Erikoistilanteet kostautuivat – myös miesten Champions Cupin voitto Ruotsiin

Kuva: IFF

Kuva: IFF
Kuva: IFF

Tampereen Classic ja Ruotsin hallitseva mestari Storvreta ottivat toisistaan mittaa Champions Cupin miesten loppuottelussa Ruotsin Boråsissa. Voiton vie lopulta Stovreta maalein 2-1.

Classic aloitti ottelun maalinteon Janne Lammisen maalilla ensimmäisessä erässä. Taidokkaan maalisyötön tarjoili Jussi Piha. Ruotsalaiset tulivat kuitenkin tasoihin muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Alexander Rudd karkasi alivoimalla maalintekoon.

Kolmas erä alkoi Storvretan ylivoiman merkeissä. Ruotsalaiskolossi Robin Nilsberthin laukaus löysi tiensä verkon perukoille, kun kolmatta periodia oli takana noin minuutin verran. Maali oli ylivoimaosuma. Ottelun tehopelaaja oli 1+1 tehtaillut Nilsberth. Voiton takuumiehenä voi pitää myös erinomaisesti esiintynyttä ja kaikkiaan 26 torjuntaa napannutta Viktor Klinsteniä.

Storvreta on voittanut Champions Cupin nyt kolmesti. Edelliset kaksi mestaruutta ovat vuosilta 2010 ja 2012. Naisten Champions Cupin voittajaksi kruunattiin ruotsalainen Pixbo.

1. … että Storvreta teki tarvittavan määrän maaleja.

2. Myös Clasulla oli paikkoja tehdä tarvittavat, mutta ei vaan osunut. Pelillisesti hyvät 2 matsia Classicilta. Ei silti hirveästi taida lämmittää. Kovasti yrittivät tuomarit korvata vielä jäähyä vikassa erässä…

3. Savonen on uskomattaman hyvä, Stenberg hävisi kaikki kamppailut tälle nuorelle miehelle.
    Samoin Piha ja Salo ovat todistetusti maailman luokan pelureita. Pienestä oli kiinni, Salinin ruuti oli kuivaa, maalintekijä puuttui.
    Champions Cup formaatti ei toimi, väärä paikka jossa pelataan alemman sarjatason pelejä, väärä ajankohta eli pelaajat eivät ole parhainmillaan alkukaudesta. Tapahtuman julkisuus Suomessa ja Ruotsissa vaatimatonta.
    Viisaammat nyt miettimään uuudistusta.

4. Tosi pienestä kiinni. Leikkasen sihti vähän parempi tai Johanssonsin viime sekunnin veto sisään, niin voitto olisi ollut aika lähellä. Harmi kun molemmat jengit jäi hopealle, mutta näin tällä kertaa. Miehet kyllä minusta pelillisesti parempi kuin Storvreta, mutta kuten pääkallo totesi erikoistilanteissa iso ero.

Tuomarit olisi voinut olla ruotsalaisia, niin olisi ollut sekin taso kohdallaan. Nyt molemmissa finaaleissa erikoisia ratkaisuja.

5. Nyt oli mahis..Storveta ei oo saanu pelaajia haalittua mut aina ku se mahis niiin ryssimään mennään

6. Nilsberth ja Rudd erottui yksilötaidoiltaan kaikista ja ratkaisivat pelin. Hyvä peli kyllä Ceeltä mutta maalintekoon ontui. Mutta kunniaa myös Storvetan veskarille (nimee en nyt muista) joka pelas kyllä todella hyvin.

7. ”Salinin ruuti oli kuivaa”. Siis hä? Eihän se osu mistään!

Klinsten kyseinen veska, hyvin veti. Rudd on kyllä ihan erimaailmasta tavallisten pulliaisten seurassa, tossa kun ois ollut Falunin pygmit rinnalla, niin ois taas kaivettu palloa oikein urakalla verkosta. Ei löydy Suomesta kyllä yhtään ton tasoista pelaajaa, no tosin ei kyllä löydy mistään muualtakaan!! Maailman paras tällä hetkellä, selkeesti. Miten pysäytetään joulukuussa? Energialla lepäsi ekan erän, Suomi johti, pelas kaksi, Ruotsi voitti.

Ja totta ensi vuonna haetaan revanssi, tosin eri joukkue Suomesta edustamassa…

8. Asiaa puhut. Jos suomalainen haluaa cc: n voittaa, kannattaa lähteä heti hurri seuraan jos kutsu kuuluu, tosin kutsut on vähissä. Nyt oli paras sauma pitkään aikaan. Toista ei ihan heti tule.