Divarit

EräViikingit murjoi alkukauden yllättäjän loppuluvuin 15-5 – katso sunnuntain salibandytulokset

02.10.
2016
28 Kommenttia
2
Divarit
Mika Moilanen oli vahvassa iskussa EräViikinkien murskavoitossa. Kuva: Mika Hilska

Mika Moilanen oli vahvassa iskussa EräViikinkien murskavoittoon päättyneessä ottelussa. Kuva: Salibandyliiga

EräViikingit ja Nokian KrP kohtasivat sunnuntaina miesten Salibandyliigan kärkikamppailussa Vantaalla. EräViikingit oli ottelussa lopulta etevämpi murskaluvuin 15-5.

Ottelun ensimmäinen erä oli pitkälti kotijoukkueen, ja erätauolle lähdettiin tilanteesta 4-1. Toisessa periodissa KrP sai ottelun juonen päästä kiinni, ja viimeiseen koitokseen lähdettiin tiukasta 6-5-tilanteesta. Viimeinen kaksikymppinen oli EräViikinkien näytöstä maalein 9-0.

EräViikinkien tehomiehiä olivat 3+1 naulannut Mika Moilanen sekä 2+2 latonut Miko Kailiala. Myös Roni Laasonen laukoi hattutempun ottelussa. KrP:n Henri Johansson ja Joni Henttonen onnistuivat tehoin 1+1.

Selvämaalinen voitto nosti EräViikingit Salibandyliigan piikkipaikalle. Fuusiojoukkue on voittanut kolme ensimmäisestä neljästä koitoksestaan. Nokian KrP on kuulunut alkukauden yllättäjiin, ja oli voittanut kaikki kolme ensimmäistä otteluaan. Nokialaisnippu on nyt sarjataulukon kolmantena EräViikinkien ja Indiansin takana.

Sunnuntain salibandytulokset:

Miesten Salibandyliiga:
16:00 EräViikingit-Nokian KrP 15-5 Ottelutilastot
17:00 SalBa-Koovee 6-5 ja. Ottelutilastot
17:00 TPS-OLS 3-5 Ottelutilastot

Miesten Divari:
16:00 SB Vaasa-LNM 8-5 Ottelutilastot
17:00 NST-Loviisan Tor 7-4 Ottelutilastot
17:00 Josba-NJ 4-4 ja. Ottelutilastot
18:00 SB Welhot-ÅIF 8-1 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Arto Kilponen
02/10/2016
EräViikinkien kauden maaliero jos laitetaan kahteen osaan, niin SalBa-Oilers-KrP peleistä kolmannet erät yhteensä 20-0 ja loput kaudesta 17-14. Toki voidaan kysyä, että paljonko siitä on hyötyä, että nuijitaan vastustaja täysin maanrakoon lopussa, mutta silti, kovaa on jälki.

Mielenkiintoiseksi tuon tekee sekin, että Classic taas voitti 3. erän EV:tä vastaan 0-3. Siis joka pelissä on jompikumpi joukkue jäänyt nollille 3. erän osalta.
Kilposel
02/10/2016
Siitä on paljonkin hyötyä, sellaista hyötyä esimerkiksi kuin maaliero plussalle ja pelaajien itsetunto kasvaa kun tekevät maaleja.
Suunta on ylöspäin
02/10/2016
Josba on ottanut kotonaan yhden pisteen nousijajoukkueilta.
Kontiolahden kaupunginosajoukkue Lehmo ryösti molemmat pojot, mutta tänään tarttui haaviin Nurmon kirkonkylänjoukkue Jymyltä jo yksi piste!
Salba
02/10/2016
Kyllä on koiralauman pelisysteemi mennyt edelliskausilta eteenpäin!
SALBA
02/10/2016
On mennyt kyllä eteenpäin, ei ole tullut niin paljoa hetken notkahduksia kuin edellisillä kausilla, ja joukkue taistelee joka tilanteen täysillä.
SALBA
02/10/2016
Mäkilä oli mennen talven valmentaja. Seppinen on kuningas!
Silmämääräinen katsoja
02/10/2016
Taas kun noita kuvia katsoo ja ottelutilastoja tiiraa, niin en tiedä missä viiraa kun ErVi saa katsojamääräksi 673. Hyvä jos oli 273...
Arminen
02/10/2016
Seppinen saanu laakalta opit go pete
Vantaan Energia Areena
02/10/2016
Vetää kolmisen tuhatta katsojaa, joten 673 ei kuvissa juurikaan kourallista suuremmalta määrältä näytä.
Kilposelle
02/10/2016
Eikös Salban pitäny kaikki matsit hävii 10-0 kun ei ollu harkkamatsei. Mites siinä kävikää... Päävastustajar kotona 2/2
Paikallisuusko auttaa
02/10/2016
Juu, pakko sanoa, että ei taida kyllä pääkaupunkiseudulla säbä kiinnostaa. Kahden joukkueen yhteenlasketuista katsojamääristä on menetetty puolet. Eipä sillä, itse otteluhan on ihan kopio viime vuoden Erän matseista, joten ei varmaan ihme, että SSV:n vähistä katsojista ei ole paikalla juuri ketään. Aika moni Eräläinenkin näyttää hylänneen joukkueen. Olipa syy paikka, persoonaton joukkue, markkinoinnin puute tai vaikka yhteenlaskettu naava- tai kurreviha, niin fakta on, että surkeaa on. Tänään oli seura yrittänyt saada porukkaa hallille junnujen joukkuekuvauksilla, mutta siltikin katsomot kumisivat tyhjyyttään.
Naama
02/10/2016
Jos Helsingistä ei jaksettu lähteä Pasilaan katsomaan sählyä "huonojen yhteyksien" vuoksi ennen pleijareita, niin miksi tämä olisi muuttunut mihinkään kun seura pelaa kotipelinsä Vantaalla. Mellunmäkeen kun ottaa metron niin jää vielä vähän matkaa käveltäväksi...
Silmämääräinen katsoja
02/10/2016
Kuinkahan moni edes tiesi että tänään pelattiin liigaottelu tai oikeastaan liigan kärkiottelu Vantaalla? Ei näy katukuvassa mitenkään muttei juuri kyllä netissäkään. Luulis pumppaavan koko viikon kyllästymiseen asti että sunnuntaina pelataan.
S7
02/10/2016
Onhan yli 600 katsojaa enemmän, mitä SSV:llä saatiin edes plaijareihin kattomaan. Energia areena on tosiaan iso ja syrjässä(esim. maaottellussa lippuja oli kait myyty hyvin, silti penkkejä tyhjillään--> jengi katto peli ylätasanteelta--> suuri osa siitä baarin puolelta;-)). Mutta pelkkää selittelyä toki tuokin, ettei tolla perusteella saada väkeä. Toki se täysin totta, että esim. Mellunmäestä julkisilla matkaa tulee kyllä melkoisesti... Jos nyt vertaa vaikka Hartwalliin, niin sinne pääsee kehien ulkopuoleltakin pääradan varrelta melkoisen kätevästi.

Itse peli ei taida paljoa selittelyjä jättää. Joukkue on iskussa. Nyt vaan panoksia markkinointiin ja mökkiä täydemmäksi.
S7
02/10/2016
Ainakin kauden ekat pelit, EV murskajainen pois lukien, Salbahan on kaivanut jostain ihan uutta ilmettä peliinsä. Jo tässä vaiheessa kautta puolet viime kauden koko pistepotista, tosin viime kaudella oli myös 5 pelin jälkeen samat 4pojoa:-).
Insinööri
02/10/2016
Montako insinööriä tarvitaan tekemään tepsiä vastaan 1+1? Yksi, koska on vain yksi PETRI NIEMELÄ!! Oulusta puhalti taas keltainen pierupilvi!
Junnu#8
02/10/2016
Hienoa OLS! Töpselit on yleensä hyvä kotijoukkue. En peliä nähänyt. Mutta taisi Ville Mestari olla pelipäällä:D
Arto Kilponen
03/10/2016
"Eikös Salban pitäny kaikki matsit hävii 10-0 kun ei ollu harkkamatsei. Mites siinä kävikää... Päävastustajar kotona 2/2"

Siis lehdessä taivasteltiin sitä, että harjoitusotteluita oli niin vähän, kun juuri edeliseltä kaudelta oli näytöt, että Superfinaaliin paineltiin kahdella (vai oliko kolmella? Muistaakseni kahdella) harjoitusottelulla. Eli minä olin nimenomaan sitä mieltä, että sillä harjoitusotteluiden määrällä ei ole mitään väliä, kun taas lehden mukaan se oli hyvinkin oleellista.
S7:lle
03/10/2016
Toki pisteitä on tuo sama määrä mutta pelityyli lupaa parempaa kautta hyvään iskuun on Pete koiralaumansa saanut eikä 8 joukkoon pääseminen ole mahdottomuus mikäli sama ilme jatkuu
Arto Kilponen
03/10/2016
Muistetaan nyt kuitenkin, että SalBa on edelleen vieraissa ollut tuloksellisesti totutun tasaisella tasollaan. Millään parilla pisteellä vieraista playoffeista on ihan turha haaveilla ja noista päävastustajista (siis sijoista 7-8 taistelevista) SalBa on vieraissa hävinnyt jo Indiansille. Kotonaankin, siinä missä Indians ja Nokian KrP ovat ottaneet jo kotonaankin aika ison päänahan, SalBa on ottanut pataansa 0-11 EräViikingeiltä. Seuraavan kerran SalBa pääsee koittamaan kotonaan top-6 joukkuetta vastaan 23.10. kun vastaan tulee Classic. 16.10. vastassa on M-Team, jota vastaan ei playoffeihin mielivällä joukkueella ole todellakaan varaa pupeltaa. Nyt viikonlopun pelissä Seinäjoella jokainen piste olisi SalBalta tähän astisen liigahistorian kovin suoritus.

Seuraavista kuudesta pelistä vähintään viisi pistettä, niin minäkin voin alkaa uskomaan SalBan playoff-mahdollisuuksiin.
Koira
03/10/2016
En kyllä itsekkään valitettavasti usko Salban aivan pudotuspeleihin yltävän mutta karsintojen välttämiseen on hyvät mahdollisuudet
Arto Kilponen
03/10/2016
Minusta vaikuttaisi myös siltä, että SalBa voi välttää karsinnat, tällöin päävastustajat ovat ainakin Steerlers ja M-Team. Näitä vastaan pitää ottaa pisteitä myös vieraista, pelkkä tähän astinen "no kotonaan voitettiin pari, vieraissa saatiin taas turpaan kaikilta"-tyyli ei riitä. SalBalaisten on syytä ympäröidä kalentereista 14.1. ja 11.2.

M-Teamilla on tulossa sellainen lokakuu, että homman voi oikeastaan ratkaista suuntaan tai toiseen jo tässä. Siellä on kuusi peliä, joista ilman jättiyllätyksiä tulee turpaan vähintään viidesti ja se kuudes onkin sitten tuo SalBa-ottelu - eikä sekään todellakaan mikään läpihuutojuttu M-Teamille ole. Voisin hyvin lyödä vetoa, että M-Team ottaa korkeintaan yhden pisteen lokakuusta.
Koira
03/10/2016
Vieraspeli Turussa oli jo aivan erinäköistä kuin 2 edellistä kautta joten kova luotto että Salba onnistuu kairaamaan vieraissa pisteitä päävastustajiltaan
Reikäpää
03/10/2016
EräViikingien pelistä tunnelma katsomosta. Surkeinta oli joka kerta, kun juontaja huusi mikkiin ja yritti agitoida yleisöä kannustamaan. Tämä aiheutti lähinnä myötähäpeää. Yleisöstä kuuluikin kommentti: -Ei se kyllä näin mene.
Itse pelihän oli varsin hienoa katseltavaa, toisen erän notkahduksen jälkeen.
Kilponen.
03/10/2016
Odotan innolla, kun Salba hakee espoosta oilersilta 2 pistettä, niin mikä on kilposen ilme.
Kyselijä
03/10/2016
Näin SPV kannattajana kyselen että minkälaista kannustusta EräViikinkien kotiottelussa tulee kuulumaan? Huudetaanko siellä, että Eräviikingit.....Eräviikingit ...Eräviikingit....vai mitenkä siellä kannustetaan ???
Mato
03/10/2016
Tulkaahan kaupunkilaiset Lahteen kattomaan ja aistimaan mitä on tunnelma. Vaikka pelataankin 40km päässä kotoa niin hakkaa vantaan salit mennen tullen...
"mato"
04/10/2016
On varmaan meteliä, kun kaikilla jotkut saatanan räikät, mitkä on kielletty esim jääkiekossa. Salibandy saisi ottaa mallia.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.