Oilersin voittokulku päättyi – Classic kukisti espoolaiset finaaliuusinnassa

Joonas Pylsy (kesk.) iski hattutempun Oilersin verkkoon. Kuva: Juhani Järvenpää

Joonas Pylsy (kesk.) iski hattutempun Oilersin verkkoon. Kuva: Juhani Järvenpää
Joonas Pylsy (kesk.) iski hattutempun Oilersin verkkoon. Kuva: Juhani Järvenpää

Viime kauden miesten Salibandyliigan Superfinaali-joukkueet, Esport Oilers ja Tampereen Classic, kohtasivat keskiviikkona Tapiolan urheiluhallissa. Hallitseva mestari Classic katkaisi Oilersin viiden ottelun voittoputken hakemalla pisteet Espoosta maalein 3–9.

Oilers meni ottelun toisessa erässä kahden maalin johtoon, kun Olli Alanen iski taululle 3–1-numerot. Tamperelaisvieraat kuitenkin käänsivät tilanteen vielä erän aikana. Sami Johansson, Joonas Pylsy ja Eemeli Salin veivät Classicin vajaassa neljässä minuutissa 3–4-johtoon.

Kolmannessa erässä Oilers ei kyennyt löytämään keinoa Classic-vyörytyksen alla. Vierasjoukkue ei löysännyt jalkaa kaasulta, vaan latoi viisi lisäosumaa vielä päätöserässä Oilersin verkkoon. Johansson iski illan toisen osumansa Tino Salmisen syötöstä ja nousi samalla liigan maalipörssin jaetulle kärkipaikalle.

Classicin ykköskentän Pylsy (3+0) ja Salin (2+1) ylsivät kolmeen tehopisteeseen ja olivat illan tehokkaimpia.

Vain yhden ottelun tällä kaudella hävinnyt Classic nousi voiton myötä tasapisteisiin (14) Salibandyliigaa johtavan EräViikinkien kanssa. Oilers on pisteen päässä kolmantena.

Ottelutilastot
Juhani Järvenpään kuvagalleria ottelusta

23 comments

  1. Kyllä toi Ceen yvee huutaa Leikkasta ja Vänttistä, on se huonoo. Keväämmällä sitten, ei sen tarvi vielä olla niin justiinsa.

  2. Kyllä on oilers todella kaukana kärjestä tällä hetkellä, ihan joka osa-alueella.

  3. Ölyputki katkesi, Clasic vei 3-1 tilanteen jälkeen öljymiehiä, ei löytynyt tarvittavaa taistelua tämän jälkeen. Classic näytti miksi se on hallitseva mestari.
    Positiivista kuitenkin, viikon neljästä ottelusta kolme voittoa. Nyt taas sitten pitkä tauko, 16 päivää, ompa erikoinen ohjema salibandyliigassa.

  4. Pakko antaa nyt kerrankin kehuja ISTV-lähetykselle. Hyvä kuvanlaatu, napakat graafiikat, toimiva selostus eikä ”Alijohtavakaan” ollut kommentaattorina niin ärsyttävä kuin yleensä.

  5. Jos sarjataulukkoa laskee pistemenetysten kautta, Oilers on vasta kuudentena. Edellä ovat kahdella pisteellä (eli yhdellä tappiolla) Classic, EräViikingit ja Indians, neljällä pisteellä (eli kahdella tappiolla) SPV ja kuudella pisteellä (eli kolmella tappiolla) Nokian KrP. Kärjen osalta tämä kertoo tähän astisesta menestyksestä huomattavasti enemmän kuin se, että esim. Oilers on saanut 13 pistettä ja esim. Indians kymmenen pistettä.

  6. Onpas kyllä Oilers valovuoden jäljessä Classiccia. M.Markkola näytti aika epätoivoiselta kukkakepiltä verrattuna C:n pelimiehiin ja vieläpä pelasi säälittävää jälkipeliä kun huomasi ettei pärjää.

  7. Kuka tämän mysteerisen otteluohjelman on tupakka askin takakanteen laatinut Espoon Oilers 26.10.2016 pelannut 10 peliä otteluohjelmassa runkosarjan pelejä 16 jäljellä.Indians Espoo pelattuna 6 ottelua vielä 20 runkosarjan peliä jäljellä. Jostain ulkopuoliselle vaikeasti avautuvasta syystä Oilers pelasi nyt vajaan viikon sisään 4 ottelua 6 päivän sisällä – miksi ihmeessä ?

  8. No, onhan Vantaan EräViikingeilläkin sellainen putki, että ajalla 30.10. – 9.1. heillä on tasan yksi vieraspeli.

    Tuohon otteluohjelmaan saa toki joukkueet vaikuttaa, mutta kyllä siinä aika monelta puolelta kysytään mielipidettä. Ainakin kotijoukkueelta, vierasjoukkueelta (ei ole sattumaa, että OLS pelaa suht monta kotipeliä viikonloppuisin), liigalta (jostain syystä runkosarjan viimeinen kierros pelataan tasan tarkkaan 8.3. 18:30) ja pelipaikalta (ei siellä muuta saa olla yhtä aikaa menossa). Tämä nyt Oilersin kohdalla vain on mennyt näin, eikä siinä sinällään mitään, varsinkin, kun tämän kuuden päivän sisällä matkustusta oli kerran Tampereelle (1. peliin) ja muuten pelattiin PK-seudulla. Vielä kun tähän Classic-peliin oli parin päivän tauko vrt. playoff-ohjelmat, niin ei tuo yksittäisenä rutistuksena mikään älytön ole.

  9. Jos Oilers on itse valinnut tämän otteluohjelman niin ampui sitten omaan jalkaansa. Neljä peliä kuuteen päivään on tiiviimpi kun pudotuspeleissä. Ei edes ammattilaisten sarjoissa pelata tällä tahdilla.
    Classic olisi ollut varmaan parempi vaikka Oilerssilla olis ollut kevyempi ohjelma, ei siis selitä lopputulosta. Tasaisempi taistelu olisi tullut, nyt öljymiehien jalka alkoi painaa matsin jälkimmäisellä puoliskolla.

  10. Arto ei varmaan montaa täysimittaista salibandypeliä ole pelannut, mikäli on sitä mieltä, ettei tuo Oilersin pelitahti mikään älytön rutistus ole… Amatöörisarjassa tuo on täysin järjetön tahti. Vaikka turha sen taakse mennä, Classic oli paljon parempi ja näytti espoolaisille missä sarjan huippujoukkue menee. Ei tarvitse näillä esityksillä Espoossa mitalipelejä pelata, ellei nyt sitten Vehkaoja saa P.Wardia ja Olkkosta takaisin houkuteltua. Sitten saattaa jonkinlainen mahdollisuus olla.

  11. Olen noin puolenkymmentä kommenttia kuullut Oilers-leiristä ja kenestäkään heistä tuo tahti ei ollut liian kova – siis ainakaan siinä mielessä, että fyysinen väsymys olisi iskenyt.

    Minusta Oilers hävisi eilisen pelinsä ihan puhtaasti siihen, että joukkueen pelaajat eivät osaa tehdä maaleja näitä joukkueita vastaan. Joku Eino Pesu esimerkiksi, kiva se on läpsytellä huumorijengejä vastaan hattutemppuja, mutta neljässä ottelussa top-6 joukkueita vastaan kasassa on tehot 0+1.

  12. Otteluohjelmalla voi olla yhteys myös loukkaantumisiin? Jos vastaavanlaisia otteluputkia tulee kuten oilersiilla oli, palautumiseen jää liian vähän aikaa. Oilers taisi pelata samalla rosterilla kaikki neljä ottelua kuudessa päivässä.
    Toinen vaikutus on henkisellä puolella kun pelaajat pyrkivät keskittymään otteluihin kunnolla tiheällä tahdilla ja kun ollaan vielä amatööreijä on muutakin mikä vaatii keskittymistä kuten monilla pelaajilla työ- ja opiskelupaineet. Ammatilaisten vaatimukset amatöörisarjassa.

  13. Mutta parempihan se, että on amätööriä ja leipä tulee suuhun muuta kautta, kuin että ois samaa mitä monessa yksilölajissa! Siellä paineita, kun ei niillä ”ammattiurheilijan” palkoilla saa edes leipää suuhun, metvurstista voi haaveilla jos sattuis mitalikahvipöydässä olemaan. Eli sinällään tältä osin säbässä ollaan vielä järjellisyyden rajoissa ja ei näitä peliputkia ihan jatkuvasti tule. Se kuitenkin totta, että nykyisellä menolla toi määrä pelejä on paljon. Palautuminenkin taidetaan tässä lajissa hoitaa luomuna;-)

  14. Ottaa se koville. Pleijari tahti aika kova. Loppuiko nyt kunto vai pää. C:lla 4 peliä 1-8.10 joista kaksi CC:ssa. Kolme vieraissa 😉

  15. Oilerssissa on nyt liikaa poikia ja liian vähän MIEHIÄ. Missä on saluzki ja kuronen?? xD

  16. On sillä Pfitznerillä kuitenkin 3+2 noista neljästä ottelusta top-6 joukkueita vastaan. Yksittäinen peli voi mennä kellä tahansa nollilla, mutta tuollainen neljä peliä alkaa kertomaan jo jotain.

    Mitä tulee loukkaantumisiin, niin summatkaapa vähän, ketä Oilersilta putosi rosterista tuon neljän pelin aikana?

  17. Teddy ja Kuronen ei taida mahtuu hölmöilyineen enää edes työpaikan sählyvuoroille ;-). Kyllä semmoinen sankarikaksikko, ettei paremmasta väliin. Pelatahan noi osais, mutta kun menee jopa puulaakipeleissä dumarille lässyttämiseksi ja vastustajan ajeluksi, niin parempi kun pysyvät poissa kaukalosta. Ja saluzki juurikin jäähykunkku ja saihan se sen oliko se nyt 8kk pelikiellon, kun alkoi nyrkeillä huitomaan vastustajaa, tämä kun oli veli poikaa(Cay) mennyt ”kiusaamaan”