Liigat

Pixbo jätti Classicin naiset Champions Cupin kakkoseksi – erikoinen rangaistuslaukaustuomio kummastutti

02.10.
2016
3 Kommenttia
2
Liigat
Stephanie Boberg teki kyseenalaisesta rangaistuslaukauksesta Pixbon toisen maalin. Kuva: IFF

Stephanie Boberg teki kyseenalaisesta rangaistuslaukauksesta Pixbon toisen maalin. Kuva: IFF

Classicin naiset joutuivat tyytymään hopeaan naisten Champions Cupin finaalissa, kun Pixbo oli parempi lukemin 6-2 (0-0,1-1,5-1). Ottelussa puhutti kaikki tuomarifarssin merkit täyttänyt rangaistuslaukaus, joka tuomittiin Pixbolle päätöserän alussa.

Maalittoman avauserän jälkeen Classic iski toisen periodin alussa, kun Mari Alila täräytti johtomaalin Gitta Suomisen hyvän esityön jälkeen. Ruotsin mestari Pixbo tasoitti ottelun puolivälin tuntumassa, kun Isabell Krantz kanttasi puolesta kentästä pallon maaliin ohi Laura Loisan. Ajassa 37.41 Classic joutui viideksi minuutiksi alivoimalle, kun Kristiina Kauppilalle tuomittiin iso rangaistus laidan vieressä tapahtuneesta kontaktista.

Kolmannen erän alussa nähtiin erikoinen tilanne, kun kaikkien hämmästykseksi Pixbolle tuomittiin rangaistuslaukaus maalin edessä tapahtuneesta tilanteesta. Pixbon pelaajalla ei ollut pallo edes hallussa, kun hänen mailaansa osuttiin, mutta niin vain latvialaistuomarit osoittivat pallon keskiympyrään rankkarin merkiksi. Stephanie Boberg laittoi pallon rystyltä sisään, ja Classic ei tästä enää toipunut.

Ajassa 53.16 ruotsalaiset tekivät kolmannen maalin, kun Alicia Fylke syötti Lisa Andebrattin maalintekoon. Viimeisen niitin suomalaisarkkuun iski Fylke, joka kuljetti pallon tyhjään maaliin Classicin haettua kavennusmaalia ilman maalivahti Loisaa. Pixbo teki myös viidennen sekä kuudennen maalin tyhjiin, ja välissä Classic sai pientä lohtua Eliisa Alangon kavennettua lukemiksi 5-2.

Laura Loisa Classicin maalissa torjui 23 kertaa ja Sara Hjorting 14 kertaa. Mestaruus oli Pixbolle ensimmäinen ensimmäisellä yrittämällä. Classicin miehet kohtaavat Storvretan finaalissa klo 14.45 alkaen.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Videotuomari
02/10/2016
Videota näkemättä, vaikea sanoa. Pelaajallahan ei tarvitse olla pallo hallussa että rankkarin merkit täytyy. Jos rikkeellä estettiin rangaistuksen arvoisesti pelaajalta pääsy maalintekotilanteeseen, voi rankkarin viheltää. Videota odotellessa.
Pixeli
02/10/2016
Ikävä kyllä ruotsalaiset olivat ainakin tuon verran parempia, peliin nähden voitto oikeaan osoitteeseen.
Junnu#8
02/10/2016
Odotettu tulos. Pixbolta kunnon linkous.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.