TOP 5: Naisten Salibandyliigan pelaajat

Kuva: Salibandyliiga

Kuva: Salibandyliiga
Kuva: Salibandyliiga

Pääkallo.fi listaa jälleen kauden alla eri sarjojen parhaita eri kategorioissa. Nyt käsittelyyn otetaan naisten Salibandyliigan parhaat pelaajat.

Viimevuotinen lista on mennyt kokonaan uusiksi, mutta esimerkiksi viime syksyn ykkönen Veera Kauppi olisi listalla, mikäli olisi pelikunnossa. Viime vuoden tähdistä Jonna Mäkelä ja Tiia Ukkonen paketoivat peliuransa mestaruuteen, ja Eliisa Alanko ja Elina Kujala jäivät tällä kertaa listalta niukasti ulos.

Kuva: Jari Turunen
Kuva: Jari Turunen

5. Jenna Saario, TPS

Todella komean kauden pelannut sensaatiopelaaja, joka hurjasteli pistepörssin kakkoseksi nakuttelemalla 17-vuotiaana tehopisteet 37+22. Osaa tehdä maaleja ja tekee pelikavereistaan vielä pykälää parempia. Merkitys TPS:n menestykslle on kiistaton, ja kunhan ikää ja kokemusta tulee lisää, pärjännee myös kansainvälisissä peleissä paremmin kuin viime viikon Ruotsi-otteluissa. Kova jo nyt, mutta valoisa tulevaisuus edessä.

Kuva: Jari Turunen
Kuva: Jari Turunen

4. Laura Loisa, Classic

Maailman maalivahtivalioihin kuuluva Loisa palasi Suomeen Rönnbyn riveistä, ja hän on viimeinen lukko aina silloin, kun Classic maalivahtinsa palveluksia peleissä tarvitsee. Nopeat kädet masentavat vastustajia, ja tunnollisena harjoittelijana hän on erinomainen esimerkki seuran nuoremmille junioriveskareille. Vaikka Jonna Mäkelä lopetti, Loisassa Suomen maajoukkueella on mitat täyttävä veräjänvartija vielä useamman projektin ajaksi.

Kuva: Jari Turunen
Kuva: Jari Turunen

3. Mia Karjalainen, PSS

Pallovarma puolustaja oli isossa roolissa johdattamassa NST:tä kohti mestaruutta, ja iso on rooli tällä kaudella Porvoossakin. Maajoukkueen tärkeimpiä pelaajia, joka pystyy tekemään pisteitä ja olemaan riittävän kova omassa päässä. 28-vuotias johtajahahmo PSS:n matkalla kohti mitalipelejä.

Kuva: Topi Naskali
Kuva: Topi Naskali

2. Nina Rantala, Classic

Rantalalla on kova halu vielä 28-vuotiaanakin kehittyä, ja siitä osoituksena oli uran paras kausi pisteiden muodossa. Hän voitti ylivoimaisesti pistepörssin 16 pinnan erolla ennen Saariota, ja 75 (45+30) tehomerkintää eivät synny aivan vahingossa. Viime viikolla Ruotsin verkkoon syntyneet mukavat tehot osoittavat, että Rantala on tikissä, vaikkei kisavuosi olekaan, ja syksyn päätapahtuma joukkueella on Champions Cup. Maaliahne pelaaja, joka löytää myös pelikaverit kiitettävällä prosentilla.

Kuva: Jari Turunen
Kuva: Jari Turunen

1. Ella Alanko, Classic

Kädet, jalat ja aivot samassa paketissa. Alla loistava kausi, jonka aikana oli todella vakuuttava niin koti-MM-kisoissa kuin kotimaan liigassakin. Turkulaislähtöinen ilopilleri tekee todella rajusti töitä kahteen suuntaan, kykenee pistetehtailuun ja on pienestä koostaan huolimatta todella fyysinen pelaaja. Jokaisen valmentajan ihannepelaaja, jonka syksyä varjostaa juuri tehty leikkausoperaatio. Kuntoutuminen Champions Cupiin on epätodennäköistä, mutta kuntoon päästyään fiksu sentteri on naisten liigan tämän kauden ykköspelaaja.

11 comments

  1. Hyvä lista, jonka voin itse täysin allekirjottaa.
    Kysymysmerkiksi jäi vain se, että mikä operaatio listan ykkösnaisella Alangolla on alla?

  2. Niin – muita loukkaantuneia ei ole valittu listalle! Toivotaan todella, että Kaupit saavat itsensä pelikuntoon – on siinä niin ylivoimainen parivaljakko kentällä ja joukkueen jäseninä oikealla asenteella liikkeellä!

  3. Millon miesten liigasta ja divarista tulee myös nämä muut ”ekstrat”??

  4. On tulossa kyllä pitkin viikkoa, ja pitkälti on siitä kiinni kuinka kerkämme tekemään ja julkaisemaan. Kaikki Divarin ennakot julkaistaan keskiviikkona ja torstaina (sarja alkaa torstaina). Miesten Liigan ennakoita julkaistaan joka päivä lauantaihin saakka. Naisten liiga starttaa ensimmäisenä, eli keskiviikkona, joten luonnollisesti sen ennakot julkaistaan keskiviikkoon mennessä.

  5. Täysin samaa mieltä listasta.
    Ja Ella ja Jenna aivan ilmiömäisen upeet sentterit, vielä kun saadaan Mira Wickman kuntoon niin siinä ois sille paikalle huippupelaajat joka ketjuun ens kisoihin!
    Ella oli jo supernuorena superkova ja niin on nyt Jenna. Siis apua kuinka nuori ja kuinka lahjakas! Jes!! Noita staroja tarvitaan!

  6. Kylläpä tämä turun tyttö oli kovasti pihalla maaottelussa, olikohan kesän kuntotreenitkinunohtuneet….

  7. Mun mielestäni Jenna on omalla pelipaikallaan kyllä nainen paikallaan, ei sitä paikkaa oo Ella Alangon lisäksi hyvin pelannu majussa viime aikoina kukaan! Jenna jatkossakin mukana, toivon!! Sipiläiseltä tuli nyt kovaa sentterinäyttöä myös.

  8. Tunnetusti tämä neitokainen ei ole erityisemmin innostunut fysiikkatreeneistä, mikä näkyy habituksessa ja lentelynä kentällä!