Liigat

EräViikinkien murskaava vire sai jatkoa – tähtihyökkääjä rankoi kuusi kertaa liiganousijaa

27.10.
2016
23 Kommenttia
5
Liigat
Miko Kailiala (kolmas oik.) iski kuusi osumaa Stelersin verkkoon ja nousi samalla liigan maalipörssin kärkeen. Kuva: Esa Jokinen

Miko Kailiala (kolmas oik.) iski kuusi osumaa Stelersin verkkoon ja nousi samalla liigan maalipörssin kärkeen. Kuva: Esa Jokinen

Miesten Salibandyliigassa pelattiin kaksi ottelua torstai-iltana. Hämeenlinnan Steelers sai kokea liigaa johtavan EräViikinkien tason, kun helsinkiläiset hakivat 5–12-murskavoiton.

EräViikingit ei säästellyt liiganousijaa vastaan ja johti kahden erän jälkeen jo 2–10. Miko Kailiala onnistui iskemään neljä perättäistä maalia joukkueelle ensimmäisen ja toisen erän aikana.

Päätöserässä tahti hieman hiipui maalien muodossa. Kailiala iski joukkueensa 3–11-johtoon heti kolmannen erän alkajaisiksi, ja kyseinen osuma oli jo maajoukkuehyökkääjälle illan kuudes. Kamppailun viimeisestä tilastomerkinnästä vastasi uransa ensimmäisen liigamaalin tehnyt Axel Cedercreutz, joka kavensi 5–12:een.

Kuuden tehopisteen Kailiala oli ottelun tehokkain, ja ketjukaveri Tuomas Iiskola keräsi pojot 1+3. Steelersin tehomies oli Iiro Nurminen (1+2). Kailiala nousi Salibandyliigan maalipörssin kärkipaikalle

Kovassa kotivireessä ollut Nokian KrP sai Raholaan vieraakseen Turun Palloseuran. Tasainen ottelu ratkesi vasta kolmannessa erässä, ja kotijoukkueen sankariksi nousi jälleen tuttu nimi. Henri Johansson laukoi ottelussa kolme maalia ja hänellä on kasassa hattutemppu viimeisestä kolmesta liigaottelusta. Kolmen maalin lisäksi hän tarjoili vielä yhden maaliin johtaneen syötön.

Johanssonin iskemä 5–3-ylivoimamaali jäi lopulta ottelun voitto-osumaksi. Molemmat joukkueet osuivat vielä kertaalleen ja voittolukemat kirjattiin Nokian KrP:n hyväksi 6–4. Johansson nousi jakamaan liigan maalipörssin kärkisijaa 17 maalilla yhdessä EräViikinkien Kailialan kanssa. KrP-hyökkääjä johtaa yksin pistepörssiä tehoilla 17+8=25.

Nokialaiset ovat voittaneet viimeisestä viidestä kotiottelustaan neljä, ja pitävät hallussaan liigan viidettä sijaa. TPS on sarjassa seitsemäs.

Miesten Salibandyliiga:
Steelers-EräViikingit 5–12 Ottelutilastot
Nokian KrP-TPS 6–4 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
!!!
27/10/2016
Ei tuo johanssonin vire näytä hyytyvän. Vuodesta toiseen aina pistepörssi kärki sijoilla
Kaks varteenotettavaa
27/10/2016
Jokseenkin hurja on kärkijoukkueiden meno liigan heittopusseja vastaan. Taitaa tulla kahden kauppa kaudeasta. Vertailun vuoksi, kolmantena liigassa oleva Oilers on tehnyt melkein 30 maalia vähemmän ku Viikkarit, vaikka ovat pelanneet yhden ottelun enemmän. Ja päästettyjen maalien määräkin on parisenkymmentä enemmän...
Junnu#8
27/10/2016
Mikolta huikea peli. Toki EräViikkarit oli kaikessa vastustajaa edellä. Pelinopeus, pelin kääntäminen, riistot, vaihtoaition tsemppaaminen. You name it:D
Arto Kilponen
27/10/2016
Viime maanantaina kirjoitin, että
"Ennenkuin uskallan povata Näädille playoff-paikkaa, haluan nähdä heidän neljä seuraavaa peliään. Joukkue on nyt kahden ottelun tappioputkessa ja seuraavaksi vastaan tulevat Happee vieraissa huomenna, ensi torstaina TPS Raholassa, Classic Raholassa 10.11. ja OLS Oulussa 12.11. Noista Nokialle kolme pistettä ml. kaksi Oulusta tai neljä pistettä ilman voittoa Oulusta, niin voidaan alkaa oikeasti puhumaan playoff-paikasta. Kovimmat kilpailijat viimeiseen playoff-paikkaan (olettaen, että Indians ottaa paikan) ovat tällä hetkellä LASB ja OLS."

Vastaus? Sekä Happeeta että Tepsiä pannuun. Kyllä siinä on kova näyttö taistelussa playoff-paikasta. Siinä missä LASB on käynyt konttaamassa Oulussa ja OLS on pupeltanut Kooveen vieraana, Nokia ei oikeastaan ole hävinnyt yhtään peliä, joka sen olisi pitänyt voittaa. Joo, ehkä Indians kotona, mutta en minä sitäkään tämän syksyn Indiansia vastaan laske pakkovoitoksi. Tuo taistelu playoff-paikoista tulee ratkeamaan vieraspeleihin ja Nokialla on toistaiseksi ylivoimaisesti kovimmat näytöt. Huomattavasti kovemmat kuin esim. Indiansilla.

Todella mielenkiintoinen ohjelma tulossa Näädille: Classic kotona, jossa Nokialla on vain voitettavaa, mutta olisi aivan pirun kova myrskyvaroitus kaikille, OLS vieraissa, joka on todella tärkeä peli playoffien suhteen ja M-Team vieraissa, joka on aika harvinainen vieraspeli Nokialle siinä mielessä, että kerrankin joukkueelta ihan oikeasti odotetaan pomminvarmaa vierasvoittoa. Vuoden loppuun vielä SalBa kotona ja Koovee vieraissa. 14 pelistä 20 pistettä Näädille? Ennen kauden alkua olisin pitänyt sulana mahdottomuutena, mutta nyt se on täysin mahdollista.
S7
27/10/2016
En jaksa ees hehkuttaa. Ainut, että Kapanen voi ettii jonkun muun paikan keväällä kuin ykkösketju(jos siis ees pelaa), Mikon maalivireen nousussa varmasti uudella ketjukaverilla Iiskolalla osuutensa. ehkä olin väärässä ettei Iiskola ois maju tasolla.
Pistari
27/10/2016
Olisko myös uutisoitava asia että jönssi siirty nyt yksin kaikkien aikojen pistarissa kärkeen!? #tilastot
Fiilistelijä
28/10/2016
Saanko kysyä että miten henri johansson ei ole edes 40pelaajan listassa josta valitaan maajoukkue? Mies kuitenkin aika kovantason pelaaja.... Olisi kiva tietää että kenen muroihin on johansson kussu ja kuinkapaljon ettei pääse ees kaavailuihin mukaan...
Heinänuha
28/10/2016
Tämä Johansson tais kusasta omiin muroihinsa aikanaan. Ei kerinnyt leireille, milloin mistäkin syystä. Nykyään menee huhujen mukaan niin, että herraa ei kiinnosta maju hommat.
S7
28/10/2016
Ei oo kyllä johanson moneen vuoteen ollut "vanhassa" iskussa, huhujen mukaan pikkuloukit häirinneet. Krp ykköseen mainettaan paljon parempi Oksanen sopii hyvin, ei super tehot, mutta liikettä tuo. NykyHenkan kyllä näkisi mielellään majussa asti, mutta ylläolevia huhuja on joo ollut liikkeellä...
PasiToskiainen
28/10/2016
Hei,
tuntematta tätä yksittäistapausta, kysyn yleisesti: Onko sähly tosiaan niin vakavaa, että kaikkien pitäisi olla pyrkimässä Majuun?
Kun aikanaan koutsasin junnuja, yksi lahjakkaimmista ja samalla kovimmista pistemiehistä ei lähtenyt Eerikkälään, kun tarjosin lähtöä. Totesi vain, ettei kiinnosta.
Voiko sama päteä myös aikuisiin miehiin? Osaa saattaa motivoida vaikka palkkatyö ja perhe enemmän kuin maajoukkueriennot. Seurajoukkueessa saa kyllä pelata tarpeeksi.
Nn
28/10/2016
Maajoukkue on Mika Kohosta varten ja sinne valitaan pelaajia jotka täydentävät Mika Kohosen pelitapaa jottei se näytä huonolta. Tai no näyttäähän se silti, mutta ainakaan ei mee omiin paljon kun muut osaa puolustaa.
Heinänuha
28/10/2016
Tämä laji vie kyllä nykyään ison osan arjesta, pitää vielä työt ja mahdollinen perhekkin hoitaa. Harva tällä leipänsä tienaa, tosin Johansson kuuluu tähän porukkaa.
S7
28/10/2016
Niinku toiseen ketjuun jo mainitsin, niin ylläoleva täysin totta, mutta vain ja ainoastaan hyvä asia! Jos seuraa, etenkin yksilö "ammattilajeja", niin siellä vedetään täysinä ammattilaisina käytännössä ilman palkkaa! Vanhemmilta kerjätään jne. Toki on poikkeuksia, mutta suuri osa noin. Säbässä tajutaan realismit ja mennään niiden ehdoilla. Mikä motivoi ketäkin, jokaisen oma asia. Ja mitä tulee lajeihin, missä oikeita ammatilaisia, niin yhtä Selännettä tai Lainetta kohti on varmaan 1000 maksajaa, jotka mahdollistaa ammattivalmentajien palkkaamisen...
JZ
28/10/2016
Löytyyhän Johanssonilta kuitenkin maailmanmestaruus, että ei nyt ihan pelkkää kusimuroa majuhommatkaan olleet.
Maju
28/10/2016
Olisi kiva kuulla Johanssonin oma versio miksi ei pelaa maajoukkueessa.
Voihan olla niinkin että valmennuksen kommunikointi ollut puutteellista? Onko pelaajan seuralla ja sen valmennuksella myös vakutusta valintoihin, näin ainakin Oilerssin pelaajien kohdalla on näköjään ollut.
Tällä hetkellä näyttää että majuun valitaan pelaajat vain muutamista suurseuroista ja kaverisuhteillakin on merkitystä.
kuoma
28/10/2016
Ketä Oilerssista kuuluis majuun? Sami Kuronen ehkä, mutta eipä tuu oikeastaan muita mieleen.
Fiilistelijä
28/10/2016
Tämä on se asia mitä tässä on nyt tullu ilmi mikä oma pointtinikin oli tekstin takana... Vaikka laji kehittyy niin fakta on se että meidän rakas lajimme on sisäsiittoinen ja hyvillä kaverisuhteilla pääset lähemmäs huippupelipaikkoja tai majupaikkoja kun näytöillä... Jos oot pärjänny 3v sitten 100pisteen kaudella niin oletetaan että kyl se kaveri nytkin pärjää vaikka pistesarake näyttää 10... (huono esimerkki mutta tajuatte pointin)
JZ
28/10/2016
Yksi asia myös on suomessa urheilun seuraajille joskus mahdoton hyväksyä - ihan kaikkia vaan eivät maajoukkuepelit kiinnosta niin paljon, että siitä koituvaan ekstrarääkkiin kokisi olevan mielekästä panostaa.
Heinänuha
28/10/2016
Tosiaan, MM-Kulta taskussa. Eipä sitä tässä lajissa voi enempää saavuttaa. Vaikka sen toisenkin voittas niin eikös se eka ole aina eka? Saa ottaa kesän lunkisti, eikä tarvi jännittää tulevia testejä Eerikkilässä:)
S7
28/10/2016
Toki voi myös spekuloida, kerta palkka tulee krp/sählystä, maju pelit ja treenit on vaan riski päätulon suhteen.
S7
28/10/2016
Ja se vielä, että vaikka laji kehittyy, niin osa siltikin jakaa pelaajat hyviin ja huonoihin pistesaldon perusteella!! Mä vaadin, että Salo ja Savonen ulos, kun ei pojoja ole tarpeeksi!!
Maju
28/10/2016
Totta, laji on kehittynyt viimeisten vuoisie aikana kiitettävästi mutta onko maajoukkueen valmennus pysynyt kehityksessä?
Valmennuksen taustoja ja valintoja kun katsoo niin ei ainakaan näyttäisi olevan kehityksen kärkenä, päinvastoin tukeudutaan enemmänkin vanhemman koulukunnan ratkaisuihin.
Fiilistelijä
28/10/2016
Maajoukkue pelit eivät välttämättä kiinnosta ja henkilökohtaisesti se on ihan ok, mutta kun tämän nimenomaisen pelaajan kohdalla pieni mututuntuma on että kysymys olis enemmän siitä että joku on sanonut jollekkin jotain ja siksi mahdollisuus evätty... voin toki olla väärässäkin! ja tohon kun puhuttiin että maju pelit ja treenit voivat olla riski palkan takia niin ihan samanlailla sitä treenataan seurajoukkueessa kautta varten :D Pointti oli se että olisi kiva tietää miksi kyseinen huippupelaaja ei ole meiningeissä mukana :) Ja maju laittokin mun ajatukset tossa ylhäällä valmennuksesta...:D

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.