Liigat

VeikkausTV-ennakko: EräViikingit ja Classic perjantai-illan herkkupalassa

23.09.
2016
16 Kommenttia
1
Liigat
EräViikinkien ykkösviisikko rohmusi viisi maalia avauspelissä Raumalla. Kuva: Elmeri Elo

EräViikinkien ykkösviisikko rohmusi viisi maalia avauspelissä Raumalla. Kuva: Elmeri Elo

VeikkausTV on vahvasti mukana näyttämässä tälläkin kaudella niin miesten ja naisten Salibandyliigaa kuin myös miesten Divaria. Ensimmäisessä huippuottelussa kohtaavat perjantaina Vantaan Energia Areenalla EräViikingit ja Classic.

Lähtöasetelmat:

Molemmat olivat harjoituspelikaudella vakuuttavia, ja EräViikingit voitti mm. Prahassa Czech Openin. Classic ei hävinnyt yhtään harjoitusottelua, ja matkalla kaatui esimerkiksi Ruotsin huippuihin lukeutuva Storvreta Uppsalassa.

Uusi liigakausi on saatu nyt potkaistua käyntiin, ja molemmat kärkeen povatut joukkueet avasivat voitolla. Tyyli ja numerot olivat hieman erilaisia, sillä EräViikingit kävi rökittämässä SalBan Raumalla peräti 0-11, kun taas sarjanousija LASB haastoi hallitsevan mestarin Tampereella taipuen vain 5-4.

Classicin startti oli nuhainen, pallo liikkui hyökkäyspäässä hitaasti ja tiiviisti puolustaneille vieraille tarjoutui paikkoja vastahyökkäyksiin. SalBa sinnitteli puolestaan tähtisikermän mukana aikansa, mutta päätöserässä kyyti oli kylmää ja EräViikingit löi tauluun rumat lukemat.

Molemmat joukkueet syttyvät takuuvarmasti tähän huippuotteluun, ja Vantaalla on tarjolla viihteellinen perjantai-ilta. EräViikingit hamuaa kovaa päänahkaa heti alkukauteen, ja Classic taas pyrkii osoittamaan, että se on edelleen kansakunnan kaapin päällä ylimmäisenä.

Kylmät ja kuumat:

Kylmistä pelaajista on turha sanoa yhden pelin perusteella mitään, mutta kuumista EräViikinkien Roni Laasonen avasi kauden nakuttamalla Teemu Kortelaisen taakse viisi maalia. Paluumuuttaja Jani Kukkola säesti tehoin 2+2 ja Lauri Kapanen sai Laasosen tavoin hattutempun täyteen. Classicin maajoukkuemies Nico Salo nakutteli avausotteluun 1+2, mutta ykköshahmo oli silti ehkä kuitenkin toinen maajoukkuesoturi Krister Savonen, jonka pelihuumori oli keskiviikkona kunnossa.

Yhteinen historia:

EräViikinkien uudelle seuralle moni asia tapahtuu ensimmäistä kertaa – niin myös Classicin kohtaaminen. Viime keväänä moni pelaaja oli mukana häviämässä välieräsarjaa Viikinkien paidassa, joten nälkää voittaa Classic varmasti löytyy.

Taistelupari:

Jani Kukkola, EräViikingit – Nico Salo, Classic

Maajoukkueen luottomiehen Kukkolan paluu Suomeen on yksi alkaneen kauden mielenkiintoisimmista asioista, ja vaikkei vastustaja ollut kovinta luokkaa avauspelissä, kolmekymppinen sentteri osoitti heti, minkälaisen vahvikkeen helsinkiläiset ovat riveihinsä saaneet.

Jos Kukkola oli Pääkallo.fi:n tämän syksyn TOP5-listauksen kakkonen, ykkönen oli jälleen Classicin täydellisyyttä hipova Salo. Perjantai-iltana on mahdollisuus nauttia aivan kärkitason pelaajien osaamisesta.

Kokoonpanot:

Loukkaantumisista kahdella edelliskaudella kärsinyt Eero Nuutinen ei ollut vielä EräViikinkien kokoonpanossa Raumalla, muuten joukkue on iskussa. Classicilta sivussa ovat ainakin Lassi Vänttinen ja Jarkko Nieminen, sekä todennäköisesti myös Mikko Leikkanen, joka teki jälleen paluuta kentille keskiviikkona, mutta jonka peli jäi myös kesken.

Edelliset ottelut:

18.9. SalBa-EräViikingit 0-11
4.9. EräViikingit-Linköping (SWE) 9-7 (harj.)
21.8. EräViikingit-M-Team 6-4 (harj.)

21.9. Classic-LASB 5-4
4.9. Koovee-Classic 6-8 (harj.)
28.8. Classic-Nokian KrP (harj., Latvian Open)

Tulosvetovihje:

Tasainen kärkiottelu

Vaikka molempien hyökkäykset ovat timanttia, maaleilla tuskin tullaan mässäilemään, vaan molemmat pyrkivät pitämään viisikot tiiviinä ja etäisyydet lyhyinä. Avausotteluiden perusteella kotijoukkueelle voidaan heittää jopa pieni ennakkosuosikin viitta, mutta lähtökohta on silti hyvin tasainen.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: EräViikingit 4,5,6-Classic 3,4,5
Peliaika ja -paikka: perjantai 23.9. klo 18.30, Vantaan Energia Areena

Veikkauksen Tulosvetoon >

VeikkausTV:n lähetys Vantaalta käynnistyy hieman ennen ottelua, ja Tulosvedon lisäksi ottelu on myös Pitkävedossa pelattavana useammassakin kohteessa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Lakeuden Rocky
23/09/2016
Nyrkkeilytermein tämä matsi on vähän niinkuin Ivan Drago vs. Ivan Drago.
Nieminen
23/09/2016
Voisko ton Jarkko Niemisen jättää pois näistä jutuista? Se v....ta 90 prossaa ceen kannattajakin, väitän et pelaajiakin. Toisaalta toivon, et pääkallon toimituskin v...lee.
...
23/09/2016
Jutussa pieni virhe; Classic-Koovee harjoitusottelu päättyi 8-6.
S7
23/09/2016
Eikö nieminen ole sitten clasun pelaaja? Ihan perusteltua mainita, että on loukissa. Jos v..tuttaa syyttäkää bassoa!!
S7:lle
23/09/2016
Kuuluu joukkueeseen kyllä, mut löytys kyllä 10 junnua joista sais mainita. ( osaaavat pelata). Savu nousee korvista, mitä tällä Niemisellä haetaan?
Naama
23/09/2016
Aika pienestä menee kuppinurin Clasun kannattajilla ja joukkueella, jos pelkkä Niemisen mainitseminen saa kiukun aikaiseksi. On kuitenkin hyvä muistaa, että se on tuossa seurassa (itseasiassa varmaan koko liigassa) ainoa pelaaja, joka on urheillut ammattikseen viimeiset 10 vuotta. Siitä voi kärkimiinaa viljelevät JaniPetterit oppia vielä paljon, jos näkee metsän puilta.
asd
23/09/2016
Tuo on hyvä pointti. Ei tietenkään lajiosaaminen ole varmasti samalla tasolla, mutta ammattimaisuus ja tekemisen taso varmasti joukkuuen kovin. Siinä on kaveri jonka elanto on oikeasti ollut kiinni omasta pärjäämisestä. Säbässä se ei ole.
Monelle edelliselle
23/09/2016
Itse en edes jaksa lukea noita Niemiseen liittyviä juttuja enää. Nieminen sitä ja Nieminen tätä, kyllä monia pelaajia v....taa moinen. Niemisenä vetäytyisin ala vasemmalle, fiksun kaverin mielikuva on häipymässä.
S7
23/09/2016
Yhä edelleen basson idea koko homma! Sinne vaan postia clasun konttoriin...
asd
23/09/2016
Saisko kysyä että miksi se monia pelaajia veetuttaa?
Pietro de la libero
23/09/2016
Ehdottamasti mielenkiintoisin ottelupari.
hyvä jakke
23/09/2016
Ei mua pääkaupunkiseutulaisena ärsytä Nieminen mitenkään, en oikein ymmärrä näitä purkauksia. odotan mielenkiinnolla jos pääsisi kuntoon ja pelaamaan että miltä se näyttää.

Uskon ettei vielä pääse kovin palloilliseen rooliin mutta toivon parasta hänen osaltaan vaikken tästä Classicin pelaajien rohmuamisesta muuten pidä lainkaan.
Koppakuoriainen
23/09/2016
Tonni tasuriiin.
J-P Ojanen
23/09/2016
Vieläkö Ville Nieminen pelaa salibandyä Classicissa?
Katsoja
23/09/2016
Classic vie ylivoimaisesti 6-2
S7
23/09/2016
Lidlin mies hoiti ettei tarvinnut lopussa jännittää. Hirvee sikailu laasoselta, ei juma. Mutta kolmas erä ihan surkee, hyvin onnistu tiivistäminen, kun 2 erää oli ihan kohtuullisia.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.