Juniorit

Pixbon tytöt pelaavat poikien sarjassa – kokeilun tavoitteena pelaajien kehittyminen

11.10.
2016
1 Kommentti
1
Juniorit
Naisten Champions Cupin juuri voittaneessa Pixbossa kokeillaan tyttöjunioreissa poikien sarjassa pelaamista. Kuva: perwiklund.se

Naisten Champions Cupin juuri voittaneessa Pixbossa kokeillaan tyttöjunioreissa poikien sarjassa pelaamista. Kuva: perwiklund.se

Lahjakkaiden tyttöjuniorien ja naispelaajien vierailut poikajoukkueiden harjoituksissa tai pelaavassa kokoonpanossa eivät ole harvinaisuus. Ruotsissa lahjakkaat joukkueet saattavat kokonaisuudessaan pelata poikajunioripuolella ja uusimpana kokeilijana on göteborgilaisen Pixbon F-15-joukkue.

Ruotsissa käytössä on järjestelmä, jossa joukkueet jaetaan ikäryhmien sijaan suoritustason perusteella. Pixbon lahjakas joukkue on näin ollen jo pitkään pelannut vanhempia ryhmiä vastaan, mutta nyt se hakee lisähaastetta ja pelillisiä kehitysaskeleita poikien sarjasta.

Joukkueen valmentaja Susanne Wallsten on innoissaan kokeilusta:

– Tukholmalaisissa Huddingessa ja Täbyssä on tehty samalla tavoin ja kokemukset sieltä ovat olleet positiivisia. Uskomme, että päätöksestä on hyötyä pelaajien kehittymiselle.

Vuonna 2001 syntyneistä tytöistä koostuva joukkue pelaa alkavalla kaudella samanaikaisesti sekä vuotta nuorempien poikien sarjassa että tyttöjunioreissa. Joukkueen pelaaja Ella Wallstenin mielestä poikien sarjassa pelaaminen asettaa uusia haasteita:

– Poikia vastaan pelaaminen on haastavampaa. He ovat mailatekniikaltaan parempia, liikuttavat palloa nopeammin, laukovat kovempaa ja ovat fyysisesti voimakkaampia.

Toinen pelaaja, Malin Damgren, kommentoi:

– Tiedän, että on pojille kova paikka, jos he häviävät tyttöjoukkueelle. Olen kuullut, että kaikki aikovat laittaa peliin parhaan ryhmänsä meitä vastaan.

Suomessakaan vastaava järjestely ei ole täysin ennenkuulumaton. Esimerkiksi turkulaisessa Loistossa tyttöjen joukkue on ollut mukana poikien sarjassa.

Pixbon historiallinen kausi poikien sarjassa alkoi sunnuntaina Sportlife Kungälvs IBK mustaa vastaan 4-2-tappiolla. Lisa Aronsson viimeisteli joukkueen historiallisen avausmaalin ja ottelun lopullisesti ratkaissut 4-2-osuma syntyi tyhjään maaliin Pixbon hakiessa tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla.

Lue myös
Göteborgs-Post: Experimentet: Ska möta killar
Innebandymagazinet.se: Experimentet som rör upp känslor i Göteborg
Pixbo Wallenstam IBF: F01 spelar i pojklagsserie
Pixbo Wallenstam IBF: Otteluraportti: Sportlife Kungälvs IBK P02 Svart – Pixbo Wallenstam F01

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
Hehe
11/10/2016
Pojat ainakin tykkää kun saavat silmänruokaa ;)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.