Divarit

Kovavireiselle SPV:lle viides perättäinen voitto – katso sunnuntain salibandytulokset

23.10.
2016
27 Kommenttia
2
Divarit
SPV juhli sunnuntaina viidettä perättäistä voittoaan LASB:n kustannuksella. Kuva: Mika Hilska

SPV juhli sunnuntaina viidettä perättäistä voittoaan LASB:n kustannuksella. Kuva: Mika Hilska

SPV ja LASB mittelivät paremmuudesta sunnuntaina Seinäjoella. Kotijoukkue oli tyly isäntä ja vei voiton murskaluvuin 10-2.

SPV oli terävämpi heti alusta saakka ja karkasi 5-0-johtoon jo ennen ottelun puoliväliä. Kotijoukkue maalasi viidesti myös toisella puolikkaalla, ja päästi ainoastaan kaksi maalia, joten täysi pistepotti jäi Seinäjoelle.

Peliveljien onnistujia olivat tutut nimet. Sami Koski taituroi pisteet 1+3. Jukka-Pekka Pelto-Arvo laukoi hattutempun, Jari Hankkio saalisti pisteet 2+1 ja Tuomas Mustonen tarjoili kolme maalisyöttöä. Ottelua seurasi paikan päällä kaikkiaan 875 katsojaa.

Voitto oli SPV:n viides peräkkäinen, ja pohjalaisjoukkue nousi sarjan kakkospallille. Maaliero näissä otteluissa on ollut sangen vahva 47-16. LASB:lle tappio oli toinen perättäinen. Sarjanousija jatkaa kymmenentenä.

Josba ja Erä Akatemia kohtasivat miesten Divarin merkeissä sunnuntaina Joensuussa. Akatemia oli ottelussa parempi maalein 3-7.

Vierasjoukkue vei ensimmäisen erän nimiinsä lukemin 0-2. Myös toinen erä oli Akatemian heiniä maalein 1-2. Josba ei saanut viimeisessä erässä erikoisempaa kiriä aikaiseksi, joten pisteet matkasivat Helsinkiin.

Erä Akatemian pisterohmuna hääri 2+2 nakutellut Tuure Ailio. Ilkka Koski, Patrik Laitinen ja Miika Iskanius iskivät pisteet 1+1 mieheen. Josban Niklas Räty osui kahdesti, ja Eemeli Ruokonen tarjoili kaksi maalisyöttöä. Tuomas Tokilalla merkittiin kaikkiaan 37 torjuntaa.

Erä Akatemia on voittanut kaikki seitsemän otteluaan, ja johtaa miesten Divaria. Josba kärsi kauden neljännen tappionsa, ja on nyt sarjataulukon kymmenentenä.

Miesten Salibandyliiga:
14:00 SalBa-Classic 6-10 Ottelutilastot
17:00 SPV-LASB 10-2 Ottelutilastot Juha Käenmäen ottelukuvat
18:00 M-Team-Oilers 4-5 Ottelutilastot Juhani Järvenpään ottelukuvat

Miesten Divari:
14:00 Josba-Erä Akatemia 3-7 Ottelutilastot
16:00 FBC Turku-SB Vaasa 6-6 Ottelutilastot
17:00 LeBa SB-HIFK 7-3 Ottelutilastot
17:00 Loviisan Tor-SB Welhot 6-9 Ottelutilastot
18:00 Karhut-NST 6-5 Ottelutilastot
18:00 ÅIF-LNM 1-9 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Arto Kilponen
23/10/2016
Oli kyllä omituinen peli Oilersilta tänään. Ensimmäinen erä nukuttiin, toisessa lyötiin oma maali säppiin ja tehtiin tarvittavat maalit ja kolmas pelailtiin pois. M-Team oli kyllä todella munaton hyökkäyspelinsä kanssa. No, pisteet Tapiolaan ja sarjan kakkospaikka haltuun, niin se on ihan ok.
Espo
23/10/2016
Ölymiehille työvoitto, kolme ottelua neljän päivän sisällä, huh. Tappiokin olisi ollut jopa ymmärrettävä. Ammatilaissarjan ohjelma amatöripelaajille, maajoukkueellakin helpompaa.
Onneksi tulee kahden päivän kuluttua vain viime kauden mestari vastaan, helpohko revanssi jonka öljymiehet hoitavat.
Kysymys kuuluu, kuka on se joka suuressa viisaudessaan suunnittelee ja päättää liigan ohjelman?
Espolle
23/10/2016
Ihan kuule itse Oilers on pystynyt vaikuttaan ohjelmaan.
huoh
23/10/2016
Ei tuo lasbi sittenkään taida pitkälle päästä tänä kautena vaikka joku siitä jo puhukin. Aika amatöörimäinen suoritus tänää.
Sorvari
23/10/2016
Huoh, niin ne sano Intiaaneistakin että "kyllä on tiivis puolustus..." niin tuli Ervi ja latoi 11 kaappia. Se näistä analyyseistä. Katsotaan sitten kauden päätteeksi missä mennään...
Arto Kilponen
23/10/2016
Muistetaan nyt LASBin kohdalla se, että sillä on ollut todella hankala alkukauden ohjelma. Nokian KrP on ollut sitä tasoa, että se on hakannut niin SPV:n kuin Happeenkin, joten ei LASBin tappio Raholassa ole mikään pupellus. Myöskään Oulua en pidä paikkana, jossa LASBin voittoa voisi oikeasti olettaa. Kotipeleissä on ollut vastassa lähinnä viime kauden välieräjoukkueita, joita vastaan LASB on huonoimmillaankin hävinnyt maalilla. Niin ja ainoa ottelu, joka LASBin ihan oikeasti pitikin hoitaa, eli M-Team kotona, olikin sitten murskavoitto.

Nyt tulee sellainen noin kolmen viikon pätkä, jossa LASB pääsee oikeasti näyttämään tasoaan. Indians ja Steelers kotona _pitäisi_ kaatua aiempien kotiesitysten perusteella, Koovee on viiden ottelun tappioputkessa ja SalBan tason voi tiivistää siihen, että viimeiseen kahteen kotipeliin se on päästänyt 19 maalia - ja toinen näistä peleistä oli sarjajumboa vastaan. En ihmettele yhtään, vaikka LASB nappaisi täydet kahdeksan pistettä näistä.

Kyllä minä edelleen pidän LASBia joukkueena, joka taistelee todella tiukasti playoff-paikasta. Jos joukkue ei ala pupeltamaan oikein urakalla, niin sarjapaikka säilyy ilman karsintoja.
huoh
24/10/2016
Arto ei tappio ihmetyttäisi mutta noin nolo selkäsauna ihmetyttää. Joo tuskin joutuu katsomaan mutta ei noin voi kyykätä, jos haluaa pleijareihin kun "isotkin" joukkueet vielä hakee tuntumaa. Vaikka olikin vain yksi peli niin nolo tappio silti. Ehkä ottavat tästä motivaatiota.
Räkättirastas
24/10/2016
Divarin kärkikolmikkoon rankatulle ÅIF:lle viides tappio kuudesta pelistä. Niittarit kävi Sipoossa vetämässä Åiffia käkättimeen oikein kunnolla murskalukemin 1-9.

Mitä ihmettä Sipoossa puuhaillaan, kun matseista tulee tappiota toisensa perään ja suurinumeroisesti.
Arto Kilponen
24/10/2016
SPV on kuitenkin viimeaikoina ollut sen tason joukkue, että sen kanssa ovat pulassa kaikki - Classicista lähtien. En väitä, että on mukava hävitä kahdeksalla maalilla, mutta se on kuitenkin vain yksi tappio. Jos SPV jatkaa tuolla tasolla koko kauden millä on nyt ollut lokakuun, Seinäjoelta tulee poistumaan aika moni joukkue tappio koipien välissä. Totesin tämän jo aiemmin, mutta tuo SPV-EräViikingit peli tulee olemaan erittäin mielenkiintoinen.
Åif fani
24/10/2016
Yksinkertaisesti åifin uus valmentaja sekoittanut jengin ihan täysin, en tajua mitä käyttöä tollaselle valmentajalle on. Sekoitti vuosia toimineet kentät ja halus laittaa jokaisen kentän uusiksi, lopputuloksena mikään kenttä ei toimi ja turpaan tulee.. ihan käsittämätöntä miten voi yks seppä pilata jengin esitykset näin täysin. Haastatteluissakin selittää että ei oo kentät lähteny vielä toimimaan, ei kai kun toimiva 1 kenttä sekotettiin jo ennen kauden alkua ja muutkin kentät ihan käsittämättömiä. Ulos toi freudenthal ja vähän äkkiä!
Clasu
24/10/2016
Kyllä täytyy ihmetellä Classicin pelit M-Teamia ja Salbaa vastaan nähneenä miten Salba hävisi kotonaan M-Teamille molemmat joukkueet nähneenä Salban pelaaminen oli todella fiksua ja rauhallista kun taas M-Teamin peli suoraan sanottuna muniin puhaltelua
räkattirastas
24/10/2016
Merkittävin muutos ÅIF:n jengissä tälle kaudelle oli valmentajan vaihdos, kun ei niitä kovia liigatason vahvistuksia sitten tullutkaan. Åiffin nykyinen valkku sai viime kaudella Loviisan pelisysteemit ihan sekaisin ja hädin tuskin Tor säilyi divarissa. Vanhat meriiit kaiketi painoivat vaa'assa kun Åif pestasi valkun muutaman välivuoden jälkeen uudelleen. ÅIF ja HIFK vois vaihtaa valmentajia päikseen ja molemmat voittaisivat. Åiffin nykyisen koutsin pelikirja, kaikki tai ei mitään -taktiikka, sopisi paremmin Hifkin pelaajille ja Hifkin Pajun analyyttinen valmennus Åiffin kokeneelle pelaajakaartille.
Heikki
24/10/2016
ÅIFin hommahan paljastui jo kesällä, kun keskustelupalstoilla huudeltiin kuinka kovia pelaajia pyörii treeneissä sopimusta hakemassa. Nimiä kun kyselin niin yhtään ei ollut lyödä tiskiin. Noi epämäräisyydet keskustelupalstoilla on aina merkkejä siitä, että joukkue on ajautumassa kriisiin ja yrittää huhuilla houkutella vahvistuksia. Näkivät jo itsekin, että kusessa tulevat olemaan.
Meitsi
24/10/2016
Ihmettelin alunperinkin ÅIF:n rankkausta. En vaan jaksa uskoa, että Piippo ja Laine ovat pelaajia jotka joukkuetta kantaa. Seuraako ÅIF:ää samanlainen sukellus kun Blackbirdsillä muutama vuosi sitten? ( mukanaan em. herrat)
Ursula Snellman
24/10/2016
M-Team sai Oilersin pelin eilen pahoin rykimään. Oilers teki maalit vastustajan virheistä eikä omilla hyökkäysten rakenteluilla juuri päästy kehumaan. Tiimi teki nöyrästi töitä ja se alkaa näkyä.
Ei ollu mitään palaa
24/10/2016
Divarin kakkoseksi povattu Josba on vasta kahdestoista. Selitykset tappiolle ovat tutut ja taas eilen väärin tuomitut jäähyt vain sotki pelin. Katsomoon näytti kyllä siltä, että vastus oli vaan selkeesti parempi ja kun oltiin koko ajan jälessä, niin tulihan niitä jäähyjä. Torjunnat 37 Josba ja 14 Erä kertoo jotain, mut nekin oli varmaan väärin laskettu.
Paikallis lehti Karjalainenkin tiivisti:
"Erä Akatemia oli selkeästi Josbaa edellä, eikä kotijoukkue päässyt kunnolla edes maalipaikkoihin. Taitava, nopea ja isokokoinen helsinkiläisryhmä olisi voinut voittaa huomattavasti suuremmilla lukemilla."
Eka pitäis Josban tunnustaa tilanne, et korkeintaan sijoista 6.-8. taistellaan jos kaikki menee loppukaudesta hyvin. Ja jos ei mene, sarjassa säilyminen on korkein tavoite.
S7
24/10/2016
Ei kannata uskaltautua hifkistä sanoo mitään, voi tulla uhkailuja pienistä etelän piireistä, mutta uhmaan tätä ja missä se kova uho? Ei voi parista tappiosta luovuttaa ;-). Åif ja liigapelaajat myös melkoinen pannukakku, taasen erän nuoriso-osasto näyttää, ettei menestyminen junnuissa ole ollut vahinko!
Kesäkesä
24/10/2016
Liigapelaajat, jotka kävivät kesällä åiffin tryouteissa eivät olleet liigan parhaimmistoa. Sipilä oli yksi, joka oli muutamaan otteeseen käymässä. Sen enempää en asiasta sano.
HM
24/10/2016
Ei ihme, että Oilersin peli hieman yskähteli tiimiä vastaan kun järjettömästi neljän päivän sisään kolmas peli... No onneksi kohta majutaukoja parikin kappaletta ja Öljymiehet pääsevät rauhassa koko joukkueena treenaamaan ja huoltamaan vammoja. Sitä ennen kun vielä saisi revanssin nipistettyä fämililtä
Ei ollut palaa ei
24/10/2016
Josban valmentaja Raatarila totesi sanatarkasti paikallislehdessä: -Erä oli parempi, eikä jossiteltavaa jäänyt.
Tämän selvemminhän tuota asiaa ei valmentaja voi sanoa.
Ja jos vastustaja tekee neljä maalia YV:llä ja yhden tasavajaalla, niin sotkeehan se peliä, kuten viittaat nettisivujen juttuun.
Erän ykköskenttä (farmisopimuksella EräViikingeistä) oli huikea, eikä Josballa ollut eilen mahdollisuuksia.
Varmaan Josbakin koettaa kehittää peliään kauden aikana. Mihin se riittää, jää nähtäväksi.
Åif fani
24/10/2016
Joo tuo uus valkku pistänyt koko paletin ihan sekasin. Mitä nyt kuullut niin pelaajatkin aika ärsyyntynyt valmentajaan kun pistänyt kaiken sekasin vaikka kyllä tolla rosterilla pitäis korkeammalla olla. Missä viime kausien tehokenttä Huovinen-kuisma-Herlin? Herlinkin tais olla toissa kaudella divarin pistepörssin top 3 ja nyt toikin kenttä sekoitettu ja kenelläkään ei peli suju. Joka kerta tällä kaudella ärsyttänyt hallilla katella ton valmentajan ratkaisuja. Paju olisi huomattavasti parempi valmentaja åifille!
PSSST
24/10/2016
ÅIF:n tilanne on hämmentävä. Periaatteessa joukkueessa on riittävästi taitoa ja ratkaisuvoimaa, jotta tällaisia murskatappiota ei pitäisi päästä tapahtumaan, mutta silti näitä suurinumeroisia häviöitä on tullut jo useita. Eilinen peli oli täystyrmäys niittomiehiltä. Tulosten perusteella valmennuksessa tai joukkueen sisällä on jotain vakavasti vialla. Tällä menolla Åiffi tipahtaa kakkoseen PSS:n ja BB:n seuraksi, jolloin saadaan pystyyn hyvät paikalliskamppailut.
Taas huvittaa
24/10/2016
Huvittaa se että jotkut, asiantuntijoita myöten, pitävät LASB:n tappiota yllätyksenä. Kun vertaa rosteria SPV:n vastaavaan, niin miten se rökäletappio nyt niin yllätys oli.?
Espoo
25/10/2016
Huomenna keskiviikkona on öljymiehillä revenssin paikka, syyskauden odotetuin matsi.
Classic lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina monestakin syystä:
1. Öljymiehillä on nyt 4. ottelu viikon sisällä, vastaavasti Nykyn porukalla 3. ottelu
2. Classicilla kovempi rosteri eli 7. maajoukkueeseen valittua pelaajaa, Oilerssilla 0
- Kettusen valinnat ovat tosin aiheuttanet keskustelua, jopa Länsiväylässä ihmeteltiin.
3. Classicin valmentajana Nykky on jo voittanut lähes kaiken mitä salibandyssä on mahdollista. Huttunen ensimmäistä kautta päävalmentajana.

Vaikka ennakkoon siis näyttää että Classicin pitäisi voittaa kuten superfinaalissa kävi niin uskon että öljymiehet haluavat kovalla taistelulla voittaa ennakkosuosikin.
Ei haasta vielä
25/10/2016
Ei Oilers kyllä nykyrosterilla classicia haasta, eiköhän Classicin surffailukin hetkeksi jää kun tulee kuitenkin finalisti vastaan. Ilman Hännistä ja Raikamoa tulos on todennäköisesti 456 kotiin ja 8910 vieraalle.
Espoo
25/10/2016
5-5 on varma tieto!
Salibandy mediassa
26/10/2016
Pikaisella katsauksella ylen, hesarin, iltasanomien, iltalehden ja mtv3 sivuille on nähtävissä nykyinen tilanne salibandyn suhteen. Tulos on masentava, yli viikon aikana salibandy ei ole saanut yhtään mainintaa ns. valtamediassa, puhumattakaan ottelutaporteista tai ennakoista. Veikkaus on ainoastaan ennakoinut naisten liigan ottelun, hyvä sinänsä mutta kun se jää ainoaksi salibandyn omien sivujen ulkopuoliseksi jutuksi niin hälytyskellojen pitäisi soida viestinnästä vastaavien korvissa.
Tänään keskiviikkona on Oilers vs Classic revanssimatsi eli edellisen superfinaalin finalistit mistä ammattilaiset saisivat juttua aikaiseksi, halutessaan.
Salibandyn omatkaan sivut eivät ole mitenkään nostaneet tätä ottelua esille, oilersin sivuilta löytyi maininta.
Enpä usko että näillä keinoilla saadaan Tapiolaan yli 500 katsojaa vaikka liigan huiput kohtaavat.
Haastava tilanne myös seuroilla, jos valtamedia ei noteeraa niin kuinka saat uskottavasti yrityksiä mukaan kumppaneiksi?
Viime kaudella valtamedia oli aktiivisempi, nyt näyttää siltä että salibandyn viestintä on ainoastaan somen varassa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.