Divarit

Salibandylähetyksiä tarjoillaan paljon myös tulevalla kaudella – Yle Areena isossa roolissa

12.09.
2016
12 Kommenttia
5
Divarit
Salibandyliigan otteluista tehdään ensi kaudella toista sataa suoraa lähetystä. Kuva: Mika Hilska

Salibandyliigan otteluista tehdään ensi kaudella toista sataa suoraa lähetystä. Kuva: Mika Hilska

Salibandyliigan kauden 2016-2017 avauspressi pidettiin maanantaina Hartwall Arenalla. Salibandyliiton viestintäpäällikkönä toimivan Juhani Henrikssonin mukaan salibandylähetyksiä tullaan tekemään toista sataa ensi sesongilla.

Lähetysten tuottajina jatkavat samat tekijät, eli VeikkausTV, ISTV, Fanseat ja Yle. Henrikssonin mukaan lähetyksiä tarjoillaan pääosin miesten Salibandyliigasta, mutta mukana on otteluita myös naisten Salibandyliigasta ja miesten Divarista.

Ylen rooli tulee kasvamaan ensi kaudella, sillä otteluita voi jatkossa seurata Yle Areenan avulla kerran viikossa. Jokaisena torstaina näytetään yksi suora ottelulähetys verkkopalvelun kautta. Salibandy tulee näkymään myös Ylen televisiokanavilla. Henrikssonin mukaan ensimmäinen Ylen lähettämä televisio-ottelu nähdään lokakuussa.

Ohessa on muutaman ensimmäisen viikon lähetyslista, sillä pidempiaikaiset aikataulut elävät vielä toistaiseksi Ylen lähetysaikataulujen vuoksi. Julkaisemme täydet aikataulut heti kun saamme tarvittavat tiedot.

telkkapelit

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Osku
12/09/2016
Itseasiassa toi yksi ottelu/viikko Areenan kautta on parempi kuin entinen 4 ottelua syyskaudelta pääkanavan kautta.
Matti
12/09/2016
Hohhoijjaa, mitä pelejä.
Arto Kilponen
12/09/2016
Tähtäisivät vaikkapa siihen, että top-6 joukkueiden keskinäiset pelit näytettäisiin kaikki ja lisäksi bottom-8 joukkueilta (kyllä, siinä välissä on selkeä ero) kaikilta yksi koti- ja yksi vieraspeli. En tiedä ollaanko jo nyt pääsemässä siihen, jos ollaan, niin hyvä juttu.
Vastapallo
12/09/2016
Miksi jutun kuvassa on Henriksson? Montako ottelulähetystä hän tuottaa? Oliko tarkoitus markkinoida Juhani Henrikssonia vai salibandyliigaa?

Jos viestintäpäällikön palkkaa nostava ei tiedä edes kauden aikana YLEn kanavilla televisioitavien matsien päivämääriä ja pelaavia joukkueita, niin olisi kannattanut pysyä poissa "avauspressistä".
AGm
12/09/2016
Ei voi käsittää näitä, jotka kitisevät Henrikssonista.... Kyseinen kaveri on omalta osaltaan vienyt sählyliigaa viestinnän puolella eteenpäin muutamassa vuodessa huimasti! Isona näyttönä vaikka juurikin nämä ottelulähetykset: aika herkkua sählyniiloille, että pääsee seuraamaan lähes kaikki pelit kotisohvalta. Mitäs herra tai rouva "Vastapallo" on tehnyt lajin eteen?

Itseltäni iso peukku Juhanille, toivottavasti hän pysyy yhtä innokkaana ja energisenä lajin parissa vielä pitkään!
Arto Kilponen
13/09/2016
Henrikssonhan ilmoitti tilaisuudessa myös, että Nokian KrP - Koovee peli pelataan Nokialla. Osaako joku sanoa, että missäpäin Nokiaa kyseinen ottelu pelataan?
Arto Kilponen
13/09/2016
Itseasiassa sanoi "Nokialla, lähestulkoon, paikallisottelussa", eli näinhän se juuri on.
S7
13/09/2016
Eikä edes jää kitinät juhaniin! Kaikesta muustakin kitistään, milloin mistäkin. Yle areena hyvä juttu. Ja näköjään sähly kiinnostaa, kun lähetyksiä tehään. Fanseat ainakin toimii nykyään hyvin, veikkaustv myös, istv:tä en ole kokeillut.
Niksu
13/09/2016
Mulla oli noi kaikki suomisäbän "kanavat" viime kaudella. Veikkaustv hyvä mutta ärsyttää kun ei saa enää koko ruutua. Fanseat toimi viime kauden alussa vähän miten sattu, mutta loppukaudesta ei ollut moitittavaa ja homma pelitti hyvin. ISTV myös hyvä, mun mielestä ehkä jopa paras noista kolmesta. Fanseat tosin varmaan ajaa ohi tällä kaudella ku löytyy iOS appikin. Yle oli viime kaudella hirveä, toivottavasti ovat oppineet jotain noilta muilta. Lähetyksen laatu sinänsä parempi ku muilla mutta kameratyöskentely ja ohjaus heikkoa.
Noiden edellämainittujen lisäksi tilasin tänään vielä SSL Playn jotta näen vielä ruotsinki liigaa ni ei oo ainakaan tarjonnasta puutetta tällä kaudella.
4-5 eri "kanavaa" joista 3 maksullisia niin maksaahan tääki hulluus jonku verran mut asun sellaisella paikkakunnalla että vähintään tunnin matka liigapaikkakunnalle ja kun on joka arkipäivä omia treenejä ja viikonloppuisin pelejä ni ei paljon ehdi matkustella. Tän takia maksan mielelläni 40-50e/kk säbästä (kuten nyt) ja saan nähdä melkein kaikki pelit mitä haluan helposti omalta kotisohvalta. Aina kun mahdollista niin tietenki paikan päälle katsomaan pelejä, onhan se kuitenkin parasta paikan päällä. Vähän sama ku redtuben kanssa. :D
Msy
13/09/2016
Minulla on ollut nuo kaikki ja tälle kaudelle hankin ainakin Fanseatin. Fanseatin otin siksi, että keväällä sinne tuli ex-tempore -tyylisesti mielenkiintoisia otteluita, joita ei muualta tullut. Jos he pitävät samaa linjaa eli näyttävät kiinnostavia otteluita, joita muut ei näytä niin olen tyytyväinen.

Istv:stä oli tarkoitus katsoa kesällä veikkausliigaa, mutta paloi käämit kun kärkiottelussa jäi kaksi maalia näkemättä pykimisen vuoksi ja siksi peruin tilauksen. Meillä on istv:n kanssa luottamuspula ja katsotaan palautuuko se kauden aikana.

Veikkaustv:n olen saanut pienellä kikkailulla koko ruudulle ilmaisena siitä tulee varmaan pelejä katseltua. Chrome selaimessa zoomasin näytön siten, että kuva oli vähän liian iso näyttöön ja sillä tavalla oikealla olevat live yms. jutut pysyivät poissa. Muistaakseni omassa näytössä zoomaus oli n. 146%, jolloin kuvan joutui hiirellä asemoimaan sellaiseksi, että kuvan ulkopuolelle jäävät osat eivät vaikuttaneet katseluun.
Isteeveekö
13/09/2016
Semmosta mietin, olisko mahdollista saada mitään säbä-pakettia?! Säbään pitäisi kehittää myös aavistuksen mediaseksikkäämpi tulosseuranta ja sivusto. Toki toi puuhastelu sivu floorball toimii enemmän kuin hyvin, mutta. Myös joku liigapörssin tapainen kokeilu olisi tervetullut, mikäs sen mahtavampaa kuin lyödä taaloja paikallisen pojan puolesta pisteiden toivossa ;)
Arto Kilponen
14/09/2016
Tilastointia pitäisi muutenkin kehittää ihan valtavasti. Esim. YV/AV prosentit ovat vain ja ainoastaan raportoinnista kiinni, kaikki data kyllä kerätään.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.