Liigat

Hallitseva Suomen mestari nöyryytti ruotsalaisia – Classic myös miehissä Champions Cup-finaaliin

01.10.
2016
13 Kommenttia
2
Liigat
Sami Johansson osui tänään Boråsissa kahdesti. Kuva: IFF.

Sami Johansson osui tänään Boråsissa kahdesti. Kuva: IFF.

Salibandyn miesten Suomen mestaruuden viime vuonna voittanut Tampereen Classic voitti tänään Ruotsin Superliigan runkosarjan viime kaudella voittaneen Pixbo Wallenstamin tänään Champions Cup -välierissä lukemin 7-2.

Ottelu kulki alusta loppuun Classicin komennossa, sillä avauserän jälkeen digitaalit olivat lukemissa Classic 3, Pixbo 0. Tamperelaiset tekivät maalinsa ennen kuin pelikello kerkesi edes 15 minuuttiin.

Toisessa erässä Classic osui kahdesti ja kolmanteen erään lähdettiin sinipaitojen 5-0 -johdossa.

Pixbon 5-1 -kavennusmaali näki päivänvalon vasta ajassa 46:30. Ahnaasti ilman maalivahtia kiriä hakenut ruotsalaisjoukkue joutui nöyrtymään vielä kahdesti Riku Reunamäen ja Sami Johanssonin osuttua tyhjään maaliin. Linus Henriksson sinetöi loppulukemat 7-2 ylivoimalla kymmenen sekuntia ennen loppua.

Classicin tehokkain oli kolme maalisyöttöä tarjoillut Jussi Piha. Sami Johansson osui kahdesti ja Nico Salo ja Eetu Sikkinen onnistuivat tehoin 1+1. Pixbon molemmissa maaleissa mukana oli 1+1 -tehot tehnyt Linus Henriksson.

Ottelutilastot

Lue myös:
Classic Champions Cupin finaaliin – ruotsalaisjoukkue kaatui jatkoajalla
Tshekkijoukkue joutui taipumaan viimeisessä erässä – Ruotsin mestari Classicin finaalivastustajaksi
Storvreta odotetusti Champions Cupin finaaliin – vastaan astelee joko Classic tai Pixbo

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Katsoja
01/10/2016
Kiitos fanseat, loistavasti kuvattu ja selostettu. Mihin me yleä tarvitaan?
Classic lähtee suosikkina finaaliin, hyvin on Nykky hoitanut homman.
Harmi että meidän maajoukkueessa ei ole vastaavaa tilannetta. Niinpä, no Nykky sitten ensi vuonna puikkoihin..
Wiggum
01/10/2016
Oli kyllä hienoa katseltavaa, kun Classic oli jokaisella osa-alueella Pixboa edellä. Kehitettävääkin toki aina on, mutta loistavasti pelattu kaikenkaikkiaan.

Erityisesti Savonen ja Toriseva loistivat tänään mun silmään. Ja huippua oli nähdä, että 3.kenttäkin pelasi hyvin ja sai onnistumisia. Pixbon puolelta pisti silmään, että "tähtipakki" Östholm törttöili aika hyvin tässä pelissä sekä myös Pixbon veskalle tuntui uppoovan muutamat suht helpohkosti. Mutta huomenna sitten finaali ja Storvetan kaato!!
clässic
01/10/2016
Olipahan hyvä peli Classicilta. Vaikka pallonhallinta ehkä hieman ruotsalaisilla, niin saivat pidettyä pois parhailta sektoreilta ja peittivät hyvin. Taisi olla myös taktinen valinta, että annetaan ruotsalaisten hieroa takakolmiota kunnes saadaan riisto ja isketään vastaan? Ja tämähän onnistui todella hyvin. Classicilla riitti virtaa painaa 60min vaikka välillä mentiin päästä päähän. Kesäharjoittelu tainnut onnistua? Mielestäni erityisesti Pylsyltä todella vahva peli. Tuo lisää jalkoja karvaukseen ja pelasi hyvää av:ta. Ilahduttavasti myös kolmoskenttä oli tehokas hyökkäyspäässä. Lehtinen sopi hyvin nuorten kaveriksi kolmoseen. Torisevalta muutama loistava seivi ja pelasi muutenkin hyvin. Samalla puolustuspelillä voidaan myös huomenna voittaa.
Junnu#8
01/10/2016
Östholm ja Wiklund pakkipari oli oudon vaisu myös. Samoin Calebsson. Pixbon peli oli liian hidasta. No Storvretalla pelinopeus on kunnossa...
katsoja
01/10/2016
ihan mukava voitto classicille mutta pixbon rottamaiset temput ja tuomareiden sokeus yllätti pelin lopussa. muitten mielestä ei huomoitavaa, kun sitä ei mainita? pylsyä taklattiin maahan, saloa kampattiin, ja nyt en muista kuka se kolmas oli joka pixbon maalin edessä työnnettiin kovaa selkään, plus muitakin. ei rikettä/jäähyä, mutta salinille 2 min melko pienestä kiinnipitämisestä, sitä huomattiin. onko minulla niin värilliset suodattimet päällä kun tätä jäin ihmettelemään?
KATSOJALLE
01/10/2016
Joo oon kyllä samaa mieltä vaikka meillä onkin varmaan saman väriset suodattimet. Muutaman kerran aika vaarallisesti taklattiin lähellä laitaa. Ja aika käsittämätöntä, että siitä taklauksesta Pylsyä päähän ei tullu mitään. Tilanteessahan Pylsy ei ollu edes mitenkään pää alhaalla vaan otti rinnalla palloa haltuun kun ruotsalaisen tuli olkapäällä päähän. Onneks näytti selviävän säikähdyksellä. Ei tainneet tuomarit nähdä...
Peku
02/10/2016
Täysin samaa mieltä Katsojan kanssa. Hidastuksesta näkyi hyvin ettei Salin edes pitänyt kiinni. Samoin näkyi tahallinen jalkakamppi. Itse en ole alkuunkaan Classicin miehiä eli ainakaan kyse ei ole tietynvärisistä laseista. Mutta hienosti oli homma hallussa Classicilla. Onnea finaaliin. Ja toivottavasti siellä on oikeat tuomarit.
Pekka
02/10/2016
Pelin vauhti taisi olla liian kova tsekkituomareille. Sama näkyy mielestäni usein Ruotsi-Suomi maaotteluissa ja erityisesti MM-finaaleissa. Suomen ja Ruotsin ulkopuolelta tulevat tuomarit eivät vain tahdo pysyä pelin vauhdissa mukana ja tuomiot menevät sekaviksi. Ihmettelin miksi Classic peluutti parhaita pelaajiaan pelin jo ratkettua, kun kentällä oli ilmeinen loukkaantumisriski. Peli ei ollut enää tuomareiden hallussa ja Pixbo sikaili turhautumistaan. Toisaalta eikai kentälle voi mennä loukkaantumisia pelkäämään. Pylsyä päähän kohdistuneesta puun takaa tulleesta taklauksesta olisin antanut punaisen. Voikohan näistä tulla kansainvälisissä peleissä jälkikäteen seuraamuksia?

Pelin vauhti ja taitotaso olivat yleisesti ottaen mielestäni häikäiseviä. Harvoin näkee noin kovatempoisia pelejä, joissa kentälle todella jätetään kaikki. Torisevan jalkatorjunta oli Top5-kamaa missä vain koosteessa.
kuoma
02/10/2016
Hyvä classic! En haluais olla puolustajana pallolla kun Salin ja Pylsy tulee karvaamaan, nopeutta ja ulottuvuutta löytyy!
Opex
02/10/2016
Kyllä on Classicilla rosteri nyt kunnossa jopa ruotsalaisia huippujoukkueita vastaan. Uudet kaverit lunastaneet hienosti paikkansa. Kuten yllä todettu Pylsy-Salin aika kammo laituripari vastustajan pakkien kannalta. Pylsy myös pelaajatyyppinä juuri sitä "hiekkapaperia" mitä aiemmin on hiukan uupunut. Kaveri näyttää pelaavan samalla intensiteetillä oli sitten finaalipeli tai syksyn runkosarjahöntsä.

Myös Reunamäki istuu todella hyvin kakkoseen ja nauttii selvästi pelistä. Lehtinen taas vahvistaa kolmosta ja pystyy tarvittaessa stunttaamaan myös isommassa roolissa. Kakkos alivoimalla tärkeä pala. Mielenkiintoista miten pakka heiluu, kun Vänttinen palaa kehiin.

Silti tällä hetkellä joukkueen paras pelaaja on minusta jopa aika selkeästi Krister Savonen, joka hassutteli Pixbon nro 72:sta ihan mennen tullen kaverin tullessa karvaamaan. Pikkupoikamainen habitus yhdistettynä maagisiin käsiin ja pelinlukuun on hienoa katsottavaa. Hyvältä näyttää Classicilla sekä miehissä että naisissa juuri nyt.
clässic
02/10/2016
Lisäisi vielä, että todella hyvin Classicilla piti hermokontrolli. Ei lähdetty sikailuun tai provoomiseen mukaan. Toisaalta ottelu oli niin hyvin hanskassa, että siihen ei ollut tarvettakaan. Ainoastaan Lammisen jäähy oli hieman "turha". Kuten Opex sanoi niin Savonen on kyllä huikea kaveri. Pihan kanssa Classicin pallovarmimmat pelaajat. Ja harvalle häviää jalallakaan. Pääsee kärkikarvaajasta ohi joka kerta.
S7
02/10/2016
Turhaa huudella mistään, että vaikka oli pää ylhäällä, kun tullaan puun takaa sillä ei ile mitään väliä miten pää on. Törkeä temppu ruottalaiselta, nää pitäis saada pois, valitettavasti liian moni ei halua tajuta näiden vaarallisuutta. Näytti pylsyllä heittävän aika pahasti, toivottavasti kunnossa tänään.

Classic oli hyvä, täystyrmäys! Mutta keväällä sitten wc voittaja kaatuu, energialla jo yx erä vietiin ja kauden mittaan vaan parannetaan. Ja finaalihan on selvä peli, jo aika saada suomesta voittaja muualta kuin helsingistä.
Youtube
02/10/2016
Champions cup on kyllä aina näkynyt youtubesta suorana ja näkyy tänäkin vuonna.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.