Maajoukkueet

Suomen maajoukkueen kahden pelaajan pelivarusteet jäivät matkalle – ”Ei muuten hirveästi naurattanut”

09.09.
2016
12 Kommenttia
5
Maajoukkueet
Laura Loisan (30) ja Sanni Niemisen pelivarusteet saapuivat Uumajaan hieman maajoukkueen muita pelaajia myöhemmin. Arkistokuva: perwiklund.se

Laura Loisan (30) ja Sanni Niemisen pelivarusteet saapuivat Uumajaan hieman maajoukkueen muita pelaajia myöhemmin. Arkistokuva: perwiklund.se

Naisten maajoukkueen alkusyksyn kohokohta on käsillä, kun viikonvaihteessa Suomi kohtaa kahdesti Ruotsin. Ensin perjantaina joukkueet iskevät yhteen länsinaapurin puolella Uumajassa kello 20.10 Suomen aikaan. Sunnuntaina edessä on esiintyminen kotiyleisön edessä Vantaan Energia Areenalla kello 13.00. Pientä epäonneakin on ollut kuluvan viikon aikana matkassa.

Naisten maajoukkueeseen tuli kaksi viime hetkien muutosta, kun poissa ovat Eliisa Alanko loukkaantumisen vuoksi ja Jaana Lirkki sairastumisen vuoksi. Tilalle kutsuttiin 17-vuotias M-Teamin Trine Sällström, joka tekee tapahtumassa ensiesiintymisensä naisten maajoukkuepaidassa.

– Jaana jäi sairastumisen takia pois ja lyhyellä varoitusajalla ei samana päivänä lähdetty enää ketään kutsumaan mukaan. Meillä on koossa taitava joukkue, jossa on monta uutta pelaajaa, ja he saavat nyt kunnolla vastuuta ja näytönpaikkoja, päävalmentaja Lasse Kurronen toteaa.

Maajoukkue kokoontui keskiviikkoaamuna Arena Center Myllypuroon, jossa joukkue veti fyysiset testit Veli-Matti Hemmon johdolla. Lounaan jälkeen matka jatkui lentokentälle, ja joukkue matkasi miesten maajoukkueen kanssa yhteislennolla Arlandan kautta Uumajaan. Matkustus meni muuten mukavasti, mutta Uumajassa todettiin, että Sanni Niemisen ja Laura Loisan toolbägit olivat lähteneet omille reiteilleen.

– Ei muuten hirveästi naurattanut, kun eilen illalla seurantaohjelma ilmoitti et bägit on Oslossa ja menossa Stavangeriin. Onneksi kuitenkin aamupäivällä bägit saapuivat hotellille ja päästiin treeneihin omilla varusteilla, totesi Sanni Nieminen nyt jo hymyssä suin.

Keskiviikkoiltana joukkue kokoontui ryhmätehtäviin, joissa rakennettiin yhdessä joukkueen kaukalon ulkopuolista toimintaympäristöä.

– Iltapalaverissa pureuduttiin joukkueen sisäisiin pelin ulkopuolisiin asioihin. Oli hienoa nähdä, miten hyvin porukka heittäytyi ryhmätöihin ja saatiin rakennettua omat toimintatavat, jotka ovat nyt selkeitä kaikille ja jokainen joukkueessa on niihin sitoutunut, päävalmentaja Kurronen kertoi.

– Tavoitteena on olla maailman paras joukkue ja pelaajat itse määrittivät millaisessa arvomaailmassa ja toimintaympäristössä se on mahdollista. Oli tärkeää, että pelaajat pääsivät yhdessä päättämään millaisessa ympäristössä he haluavat toimia, Kurronen veti yhteen illan antia.

Torstaina ohjelmassa oli kaksi lajitreeniä ja illalla mentiin vielä yhdessä katsomaan miesten pelin loppu perjantaiselle peliareenalle.

– Tänään päästään pelillisten asioiden kimppuun ja tämän uuden projektin aikana oikeastaan ensimmäistä kertaa suurin painopiste on pallollisessa pelissä. Mielenkiinnolla valmennuksen kanssa odotamme, miten keskustellut ja videolta läpikäydyt suuntaviivat saadaan pelin sisälle ja toteutettua, Lasse Kurronen totesi ensimmäisten treenien alla torstaina.

Lue myös: Suomen maajoukkueet ahkeroivat loppuviikon aikana – näin seuraat otteluita

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Kaarina Salomaa
Kaarina Salomaa
Kirjoittaja on salibandyn monitoiminainen. Pelaajana yli 200 salibandyliigaottelua, joukkueenjohtajana kolmet U19-tyttöjen MM-kisat, vetovastuussa nais- ja tyttösalibandyprojektissa 6 vuotta, IFF:n kilpailukoordinaattorina 4 vuotta ja nykyisin vie lajia eteenpäin yritysmaailmassa Arena Centerin kehitysjohtajana sekä seuratoiminnassa SSV:n tyttöjuniorivalmentajana ja monilajiseura SC Hawksin taustoilla.
Cee
09/09/2016
Nessua!
Veke
09/09/2016
Hyvä että uutta nuorta likkaa kentälle! Nuo kaksi sairastuvalle jäänyttä olivat viime MM-kisoissa heikoimpia lenkkejä, nyt saa uudet tilaisuuksia näyttää! Hyvä! Ehkä saadaan näin vähitellen uusittua koko pakkaa paremmaksi 2017-kisoja varten!
Ellan puuttuminen kyllä iso isku, häntä on vaikea korvata.
fani
09/09/2016
Innolla odotan illan peliä, tsemppiä naiset!
FANI II
09/09/2016
Samaa tsemppiä naisille peliin! Nyt kyllä jollain on lähtenyt mopo käsistä! Ei kukaan junnu korvaa Eliisaa tai Jaanaa majussa!
S7
09/09/2016
Kohta lähtee. Ruotsi nurin!!
FANI II
09/09/2016
Upeeta työtä Tiltu - hyvä taistelu!
S7
09/09/2016
Ihan purjeessa oltu 2 erää. Kyllä huutais paria alankoa ja paria kauppia. Lirkki ei todellakaan huono, mitä täällä kovasti väitetään, voittaa kaksin kamppailuja jne. Sinänsä mm hopea ja sm kulta taskussa viime kaudelta. Toivotaan, että kolmas erä ois parempi
keltsi
09/09/2016
Ei oo jääny epäselvyyttä paremmuudesta ainaka tähän mennessä..? junnuosasto saario ym olleet Suomelta parhaita
FANI II
09/09/2016
Takuumimmit on kuitenkin tehneet maali! Tsemppiä!
S7
09/09/2016
Ei todellakaan junnuosasto ollut parhaita! Melkoset lasit saa päässä olla jos tota väittää. Clasun ykkönen nosti tasoa 3 erässä
Ellen
09/09/2016
Noh näemmä aika hyvää tulosta tuli ilman alankoja ja lirkkejä. Hyvä kun uutta kaartia saadaan sisään joukkueeseen! Jos tää uus sukupolvi vaikka tois sen kullan Suomee!
lellu
10/09/2016
Minkäslainen loukki on Ella Alangolla kun ei ole mukana? Ellan menettämiseen Suomella ei oikein olis varaa.
Eliisaa tai Lirkkiä en mäkään kentälle kaivannut, ja Hanna Sipiläinen oli muuten sentterinä todella hyvä!
Toi alta 20v nuoriso-osasto tulee oleen todella kovaa valuuttaa 2017 ämmämmeissä! Fiksu ratkaisu antaa paikat majussa!
Totta kai myös monet vanhemmat pelaajat näyttivät, Rantala jne tapansa mukaan perusloistavia!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.