Suomen U19-maajoukkue kaatoi Latvian miesten maajoukkueen

Eero Jalo (kesk.) vastasi Suomen avausmaalista. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Eero Jalo (kesk.) vastasi Suomen avausmaalista. Arkistokuva: Anssi Koskinen
Eero Jalo (kesk.) vastasi Suomen avausmaalista. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Suomen U19-poikien salibandymaajoukkue oli Latvian miesten maajoukkuetta etevämpi maalein 5-4. Harjoitusottelu pelattiin Eerikkilässä perjantai-iltana.

Ensimmäinen erä oli tiukkaa vääntöä maalien valossa, ja erätauolle mentiin lukemissa 1-1. Toisessa erässä poikamaajoukkue sai hyvän vaihteen päälle ja viimeiseen erään lähdettiin Suomen 5-2-johtoasemasta. Latvialaiset laittoivat viimeisessä erässä vielä kampoihin ja loppuluvuiksi kirjattiin sinivalkoisten yhden maalin voitto.

Suomen jokaiseen maaliin löytyi eri tekijä. Eero Jalo, Samuli Grönfors, Christian Remes, Eetu Ijäs ja Mika Majalahti vastasivat kotijoukkueen maaleista. Riku Saarentola torjui Suomen maalilla 23 laukausta.

Poikien U19-maajoukkue kohtaa sunnuntaina Latvian U19-maajoukkueen Vantaan Energia Areenalla. Ottelu alkaa klo 10 aamulla.

Ottelutilastot

9 comments

  1. Gee oli kyllä hyvä ja ansaitsi palkintonsa. Ehkä kotikenttäetu siivitti miehen hienoihin suorituksiin. Sen sijaan häiritsevänä koin kapteenin jatkuvan mylvähtelyn. Tarkoitus oli varmaankin ohjata viisikon puolustusta, mutta mahtaako tuollainen katkeamaton karjunta johtaa mihinkään hyvään? Toivottavasti kentällä olijat saivat tuosta edes jotain selvää, koska kentän laidalle asti sanat eivät kantaneet äänenpaineesta huolimatta.

  2. Voi jeesus sun kommentteja, kaima? Luuletko oikeasti, ettei majujengi olis jo sanonut Alexanderille, että turpa kiinni, saati valinnut kapteeniksi, jos tämä hänen ohjeistustyylinsä koettaisiin joukkueen sisällä häiritseväksi?! Tuskin häirikköä kapteeniksi valittaisiin?!

    Ihan naurettavaa edes vaivautua kirjoittamaan tällaista kommenttia, mutta pakko puolustaa esimerkillistä ohjeistusta, joka tulee Nymanilta selkärangasta vuosien kokemuksella (tarvittaessa ohjattavasta riippuen ainakin kahdella kielellä, mitä muistan kuulleeni). Ohjeistus kuitenkin rajoittuu, tietenkin, vain oman joukkueen pallottoman pelaamisen jaksoihin, jolloin se on – tosiaankin – enemmänkin hyvä esimerkki.

    Ihan kauheaa toki, että kaimani katsomossa kokee Nymanin ohjeistuksen häiritseväksi. Ehdotan korvatulppia tai pysymään poissa katsomosta, jos niin kauhean hirveetä on.

    Itse saan muuten hyvin selvää myös kaikista Alexanderin huudoista, toisin kuin usein pallopeleissä pelaajien ohjeistuksista. Siinäkin mielessä vain peukkua Nymanille!

  3. Miten ihmeessä Oilers hävis tälle Latvialle? Kellään sattuis oleen tarkempaa analyysiä

  4. Nämä kommenttipalstat saavat näemmä ihmiset lämpimäksi. Salibandyn ykkösfani, katsomoliikkeen kunkku Tero Tö suosittelee ihmisille, että pysyisivät pois katsomosta. Kannattaisko Tero Tö:n ihan rauhoittua ja antaa ns. kaikkien kukkien kukkia – katsomossa ja kommenttipalstoilla. Ei kannata henkisesti omistaa koko lajia, siinä tulee herkästi mittasuhdevirhe. Ei silti, rauhoittuminen varmasti paikalleen muillekin näiden ”jälkipelien” osalta. Me kaikki tiedämme parhaiten, kyllä joo, mutta ei silti tulpata toisten mielipiteitä. Vaikka ne olisivat provoja, vaikka ne olisivat vääriä, vaikka ne olisivat tyhmiä jne.

  5. Jep ei kande todellakaan hermostua, jos joku vetää herneet nenään kun ei saa kentällä huudettavasti neuvoista katsomossa selvää. Syy ehkä kun ei kai niitä ole katsomoon tarkoitettukaan;-). Ja sinänsä jos on käynyt katsomassa aikansa parhaan veskan, Toivoniemi, pelejä, niin se herran myös huuteli koko pelin ajan, jotain epäselvää muminaa…