Liigat

Salibandyliigan kaikkien aikojen pistekakkonen jatkoi ennätyspitkää sopimustaan kahdella kaudella

17.09.
2016
4 Kommenttia
4
Liigat
Henri Johansson (vas.) jatkaa uraansa Nokialla vuoteen 2019. Myös Joni Henttonen (kesk.) teki kevääseen 2019 asti ulottuvan jatkosopimuksen seuran kanssa. Kuva: Juhani Järvenpää

Henri Johansson (vas.) jatkaa uraansa Nokialla vuoteen 2019. Myös Joni Henttonen (kesk.) teki kevääseen 2019 asti ulottuvan jatkosopimuksen seuran kanssa. Kuva: Juhani Järvenpää

Nokian KrP julkaisi torstaina Henri Johanssonin, 30, kahden vuoden jatkosopimuksen. Johansson jatkoi vuonna 2010 tehtyä ennätyksellistä seitsemän vuoden pelaajasopimusta kahdella kaudella. Tuore sopimus päättyy keväällä 2019.

Laituri on pelannut urallaan kaikkiaan 357 runkosarjan ottelua, ja iskenyt niissä Salibandyliigan kaikkien aikojen toiseksi eniten pisteitä (411+312=723). Viime kaudella Johansson nakutti 22 ottelussa tehopisteet 21+21=42.

Akaan Toijalasta kotoisin oleva taituri on esiintynyt miesten maajoukkueessa kaikkiaan 26 kertaa ja naulannut tehopisteet 15+12. Johansson oli mukana vuonna 2010 Suomen MM-kultajoukkueessa ja joulukuussa 2012 Sveitsin MM-kisoissa, jossa Suomi jäi hopealle. Pisterohmu kuului vuonna 2003 Suomen U19-maajoukkueeseen, kun Suomi nappasi ensimmäisen nuorten MM-kultamitalin.

– Loppukesästä oli ensimmäistä kertaa lyhyesti puhetta uudesta sopimuksesta ja oikeastaan neuvottelut olivat lopulta hyvin helpot ja nopeat, sillä itse olen tykännyt pelata todella paljon nykyisen sentterini Joni Henttosen kanssa. Kun Henttosellakin on 2019 kevääseen asti sopimusta, niin ei edes tarvinnut muita vaihtoehtoja miettiä.

– Lisäksi joukkueeseen ja seuran taustoille on tullut selkeästi lisää virtaa parin epäonnistuneen kauden jälkeen ja mielestäni ollaan onnistuttu siirtomarkkinoilla hyvin tällä kertaa. Joukkueessa on myös mukana monta todella lupaavaa 1999-2000-syntynyttä nuorta lahjakkuutta ja uskon, että heistä osa lyö itsensä todella läpi tässä parin seuraavan vuoden aikana. Viime kaudella jo oli hieno katsoa, kun oma nuori 1999-syntynyt Toni Jaakkola otti paikan pelaavasta kokoonpanosta. Iso harmi pojalle, että polven takia jää nyt kausi sivuun.

– Itselläkin pitkästä aikaa tuntuu, että paikat ovat terveinä, joten todella innostuneena odotan kauden alkua ja tällä joukkueella on hyvät mahdollisuudet tehdä kaikkien aikojen KrP kausi, Johansson kommentoi seuran sivuilla.

Nokian KrP:n uutinen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Junnu#8
17/09/2016
Pääsisi varmaan vielä parempaankin seuraan. Euroja tullee kiitettävästi. Luulisi ainakin.
kuoma
17/09/2016
Miksiköhän henkka ei oo enää MJ ympyröissä, mielestäni edelleen suomen top3 vasenlaita.
Veikkaaja
18/09/2016
MJ-kuvioita olen itsekin miettinyt. Pisteet ei aina tee tilaa arvokisoihin, joten voisko puolustuspelaaminen olla se heikkous. Fiksumpaa vastatkoon tähän ?
Veikkaaja
18/09/2016
MJ-kuvioita olen itsekin miettinyt. Pisteet ei aina tee tilaa arvokisoihin, joten voisko puolustuspelaaminen olla se heikkous. Fiksummat vastatkoon tähän ?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.