Divarit

Tasan viisi vuotta sitten – ”Salibandyn Seiska on taas täällä”

01.09.
2016
18 Kommenttia
18
Divarit
Pääkallo-miehitys kevään historiallisessa Superfinaalissa. Keväällä 2015 Pääkallo.fi puolestaan pokkasi Salibandyliiton Vuoden Salibandyteko -palkinnon.

Pääkallo-miehitys keväällä 2016 historiallisessa Superfinaalissa. Keväällä 2015 Pääkallo.fi puolestaan pokkasi Salibandyliiton Vuoden Salibandyteko -palkinnon.

Tämän viikon #takaisinheittotorstaissa Pääkallo.fi palaa juurilleen. Pääkallo.fi-sivusto nimittäin täyttää tänään torstaina 1.9.2016 viisi vuotta.

Syyskuun ensimmäinen päivä vuonna 2011 oli sattumoisin myös torstai. Aiemmin myös printtilehtenä tunnettu julkaisu palasi verkkomuodossa, kun klo 22.49 pärähti eetteriin uuden tulemisen ensimmäisen artikkeli. Otsikkomankeli toimi tuolloin mallilla ”lyhyestä virsi kaunis”, ja artikkeli numero yksi kantoi nimeä ”Tero Tiitu jatkaa SSV:ssä”.

Tuosta ehti vierähtää noin minuutin verran, kun seuraava tekstinpätkä näki päivänvalonsa. ”Salibandyn Seiska on taas täällä” hiukan itseironinen otsikko kertoi. Tuossa tekstissä paluuta perusteltiin näillä sanoilla:

Ensinnäkin kasvava laji tarvitsee riippumattoman ja kantaaottavan sivuston, foorumin, jossa asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä ja niistä voi keskustella.

Toiseksi, olemme jo muutaman vuoden ajan harkinneet porukalla ”paluuta”. Nyt olemme löytäneet yhteisen sävelen ja kipinän tehdä hommia. Ja ennen kaikkea Me haluamme oikeasti tehdä tätä: kirjoittaa, skuupata, hämmentää ja tarjoilla hienoja kuvia. Luoda pöhinää lajin ympärille. Me olemme mukana tosissamme.

Viisi vuotta sitten Pääkallo.fi:n toimitukseen kuului neljä henkilöä. Jussi Ojala oli päätoimittaja, Jarkko Hannuksela toimitussihteeri, Timo Mäkynen erikoistoimittaja ja Mikko Hyvärinen hovikuvaaja. Vertailun vuoksi nykytoimitukseen kuuluu vastaava päätoimittaja, päätoimittaja, neljä toimituspäällikköä sekä iso liuta toimittajia, erilaisia avustajia, bloggaajia ja kuvaajia, teknisen puolen propellihattuja unohtamatta.

Pääkallo.fi:n ensimmäinen puolittainen viikko veti neljässä päivässä sivustolle yli 6000 uteliasta. Ensimmäinen täysi viikko kiinnosti yli 16 000 eri lukijaa.

Näillä otsikoilla mentiin 1.9. 2011. Kuva: Kuvakaappaus sivustolta

Näillä otsikoilla mentiin 1.9. 2011. Kuva: Kuvakaappaus sivustolta

Sivuston toimitus kasvoi merkittävästi vuoden 2012 syksyllä. Tämä näky myös artikkeleiden määrissä sekä kävijämäärissä. Vuoden 2012 miesten MM-kisojen aikaan eri kävijöitä oli silloin ennätykselliset 44 708.

Kaksi vuotta myöhemmin pelatuissa MM-kisoissa ennätys nousi lähes 60 000 eri kävijään. Kauden aikana Pääkallo.fi:lla on keskimäärin yli 30 000 eri lukijaa, ja artikkeleita julkaistiin vähintään 30-40 viikkoa kohden.

Viidessä vuodessa artikkeleita on julkaistu kaikkiaan yli 7800 kappaletta. Lukijoiden kommentteja on saitille tullut lähes 60 000. Vuosien varrella sivustolla on käynyt hieman yli 3 miljoonaa eri kävijää. Istuntoja on ollut kaikkiaan yli 15 miljoonaa ja sivunäyttöjä lähes 36 miljoonaa. Kasvua on siis tapahtunut, eikä sivusto pyri jatkossakaan pysymään paikoillaan, vaan pyrkii kehittymään ajan hengen mukaisesti.

– Viisi vuotta sitten tiskiin lyötyjen saatesanojen takana on helppo seisoa tänäkin päivänä. Kävijöitä, skuuppeja, pöhinää ja ennen kaikkea puhetta on riittänyt. Tuskin kaikki uskoivat, että vielä viiden vuoden päästä tässä kukutaan ja hämmennetään päivittäin, eikä loppua näy. Valtava kiitos tästä kuuluu tietysti uskollisille lukijoille sekä isolle tekijäjoukolle, Pääkallo.fi:n vastaava päätoimittaja Jussi Ojala kommentoi.

– Historiasta on toki sen verran nostettava, että periaatteessahan nämä ovat Pääkallo.fi:n 9-vuotissynttärit, eikä 5-vuotissynttärit. Ensimmäinen päivä syyskuuta 2007 Pääkallo.fi näki aidosti ensimmäisen kerran päivänvalonsa. Silloin jo tehtiin verkkosivustoa ja vuoden verran myös printtilehteä. Täysin katkoton ei tietenkään 9-vuotinen taival ole ollut, mutta viimeiset viisi vuotta eli ns. toisen tuleminen on alusta loppuun ollut melkoista tykitystä, Ojala muistuttaa.

Lue myös:
Pääkallo.fi:n historiikki
Pääkallo.fi:n kävijäennätys taas uuteen uskoon – yli 150000 kävijää viikossa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
UPEAA
01/09/2016
Hyvää 5 ja 9 vuotispäivää.Pitkää ikää ja jatkakaa samaan malliin.
S7
01/09/2016
Hienoa duunia! Tavoitteissa onnistuttu.
Historiaa
01/09/2016
Kertokaahan ihmeessä myös niistä alkuvuosista! Ja lehdestä! Itsellä vieläkin kaikki tallessa!
Joel Siltanen
01/09/2016
Alkuvuosien lehtimuisteloita on tiedossa tässä juttusarjassa vielä tuonnempana.
Wigge
01/09/2016
Big ups. Todella hienoa, että tällaista tehdään. Keep on rockin'.
Pettweri
01/09/2016
9 & 5 ja nevöfoget. Onnea Pääkallo ja kiitos tähänastisesta! Onnea myös jatkotykitykseen. Ilman sivustoa olisi paljon tylsempää olla sählyääliö.
KM
01/09/2016
ISOT Onnittelut Pääkallo.fi! Huipputiimi, joka tekee korvaamattoman hienoa työtä.
Junnu#8
01/09/2016
Itelläkin on Pääkallon printtilehdet tallessa. Lehdissä oli mielenkiintoisia artikkeleita. Mitä oli kiva lukea. Isosta pahastakin oli juttu. Löytyi juliste missä SSV pelaaja moppaa lattiaa. Ja alla teksti putsaa pölyt lattialta. Ja palkinnot pöydiltä. SSV siivouspalvelut Oy. Se nauratti:D Mopin varressa taisi olla Mahu tai Tinde??
Peku
01/09/2016
Kyllä tylsää olis ilman Pääkalloo! Onnea!
Jaakko Kaistinen
01/09/2016
Big up Tirsa ja Mummo co.
Pääkallo loyals jo vuodesta 2006 - arvokasta työtä!
kuoma
01/09/2016
Täältä kans iso arvostus pääkallo-tiimille!
Salibandylehti takaisin
01/09/2016
Täytyisi kyllä saada myös salibandylehti takaisin!!
Laadukkaitta juttuja, katsauksia..makasiinilehti tarvittaisiin! Ruotsilla ja Sveitsillä on omat lehtensä, miksei enää Suomella??
S7
01/09/2016
Liitto sano panostavansa digiviestintään, tulokset huikeat :-).
Osku
01/09/2016
Totta! Lehti vaan hävisi ja mitään ei tullut tilalle. Mahtoiko se panostus "digiviestintään" tarkoittaa twitteriä? Uups, eihän liitolla olekaan twitter-tiliä.
Kimmo Kautio
02/09/2016
Onnea Pääkallo.fi! Teette tärkeää työtä lajin eteen!
Salibandylehti takaisin
02/09/2016
S7 ja OSKU; erittäin hyvin sanottu. Salibandylehden silloinen päätoimittaja sanoi "sisällön siirtyvän internetiin", ja että sisällön tuottajiksi tarvitaan jokaista meitä tms. Aika löysää puhetta. Mitään alustaa tai portaalia, jonne tätä sisältöä voitaisiin sitten tuottaa, ei tullut tilalle. Tuntuu, että päätös lopettaa lehti oli tämän "digihuuman" nousuhumalassa tehty hätiköity ratkaisu, jota perusteltiin sillä, että lehden jutut eivät olleet "ajankohtaisia" tms. Tuskin kukaan lehdestä mitään ottelutuloksia lukikaan, sillä ne näkee netistä ja "ajankohtaisimmat jutut" vaikka täältä pääkallosta, mutta esim. henkilökuvajuttuja tms katsauksia, syvälle menemisiä kaivattaisiin. Laadukas lehti siis, joka ei olisi vain salibandyn juorulehti ;-).

Itse ainakin tilaan esim.urheilusanomia, eikä painettu lehti ole minnekään kadonnut tai kuollut. Päinvastoin. Tuntuu, että nykypäivänä jopa printtilehti olisi jollain tavalla uskottavampi, kuin nopeasti kyhäistyt nettijutut.

Toivottavasti joku vaikuttaja heräisi nyt tähän, ja saataisiin aikanaan tehty virhe korjattua ja laatulehti takaisin!
Lassi Lahtinen
08/09/2016
Säbälehti takas miks edes aikoinaan meni pois takas se kiitos mä ainaki luin sitä ja lukisin jatkossakin mielelläni , jos sitä vaan tulis ja toivottavasti tulee onnittelut pääkallo hienosta työstä jota ootte tehnyt vuosien varrella ja tähän mennessä kiitos !!!! Ilman pääkalloa olis tyhjiö ei olis mitää .
Lassi Lahtinen
08/09/2016
Ammattimaista työskentelyä .

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.