Divarit

Kärkikamppailusta muodostui huikea trilleri, Jani Kukkola ratkaisijana – katso lauantain salibandytulokset

29.10.
2016
28 Kommenttia
4
Divarit
Jani Kukkola (vas.) tyrehdytti SPV:n loppurynnistyksen Seinäjoella. Kuva: Juha Käenmäki

Jani Kukkola tyrehdytti SPV:n loppurynnistyksen Seinäjoella. Kuva: Juha Käenmäki

Miesten Salibandyliigan kärkijoukkueet, Seinäjoen Peliveljet ja EräViikingit kohtasivat huippukamppailussa lauantaina. Trillerimäisen lopun saanut ottelu päättyi lopulta EräViikinkien 7–8-vierasvoittoon.

EräViikingit siirtyi kolmannen erän alussa jo 3–7-johtoon Mika Moilasin ilmasta lyömällä ylivoimamaalilla.

Sitten Seinäjoella alkoi tapahtua. SPV löysi ihan uuden vaihteen peliinsä ja nousi maali kerrallaan yhä lähemmäs vierailijoita. Kapteeni Ville Kuusela tasoitti kamppailun hurjalla laukauksella ajassa 52.59. Maali oli Kuuselalle illan kolmas.

EräViikingit reagoi aikalisällä ja pääsi peliin takaisin mukaan. Jani Kukkola hiljensi Seinäjoen urheilutalon laukomalla 7–8-johtomaalilla, kun kolmatta erää oli jäljellä vajaa viisi minuuttia.

SPV haki tasoitusta viimeisille sekunneille asti, mutta vierasjoukkue kesti maalivahti Santtu Strandbergin johdolla.

Kukkola oli joukkueensa tehokkain 2+1-tehopisteillä. EräViikingit on hävinnyt tällä kaudella yhden ottelun ja seilaa lauantain jälkeen kahdeksan ottelun voittoputkessa.

Peter Kotilainen iski viisi (3+2) tehopistettä, kun Happee haki vieraspisteet Pasilasta. M-Team kaatui murskaavin 1–13-lukemin jyväskyläläisten käsittelyssä. Ottelu ratkesi jo käytännössä toisen erän alkupuoliskolla, kun Petri Kauko (2+0) vei vierailijat jo 0–8-johtoon.

M-Team on sarjataulukon viimeisellä sijalla kahdessa pisteessä. Sen maaliero on yhdeksän ottelun jälkeen -40. Piristymisen merkkejä viime peleissä osoittanut Happee nousi Salibandyliigan kuudennelle sijalle.

Oululainen SS Rankat Ankat voitti naisten Salibandyliigan ottelussa Hämeenlinnan Steelersin suurinumeroisesti 12–1. Illan tehokkain oli tuttu kaksikko Hanna-Mari Uimonen–Emmi Niemelä. Uimonen saalisti viisi (1+4) tehopistettä ja Niemelä laukoi pallon neljästi Steelers-verkkoon.

Hämeenlinnalaiset ovat edelleen nollassa pisteessä seitsemän ottelun jälkeen, kun taas SSRA:n sijoitus on neljäs.

Limingassa nähtiin erikoinen avauserä LNM:n ja SB Vaasan välisessä kamppailussa. Aivan erän loppuhetkillä LNM iski peräti neljä maalia 59 sekunnissa vieraiden verkkoon ja siirtyi ottelussa 5–1-johtoon.

Vaasalaiset kuroivat johtoa pikku hiljaa umpeen, mutta LNM oli 60 minuutin jälkeen vahvempi maalein 8–6. Marko Latvalehto saldosi LNM:n paidassa tehot 2+2. SB Vaasan Kevin Nylund tarjoili syötön kolmeen joukkueensa tekemään maaliin.

Miesten Salibandyliiga:
OLS-SalBa 2-3 Ottelutilastot
SPV-EräViikingit 7-8 Ottelutilastot Juha Käenmäen kuvagalleria
M-Team-Happee 1-13 Ottelutilastot

Naisten Salibandyliiga:
O2-Jyväskylä-SB-Pro 4-10 Ottelutilastot
NST-M-Team 4-3 Ottelutilastot
SSRA-Steelers 12-1 Ottelutilastot
TPS-Happee 4-3 ja. Ottelutilastot
PSS-Classic 3-9 Ottelutilastot

Miesten Divari:
Karhut-Loviisan Tor 5-6 Ottelutilastot
LNM-SB Vaasa 8-6 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Jkl
29/10/2016
Happee alkaa palata tasolleen eli divaritasoiset sählyporukat pitääkin voittaa, jopa 2-numeroisilla. Kun en nähnyt niin lopullisen analyysin teen vasta kotipelin nähtyäni. Eli oliko vastustajan huonoutta vai Happeen hyvyyttä.
Katsoja
29/10/2016
Tasokasta säbää ja tv-viihdettä, näin myös Ylen toteuttamana. Selostuskin ok. Parasta valmentajien mikitys. salibandy on nyt tässä edelläkävijä. Kyllä Yle osaa jos vain haluaa panostaa, erätauotkin oli nyt lajinomaisia. Jänttin jutut on valitettavan väsyneitä, löytyisikö jo nuorempaa kommentaattoria?
Pelissä SPV näytti että EräViikingeiltä löytyy myös heikkoja kohtia, varsinkin puoluksessa.
Kukkola oli ratkaisija jota maajoukkue myös tarvitsee, kasetin pitää kestää vaan vähän paremmin.
Erikoista, kun toisella erätauolla kun haastatelitiin Kettusta skypen kautta, yleensä päävalmentaja saadan jopa katsomaan huippumatseja paikan päälle, näin ainakin muissa lajeissa on tapana.
Kettunen antoi ylimielisen kuvan itsestään, ei kertonut mitään tarkempaa valintojen taustoista, väitti että Kapasen tilalle ei löydy korvaajaa? Näin varmaan oli kaksi vuotta sitten, nyt varmasti löytyy useampi vaihtoehto. Näyttää vahvasti siltä että valinnat on tehty taas kaveripohjalta eli Tiitu paikkaa Kapasen ja samalla varmistetaan Kohosen paikka.

Salibandyllä on edessä sukupolven vaihdos maajoukkueen valmennuksessa, sekä pelaajissa ja tulevaisuudessa näin myös haastamme Ruotsin.
Arto Kilponen
29/10/2016
Seppo Pulkkisen mukaan Happeella oli edessään vaikea peli. Minua suoraan sanottuna pelottaa ajatella, millaiset lukemat olisivat olleet, jos tuo olisi ollut Happeelle helppo peli.

SalBalle onnittelut voitosta. Tuo nollaa ihan mukavasti sen M-Team tappion, mutta edelleen on vähän hitosti tekemistä playoffien suhteen. Näkisin kuitenkin, että suoran putoamisen välttämisen suhteen SalBa alkaa olemaan todella vahvoilla. Viidestä seuraavasta pelistä kuitenkin oletusarvoisesti SalBa saa max. kaksi pistettä, eli kotivoitto LASBista. Vieraspelit Oilersia, EräViikinkejä ja Nokian KrP:tä sekä kotipeli Happeeta vastaan ovat sitä luokkaa, että aplodit SalBalle jokaisesta alle viiden maalin tappiosta. Kaiken mennessä nappiin piste Happeelta tai Nokialta voi olla suhteellisen lähellä.
Osku
29/10/2016
Salba tosiaan yhden voiton päästä viime vuoden runkosarjan koko saldosta. Hatun nosto Seppiselle! Kova suoritus suoritus nostaa joukkueen tasoa noin paljon, kun väkeä vaan lähtee.

SPV - Virve oli todella viihdyttävä peli ja valmentajien mikitys oli loistava veto. Ihan täydellistä sulamista Virveltä ei vielä nähty, mutta jäädään odottelemaan. Kyllä se sieltä vielä tulee. Nytkin pelin loppupuolella kuuli miten Korsman laitahuuteluillaan lietsoi paniikkia pelaajiin.
FANI
29/10/2016
SB Pro selvitti kirkkaasti jyväskyläläiset, kun taas turkulaiset väänsijatkoaikasääli voiton!
Voihan Korsmanin mikki
29/10/2016
Tosiaankin valmentajien mikitys toi lisäarvoa otteluun...ainakin viihdearvoa. Korsman kun teki kommenteillaan itsestään jonkinasteisen pellen. Jo pelin aikana, mutta viimeistään pelin jälkeen kuullut omahyväiset kommentit kertovat Korsmanin ylimielisyydestä ja märkäkorvaisuudesta. Pelin lopputuloksesta huolimatta, saatettiin mikeistä hyvin kuulla, että koutsiosastolla käytiin isät vs. pojat ottelua. Eikä liene vaikea veikata, että jos EV johonkin kevään ratkaisumatseissa kaatuu, niin sei on oman päävalmentajan kasetti.
Arto Kilponen
29/10/2016
Pääkallo voisi tehdä jutun Salibandyliigan valmentajista. Vaikka sellaisen top-5 listan. Ainakin Koponen, Korsman, Huttunen ja Pulkkinen on lytätty täällä, mutta entäpä esim. Vilander? Nykky varmastikin on Top-5 valmentaja.
Delta
29/10/2016
Herralalla vois olla peiliinkatsomisen paikka. Nyt jokaisen hävityn pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa lyttää pelaajia bussin alle. Päävalmentaja on vastuussa tuloksesta.
Goovee
29/10/2016
No mitäs sinne Korsmanin mikkiin on huudeltu, kun on Speve-fanilla vetänyt herneen noin syvälle sieraimeen?
Arto Kilponen
29/10/2016
Kyllä siellä OLS:lla voi hyökkäyspään pelaajatkin, (varsinkin ykköskenttä), katsoa itseään aika tarkkaan peilistä. Ei ole millään mittarilla hyväksyttävää, ei millään selityksillä, että olet ensimmäiset 55 minuuttia kotonasi SalBaa vastaan nollilla. Tuota puolustusta vastaan on M-Teamista lähtien kaikki latoneet yhdeksän kaappia, niin OLS päättää olla 55 minuuttia nollilla?!
Junnu#8
29/10/2016
Hyvää pohdintaa. Asennevamma OLS puolella. Kyllä Salban pitäisi helposti kaatua varsinkin kotipelissä. No virheistä opiksi. Ja Timo Jutilaa lainatakseni mennään eteenpäin.
Arto Kilponen
29/10/2016
Toki tämä oli vain yksi peli ja monesti kunnon pupellus jossain paikassa voi tehdä ihan hyvää pitkässä juoksussa. Tuoreena esimerkkinä Happeen viimeiset kolme peliä.
S7
29/10/2016
En kyllä tiedä miten niin korsmaniin kaatuu? Siin missä clasu otti 4 maalin johdosta seinäjoella käkättimeen, meikäläiset hoiti kuitenkin voiton himaan. Seinäjoella on vaan joku, millä ne kerta toisensa jälkeen nousevat takaa, moni jengi tuon kokenut. Hyvä ja jännittävä matsi, parempi kuin joku täysneppailu, mitä tässä sarjassa vielä valitettavasti on.
S7
29/10/2016
Korjaus, nyt nousu tapahtuikin vielä clasun kotona. Miksei nykkyä tosta teilata? Mikit hyviä, tätä lisää, niin jengi ottaa herneitä ja saa nauraa. "Emmä sulle puhunut, emmä sulle puhunut, puhuin tuomarille" -tommy- :-)
tuom ari
29/10/2016
kovasti koitti tuomarit kolmannessa saada speveä mukaan, muttei riittänyt
Totommy
30/10/2016
Aina olisi hienoa sanoa, että tänään vastustaja oli vaan niin hyvä, että siksi nousivat 3-7 tilanteesta tasoihin. Mutta kyllä se tällä kertaa oli tasan siitä kiinni, että Viikkarit eivät aatelleet pelistä tulevan enää peliä. Meni ihme lepsutteluksi. Ja kun SPV ja tuomarit halus kumminkin pelistä jännän, niin sehän sit saatiin. Surkeaa tepastelua Viikkareilta.
kuoma
30/10/2016
Mikäs tää Kukkolan vika jäähy oli? Oliks siinä joku ennakkotilanne vai oliko tuomarilta täysi poissaolokohtaus?
miksi se koutsi siellä penkillä on?
30/10/2016
mikähän toi korsmanin idea oli että antaa vastustajan nakutella neljä maalia putkeen vikassa erässä läpsytellen ja VASTA SITTEN otetaan tasatilanteessa se aikalisä. Kyllä merkit herätyksen tarpeesta oli jo tilanteessa 5-7 esimerkiksi kun peli oli hurlumheitä ja pallosta luovuttiin ilman painettakin.
Samat
30/10/2016
Kun Classic johti SPVtä vastaan, tuli jännä peli. Kun EV johti SPVtä vastaan, tuli yhtä jännä peli.
MIkä siinä on? Kun on samat tuomaritkin molemmissa peleissä?
Nyt jäivät rankkarit keksimättä.
Osku
30/10/2016
Divaripuolella muuten aika NHL-tyyppinen otteluohjelma. Eilen Karhut-Tor ja joukkueiden seuraava peli 5.11. Tor-Karhut.
Sjarmo
30/10/2016
Omituisia kommentteja pelkän mikityksen perusteella. Kommentoijilla ei ole mitään käsitystä mitä esim. kopissa tai treeneissä on puhuttu. Voi ihan hyvin olla, että esim. Koponen oli täysin pihalla toisessa erässä. Kun tajusi että Eräviikkareita ei kiinnosta, lähti sitten sanomaan sen ilmiselvimmän kommentin: "Me tullaan maali kerrallaan". Kun vastustajaa alkoi taas kiinnostamaan, ei sitten löytynytkään enää mitään. Mikitys mahdollistaa yksittäisten kommenttien irroittamisen kontekstista, mikä taas voi johtaa rajuihin virhetulkintoihin valmentajien suorituskyvystä.
PeeHoo,Loviisa
30/10/2016
Lauantaina Porissa Karhut -Loviisa Erotuomari hylkää 3 sek. ennenloppua Karhujen tasoitusmaalin ja sirkus oli valmis..Porilaiset hyökkäsivät tuomarin kimppuun ja välittömästi nousi punainen kortti ja ulosajo sen seurauksena ...nyt mietin jotta onpa hauska seurata jatkoseuraamukset joita käsittääkseni tulee ..PR3 .....1-5 peliä vaikui...Lehti haastattelussa (Satakunnan Kansa) Karhujen koutsi ihan pokkana väittää jotta "Eivät erotuomarit itsekkään tiedä miksi hylkäsivät tasoitusmaalin " Uskokoon ken haluaa...Pinnat Loviisaan Je..jep
Tarkkailija
30/10/2016
Tarkennetaan sen verran, että vain yksi porilainen (Tikka) kävi dumarin kimppuun. Onneksi löyty samasta kentällisestä myös "vähän" fiksumpia porilaisia, jotka kisko sen pois dumarin ryysyistä...
Nyt sentään
30/10/2016
Korsman muisti ottaa aikalisän ja katkaista SPV:n flow:n viime vuonna ei muistanut. Tuomareiden toiminnasta sen verran, että vaikka Kukkolan jäähy oli aiheeton (ainakin TV kuvan perusteella) ei sillä ollut SPV:n nousuun kovin suurta merkitystä. Tuostahan ei Yv-maalia tullut. Eli kyllä sieltä ihan oikeasti maali kerrallaan rinnalle SPV tuli omin avuin.
Heikki
30/10/2016
Kukkolan jäähyhän oli siirretty, joten kotisohvatuomarit voisi katsoa peliä muutenkin kuin vain vihellyksen hetkellä. Jäähyhän oli aivan selvä. SPV:n päädyssä laidan vieressä vaihtoaition edessä, kun Mustonen lähti jalalla nostamaan kääntöä, niin Kukkola sulki laidan polvella ja mailalla, eli selkeästi esti. Mustonen pääsi kuitenkin rimpuilemaan blokin läpi ja kun Kukkola sai omassa päässä takakarvilla pallon pois, niin siirretty jäähy vihellettiin. Tilanne oli selvä ja täysin sääntöjen mukainen. Muutenkin kaikissa pelin lopun jäähyissä oli selkeä peruste. Jonkun olisi ehkä voinut jättää viheltämättä, mutta linja oli tasainen ja selkeä.
Heikille
30/10/2016
Kotisohvalle ei katsos näy kuvassa koko kenttä ja kaikki tapahtumat kentällä, joten me ei nähdä milloin tuomari sen kätensä kohottaa kohti kattoa.
Heikki
30/10/2016
Kannattaa pitää se katse pelissä muulloinkin kuin vihellyksen jälkeen tai hidastuksissa. TV:n uusinnassa näytettiin ainoastaan se riisto ja sen jälkeinen vihellys. Siinähän ei mitään rikettä ollutkaan. Peliä jatkettiin kiistalla joten kyseessä oli siirretty jäähy. Ottelua todellakin katsovat olivat noteranneet sen blokkaustilanteen. Selostajatkin keskittyivät olemaan hauskoja, joten selostajan olennainen tehtävä pelin seuraaminen oli huonoa. Toisin sanoen selostajat epäonnistuivat moninkertaisesti. Hauskuuttamisessa ja pelin tilanteiden kommentoinnissa
Junnu#8
31/10/2016
Selostaja oli tämä sivuvapaapotku mies. Mikä se on??? Ite aina pelatessa olen kutsunut vapaapotkuksi. Sori off topic! Mikitys saisi olla aina tv-otteluissa. Toi mukavasti lisää peliin. Pystyi eläytymään paremmin peliin. Tiitulle sopi hyvin SPV kaulahuivi:D

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.