Maajoukkueet

Suomen U23-maajoukkue Polish Openin voittoon – Tshekki kaatui finaalissa maalein 4-3

11.09.
2016
2 Kommenttia
9
Maajoukkueet
Rasmus Kainulainen oli vahvassa vireessä Polish Open -turnauksessa. Kuva: Jari Turunen

Rasmus Kainulainen oli vahvassa vireessä Polish Open -maajoukkueturnauksessa. Kuva: Jari Turunen

Suomen alle 23-vuotiaiden salibandymaajoukkue jatkoi voitokkaita otteitaan Puolan Wroclawissa pelatussa Polish Openissa. Suomi kaatoi Tshekin A-maajoukkueen turnauksen finaalissa maalein 4-3.

Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä ja tauolle mentiin 1-1-tilanteesta. Suomi naulasi toisessa erässä yhden osuman, joten viimeiseen erään lähdettiin sinivalkoisten johtoasemasta.

Kolmosperiodissa Suomi johti parhaimmilaan 4-1, mutta Tshekki kiri maalin päähän. Suomalaiset pitivät kuitenkin pintansa ja pääsivät juhlimaan turnauksen voittoa loppuvihellyksen jälkeen.

Suomen ykköspyssy oli Rasmus Kainulainen, joka naulasi pisteet 2+1 ottelussa. Ville Lastikka tehtaili pisteet 1+1. Joonas Kaltiainen torjui maalillaan 28 laukausta. Kainulainen oli myös koko turnauksen tehokkain pelaaja kokonaispistein 4+10.

Suomi kaatoi turnauksessa myös Saksan, Slovakian ja Norjan A-maajoukkueet.

Turnauksen kaikki tilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Koponen
12/09/2016
Onko salibandylle lajina hyvä asia, että Suomen U23-joukkue voittaa Tsekin A-maajoukkueen? Ei välttämättä.

No, todettakoon 2 asiaa:
- Suomen 93-96 ikäluokat ovat poikkeuksellisen lahjakkaita ja näistä pelaajista A-maajoukkueen runko tulee viimeistään muutaman vuoden päästä pääasiassa koostumaan.
- Tsekki oli ottelussa niskan päällä. Laukaukset Tsekille 31-19. Suomen mv Joonas Kaltiainen oli ottelun paras pelaaja.

Hienoa silti, että Suomesta tulee jatkuvasti uusia huippusalibandypelaajia.
Timotei
12/09/2016
Koposelta varsin aiheellinen kysymys, jota korostaa vielä se että Suomi ei ollut edes läheskään parhaalla U23-joukkueellaan tuolla, kun A-maajoukkueen mukana oli herrat Kailiala, Savonen, Salo, Hoikkanen, Lindfors ja Kotilainen. Yli kentällisen verran porukkaa siis ja näiden lisäksi varmasti esimerkiksi Sami Johansson ja Sylvester Raikamo mahtuisivat myös ns. ideaalikokoonpanoon. Kertoo toki Suomen pelaajatuotannon laajuudesta, että tällaisella ikärajatulla B-maajoukkueellakin voitetaan edellisten MM-kisojen pronssimaan A-maajoukkue, mutta samalla se kertoo aika karua kieltä salibandyn kansainvälisestä tasosta.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.