Divarit

Maalin hylkäyksestä kimpaantunut pelaaja kävi tuomariin kiinni – vierasjoukkueen fanit uhattiin hakata

30.10.
2016
46 Kommenttia
1
Divarit
Juha Tikka (vas.) saanee pelikieltoa kajottuaan Divari-ottelun erotuomariin lauantaina. Kuva: Salibandyliiga

Juha Tikka (vas.) saanee pelikieltoa kajottuaan Divari-ottelun erotuomariin lauantaina. Kuva: Salibandyliiga

Lauantaina pelattu salibandyn Divari-ottelu Porin Karhut-Loviisan Tor on aiheuttanut jälkipyykkiä lopun dramaattisten hetkien vuoksi. Karhujen kolme sekuntia ennen peliajan loppua tekemä 6-6-tasoitusmaali hylättiin, ja ratkaisusta kimpaantunut Juha Tikka kävi erotuomariin käsiksi, jonka myötä hän näki punaista ja lensi suihkuun.

Loviisan Torin kotisivuilla kerrottiin seuraavaa tapahtuneesta:

”Ajassa 59.06 Julle Suménille tuomittiin viiden minuutin rangaistus. Tästä alkoi kotijoukkueen aivan mieletön takaa-ajo. Ilman maalivahtia kuudella neljää vastaan Karhut pelasi kuin hurmiossa ja siitä yleisökin syttyi.
Kun tasoitusmaalia ei hyväksytty, niin Karhujen Juha Tikka hermostui ja kävi tuomarin kimppuun. Tikalle tuomittin 5 + 25 minuutin rangaistukset.
Myös katsomossa käytiin Torin kannattajien kimppuun huutamalla että turpiin tulee ellei palosireeniä viedä ulos.”

Satakunnan Kansan verkkosivuilta löytyy artikkeli, jossa näkyy hylätty tasoitusmaali. Samaisessa jutussa Karhujen päävalmentaja Juha-Petri Kujansuu kommentoi seuraavaa:

– Olemme katsoneet maalin videolta eikä siinä ollut mitään rikettä. Tuomarit eivät osanneet oikein itsekään sanoa, miksi maali hylättiin, Kujansuu sanoi lehdelle.

Loviisan Torin kokenut pelaaja-valmentaja Peik Salminen kommentoi tapahtumia sunnuntaina Pääkallo.fi:lle

– Hylätyn maalin jälkeen Karhujen pelaaja otti kontaktia tuomarin kanssa. Jos esimerkiksi meidän (Tuomas) Savukoski tekisi noin, niin hän saisi vähintään viiden ottelun pelikiellon. Toivottavasti tuomio on pienempi Karhujen pelaajalle.

– Luonnollinen, mutta ei hyväksyttävä reaktio, kun tekee kädellä maalin, jota ei hyväksytä. Tosin tuomari oli sitä mieltä, että pallo olisi mennyt ohi maalin ja sen takia jatkettiin kiistapallolla. Kädellä tai varrella, mitenköhän sääntö silloin menee? Onko silloin korkea vai ei? Pelasi kuitenkin palloa polven yläpuolelta, Salminen kertoi.

Karhujen kiri oli lopun tapahtumista huolimatta melkoinen. Joukkueen 4-6-kavennusosuma syntyi ajassa 59.31 ja 5-6-maali ajassa 59.45. Tasoitusmaalin hylkäyksen myötä Tor voitti ottelun maalein 5-6.

Ottelutilastot

Lue myös:
Loviisan Torin otteluraportti
Satakannan Kansa: Kokiko Karhut oikeusmurhan? ”Tuomarit eivät osanneet itsekään sanoa” – katso video
Karhujen otteluraportti

Artikkelia päivitetty 30.10. klo 16.09 videolinkin osalta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Mä vaan
30/10/2016
Kannattaisiko korjata linkki videoon...?
Joel Siltanen
30/10/2016
Kannattaisi, ja tämän palautteen myötä se myös korjattiin. Kiitos vinkistä ja pahoittelut virheestä.
no huh huh
30/10/2016
Hävetkää porilaiset! Tuollainen öykkäröinti on todella noloa!
=(
30/10/2016
Noissa peleissä käy myös paljon lapsia katsomassa. Miettikääpä Karhujen kannattajat, miltä heistä tuntuu, kun aikuiset käyvät katsomossa uhkailemaan??? Toivottavasti menette itseenne.
Hesa
30/10/2016
Kannattaa hakea ammattilaisen apua jos ei hermot pidä sählyn divaripeleissä. Ihan sama vaikka olisi viheltänyt jokaisen tuomion väärin niin tuomariin ei käydä käsiksi.

Toivottavasti tulee pitkä kakku.
Jorma ollila
30/10/2016
On taas hiukan värikynää noissa jutuissa. Tilanteen hyvin läheltä nähneenä voin todeta että tuomariin ei kyllä käsiksi käyty. Toivottavasti kyseisestä tilanteesta on videomateriaalia eikä mitään tuomioita ruveta jakamaan otsikkojen perusteella.
agricola halli
30/10/2016
Jorma täytyykö sitä tuomaria läpsiä poskille että täyttyy "käynyt käsiksi" kriteeri. Selvä kontaktihan tuossa tapahtuu.. Naurettavaa uhkailua porin faneilta.. alkoi varmaan sillä hetkellä kun tajusi häviävänsä ottelun..
Bärrrrrlund
30/10/2016
Pori fanit tulkee Loviisaan vklp:na. Myö maksan kyyit teille
Porilaine
30/10/2016
Korkea maila
Tietäjä
30/10/2016
Tuomio meni aivan oikein, korkea maila ja vapari Torrille. Nyt lähdettiin kiistalla mikä meni väärin. Karhujen pelaaja lähti kyllä metsästämään tuomari. Ensin pieni tönäisy rintaan, kun tuomari käänsi selkänsä niin muutamia tönäisyjä selkään. Joutuipas Karhujen pelaajat vääntämään kunnolla oman pelaajan pois tuommarin kimpusta. Toivottavasti tästä tehdään esimerkki ja lyödään kunnon pelikielto ja isot sakot päälle.
Töötti
30/10/2016
tämä todistaa taas kerran sen mitä joka puolella puhutaan, että kuinka tyhmiä porilaiset ovat.
juu
31/10/2016
Löytyykö video missä tuomariin kosketaan?
länsiranta
31/10/2016
Ensinnäkin palosireenistä Loviisalaisille kannattajille mainittiin katsojien toimesta ensin kyllä monta kertaa hyväntahtoisesti. On hyvä että on meteliä ja sireenejä katsomossa. Tuo meni kuitenkin jo yli kaiken järjen, Lähempänä 120 desipeliä jatkuvalla kammen pyörityksellä. Sireenistä kävi järjestyksen valvojat mainitsemassa Loviisalaisille kannattajilla, että voisiko sireenin käyttöä vähän jaksottaa. Tämän jälkeen sireenin ujellus vain lisääntyi, jolloin alkoivat muut katsojat todella tuskastumaan jatkuvaan ja kovaääniseen sireeniin. Itse olen monessa lauantaipelissä istunut ympäri suomen ja porilaisten käytös ei ollut mitenkään kenestäkään muista poikkeavaa. "Turpaanvedoista" ei varmasti ollut kysymys. Vaan aika normaalia lauantaipelin "huumaa" . Juha Tikan kunniaksi sanon, että kaveri elää joka solullaan pelissä ja varmasti koki vahvasti itse, että lopun tilanteessa hänen joukkueensa koki tuomareiden taholta vääryyttä. On mielestäni myös tuomareilta huonoa tapaa kääntää selkä tunteen vallassa olevalle pelaajalle. Tikkahan olisi halunnut vain vähän jutella?. Yksi peli pelikieltoa riittänee.
Jees
31/10/2016
Eikö loviisan faneista lähde ääntä ilman sireeniä? :-)
hohhoijaa
31/10/2016
On se hyvä että on tällaisia Länsirannan tapaisia kommentoijia eikä vaan naiveja pieruverkkarisällejä jotka lukevat uutisen ja ajattelu loppuu tasan siihen. Veikkaan että kenellä tahansa menee hermo jos joku soitattaa vaikka sumutorvea koko pelin ajan. Kannustaa saa ja pitää ja blablablaa, mutta kun puhuttiin lapsista niin eiköhän heidän kuulo vaurioitunut tästä pahemmin kuin mieli jonkun "uhkailusta" .
Tuula Vaarimo
31/10/2016
Tulehan JEES katsomaan/kuuntelemaan 5.11 TOR-Pori matsia, niin saat vastauksen ihan livenä
porilaine
31/10/2016
Hyvä että Loviisassa on opittu kannustamaan. Toista se oli silloin kun SBSPori kävi nousun liigaan kuittaamassa. Meidän perheestä lähti enemmän ääntä kuin Torin katsojista. Yksi äijä siellä huuteli mutta sekin vaan tuomareille.
Turkulaine
31/10/2016
Pallohan ei ylitä maaliviivaa missään vaiheessa, vaan menee maaliin "maaliviivan" takaa.
Länsirannalle
31/10/2016
Ei taida ihan yksi peli pelikieltoa riittää kun käyt pelikatkolla rikkoon tuomarin koskemattomuutta..! Miten mielestäsi tilanne olisi kuulunut hoitaa kun Tikka työntää ensimmäisenä tuomarin - jolla pohkeet kiinni päätylankussa - yli laidasta ja hönkii päälle..? Olisiko esim. takakäden yläkoukku Tikkaa luuriin ollut sopivampi tapa reagoida tilanteeseen..?
Tietäjä
31/10/2016
Juulle

Löytyy video, mutta eiköhän kurinpitäjä hoida hommansa.
huhhuuu
31/10/2016
Mä en kyllä nosta millään tavalla Tikalle hattua, vaikka eläisi kuinka joka soluillaan pelejä varten. Eipähän koskaan ennen missään katsomossa ole tullut vastaan tuollaisia öykkäreitä. Todella noloa porilaiset!
Nojoo
31/10/2016
Tosta videostakaan ei näy että osuuko pallo jalkaan, käteen vai mailanvarteen. Mut korkea maila se ei ainakaan ole. Lukuisia ilmaveivimaaleja nähneenä lapa on osunu veskaa kypärään. Ei korkea. Aika pitkä pelaaja saa olla jos polvi on veskan pään korkeudella.
TUHOUUNO
31/10/2016
Töötti hei ei me ny nii hirvee tyhmii kuitenkaa ol vaik ootki semmose kuva saanu! Kyl tual o muiski joukkueis ja kannattajis vikaa. niinko näit nii ei kaikki karhuje pelaajat sin menny tuamaril aukomaa ku yks vaa
Porilaine
31/10/2016
Minä näen videolta että pallo osuu mailanvarteen polvitason yläpuolella. Mikä on korkean mailan tulkinta? Tuomarit eivät nähneet korkeaa mailaa koska jatkettiin kiistalla; mitä he siis näkivät?
hesa
31/10/2016
Täällä taas porilaiset tapansa mukaan puolustelemassa idioottimaista käytöstä.

Karavaani kulkee ja porilaiset eivät muutu.
Jos käyt tuomariin kiinni niin et voi sitä oikeuttaa kokemallasi 'vääryydellä'. Ihan sama kuinka huono tuomari on niin tuomariin ei kosketa. Ei olla kuitenkaan kehitysmaassa.

Te olette luultavasti niitä samoja jannuja, jotka vetävät pataan sitä reppanaa, joka erehtyy astumaan kantapäille nakkikioskilla.
Niinpä
31/10/2016
Idioottimaista on hylätä maali ilman perusteluja. Tai hylätä maali vaikka ei näe tilannetta.
Hesa
31/10/2016
Vielä idioottimaisempaa on ruveta tuuppimaan tuomaria tilanteen jälkeen.

Ymmärtäisi vielä keskenkasvuiselta hormonihuuruissa olevalta teiniltä, mutta että aikuinen mies..

Noh, Pori on Pori
Besserwusser
31/10/2016
Kyllähän siinä hermo menee jos tuomari ei oo ajan tasalla. Vrt.. Islanti-Suomi futismatsin viimeinen maali. Menikö oikein?
Jesse
31/10/2016
Siinäkin käytiin tuomariin käsiksi. Montako peliä tuli pannaa?
Niinpä
31/10/2016
Toivottavasti moisander saa 10 pelin pannan. Oli se niin törkeetä ;-)
Länsiranta
31/10/2016
Ihmettelen kyllä, että onko nämä kaikki kirjoittelijat nähneet Tikan tilanteen. Tuskin. Itse en puolustellut mielestäni Tikan käytöstä, vaan annoin tunnustuksen, että kaveri eli täysillä pelissä. On totta, että kaverilla kasetti jumitti, kun koki erittäin voimakkaasti joukkueensa kärsivän vääryyttä tuomion johdosta. Toivottavasti kurinpito ottaa huomioon myös täysin edelleenkin epäselvän tuomion maalin hylkäyksestä. Ja ennen kuin joku kirjoittaa, että tuomariin ei saa kajota milloinkaan. Ei missään nimessä tietenkään saa, mutta vastaavia ollaan nähty ja yhden pelin rankulla on vastaavista selvitty.
ET soittaa kotiin
31/10/2016
miten edellinen tuomio pitäisi huomioida? Jos joku ajaa liukkaalla autoani päin, niin saanko käydä lyömässä toisen auton kuljettajaa pienemmällä rangaistuksella?
Länsiranta
01/11/2016
No joo. Ei muuta kuin elinikäinen pelikielto Tikalle. Ja ei mitään ymmärrystä yksitäisen pelaajan tunnemyrskyssä tapahtuneelle pienelle tuomarin töytäisylle. Ajokorttikin kokonaan pois ja suljetaan laitokseen. Saa sieltä soitella Eeteelle kotio. Pelin ja tuomion vihellellyt tuomari saa jatkaa kyllä. Lähetetään edustamaan suomea mm-kisoihin ja vielä euroviisuihinkin.
Liptonmies
01/11/2016
Eikun vaan kaikille tuomareiden rinnuksiin kiinnikäyville ymmärrystä. Ja teetä ja sympatiaa päälle. "Sori, näin kävi tällä kertaa" ja se pahoittelu jo riittää. Ymmärtäähän sen, että tunnemyrkyssä saattaa näin käydä.
Raidallinen
01/11/2016
Liptonkiehelle; Kävikö Tikka kiinni tuomarin rinnuksiin? Mielestäni ja tilanteen nähneenä ei käynyt.
Keijo/Hesa
01/11/2016
Tikka on peto. Onneksi saadaan peto häkkiin hetkeksi.
Tuomarilta aivan oikea ratkaisu hylätä maali
Karhut ja Loviisa näköjään kohtaavat jo lauantaina uudestaan Loviisassa mutta todnäk ilman peto tikkaa
Pakko nähdä
Osku
01/11/2016
Nyt herätys joku jossain! Tuo seuraava Tor-Karhut peli olisi saatava live streamiin jotain kautta. Siinä pelissä on varmasti tunnelatausta sekä kentällä että katsomossa.
Länsirannalle
01/11/2016
Nyt ne "Tikkalasit" pois nenältä! Maalin hylkäämisessä ei mitään epäselvää - ja vaikka olisikin -se ei missään olosuhteissa riitä perusteeksi tuomion lieventämiselle...

Muistan vain yhden tuomariin käsiksikäymisen lähihistoriasta (Savukoski -> 5 peliä pelikieltoa), kuka/ketkä selvinnyt yhdellä pelillä?
porilaine
01/11/2016
Mua edelleen kiinnostaa maalin hylkäämiseen syy. Pelinjatkamistapa kiistalla ihmetyttää myös. Löytyykö sääntöniiloa joka selittää että tuomio ja pelinjatkamistapa meni oikein. Tikan hölmöilylle se ei tietenkään anna oikeutusta.
porilaine
01/11/2016
Erä Zenitin Samu Salonen määrätään PR3:sta automaattisesti seuraavan yhden ottelun pelikiellon lisäksi neljän (4) ottelun pelikieltoon (KilpS 64 § 3) kohta). Tapanilan Erältä peritään PR3:sta automaattisesti seuraava 100 € sakko (KilpS 64.4 §).

Erä Zenitin Samu Salonen on saatuaan punaisen kortin tönäissyt molempia erotuomareita, minkä jälkeen hän on käskyistä huolimatta kieltäytynyt poistumasta paikalta ja lisäksi solvannut erotuomareita.
Entine lahtelaine
01/11/2016
503 Kiistapallon aiheuttavia tilanteita
......
7) Maali hylätään huolimatta siitä, että vapaalyönnin aiheutta­vaa rikettä ei ole tehty.
Tämä koskee myös tilannetta, kun pallo menee maaliin ylittämättä maaliviivaa etupuolelta.

Tuota kohtaa arvailen, koska eikö maali ollut ihan jonkin verran pois paikoiltaan pallon mennessä maaliin. Toki veskan isolla vaikutuksella.

Näissä tapauksissa olisi kyllä kiva tietää perustelut tuomarin tuomiolle. Mutta koska kotijoukkueen maalin "uskalsi" hylätä, niin hänellä on varmasti perusteet ollut ja ehkä hän on ne myös kentällä olleille kyselijöille kertonut. Mutta eihän se meidän nettihuutelijoiden tiedonjanoa tyydytä...
Raidallinen
01/11/2016
No nyt on videomateriaalia tästä tuomariin "käsiksi käymisestä". Voi hyvänen aika, jopas oli törkeä... Maali olisi pitänyt hyväksyä ja max yksi peli kakkua.
Tietäjä
01/11/2016
Oli tilanne mikä tahansa tuomariin tai toiseen ihmiseen ei kajota. Täytyy olla porukalla aika paljon päässä vikaa kun puolustelee pelaajan tekosia.
porilaine
02/11/2016
Näkyvältä videolta en vieläkään tule vakuuttuneeksi maalin hylkäämisen syytä. Todennäköisesti kuitenkin pelinjatkamistavan perusteella maalin hylännyt tuomari on ollut sitä mieltä ettei pallo ylittänyt maaliviivaa vaan tuli niin sivusta. Vähän kuin lentopallossa "antennin" väärältä puolelta.
nokinäätä
02/11/2016
Sama tuomari joka hylkäs myös Nokian KRP:n selvääkin selvemmän maalin .Ei vaan nähnyt että pallo kävi maalissa .Kattokaas sekin pätkä täältä.
Peku
03/11/2016
Tervetuloa Poriin – kunhan olette katsomossa hiljaa ja annatte meidän voittaa!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.