Suomi-Ruotsi-maaottelussa poikkeuksellinen tuomarikokeilu

Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen
Kuva: Mikko Hyvärinen

Joku tarkkaavainen saattoi torstaina huomata jotain erikoista Uumajassa pelatun miesten Ruotsi-Suomi-maaottelun erotuomareissa. Oikeutta pelissä jakoivat nimittäin ruotsalaiset Thomas Andersson ja Rickard Wissman.

Sunnuntaina Vantaan Energia Areenalla erotuomareina puolestaan toimivat supisuomalaiset Mikko Alakare ja Vesa Vilkki.

Erotuomareiden nimeämistä viralliseen maaotteluun maasta, joka on toisena osapuolena itse kamppailussa, ei ole totuttu näkemään. Miesten Suomi-Ruotsi-otteluissa tähän ratkaisuun on kuitenkin päädytty.

Kyse on kahden ottelun kokeilusta, jossa aloitteellisia Kansainvälisen salibandyliiton (IFF) suuntaan ovat olleet niin Suomen kuin Ruotsin lajiliitot. Otteluissa kerätään kokemuksia ja tällaisen asetelman toimivuutta.

Naisten Suomi-Ruotsi-maaottelun viheltävät tšekkiläiset Martin Petrik ja Tomas Podlesny.

Lähde: floorball.fi

4 comments

  1. Aina ihmetellytkin mikseivät tuomarit voisi olla samasta maasta jomman kumman jengin kanssa? Parhaiden pitäisi viheltää. Esimerkiksi MM-finaaliin voisi ottaa Ruotsista tuomarit. Varmasti sieltä löytyy maailman parhaat.

  2. Hieno juttu! Turha pitää maailman parhaita tuomareita erossa maailman parhaiden joukkueiden kohtaamisista! On ihan hölmö ajatus, että tuomarit huipulla jotenkin vetäisi ”kotiinpäin”. Toki linja eri maissa aina hitusen eri.

  3. Jotain tolkkua on tullut kun uskalletaan kokeilla. Yleensä ottaen sekä suomalaisten että ruotsalaisten tuomarien taso on leveämpi kuin mitä on heidän kolleegoidensa keskeisessä Euroopassa. Jos ja kun haluat tuomarit sveitsistä tai tsekeistä otteluihin, on kansainväliset mitat täyttäviä, kiinteitä tuomaripareja näissä maissa vain muutama. Tämän lisäksi lentolipu, majoitus ja asioiden järjestäminen ottaa aikaa ja rahaa. Jokunen kokeilu on ollut vuosien vaarella erilaisista kärjen takana ”kehittyvistä” tuomaripareista, mutta joskus on lähtenyt toiminta vaappumaan linjan suhteen…… mistä istutaan ja mistä ei sekä mitä siellä oikein piitäisi viheltää. Tietenkin jos aikaisempaa kokemusta ei ole, niin se pitää jostain hankkia.

    Ihan hyvin vetivät molemmat tuomariparit. Eli lienee toimiva ollut tämä kokeilu?