Liigat

VeikkausTV-ennakko: Indians ja Oilers mittelemään Espoon herruudesta

30.09.
2016
8 Kommenttia
1
Liigat
Indiansilla on ollut aihetta juhlaan ensimmäisissä peleissä. Jatkuuko voittoputki, kun Oilers saapuu kylään? Kuva: Salibandyliiga

Indiansilla on ollut aihetta juhlaan ensimmäisissä peleissä. Jatkuuko voittoputki, kun Oilers saapuu kylään? Kuva: Salibandyliiga

VeikkausTV:n ottelut miesten Salibandyliigasta jatkuvat perjantai-iltana, kun Otahallissa kohtaavat Espoon paikalliskähinässä Indians ja Oilers. Isännät ovat avanneet sarjan kahdella voitolla, kun taas öljymiehet ovat keränneet yhden niin voittoja, tasapelejä kuin tappioitakin.

Lähtöasetelmat:

Ensimmäistä kertaa liigataipaleellaan kahdella voitolla aloittanut Indians on startannut vakuuttavasti, kun M-Team kaatui Pasilassa 1-5 ja SalBa Otahallin ”Tiipiillä” 6-2. Kuten numeroistakin voi päätellä, Westendin ylpeyden oma pää on pitänyt hienosti, ja maalivahdit Mikko Kirvesniemi sekä Marek Öige ovat saaneet onnistuneen startin kaudelle.

Joukkue koki menetyksiä kevään ja kesän aikana, mutta joukkue on neljä maalia iskeneen kapteeninsa Valtteri Kainulaisen johdolla näyttänyt, että se ei ennakkorankingeista välitä. Nyt vastaan asettuu kuitenkin aivan eri tason haaste, kun paikallisvihulainen Oilers saapuu ärsytettynä kylään.

Viime kevään hopeamitalisti Tapiolasta sai hankittua nimenomaan Indiansista täksi kaudeksi Markus ja Joel Markkolan sekä Eino Pesun, jotka palaavat nyt vanhalle kotiareenalle pahimman vihollisen paidassa. Joukkueen kausi käynnistyi niukalla voitolla SPV:stä, mutta viime viikonloppu jätti Petri Huttusen ryhmälle paljon pohdittavaa, sillä peli ei kulkenut sen kummemmin LASB:n vieraana kuin EräViikinkien isäntänäkään. Ylivoima toimi hyvin, joten sen joukkue haluaa varmasti ottaa mukaansa seuraaviinkin otteluihin.

Erityisesti otteluiden alut ovat olleet Oilersille vaikeita, ja tällä hetkellä uudistuneen ryhmän prosessi on pahasti alkutekijöissään. Paikallisottelu kuitenkin sytyttää taatusti myös Oilersin näyttämään kaukalossa parastaan.

Kylmät ja kuumat:

Muutaman pelin perusteella on turha lähteä ihmeemmin ketään naulaamaan tai nostamaan jalustalle, mutta Indiansin puolella jo mainitut maalivahdit sekä Kainulainen ovat olleet pirteitä, ja myös nuori Heikki Iiskola on lunastamassa väkevästi paikkaansa liigamiehistössä.

Oilersin puolella kuusi miestä on osunut tolppien väliin, ja maalinteko on ollut pitkälti viidesti osuneen Casper Pfitznerin ja 4+3 nakutelleen Sylvester Raikamon harteilla. Myös Ilari Talvitie (2+3) ja M. Markkola (0+5) ovat avanneet kauden pisteiden valossa vahvasti.

Yhteinen historia:

Alkanut sesonki on Indiansin neljäs Salibandyliigassa, ja joukkueiden voitot aiemmilta kausilta keskinäisistä otteluista ovat jakautuneet siten, että Oilers oli parempi kummassakin ottelussa ensimmäisellä ja kolmannella, eli viime kaudella, kun taas ”Heimo” oli etevämpi kauden 2014-2015 molemmissa peleissä. Tuohon taikaan uskoen tämä kausi olisi taas Indiansin heiniä. Harjoitusottelu elokuun loppupuolella päättyi 5-5.

Taistelupari:

Valtteri Kainulainen, Indians – Markus Markkola, Oilers

Entiset joukkuekaverit juoksevat nyt toisiaan vastaan kilvoittelemaan sarjapisteistä, ja varmaa on se, että Markkolaa ei päästetä helpolla kaukalossa perjantaina. Kainulainen on tärkeä liideri intiaaninipussa, ja hänen esimerkillään joukkue voi saavuttaa erinomaisia tuloksia ketä tahansa vastaan. Markkola on avannut kauden viidellä syöttöpisteellä, mutta nyt on edessä henkisesti kova testi.

Kokoonpanot:

Indiansilla ei merkittäviä poissaoloja pitäisi olla. Oilersin keskikaistan maestron Oscar Hännisen viime kauden pilasi veritulppa, eikä tämä kausi ole vielä hänen osaltaan alkanut. NST:n Oilersiin vaihtanut maajoukkuepuolustaja Risto Töllikkö on kärsinyt polvivammasta, mutta hän palaa kokoonpanoon perjantaina. Hyökkääjä Niko Raunio on ollut myös sivussa. Kokoonpanot ilmestyvät tänne perjantai-iltapäivän aikana.

Edelliset ottelut:

23.9. Indians-SalBa 6-2
17.9. M-Team-Indians 1-5

25.9. Oilers-EräViikingit 4-9
24.9. LASB-Oilers 5-5
18.9. Oilers-SPV 5-4

Tulosvetovihje:

Ryhdistäytyykö Oilers?

Indians on aloittanut kauden erittäin terävästi, ja nyt sillä on sauma ottaa hieman unisen oloisesta Oilersista maukas päänahka. Vieraiden materiaali on kovempi, mutta saako joukkue sen näkymään kaukalossa? Tasaista lienee tulossa, sillä paikalliskamppailu on molemmille tärkeä.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: Indians 4,5,6-Oilers 4,5,6
Peliaika ja -paikka: pe 30.9. klo 18.30, Otahalli

Veikkauksen Tulosvetoon >

VeikkausTV:n lähetys Espoosta käynnistyy hieman ennen ottelua, ja Tulosvedon lisäksi ottelu on myös Pitkävedossa pelattavana useammassakin kohteessa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Arto Kilponen
30/09/2016
En väitä, että Oilers mikään valtava suosikki tässä pelissä on, mutta monelta tuntuu näissä kauden aluissa unohtuvan jatkuvasti se, että sarjasijoitus määräytyy hyvin pitkälti vastustajien mukaan. Minä väitän, että mikäli Oilersilla olisi ollut vastassa M-Team vieraissa ja SalBa kotona, Oilers olisi sarjassa puhtaalla pelillä juuri nyt. Ihan yhtälailla väitän, että Indians ei olisi ottanut yhtä pistettä enempää, mikäli vastassa olisi ollut vieraissa LASB sekä kotona EräViikingit ja SPV.

Eipä sillä, turha siitä on Indiansia syyttää, että ovat keränneet kahdesta ottelusta vain neljä pistettä - enempää kun ei ole ollut tarjolla. Sen sijaan näkisin, että sillä "ollaan voitettu kaikki" on ihan turha leijua yhtään, kun todennäköisesti niin M-Team kuin SalBakin ovat tällä kaudella huomattavasti lähempänä putoamista kuin playoffeja.

Mitä tulee pelillisiin asioihin, niin LASB:ia vastaan Oilers pelasi ajoittain todella hyvin ja LASB oli täysin köysissä pitkiä aikoja pelistä - varsinkin ensimmäisen erän jälkeen. Oilersin ongelma tällä hetkellä on se, että maalintekijöitä on erittäin rajoitetusti. Siellä on Raikamo, Pfitzner ja Talvitie yli 10 maalin vauhdissa tälle kaudelle, mutta siihenpä se sitten jääkin. Vastaavasti yli yhden pisteen miehiä on viisi kappaletta - siinä missä pahimmilla kilpailijoilla (pl. kaksi ottelua pelannut Classic) heitä on luokkaa kymmenen per joukkue. Viisikon Pajukoski-Meyer-Pesu-Wardi-S.Lindfors on oltava huomattavasti parempia kuin tähän asti. Yhteenlaskettu saldo heillä on 15. 0+0=0 -11 4min.

Toinen, mitä Oilersin pelistä on syytä tarkkailla, on alivoimamaalit. Minulla ei ole tilastoja liigan laajuisesti koottuna, mutta lähtisin äkkiseltään väittämään, että hyvin harvaa muuta joukkuetta vastaan on tehty tällä kaudella kahdessa pelissä alivoimamaali. Ja tästä päästäänkin kysymykseen: Kuinka hyvää ylivoima loppujen lopuksi on, jos se päästää maaleja jatkuvasti omiin?

Kolmas mihin kannattaa kiinnittää huomiota, on Oilersin puolustajien varmuus. Tölliköstä en lähde sanomaan mitään, mutta LASB-pelissä Talvitie ja EräViikinkejä vastaan J.Lindfors tarjosivat kyllä sen tason maalipaikan vastustajalle, että niistä olisi ilman muuta pitänyt antaa "Jepelle" ja "Illille" syöttöpisteet.

Oilersin onni on ollut se, että muutkin top-6 joukkueet (pl. Classic) ovat kompastelleet kauden alussa, joten toistaiseksi mikään juna ei ole vielä mennyt. Mestaruuteen tähtäävän joukkueen on kuitenkin ladottava tämmöisiä westendindianseja pataan ilman minkäänlaisia selittelyitä. Kaikki alle kaksi pistettä tästä pelistä on takaisku. Ei ehkä yllättävä takaisku, mutta silti.
S7
30/09/2016
Raikamo taas vaihteeksi klesana. Jos pelais pelkkää yv:tä jatkossa...
S7
30/09/2016
Hyvä peli inkkareilta, täysin ansaittu voitto. Aarnio 2+10min ei oikein auennut veikkaustv:n kautta. Raikamoa ois yv:ssä oilers kaivannut, ei wardi vakuuttanut. Tolla pelillä saa esporttilaiset vain haaveilla mestaruudesta. Kilposrn mainitsemat herrat senkun jatkavat syvissä vesissä uimista. Casper p ja toinen markkola veti ok:sti
Osku
30/09/2016
Arto, sun veikkaamat top 6 jengit ei ehkä olekaan niitä kuin luulit.
Tällä pelillä Oilers ei ole siellä mukana, ei edes playoffeissa. Siellä on ihan eri joukkueet taistelemassa siitä yhden-pelin-ihmeen super-finaalista.
Arto Kilponen
30/09/2016
No, kautta on vielä paljon jäljellä.
Arto Kilponen
30/09/2016
Olen valmis lyömään jopa vetoa siitä, että Classic-Happee-EräViikingit-Oilers-SPV-TPS kuusikko ottaa kaikki neljä välieräpaikkaa ja runkosarjassakin ovat vähintään seitsemän joukossa kaikki. Ihan yhtälailla uskallan väittää, että vähintään toinen kaksikosta KrP-Indians jää playoffien ulkopuolelle.
pitkä loma
30/09/2016
Ei kyllä tuolla asenteella taistele oilers keväällä mistään mitaleista. Etenkin herrat 58 ja 4 aivan yössä.
KILPO ARTONEN
01/10/2016
Taidat olla Arska oikeen tosissas OLerssi-fani? Näkemättä syvemmälle!!?? Tänään Pojat voitti Sedät ja KUNNOLLA!! Ei kahta sanaa! Taidan TODELLA siirtyä uskomaan nuoreen, kiimaiseen, taidokkaaseen, periksiantamattomaan ja tulosnälkäisen joukkueen kannattajiin

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.