelannutta (nyman&salminen) sekä niittymäki tulleita pelaajia, tulee meneen karsintoihin, ja farmisopparin myötä viel muutama 2.dirreen kova pelimies varmasti nähtäneen useammassa pelissä.
ss
22/09/2016
Juu kyllähän toi sisä - Suomen ennakko on katottu suoraan viime kauden sarjataulukosta. O2jkl tulee oleen kärjessä ja heidän kanssaan lohkon voitosta taistelee tasapäisti KrP Akatemia ja divarista pudonnut Pirkat. Lohko vaikuttaa erittäin kovalta ja ristiinpelaamista tulee, mutta kyllä Kortetmaan lähtö Soittorasiasta on iso kolaus teekkareille. FoSu on viime kaudesta heikentynyt ja paikalliskilpailija RSS Panthers on tällä kaudella sitä vahvempi. Happee Steamersin iskukyky saattaa vaihdella pelistä toiseen, mutta oletettavasti tulee viime kauden (Nousu) sijoitusta parantamaan roimasti.
Karjala takaisin
22/09/2016
Koskenkylän Riento (Koskri, Pohjoislohko) on ensi kaudella urheilullisempi kuin koskaan ja peliä edeltävät ryyppyillat ovat taakse jäänyttä elämää. Janne Karjalan suojatit marssivat lohkon voittoon.
S7
22/09/2016
JZ ja RRNOB naulaavat. Kummalista ajatella huikeaa syväluotausta tälle tasolle.
Jäitä hattuun
22/09/2016
Samalla linjalla monen muun kirjoittajan kanssa. Eihän resurssit voi yksinkertaisesti riittää selvittämään näin monen kolmannen sarjatason lohkon, saati joukkueiden tarkkoja tilanteita. Fokus on kuitenkin tietysti kahdessa korkeimmassa sarjatasossa, joista mielestäni on tullut koko ajan laadukkaita uutisia. Joten ollaan nyt tyytyväisiä siihen, että saadaan edes jotain pientä avausta ja kootusti lohkot sekä joukkueet samalle sivulle.

Moni negatiivinen kommentoija voisi itse kantaa kortensa kekoon, jos tietävät oman alueensa tilanteista jotain. Näin saataisiin hyvää ja kiinnostavaa tietoa tänne vaikka sitten kommenttien kautta, kakkosdivari kuitenkin kiinnostaa monia jo pelkästään kommenttimäärän perusteella. :)

Itse pelataan Etelä-Suomen kakkoslohkossa, ja näkisin että kärki muodostuu Blackbirdsistä ja vantaalaisista. Sen jälkeen on aika tasaista, ja seuraavat voi tulla missä tahansa järjestyksessä (Indians II, VKTP, SCH, HYUS). Lohkon hännille jäänevät Pirates, Rangers II ja Ääri-Jårmat. PSS ja Pauhusta en osaa sanoa yhtään mitään, kun ei oo tullut peliäkään pelattua/nähtyä näiltä.
hope
22/09/2016
jokereil on niin kova jengi et ens kaudel kohdataan ifk ygösessä ja nuijitaan ne maanrakoon
Borgå
22/09/2016
Jokerit otti selkeesti pataan pss:ltä kahdesti treeni peleissä... Hyvä jos narrit pysyy kakkosessa, siinä on niille tarpeeksi tekemistä.
kakkoslohko
23/09/2016
Kommentoidaan nyt itsekin tuota e-suomen kakkoslohkoa:
Ennakkosuosikit:
Tiikerit (vahvistui ja ennestään hyvä nippu).
Ac Haki (kokenut porukka höystettynä junnuilla)
Blackbirds (pakka pysyi hyvin kasassa, ja vahvistui mm Åif-pakki Liikasella).
Keskikasti:
Indians II (vahva nippu, mutta rosteri vaihtuu tiuhaan farmisopparin takia)
Pss. (Hyvä valmennus ja laadukas rosteri)
VKTP (Hurlumhei salibandya, verkko soi molemmissa päissä mutta laadukas hyökkäys)
Sch (ei juuri vahvistunut eikä heikentynyt. Kotona kairaa voittoja mutta vieraissa voi olla vaikeaa).
Hyus (pitkään yhdessä pelannut taistelevaa sählyä pelaava porukka)
Pauhu (Hyvä treenikausi alla ja pari täsmähankintaa. Musta hevonen)
Putoamistaistelu:
Pirates (koki pari kovaa menetystä)
Rangers II (junnupitoinen porukka, mutta säilynee)
Ääri-Jårmat (tekee maaleja mutta omissakin soi)
Railan Al Sherifen
23/09/2016
Pohjois-Suomessa KoskRi täydentänyt joukkuettaan kahdella pitkäaikaisella Ols-pelaajalla.
Antti Laitinen sekä Jani Lämsä vahvistavat joukkuetta ensi kaudella. Tähän soppaan kun lisätään ex-Olsilaiset P.Lindgren, J.Tammela, T.Kukkonen sekä J.Karjala, niin joukkueessahan on enemmän liigakokemusta kuin Ols:n tämän hetkisessä liigarosterissa.
#D1variin
Hatsina
23/09/2016
Ikosella asiallinen lähtö kauteen, 6+0 ja 500 tehopistettä seurassa rikki (y).
rronb
24/09/2016
Nyt oli dosenttitason anal yysiä!

"Ääri-Jårmat (tekee maaleja mutta omissakin soi)"
siäsuomesta
21/09/2017
Olisi nyt ihan kiva jos näitä kauden alkuarvioartikkeleja kirjoittava taho vaivautuisi sen verran tsekkaan että mitkä joukkueet edes pelaa lohkoissa. Fosu siirtynyt länsirannikon lohkoon !
SIÄSUOMELLE
27/09/2017
Olis kiva, jos vaivautuisit tsekkaamaan, että mitä vuotta nyt eletään..

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.