Suomen U23-maajoukkue Polish Openin voittoon – Tshekki kaatui finaalissa maalein 4-3

Rasmus Kainulainen oli vahvassa vireessä Polish Open -turnauksessa. Kuva: Jari Turunen

Rasmus Kainulainen oli vahvassa vireessä Polish Open -maajoukkueturnauksessa. Kuva: Jari Turunen

Suomen alle 23-vuotiaiden salibandymaajoukkue jatkoi voitokkaita otteitaan Puolan Wroclawissa pelatussa Polish Openissa. Suomi kaatoi Tshekin A-maajoukkueen turnauksen finaalissa maalein 4-3.

Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä ja tauolle mentiin 1-1-tilanteesta. Suomi naulasi toisessa erässä yhden osuman, joten viimeiseen erään lähdettiin sinivalkoisten johtoasemasta.

Kolmosperiodissa Suomi johti parhaimmilaan 4-1, mutta Tshekki kiri maalin päähän. Suomalaiset pitivät kuitenkin pintansa ja pääsivät juhlimaan turnauksen voittoa loppuvihellyksen jälkeen.

Suomen ykköspyssy oli Rasmus Kainulainen, joka naulasi pisteet 2+1 ottelussa. Ville Lastikka tehtaili pisteet 1+1. Joonas Kaltiainen torjui maalillaan 28 laukausta. Kainulainen oli myös koko turnauksen tehokkain pelaaja kokonaispistein 4+10.

Suomi kaatoi turnauksessa myös Saksan, Slovakian ja Norjan A-maajoukkueet.