Maajoukkueet

Naisten maajoukkue valittu marraskuun EFT-turnaukseen – mukana kaksi debytanttia

13.10.
2016
51 Kommenttia
8
Maajoukkueet
Tampereen Kooveeta edustava Mia Vallenius debytoi naisten maajoukkueessa. Kuva: Jari Turunen

Tampereen Kooveeta edustava Mia Vallenius debytoi naisten maajoukkueessa. Kuva: Jari Turunen

Suomen naisten maajoukkue lähtee rajusti uudistuneella rosterilla marraskuun EFT-turnaukseen Sveitsiin. Päävalmentaja Lasse Kurronen peräänkuuluttaa tasonnostoa jokaiselta.

Mollivoittoisesti päättyneistä Ruotsi-otteluista (tappiot 4-5 ja 2-10) on kulunut kuukausi. Kurronen kertoo, että haavat on nuoltu ja aika on käytetty tapahtuneen analysoimiseen.

– Syyskuun Ruotsi-ottelut on käyty tarkasti läpi sekä valmennuksen että pelaajien kesken. Uskon, että olemme oppineet noista otteluista paljon. Marraskuussa pelin on pysyttävä paremmin kasassa.

Suomi avaa Schaffhausenin BBC-Areenalla pelattavan neljän maan turnauksen heti kovimmalla mahdollisella vastuksella, kun vastaan astelee perjantaina 4.11. Ruotsi. Lauantaina 5.11. Suomi kohtaa Tšekin ja turnaus päätetään otteluun kotijoukkue Sveitsiä vastaan sunnuntaina 6.11.

Kokoonpano huokuu kokemusta

Maajoukkuevalmentajat Lasse Kurronen, Markus Huhtimo, Irina Peltola ja Tommi Seikkula ovat nimenneet maaotteluturnaukseen 17 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia.

Kokoonpano on muuttunut radikaalisti kuukauden takaiseen verrattuna, sillä mukana on peräti yhdeksän eri pelaajaa. Osin syynä on loukkaantumisista toipuminen, kuten mm. Alangon siskosten tapauksessa ja osaltaan taas valmennus on hakenut mukaan eri profiilin pelaajia.

– Lähdemme Sveitsiin hieman kokeneemmalla joukkueella. Tarkoituksemme on edelleen ajaa sisään nuoria pelaajia, mutta ehkä hieman maltillisemmin kuin syyskuun Ruotsi-otteluissa, päävalmentaja taustoittaa pelaajavalintoja.

Tätä suuntausta edustaa selkeimmin paluun maajoukkueympyröihin tekevä Classicin ovela sentteri Katri Luomaniemi, joka tuo joukkueeseen 62 maaottelun ja kaksien MM-kisojen kokemuksensa.

Mukaan mahtui myös kaksi ensikertalaista, joista oman panoksensa kokemukseen antaa jo kolmannentoista kautensa pääsarjatasolla aloittanut 29-vuotias PSS-vahti Krista Nieminen. Nieminen kuului MM2015-kisojen laajaan leiriryhmään, mutta on jäänyt vielä tähän asti vaille paikkaa tapahtumiin nimetyissä joukkueissa. Vastaavasti ennakkoluulotonta nuoruuden intoa joukkueeseen tuo viime kevään U19-tyttöjen MM-hopeajoukkueen luottopuolustaja Mia Vallenius.

Mukana vain vaatimustason täyttävät pelaajat

Erikoista on se, että Suomen kokoonpano ei ole täydet sääntöjen sallimat 20 pelaajaa, kuten normaalisti on totuttu näkemään. Lasse Kurronen kertoo, että mukaan valittiin vain vaatimustason täyttävät pelaajat.

– Joukkueen koko on tällä kertaa vain 17+2 pelaajaa. Haluamme pitää maajoukkuepelaajan kriteerit korkealla ja painoarvoa on muillakin kriteereillä kuin pelkillä pelitaidoilla. Vähitellen meidän on päästävä kärryille siitä, ketkä pelaajat ovat 110-prosenttisesti motivoituneita ja sitoutuneita vaativaan MM-projektiin.

– Tavoitteena on olla maailman paras ja se vaatii jokaisen maajoukkuepelaajamme henkilökohtaista tasonnostoa. Osan kohdalla tämä tarkoittaa aika isojakin muutoksia arjessa ja jotta sanoista päästään tekoihin, tulee tämän konkreettisesti näkyä arjen valinnoissa, Kurronen toteaa kriittisesti.

Suomen naisten EFT-ottelut:
Pe 4.11. klo 18 Suomi – Ruotsi BBC centercourt
La 5.11. klo 16 Tšekki – Suomi BBC centercourt
Su 6.11. klo 15 Sveitsi – Suomi BBC centercourt

Kaikista otteluista on luvassa nettistriimi.

Naisten maajoukkue
Euro Floorball Tour 2016
Schaffhausen, Sveitsi 4.-6.11.2016

Kuva: Kuvakaappaus floorball.fi-sivustolta.

Kuva: Kuvakaappaus floorball.fi-sivustolta.

Lasse Kurronen päävalmentaja
Markus Huhtimo valmentaja
Irina Peltola valmentaja
Tommi Seikkula valmentaja
Kaarina Salomaa joukkueenjohtaja
Jussi Kurronen fysioterapeutti
Jouni Hämäläinen hieroja/huoltaja
Heidi Kurronen hieroja/huoltaja

Teksti: Salibandyliitto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Turpaan tulee
13/10/2016
Taitaa tulla Ruotsilta taas lättyyn. Kaupit yhä pois ja Pöllänen. Wickmania odottelin jo listoille. Missä Elina Kujala? Pron (vaisun) alkukauden seuranneena sanoisin että ehdottomasti olisi pitänyt ottaa ennemmin vaikka Ellu mukaan kuin koko alkysyksyn ajan liigatasollakin heikosti pelannut Lirkki.
Jussi
13/10/2016
Toivottavasti jostain löytys tuo kahdeskymmenes pelaaja joka kriteerit täyttää. Kyl se jotenki omituiselta tuntuu ettei löydy täyttä joukkueellista pelaajia :). Vähä melkein funny tää tilanne ;)
vitsi
13/10/2016
Täähän on ihan vitsi tää joukkue. Parhaat sairastuvalla ja tätä B-luokan jengiäkään ei saada täyttä joukkuetta. O-ou. Classicin supertähtimimmit ovat pelanneet hienoa kautta, mutta suurin osa noista muista...
Onneksi Ella on taas kunnossa! Edes sillä kentällisellä on mahdollisuuksia :)
oho
14/10/2016
Hepposillapa mennään. Aika tämmönen paremman puutteessa kokoon riivityn olonen tää joukkue. Tai siis - vajaa joukkue.
Tiina
14/10/2016
Tämä näyttää ihan valmentajansa näköiseltä ja vajaalta! Jos kovin rajoittunut valitakriteeristö niin saa mitä tilaa - rähmällään! Kai tätä on katsottava velä seuraaviin mm-kisoihin - ikävä kyllä! nyt vain Irinan tutkapariksi Kassu ja vielä joku sopiva naisvalmentaja, niin nämä miesten kolloudet on historiaa! Naiset kehiin ja Kurrosklaani takaisin sinne mistä tulikin!
Niinpä
14/10/2016
Joo hei nyt oikeesti.
Otetaan vaikka yheksi esimerkiksi yksi Kurrosen vanha NST-tuttu - mitä ihmettä tuolla yhä roikkuu joku Jaana Lirkki?! Vaikkei pisteet kaikkea kerro niin jotain kumminkin - tällä hetkellä liigan pistepörssissä sijalla 42, oman joukkueenkin sisällä vasta 9. Puhutaan kuitenkin hyökkääjästä, ei puolustajasta. Näistä karkeloista nyt ulos jäänyt, viimeksi samaa pelipaikkaa pelannut Elina Kujala samassa vertailussa liigapisteissä 5. ja samaisessa SB-Prossa joukkueen sisäisessä vertailussa ykkösenä... Tuo nyt vain yhtenä esimerkkinä, mutta - mitä täällä oikeesti tapahtuu?!
Huonompaa tulosta tehnyt vain Ella Alanko - koska ei ole pelannut!!
BJBG
14/10/2016
Jos Lassukka luulee, ettei jengi näe mitä peliä pelataan, niin erehtyy! Ihan teiniängstää!
nepotismi
15/10/2016
Pikkuisen huolestuttaa tämä maajoukkueen toiminta. Joukkueessa oli jo ennestään kaksi hierojaa/fyssaria niin sinne piti ottaa mukaan lisää yksi lisää. kuinka ollakkaan sopiva sattui löytymään perhepiiristä.
Maalivahti osastolla viimeisimmän arvokisamitalin torjunut laitettu sivuun ja tilalle otettu yllätys yllätys... Jokainen tietää mistä on kyse ja miksi kyseinen mv on mukana.
Kumma homma että Liisa kokkoselle ei tarjota edes näytönpaikkaa. Ajaako nämä kaverisuhteet ja golfkaverit tuloksen edelle? Nyt ainakin näyttää siltä.
Ihmetyttää
15/10/2016
Kummastelen samoja. Lirkin mukanaoloa ihmeteltiin jo viimeksi - kävi niin että pelasikin heikot kisat, mutta vedottiin kokemattomuuteen. No, nyt nimi yhä listalla, muka tuomassa kokemusta, mutta totuus on että alkukausi liigassa ollut hyvin hyvin heikko, ja samalle paikalle olisi ollut tulossa E. Kujalaa ja Saariota. Saario muka liian nuori ja kokematon ja pelaakin nyt nuorisomajussa- mutta kummasti tekee taas kovaa tulosta liigassa, toisin kuin tämä majuvalittu. Meneekö tää siis niin, että nää kokeneet pelaa ihan huvikseen huonosti liigassa, ja tulevat sitten maajoukkueeseen pelaamaan hyvin ja näyttämään osaamistaan, siinä missä nuoret koko ajan hienosti pelanneet menisivätkin yhtäkkiä mystisesti kipsiin? En usko.
kalle
16/10/2016
Täähän on ihan pelleilyä.
Se Se Se
16/10/2016
Mia Karjalainen kun loukkaantui niin tässä näkyy jo se?? Suomen paras pakki kun ei edes ole listalla. Morottajan poisjääntiä listalta mietin myös. Mimmihän on liekeissä.
ei kyllä
16/10/2016
Eivät ole aivan puolueettomia nämä kaikkia valinnat, sanoisin...
Msy
16/10/2016
Piti pari kertaa lukea tämä juttu, koska tämä näyttää todella huolestuttavalta. Jos Suomesta ei löydy kuin 17+2 sitoutunutta niin se tarkoittaa sitä, että nyt valituilla pelaajilla ei ole edes mitään takapainetta. Jos tilanne on tämä, niin yksittäisen pelaajan valinnalla tai pois jättämisellä ei ole mitään merkitystä, koska iso kuva on murheellinen tai oikeastaan lähes katastrofi. Joukkueesta näyttäisi puuttuvan noin viisi vakionimeä, mutta sekään ei helpota, koska mitä on heidän jälkeen vai onko mitään? Jos spekuloidaan yhdellä tai kahdella nimellä niin silloin ei ole edes mitään pelipaikkakohtaista kilpailua olemassa.

Tässä käy kohta niin, että Tsekki ajaa ohi. Katsoin CC:ssa Vitkovicen pelin Pixboa vastaan ja sieltä on tulossa hyviä pelaajia. Siellä on neljä-viisi nuorta pelaajaa, joilla on melkein Ella Alangon jalat, mutta pelitaidot eivät vielä ole onneksi samalla tasolla. Ko. pelissä maalivahti piti kyllä Vitkovice pystyssä ja joukkue joutui kyykkimään paljon, mutta pisti silmään se miten kovaa jaksoivat vielä kolmannessa erässä mennä tilanteisiin ja heillä oli kuitenkin edellisenä päivänä ollut peli. Nämä nuoret pelaajat olivat niin hyviä, että pystyivät laidan vieressä kääntymään pallon kanssa silloin kun Corin Ruttiman roikkui selässä, onko Suomessa tulossa vastaavia junnuja?
Sekin vielä
16/10/2016
Ja näiden 'sitoutuneidenkin' joukosta voi heti bongata pari turistia, joista joku tuolla on jo maininnutkin. Voi voi.
Msy
16/10/2016
Jos noin pieneen määrään mahtuu vielä turisteja niin tilanne on huono. En ole tällä kaudella nähnyt kuin CC:ssä esiintyneitä pelaajia, mutta ne eivät ole ongelma vaan se, että 3-4 ketjuihin ei ole tyrkyllä nälkäisiä haastajia. Tässä vaiheessa niitä pitäisi ajaa sisään, mutta kun ei.
juuei
16/10/2016
On siellä mustakin muutama turre mukana. Esim. Tuo mitä tossa joku sano että Lirkki olis nyt liigassa pistepörssissä sijalla 42. Ei ole, vaan sijalla 59. On siinä meillä maajoukkuehyökkääjä, voi hyvää päivää.
Tiina
16/10/2016
Olisiko jo aika päästä Lassesta ja kumppaneista eroon? Aika epätoivoista näiden kokoonpanojen kanssa! Onhan meillä pelaajia, jotka haluavat/pystyvät ruotsia tai tsekkejä haastamaan! Mutta kun ne ei mahdu Lassen mielistelijöihin! Toivoisi SSBL;n jo puuttuvan tähän toimintaan!
Hohoo
16/10/2016
Tän artikkelin nimi vois yhtä hyvin olla
'Naisten maajoukkue valittu marraskuun EFT-turnaukseen – mukana kaksi debytanttia ja pari turistia' :D
apua
17/10/2016
Ruotsin voittaminen ei ole tällä setillä enää lähelläkään, mutta sittenkö tohon valmennukseen ja valintoihin vasta puututaan, kun alkaa tulla Sveitsiltä ja Tsekiltäkin turpaan?!
Missä Mira Wickman? Mukana jo peleissä Ruotsissa. Kaivattais...
Kysymys
17/10/2016
Onko mj-valmentajan vika, jos muutaman loukkaantuneen pelaajan tilalle ei löydy tarpeeksi hyväkuntoisia ja motivoituneita pelaajia?

Itse osoittaisin tässä tapauksessa sormella seuravalmentajia ja niitä "laiskoja" maajoukkuepaikasta haaveilevia pelaajia, jotka eivät ole valmiita tekemään tarpeeksi töitä pärjätäkseen kansainvälisellä tasolla ILLASTA TOISEEN (yksi hyvä ilta ei riitä MM-kisoissa).
Toisaalta
17/10/2016
Näyttää sinne kuitenkin mahtuvan sellaistakin jengiä, jolta niitä hyviä iltoja ei ainakaan tämän kauden puolella ole nähty vielä yhtään... Mistäköhän se sitten johtuu.
Eih
18/10/2016
Surullista luettavaa. Myös osa valinnoista.
tsepe
20/10/2016
Voi,voi. Sitoutuminen...eikö näistä valituista kukaan opiskele, ole töissä...?
Päävalmentaja lähettää kentälle viestin(vai apuvalmenttaja), jos et hakeudu lassikkiin, ei asiaa maajoukkueeseen?
Herranjestas...
sepi
20/10/2016
Classikkiin ei nyt ihan taideta hakeutua!! Ehkä tässä tapauksessa nst-tausta olisi paras meriitti! Sitoutuminen huippu-urheiluun - mietitäänpä sitä!
Köpä
20/10/2016
Juurikin näin, Sepi.
Ainakin tota yhtä NST-taustaista olen itekin ihmetellyt. Sentteri, pistepörssin 60. WTF?! Ihan supernoloa. Paremmat pudotettu tosta vaan. Onko pelaajalleen itelleenkään kiva pelata isoissa ympyröissä, kun ei liigassakaan taida oikein pärjätä? Mä vaan kysyn.
Aivan
21/10/2016
Sepi puhuu asiaa. Taitaa tää NST-tausta olla ongelman ydin.
Mielestäni tohon vaatimuslistaan voisi tavallaan vielä ton 'sitoutumisen' ja nuoleskelun lisäksi ottaa pelitaidon :D Oisko liikaa vaadittu?! Ton listan perusteella joiltain osin selvästi kyllä.
Oho
21/10/2016
No on kyllä erikoista menoa. Itsekin vähän vertailin tilastoja ja pistepörssiä. Ettäkö Ruotsia voittamaan näillä? Heh.
Msy
21/10/2016
Nyt kun naisten pelejä tulee striimeinä niin onko heittää ehdotuksia keitä nuoria haastajia kannattaisi seurata? TPS:n nuoret on tässä jo mainittu, mutta onko muissa seuroissa tulevia maajoukkuepelaajia.
Kalle
21/10/2016
Ei taida haastajia löytyä, kun vaikka olisivat parempia nuo nuoret, eivät näytä majuun pääsevän ;) Ja vanhoistakin aivan vääriä jätetään pois, oikeesti, missä Elina Kujala?! Niinku mitä ihmettä ettei Elina ole remmissä, sitävastoin samaa paikkaa pelaamaan taas joku vapaamatkustaja Lirkki... Kyllä kai niistä pistepörssitilastoistakin JOTAIN voisi päätellä... Elinan poisjättäminen on iso virhe.
Tarde
21/10/2016
Eikö tää oo jo liiankin läpinäkyvää. Jos tämmöset munkaltaseni harrasteseuraajatki jo ihmettelee. Ei oo reilua koko tiimin kannalta ettei valita parhaita pelaajia vaan otetaan sivusta ihan muilla kriteereillä. Hyvä jos tulee hopeeta.
Tiina
21/10/2016
Pakkipuolikin on ihan sen varassa, että rouvat ovat ihan hyviä peittämään kokonsa puolesta, mutta olisiko nuoremmissa pakeissa myös sitä nopeutta ja laidassa vääntämisen kulttuuria?
kyl!
21/10/2016
Ja Hanna Sipiläinen taas olisi myös aivan loistava sentteri - pelasi sitä paikkaa juuri nyt Ruotsissa huikean hyvin.
22/10/2016
Eikö pistepörssin tuloksilla ole enään MITÄÄN merkitystä?! Eihän ny sentterin paikka ole semmonen, että voidaan tehä nollatulosta koska 'pelataan muille'?! Varsinkin kun liigassa koko oma ketju vuotaa joukkueen enimmät maalit, ja pystyy tekemään maaleja lähinnä kun saadaan kakkosketjun hyvä sentteri 'lainaan' ja tää yks 'maju-urheilija' on penkillä. Ei tsiisus kristos mää sanon. Pistää vihaseks niiden parempien puolesta, jotka ei ny pääse kisaamaan.
Samat
22/10/2016
Mäkin odottaisin joiltain maju-valituilta parempaa suorittamista. Alkukausi 'tietyillä' ihan kuraa, eikä tänäänkään pisteen pistettä, onnetonta sutimista vaan. En pidä. Tietyt valinnat haiskahtavat.
No mut kato
22/10/2016
Puhuksää Pron 'tähtihyökkääjästä', pistepörssin sijalla 70?! :D Ehkä se pelaa vaan muille ettei ehi ite ikinä tehä yhtään pistettä. Buohhahaaa.
Joo on noissa valinnoissa pahoja epäjohdonmukaisuuksia.
ei kyllä
22/10/2016
ei menis läpi miesten puolella.
buaahahaa
22/10/2016
ei luonu tää päivä ja päivän pelit yhtää lisää uskoo ei.
eikö
22/10/2016
Eikös näillä maju valinnoilla ole ketään peräänkatsojaa ssbl:n puolelta, kun tässä tapauksessa Lasselta on lähtenyt mopo käsistä?
Niinpä!
22/10/2016
Seuraako näitä kukaan?! Tajuaako jengi, että nyt vaikuttaa joillain pelaajilla jo ihan muut kriteerit ku pelitaidot?!
Salettiin vielä Ellan ja Luomaniemen ohi ykkösketjuun :D :D :D
Miksi
22/10/2016
Miksi Elina Kujala ei ole listalla?! Olisi pirun hyvä sentteri... Ja tekee koko ajan hyvää tulosta liigassakin. Ihmettelen.
Siksi
23/10/2016
No eipä taida kato nuo pelitaidot olla se meriitti, millä tonne enssijasesti valitaan, ainakaan kaikkien kohalla :D Olishan se Elina hyvä juu.
Apuuva
23/10/2016
Kaameeta sekoilua.
Maiju
23/10/2016
Mitä tää vajaan joukkueen pelleily on? Ja miksi edes ne ei kaikki täytä mitään järkeviä taitokriteerejä?!
tajusin
23/10/2016
Ei voi ottaa täyttä joukkuetta, muuten kaikki fyssarit yms. tärkeät henkilöt ei mahdu rahoituksen piiriin :DDDD
Terhi
23/10/2016
Aika paljon puolustajia. Olisko kannattanut jättää yksi kotiin ja ottaa joku huoltaja mukaan reissuun? Joku Kurronen vaikka. :D
Juurikin näin
23/10/2016
Hahaa, aivan! Tai jos vielä yksi hyökkääjä, niin mielellään sekin liigan pistepörssistä sieltä sadan tuntumasta, vaikka joku entinen NST:läinen :D
ou nou
23/10/2016
Niin surullisen totta tuo kaikki...
Facts first
24/10/2016
Elina Kujalalla on kuulemma pääsykokeet samaan aikaan, joten siksi on poissa.

Lirkki saa täällä paljon kuraa, mutta kun Kujala on poissa, Saario junnuissa eikä Wickman ole vielä kv-pelien kunnossa, niin laittakaapa nimiä kuka siellä pärjäisi Ruotsin senttereitä vastaan? Ihan kovin montaa ei tule heti mieleen..
veke
24/10/2016
Eiköhän noi kurat oo tullu ihan aiheesta - ollu näytöt mustakin aika vähissä. Enkä usko että on taaskaan mitään mahkuja Ruotsin vastaavaa paikkaa pelaavia vastaan.
Saarion ois voinu ottaa jo nyt naisten puolelle, ja Hanna Sipiläinen pelasi alkusyksystä upeasti sentteriä Ruotsia vastaan - siinä paremmassa ottelussa. Wickmania varmaan jo kaikki odottaa kuntoon - se ratkasis jo paljon, ja jospa Elinakin palaisi MM-kisoja aatellen takas remmiin!
ellu
24/10/2016
Hei miten joku joka ei oo koko syksynä päjänny kummosestikaan ees liigatasolla pärjäis nyt ruotsalaisia senttereitä vastaan? Epäilenpä.
klasu
24/10/2016
Classicin naisten kohalla ei paljoo tarvii miettiä - tuli taas murhaavaa tulosta! Ne on kyllä taitavia mimmejä ne - kaikki!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.