Ulkomaat

Mika Kohonen kohtasi Storvretan ensimmäistä kertaa uudessa seurassa – ”Tunteet nousivat pintaan”

30.10.
2016
1 Kommentti
0
Ulkomaat
Mika Kohonen (oik.) poseerasi Superliiga-kauden avaustilaisuudessa Storvretan kapteenin, Mattias Samuelssonin kanssa. Kuva: perwiklund.se

Mika Kohonen (oik.) poseerasi Superliiga-kauden avaustilaisuudessa Storvretan kapteenin, Mattias Samuelssonin kanssa. Kuva: perwiklund.se

Lauantai-ilta oli salibandyn lajilegenda Mika Kohoselle erityinen. Nykyisin Ruotsin Superliigan FC Helsingborgissa pelaava Kohonen kohtasi ensimmäistä kertaa aiemmin edustamansa uppsalalaisen Storvretan.

Storvreta-ikonin maineessa oleva Kohonen edusti seuraa kymmenen kauden ajan ja voitti siellä pelatessaan kolme Ruotsin mestaruutta.

Lauantaisen ottelun jälkeen hän kertoi ruotsalaiselle Innebandymagazinetille paluun vanhaan kotikaupunkiin olleen merkittävä hetki. Ottelu pelattiin uudella IFU Arenalla, jonne Storvreta muutti täksi kaudeksi, ja paikan päälle oli saapunut 1223 katsojaa.

– Se oli erityistä. Tietysti tähän liittyy paljon muistoja, ja tunteet nousivat pintaan ennen ottelua. Mutta pelikentällä kaikki tuntui lähinnä hauskalta. Vaikka tiet joskus erkanevat, se ei tarkoita, että kaikki muuttuisi, Kohonen hehkutti ruotsalaislehden haastattelussa.

Kohonen kiisti myös huhut siitä, että hän olisi katkera Stovretaa kohtaan, koska he eivät jatkaneet hänen sopimustaan kauden 2014–2015 päätteeksi.

– Sanoin Uppsala Nya Tidning -lehden haastattelussa aikoinaan, ettei seura kunnioittanut minua niin kuin olisin odottanut kaiken kokemamme jälkeen. Sen jälkeen sitä alettiin revitellä eri medioissa ja siitä vedettiin johtopäätöksiä. Seuraavana päivänä asia oli jo käsitelty, Kohonen vakuutti.

Itse ottelu päättyi kotijoukkue Storvretan juhliin. Kohosen edustama FC Helsingborg menetti kahden maalin johdon ja hävisi lopulta 6–2. Kohonen jäi ilman tehopisteitä ja istui yhden kahden minuutin rangaistuksen.

Muista suomalaisista Helsingborgin Juha Kivilehto onnistui maalinteossa.

– Meillä oli kaikki mahdollisuudet ratkaista ottelu ylivoimalla ja tasakentällisin, mutta kun emme onnistuneet siinä, Storvreta nousi ohi, Kohonen kertasi.

Linkki: Kohonen: ”Massa känslor och minnen kommer fram” (Innebandymagazinet.se)

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Swe
31/10/2016
Ei vaan toi mihu pärjää enää!!esim calebson kovemmassa tikissä mut ymmärtäny ettei enää maajengiin..Suomessa olis 1ketjussa

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.