Liigat

Rankat Ankat valitti tähtihyökkääjän pelikiellosta, iski tehot 5+1 – ”Ei ole porsaanreikää”

24.09.
2016
54 Kommenttia
1
Liigat
Kuvakaappaus SSRA-O2-ottelusta, jossa Niemelän rike tapahtui.

Kuvakaappaus SSRA-O2-ottelusta, jossa Niemelän rike tapahtui.

Naisten Salibandyliigassa pelaavan SS Rankkojen Ankkojen hyökkääjä Emmi Niemelä tuomittiin aiemmin kahden ottelun pelikieltoon O2-Jyväskylää vastaan pelatun ottelun kontaktitilanteesta. SSRA valitti päätöksestä, ja tapaus otettiin jatkokäsittelyyn. Lauantaisessa ottelussa EräViikinkejä vastaan
Niemelä oli siis pelikelpoinen ja myös hurjalla pelipäällä oululaisten voittaessa.

SSRA vei ottelun nimiinsä 12–7-lukemin. Niemelä oli ratkaisevassa roolissa iskemällä tehot 5+1.

Pääkallo.fi:n tavoittama SSRA-manageri Jani Laukko kertoi, että valitus Niemelän pelikiellosta tehtiin perjantaina. Hän painotti, etteivät valitukset aina mene läpi jatkokäsittelyyn ja perusteli, miksi seura päätti tehdä muutoksenhaun.

– Kun tehdään valitus, pitää valituslautakunnan ensin hyväksyä se, että tapaus menee jatkokäsittelyyn. Tässä ei siis ole porsaanreikää, jolla pystyisi aina valittamaan pelikiellosta, Laukko kertoi Pääkallo.fi:lle.

– Totta kai tavoitteenamme on, että Emmi Niemelän pelikielto pienenee. Alkuperäisessä lausunnossa oli mielestämme ristiriitoja O2:n pelaajan (Veera-Maria Jalkanen) liikkeestä keskustaan, jotka näkyivät hidastuksista. Päätös tehdään maanantai–tiistai-sektorilla, hän jatkoi.

EräViikingit-ottelun lehdistötilaisuudessa Niemelä vakuutti, että viikon takaisessa tilanteessa oli kyse vahingosta.

– Valitettava törmäys tapahtui, ja sellaisia joskus sattuu pelikentällä. Siitä tehtiin jatkotoimenpiteitä, mutta tarkoituksena ei ollut vahingoittaa. Tavoittelin palloa, ja vastustaja teki suunnanmuutoksen, jota en huomannut. Sitten törmäsimme, Niemelä muisteli tilannetta.

Pelikiellon muutoksenhakuun vaaditaan 50 euron maksu, jota ei palauteta, mikäli päätös pysyy samana.

Muokattu 24.9. klo 19.35: Lisätty video kontaktitilanteesta hidastuksineen.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
46
24/09/2016
Käsittämätöntä. Täysin käsittämätöntä.
Roskaa
24/09/2016
Todella typerää kikkailua seuralta tempaista näin, kun kyseessä oli tosiaan aivan jotain muuta kuin vahinko. Palloa tavoitellaan mailalla eikä ajamalla päin pelaajaa puskista. Tuossa ei ollut minkäänlasta pallontavoittelua vaan puhdas rottamainen tyrmäys.
Roskaa vielä
24/09/2016
Ja ei edes vilkaise tyrmättyä pelaajaa tai käy pyytämässä anteeksi. Eli tiesi varsin hyvin mitä oli tekemässä. Rotta mikä rotta.
naissalibandy kunniaan
24/09/2016
Onneksi Suomessa on vielä oikeutta. Jos tilanteesta tuomitaan rangaistuksia niin toivottavasti SSRA valittaa urheilijan oikeusturvalautakuntaan.
edelleenkin vastuu O2 suuntaan jossa tuodaan kentälle nuoria junioreita joilla ei kyvyt riitä naisten peleihin. Tämä oli ensimmäinen mutta ei viimeinen kerta kun o2 pelaaja lanataan kentälle. valitettavasti näitä tulee kauden aikana vielä useita vastaavia tapahtumia ja aina vastapuolena O2 pelaaja.
Timotei
24/09/2016
Aika monta kertaa olen tuon tilanteen katsonut enkä kyllä vieläkään löydä mitään ajelua. Niemelähän on varsin selkeästi menossa mailalla katkaisemaan Jalkasen juoksulinjaa laitaa pitkin, kunnes jyväskyläläinen päättää yhtäkkiä leikata keskustaan katse pallossa. Aika vaikea tuosta on enää väistämäänkään lähteä, kun kaveri juoksee päin. Harmittava tilanne, mutta ei todellakaan pelikiellon arvoinen rike.
Katsoja
24/09/2016
Kylläpä pelasi Niemelä maailmanluokan pelin tänään. Kovapäinen mimmi, paineenalla tuollaiset tehot.
Säbä mees
24/09/2016
Täysin käsittämätöntä käytöstä pelaajalta, vieläkin noiden kuvien perusteella kehtaa väittää tuota vahingoksi!!! Monta metriä aikaa muuttaa omaa liikettä, ei sitä tee, ottaa vielä taklaus asennon ja ajaa kylmäksi. Ei minkäänlaista kunnioitusta vastustajaa kohtaa, katumusta, anteeksipyyntöä ja levittelyt tuomareiden suuntaan. Valitus on oikeus tehdä ja tarkoituksella jätetty perjantaina koska liitto ei kerkee sitä käsitellä. Tänään näytti että on hyvä pelaaja ja teki oikeita asioita varmaan kentällä. Mutta edellisen pelin teko ja sitä vahingoksi väittää, viitaten edellisiin, rotta mikä rotta. Kannattais lukea sääntökirja vielä kerran läpi niin tietää mitä saa tehdä kentällä.
BJBG
24/09/2016
Öööö! Sikaili kentällä! Yleisen oikeuskäytännön mukaan ei pelaisi, jos asia on käsittelyssä! Tuodaan nuoria pelaajia liigapeleihin - pron avauksessa oli 15 v. joka ihmetteli että missä pallo? Näitä tekee kaikki joukkueet!
Joojoo
24/09/2016
Aivan käsittämätöntä tää, että tälläisestä päivänselvästä tapauksesta valitetaan ja pelaaja saa pelata seuraavassa pelissä. Ei mitään kunnioitusta vastustajaa kohtaan.
Tarkkaavainen katsoja
24/09/2016
Tämän päiväisessä pelissä SSRA vs. Erä Viikingit laidan lähellä oli pallon tavoittelu tilanne, jossa vastakkain Niemelä ja Morottaja. Ei paljoa Morottajaa hetkauttanut kaksi kertaa suuremman Niemelän kontakti. Kyllä liigassa pitää pystyä havainnoimaan muutakin kuin lattian ja pallon väriä kuten Morottaja osoitti tämän pelin tilanteessa. Harmittava tilanne O2:n pelaajalle, mutta Niemelän pelikielto olisi suunnaton vääryys. Voidaan alkaa miettimään mihin naisten liigan taso on menossa jos pitää varoa kokemattomia pelaajia kentällä.
sakkoa s**t*n*
24/09/2016
Tarinahan saa jo koomisia piireitä. Tätä säännöissä olevaa porsaanreikäähän hyödynsi myös PSS jokin vuosi sitten hyväkseen valittaessaan Julia Turusen pelikiellosta kesken playoffien. Uskmatonta ettei sitä ole paikattu tuon episodin jälkeen.

Mitä taas tulee Niemelään ja SSRA:han, niin olisin itse toivonut suoraselkäisyyttä ja kättä pystyyn virheen merkiksi. Näköjään selittely ja kikkailu tuntui tässä kohtaa kuitenkin heille sopivammalta. Mutta, jokainen tavallaan.
Säbänikkari
24/09/2016
Ei tossa 2 sanaa kun käsi nousee ylös ja vartalolla annetaan vauhtia. Jos törmätään niin ei sitä tolleen kerkiä valmistautua. Törkee temppu.
Urpo
25/09/2016
Eihän tuossa olisi ollut kontaktia ollenkaan jos ei O2 pelaaja olisi yhtäkkiä olisi leikannut sisään laidasta. Tuollaisessa tilanteessa saattaa olla ihan hyvä nostaa katse pallosta, siinähän meni varmaan pari sekunttia silleen että pallo aioastaan pallossa.
Kontakti oli kova, ainoastaan sen takia että tultiin vastapallooon... Jos Niemelä olisi ollut joku pikkutyttö niin olisi tullut itselle kova tälli ja ei mitään puhetta koko tapauksesta, mutta nyt näin päin
SAPA66
25/09/2016
Sen verran tuota Niemelän fysiikkaa on jo aiemmin naisten liigassa ja kv. peleissä nähty että kun täällä puhutaan taklaamisesta, niin kyllähän siinä olisi käynyt niin että noin hentonen vastustaja ois lähtenyt katsomon yläriviä kohti jos Niemelä olisi tullut tuohon tilanteeseen tarkoituksenaan taklata.
Noh, pääasia että vammoja ei tullut, mutta kyllähän tämä on niin selvä vahinko kuin olla ja voi. Oliko edes vaparin arvoinen rike, jos sitä rikettä edes oli?
James
25/09/2016
Tästä kun määrätään pelikieltoa nii on melko houkuttelevaa juoksennella vastustajaa päin pää alhaalla.
James
25/09/2016
Siis tulevaisuudessa.
Nimenhuuto
25/09/2016
"Timotei" hiuksiasi pestessä on tainut mennä shampoota myös silmiisi, jos et näe ajelua tyuossa tilanteessa.
Fakta
25/09/2016
Jos kausi alkaa näin liiton kurinpidolta, et tuomioita vaihdetaan päivän välein ei hyvä heilu. Ei taida löytyä siitä kuuluisaa m......aa päättää kerralla mikä on tilanteen tuomio ja seistä päätöksen takana säälittävää toimintaa. Jos pelaaja törmää vahingossa on aika usein tapana käydä pyytämässä anteeks, mut niemelä tais olla tyytyväinen suoritukseensa. Palataan vielä kurinpitoon , jos kyseessä olis ollu miehissä savon tekemä töötti olis tuomio ollut selvä ja kerta päätöksellä. Pieni herätys olis paikallaan kurinpito.
Uusi laji sitten
25/09/2016
Nykysääntöjen mukaan kontaktia voi ottaa kylki kylkeä vasten, kun tavoittelee palloa. Palloon olisi ollut hyvät mahdollisuudet, mutta tällä kertaa se ei kiinnostanut. Sen näkee tuosta hidastuksesta täysin selvästi.
Jos tällainen pelitapa halutaan hyväksyä, on sääntöjä muutettava radikaalisti. En tiedä ketä se sitten enää kiinnostaa, voihan sitä jääkiekkoakin mennä katsomaan. Oudolta tuntuu, että salibandyssä pitäisi miettiä pään asentoa taklausten pelosta. Katsokaas kun tässä lajissa ei edelleenkään saa taklata. Tai että pallollisen suunnanmuutos on tässä se varsinainen syy koko tapahtumaan.
Veikkaan, että lajista katoaa paljon harrastajia ja katsojia, jos laji muutetaan jääkiekon suuntaan. Voin olla väärässäkin, mutta tässä kyseisessä tilanteessa pitää noudattaa salibandyn sääntöjä kun mietitään sanktioita.
S7
25/09/2016
Eikä lätkässäkään saa taklata "kuolleesta kulmasta"!! Sinänsä kuinkahan monesta ip-osoitteesta nää puolustelut tulee? Tuskin niin monesta mitä kirjoittajia muka on;-)
Ruru
25/09/2016
Hieno taklaus. Näitä lisää
Hoki
25/09/2016
Valkoinen vaihtaa äkisti suuntaa ja juoksee katse pallossa mustaa päin. Mustalla maila kurottamassa laitaa kohti ennen törmäystä eli on kiinnostunut pallosta. Musta ei kerkeä vaihtaa suuntaansa ainoastaan kätensä ehtii nostamaan omaksi suojakseen. Ei pelikieltoa mutta kakkosen arvoinen vaikkakin musta syytön tapahtumaan.
S7
25/09/2016
Vaihtaa äkisti suuntaa, ei juma, huuto naurut tälle. Ja onko taas yksi ja sama ip-osoite?
Jeppe
25/09/2016
Missähän pilvessä S7 elää kun kuvittelee että oma mielipide on oikea ja ennenkaikkea ainut. Oli tilanteessa rike tai ei niin kannattaa miettiä vähän että olisiko tässä maailmassa joku ihminen joka on sinun kanssa erimieltä. Vieläpä useita henkilöitä.
Säbä mees
25/09/2016
Kaikki tuota sika taklausta puolustavat kirjoittajat. Kurinpitäjä on tehnyt päätöksen jossa se todetaan sääntöjen vastaiseksi. En ala tässä kirjoittamaan sääntöjä, lukekaa itse! Olen toiminut alalla yli 20v. ja jokusen pelin nähnyt. Tässä tapauksessa ei kunnioiteta vastustajaa, peliä tai pelinsääntöjä. Rautalangasta en lähde sitä Teille vääntämään jos sitä ei itse pysty tajuamaan. Niemellä olisi voinut tehdä sääntöjen mukaisen kylki-kylki ohjauksen mutta päätti tulla puuntaakaa päin näköä, raukkamainen teko.
S7
25/09/2016
Oulussa myös pipo kireellä. Sen verta samalla tyylillä kirjoitettu monta viestiä, sillä perusteella heitin... Ylempi on ilmeisesti ainakin suhteellisen paljon mun linjoilla... Ja itsekin jokusen pelin nähnyt ja jokusen kerran pelatessa taklannut väärin, kertaakaan en ole selitellyt "vahigoksi"
sakkoa s**t*n*
26/09/2016
Edellä olevia kompaten; paljon on tullut lajia nähtyä, ja ei tuossa tilanteessa kyllä selitettävää jää, vaikka pelaaja ja seura ovatkin ilmeisesti tuon tien valinneet. Vahingoksi taklausta ei kyllä selittämälläkään saa - sen nyt jokainen videon katsonut pystyy itsekin päättelemään. Ja jos vähänkään ymmärtää lajista, sen säännöistä ja kanssapelaajien kunnioittamisesta, niin tietää ettei tällaiset salibandyyn kuulu.

Omalla tavallaan kuitenkin hienoa nähdä, että oman kylän tyttöä halutaan tukea vaikealla hetkellä - ei se varmasti Niemelällekään helppo paikka ole, kun miettii millaisen maineen tapauksesta saa. Silti kuitenkin toivoisi, että joku roti säilyisi tuossa puolustelussakin. Se että osalla kirjoittajista menee jääkiekon ja salibandyn säännöt sekaisin, menee vielä hyvästä komiikasta, mutta se että osumaa yritetään vääntää jollain tapaa uhrin viaksi, on mielestäni jo säälittävää ja surullista.
Olkapäät eivät edes nouse "taklaajalla"
26/09/2016
Ei kakkua, 02jkl pelaajalle kiviä
Kaks piippunen
26/09/2016
Onhan se autoilijanki syy aina, jos joku juoksee suojatien yli laput silmillä, ja autoilija ei kerkee väistää....
Spede
26/09/2016
"Nykysääntöjen mukaan kontaktia voi ottaa kylki kylkeä vasten, kun tavoittelee palloa. Palloon olisi ollut hyvät mahdollisuudet, mutta tällä kertaa se ei kiinnostanut. Sen näkee tuosta hidastuksesta täysin selvästi."
Miten sen näkee selvästi, että ei kiinnosta? Ilmeisesti olet kovakin ajatustenlukija, kun Niemelän katse on kokoajan pallossa.

Ja jos Niemelä saa tuosta kakkua, niin voisi kurinpitäjä ottaa lausunnostaan pois ainakin sen kohdan, että O2:n pelaaja ei muuta tilanteessa suuntaa :D

En kyllä itsekään pelaajana ehdi jokaisessa tilanteessa katsomaan, että onhan vihulla pää varmasti pystyssä. Jos alkaisin katsomaan, niin olisin auttamattomasti jo myöhässä. Jos miesten pääsarjatasoilla vetäisit samalla tavalla laput silmillä tuossa tilanteessa, niin varmasti kolahtaisi joka kerta tuolla tavalla tai jopa pahemmin.

Valitettava törmäys, mutta pelissä kärsitty 5min kyllä mielestäni riittää.
Hoki
26/09/2016
Speden kanssa samoilla linjoilla. Jos videosta ei näe valkoisen muuttavan suuntaa keskustaan päin juuri ennen törmäystä, niin voiko kurinpitäjää edes pitää puolueettomana asiassa. Tai sitten hänelle pitää hommata aurinkolasien lisäksi valkoinen keppi. Tuossa suunnanmuutoksessa ei pitäisi olla mitään epäselvää, sen nyt näkee jokainen itse videosta sitä sopivasti pausettamalla. Lisäksi siitä näkee että juuri ennen törmäystä musta kurottaa mailalla laidan viereen. En keksi mitään muuta syytä mailalle kuin pallontavoittelun, mikäli siis valkoinen jatkaisi kulkuaan laidanviertä. Jos mustan ainoa tarkoitus olisi vain ajaa valkoinen kylmäksi, ei mailan kurottamisessa olisi mitään järkeä oman kropan suojaamisessa, vaan kädet olisi syytä pitää lähellä vartaloa. Tuomareilta voi tällaisesta tulla mitä tahansa sanktioita koska heillä ei hidastuksia ole käytössään. Kurinpitäjältä taas räikeä virhe. Speden sanoin: "Valitettava törmäys, mutta pelissä kärsitty 5min mielestäni riittää.". Mitä sitten olisi tapahtunut, jos valkoinen olisi jatkanut laidanviertä suoraan? Kuka tietää. Ehkä mustan kontakti olisi johtanut siltikin pelikieltoon, ehkä ei. Vaan ei kait tuomioissa mitään tulevia arvailla vaan pitäydytään tapahtuneessa.

Ääs seiskalle: IP osoitteita löytyy kyllä useampikin josta kirjoittaa, mutta yksikään niistä ei ole kummankaan joukkueen läheltäkään.
JZ
26/09/2016
Harvoin saa lukea mitään näin uskomatonta kuin nää tulkinnat täällä tästä videosta. Se on rangaistavuuden kannalta ihan sama se jos taklattu tuossa tekee pienen suunnanmuutoksen noin nanosekunti ennen osumaa.

Väistämättä tulee mieleen sama epäily mitä S7 täällä jo heitti, että täällä on joku Oulun taustajyyrä asiaa nyt kommentoimassa. Missä logiikka? Taklattavan vastuu on kiva termi ja

No, sama se. Punainen oli tuosta päivänselvä, ja lisärangaistuskin täysin perusteltavissa. Toivottavasti oikeus tapahtuu ja tuomio palautetaan voimaan.
JZ
26/09/2016
Musta hakee ylikovaa kontaktia. Ehkä olkapäähän, mutta holtiton vastapalloon ryntääminen on aika riskialtista. Tuossa sattuu joka tapauksessa, nyt sattui vähän enemmän - rangaistavuuden kannalta on aivan yhdentekevää, tekikö valkoinen suunnanmuutoksen nanosekunti ennen kontaktia vai ei.

Nämä tulkinnat täällä menevät typerimpien joukkoon mitä Pääkallon kommenttiosastolla on saanut lukea, ja se on paljon sanottu se. Väistämättä tulee mieleen sama epäily mitä S7 täällä jo heitti, että täällä on joku Oulun taustajyyrä asiaa nyt kommentoimassa ja selittämässä mustaa valkoiseksi.

Missä logiikka? Taklattavan vastuusta on turha puhua koska yksinkertaisesti salibandyssä taklaukset eivät ole sallittuja. Jos juoksisi pää vielä alempana niin saisiko sitten tempaista polvipotkulla klyyvariin?

Ei Niemeläkään pisteitä kerää tästä jälkipelistä. Joskus läikkyy yli, mutta reilut pelimiehet ja -naiset kykenevät sen jälkeenpäin myöntämään, että juu sori, nyt vähän lipsahti.
JZ
26/09/2016
Hupsista. Se lähti vahingossa kesken kirjoittamisen jonain luonnoksena. Jos ylläpitäjät ovat hereillä, tuon meikäläisen ylemmän viestin (ja tämän huomautuksen) voi poistaa.
Spede
26/09/2016
Törmäys tulee vastapalloon valkoisen laput silmillä tehdyn suunnanmuutoksen takia, joten miten se voi olla yhdentekevää?

Niemelä tulee tilanteeseen kovaa, mutta ei tuo edelleenkään ole mikään vahingoittamisyritys.Ja kyseessä ei ole taklaus, vaan yhteentörmäys.

Itse taas ihmettelen, kuinka joidenkin mielestä O2:n pelaajan toiminnalla ei ole mitään vaikutusta/osuutta tähän törmäykseen. Kuten sanoin, niin voi tuosta sen 5min ehkä antaa, mutta se riittää. Salibandyssa ei saa taklata, mutta kontaktia saa ottaa. Sinun tulee pallollisena olla valmiina ottamaan kontakti vastaan ja O2:n pelaaja ei nyt kyllä ollut, vaan katse oli täysin pallossa ja muiden pelaajien liikkeistä ei ollut mitään hajua.
Nimenhuuto
26/09/2016
"Spede", edelleenkään Niemelällä ei mitään aikomustakaan pelata palloa vaan taklata "puun takaa". Säännöt tämän suhteen suht selkeät, saat tulla olkapää olkapäätä vasten, kunhan tavoittelet samalla palloa.
JZ
26/09/2016
Tuo "suunnanmuutos" on aivan normaalia kaartavaa juoksua jota nähdään esimerkiksi joka kerta kun joku kanttaa. Kontaktia saa silloinkin ottaa, mutta olka-olkaa vasten ja yleensä se otetaan liikettä seuraten tai liikesektoreita kaventaen olemalla pelaajassa kiinni. Liikettä vastaan torppaaminen tuolla voimalla on yksinkertaisesti kielletty. Jos näiden asioiden eroa ei kykene ymmärtämään tai tältä videolta havaitsemaan, on vika ymmärryksessä, puolueellisuudessa tai sitten jossain muualla, en tiedä missä. Silmälapuista vänkääminen on täysin epäoleellista.

Minusta kaksi peliä kieltoa ei ole ainakaan liikaa.
Spede
26/09/2016
Onhan siinä ihan selvä aikomus pelata palloa. Katsokaa sitä mailaa!

Ja itse ainakin kanttaan pää ylhäällä enkä katse lattiassa. Jos miesten peleissä alat kanttailemaan tuohon malliin, niin varmasti osuu juhaa leukaan jossakin vaiheessa. Tässäkin oli tavoitteena se olka-olkaa vasten, mutta toisen pelaajan yllättävä liike muutti tilanteen.

Itseä tässä jurppii kurinpitäjän lausunto, jossa pallollisella pelaajalla ei ollut mitään vastuuta.
JZ
26/09/2016
Reiska kolhii suojatiellä kävelevää jalankulkijaa kaahatessaan taajamassa sataakahtakymppiä.

"Yritin vain ehtiä ensin", selittää Reiska. "Hänen askelluksensa yllätti", oikeudessa tilitetään.

Jälkeenpäin myös yleisönosastolle kirjoittavat Reiskan kaverit ilmaisevat närkästyksensä tuomioistuimen lausunnoista. Niissä kun ei puhuta mitään suojatien ylittäjän vastuusta.

Onneksi tuomiosta saa kuitenkin valittaa. Pitäähän nimittäin jo seuraavana päivänä päästä taas rattiin.

Kurinpidossa kaikki hyvin.
Hoki
27/09/2016
Reiskan törttöilyn jälkeen suojateiden eteen asennetaan metrin korkeat hidastustöyssyt polkupyöräilijöitä varten ja koko maassa tulee voimaan laki, jossa autolla ajo kielletään kokonaan sataa metriä lähempänä suojatietä. Autoihin asennetaan pakolliset jalankulkijavaroittimet, joissa Hyacinth Bucket -naisääni huudahtaa: "Mind the pedestrian!" aina havaitessaan jalankulkijan sataa metriä lähempänä, myös auton sivulla tai takana.

Yleisönosastolla ihmetellään jalankulkijan vastuuta tapahtumassa. Nainen oli kävellyt ajoradan suuntaisesti, mutta oli suojatien kohdalla vaihtanut yhtäkkiä suuntaansa ilman katsettakaan ajoradalle. Jälkeenpäin on vielä selvinnyt, että nainen on syntymästään saakka sairastanut Oxygen two-syndroomaa, jossa liikkuva valkoinen objekti aiheuttaa happivajetta niskan alueen lihaksiin ja aivoihin sekä pakottaa katseen alas omiin jalkateriinsä. Silminnäkijöiden todistamana naisen äkillistä horjahtamista edelsi lokin lentäminen ajoradan yli ja nyt ihmetelläänkin radikaalien lakimuutosten korrelointia Reiskan ylinopeuteen.

Näinhän näitä voi kirjoitella, mutta en edelleenkään näe videosta tahallisuutta, "vauhdinottoa" tai taklausta. En todellakaan ymmärrä miksei kurinpito huomaa selvää mailan ojentamista laitaa kohden ennen törmäystä, saati valkoisen suunnanmuutosta, kun molemmat kuitenkin näkee selvästi videota pausettamalla. Mikäli musta olisi jättänyt tilanteesta "vauhdinoton" pois, niin kävelysählyä voi pelata sitten eläkeikäisenä. Kävelijöillä tuskin on mitään asiaa majuunkaan, joten aika perusedellytys tuo juokseminen pitäisi olla tällä sarjatasoilla. Törmäys tapahtui ja siitä annettiin tuomio ilman videohidastuksen mahdollisuutta. 5min ihan ookoo, videolta katsottuna kakkonenkin riittäisi, vaikka itse törmäys onkin raju. Kurinpitäjällä taas mahdollisuus tarkastella tapahtumaa analyyttisesti pohtien tilanteeseen johtaneita syitä ja tehdä kropan eleistä ja liikkeistä päätelmiä tahallisuudesta. Pelaajan pään sisään on vaikea videosta nähdä mutta maila ei kurkottaisi laidan viereen juuri ennen kontaktia mikäli teko olisi tahallinen. Nyt kun täällä on niin viisaita paikalla niin kertokaa miksi tuo mustan maila kurottaa ennen törmäystä? Jos tarkoitus on pelkästään ajella toinen kylmäksi niin melko epälooginen ja täysin vaistonvastainen teko. Siis vaistonvastainen. Kuinka moni ajelu mielessään pystyy vielä feikkaamaan videotarkastelua varten? Eikä musta myöskään osuisi vastapalloon, mikäli valkoinen ei muuttaisi kulkusuuntaansa päätään nostamatta. Ei muuta valkoinen suuntaansa paljoa, mutta ei osu mustakaan kuin valkoisen kropan oikeaan puoleen. Ei osuisi vastapalloon ollenkaan, mikäli valkoinen jatkaisi kulkuaan laidanviertä. Vaan taisi kurinpidossa vellikello juuri pahaan aikaan kilkattaa ja oma maha meni asioiden edelle.
JZ
27/09/2016
Heh. Jatkoesimerkkisi onkin varsin oiva hyvä kärjistys siitä, mitä seuraa jos tälläinen toiminta sallitaan. Sählyssäkin saataisiin ottaa käyttöön kypärät. Onneksi silti ylivoimainen valtaosa osaa pelata (ja ajaa) fiksusti ja sääntöjen mukaan, jolloin homma sujuu turvallisesti.

Maila heiluu epämääräisesti jossain pallon seuduilla kyllä. Onko se sitten pallon tavoittelua vaiko vain liike joka aiheutuu käden irroittamisesta niittiä varten, on epäselvää. Sekin on kuitenkin lopulta aika samantekevää - kentällä ei saa myöskään vetää karatepotkulla päähän, vaikka koordinaatio riittäisikin yhtäaikaiseen pallonriistoon. Ei, vaikka tarkoitus olisikin vain kutitella vastustajan hiustupsua, mutta "laput silmillä" tehty päännosto aiheuttaisi potkun osumisen suoraan ohimoon.

Mutta turha tästä on enempää näemmä jankuttaa. Erilaisia punakorttivideoita on täälläkin monia nähty, ja harvoin niissä on näin selkeitä (ja selkeästi videolla näkyviä) ja kovia rikkeitä nähty.
Kale
27/09/2016
Tän pitäs olla helppo kurinpitäjille, ei pelikieltoa..
Spede
27/09/2016
Ihan turha tosiaan jankata, kun JZ:lla niin vahva denial-vaihe menossa, että ei näe O2:n pelaajan leikkausta keskelle tai Niemelän palloon kurottamista tai ei näe niillä mitään merkitystä. Jos pelaajat olisivat toisinpäin, niin O2:n pelaaja olisi keräillyt kamojaan vielä pahemmin kuin nyt. Tai jos Niemelä olisi oikeasti hakenut taklausta, niin ei olisi hallin varoalueet riittäneet.

Peli on turvallista silloin, kun pelaajat ovat kykeneviä antamaan ja ottamaan kontaktia. En itsekään jollain höntsävuorolla lähde ottamaan kontaktia yhtä rajusti kuin sarjapeleissä, koska en voi olla varma vastapelaajan taidoista. Sarjapeleissä minulla on kuitenkin oletus, että vastustaja on valmiina ottamaan välillä railakastakin kontaktia ja olen myös itse valmis niin tekemään. Käsittääkseni naisten Salibandyliigakin on urheiluna sillä tasolla, että voi tehdä saman oletuksen.
Nuutti
27/09/2016
Yllättäen kaikki omalla nimellään asiaa kommentoineet sählyihmiset ovat tämän tuominneet aika selkeästi. Valitettavan harva vain koska #naistenliiga. Miesten peleissä etenkin jonkun savolaisen tekemänä olis alkanu kolmas maailmansota.

Antaa spede mennä vaan. Vedä tollanen niitti ens pelissä ja katso mistä itsesi löydät (tai älä oikeasti, tulee kolhuja).
nulikka
27/09/2016
Ei pelaa Spede ilmeisesti sitten samaa lajia kuin muut. Pallollisen ei koskaan tarvitse olla valmiina ottamaan vastaan tuollaista kontaktia. Ei höntsävuoroilla, eikä pääsarjatasollakaan. Yhtä voimakas kontakti on sallittu vain, jos molemmilla on sama liikesuunta, kontakti tapahtuu olka olkaa vasten, molemmat pyrkivät pääsemään käsiksi irtopalloon molemmat ovat valmiita kontaktiin (katsekontakti pelaajien välillä) ja tilanne tapahtuu kentänosassa, joka ei aiheuta loukkaantumisriskiä. Kaikissa muissa tapauksissa kontakti on selkeä rike ja siitä on vastuussa vain palloton pelaaja.

Tätä mieltä olivat ottelun tuomarit, sekä kurinpitäjä. Valitettavasti SSRA koki sarjapisteiden olevan niin ratkaisevat, että valittivat varsin kohtuulisesta tuomiosta.
Tarkkailija
27/09/2016
Joo, Spede hakee "sarjapeleissä" samanlaisia niittejä, mutta niissä ei pallollinen muuta ilmoittamatta suuntaa niin vahinkoo ei pääse käymään, BUAH-HAH!

PS. Nykysalibandyssä b-junnutkin osaa joka kurottaa näennäisesti mailaa pallon suuntaan, vaikka fokus on vastustajan hidastamisessa/pysäyttämisessä, että se siitä rikkoneen pelaajan pallo-orientaatiosta.
Hoki
28/09/2016
B-junnut nyt ei osaa pureksia purkkaa ja viheltää yhtäaikaa. Toisaalta jos musta haluaisi todellakin vain ajaa valkoista kylmäksi, tahallaan ja tuollaisella voimalla, niin kyllä se mailankurotus jäisi tekemättä jopa purkan pureskelun mestareilta itseltään. Sähly nyt on vähän neiti lajina muutenkin, mutta kiekkoilijat kyllä tietää kuinka paljon kurottelua kannattaa harrastaa tuollaisen yhteydessä. Siinä saattaa saalistajasta tulla äkkiä saalis.
sakkoa s**t*n*
28/09/2016
Miesten liigan puolella itsessään täysin toisenlainen tapaus, josta annettu niin ikään parin ottelun pelikielto. Siellä ei kuitenkaan ole lähdetty kikkailemaan sääntöjen porsaanreillä, vaan nostettu käsi nöyrästi pystyyn virheen merkiksi, niin pelaajan kuin seurankin toimesta. Arvostan.
tuomari
28/09/2016
Tuomarina kyllä vetää surulliseksi nää Speden ja Hokin tyyliset kommentoijat. Onko joillain lajia aktiivisesti seuraavilla (?) oikeasti noin huono ymmärrys säännöistä, ja vieläpä suoraan selkeästi näkemäänsä tilanteeseen?

Lopultahan sieltä tultiin asian ytimeen: sähly on neiti laji kun tästä nyt valitetaan ja pelikieltoakin tulee.
Valoja päälle
30/09/2016
Kirjoittajalle "SAKKOA S**T*N*": järki käteen nyt hei, munille lyödessä ilman sen suurempaa tilannetta ja kameran kuvatessa kohtisuoraa, ei jää paljoa selittelyn aihetta. Niemelän tilanteessa sentään on edes jonkinlaista tulkinnanvaraa, sen enempää tilanteeseen kantaa ottamatta.
Et kai tosissasi vertaa noita kahta tilannetta toisiinsa? Melko huono provo/trolli.
sakkoa s**t*n*
30/09/2016
Tietääkseni en ole verrannut itse tilanteita millään tavoin toisiinsa. Ainoastaan sitä kuinka pelaajat ja organisaatiot ovat tilanteiden jälkeen toimineet. Luetun ymmärtäminen kunniaan.
Hoki
30/09/2016
Kiekkotaustaisena on pakko pitäytyä tuossa neiti-kommentissani. Filmaamiset alkaa lähennellä potkupalloa, vaikka tässä kyseisessä tapauksessa ei siitä olekkaan kyse. Kyse on enenmänkin oikeusmurhasta sillä pelikielto perustellaan nimenomaan tahallisuudella. Silloin heiveröinen oikeustajuni kertoo minulle että tulkinnanvaraa ei asiassa pitäisi olla. Joko tekijän pitää tunnustaa tai sitten kurinpitäjän on syytä olla varma asiastaan. Edellä mainitsemieni syiden perusteella en itse saa 100% varmuutta tahallisuudesta joten pidän tuomiota vääränä ja kurinpitäjää mielivaltaisena tai puusilmänä. Ei asia oikeastaan muutoin pahemmin itseäni koske kun en ole eläissäni nähnyt kuin yhden naisten ottelun ja senkin superfinaalin kylkiäisenä.
Valoja päälle
30/09/2016
"Saakoa s**t*n*": Kommenttisi on siis silloin täysin turha, ja ei perustu millekään, jos et edes vertaa tilanteita keskenään. Sinun logiikkasi myötä jokaisen joukkueen täytyisi nöyrtyä tuomioiden edessä ja myöntää teot hattu kourassa. Järki käteen edelleenkin! Asiat nähdään ja tullaan jatkossa varmasti näkemäänkin eri kantilta joissakin tapauksissa ja hyvä näin. Tällä tavalla kenellekään ei jää paha maku suuhun, jos ei olisi mahdollisuutta edes kyseenalaistaa tuomioita..tai no, kenellekään joukkueelle. Tämän palstan kommentoijat ovat asia erikseen.
sakkoa s**t*n*
30/09/2016
En ymmärrä miksi tuomioihin johtaneita tilanteita pitäisi edes yrittää verrata keskenään, koska ovat itsessään erilaisia? Yhtäläisyys on siinä, että molemmat ovat selkeästi vastoin salibandyn pelisääntöjä, ja sen mukaan niistä on myös tuomiot jaettu.

Oman logiikkani mukaan silloin kun teet väärin, niin asiallista olisi ottaa teosta vastuu ja myöntää tekemäsi virhe, selittelyjen sijaan. Toki se vaatii ensinnäkin kykyä ymmärtää tehneensä väärin, ja toisaalta pokkaa olla rehellinen. Kaikilta näitä ei löydy.

Ihmeen kauan tätäkin keskustelua on näköjään käytävä, ennen kuin asiaan saadaan lopullinen tuomio. Nliigan pelit jatkuvat viikon päästä, joten sitä ennen kai päätöksen on tultava.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.