Ruotsin maajoukkuevalmentajalle tarjous yllättävältä taholta – maailman salibandykartalle uusi potentiaalinen vaikuttaja

Andreas Lundmark on saanut pohdittavaa uransa seuraavasta askeleesta. Kuva: perwiklund.se
Andreas Lundmark on saanut pohdittavaa uransa seuraavasta askeleesta. Kuva: perwiklund.se

Ruotsin naisten maajoukkue valmistautuu aikataulussa vuoden 2017 MM-kisoihin, mutta joukkuetta luotsaavaa Andreas Lundmarkia kysellään jo seuraavan urakan pariin.

Dalarnas Tidningar -lehdelle antamassaan haastattelussa Lundmark kertoo, että viime kesänä kansainväliseen salibandyperheeseen hyväksytyn Kiinan Salibandyliitto on ottanut häneen yhteyttä ja tarjoaa mielenkiintoista haastetta.

– Sain syyskuussa Kiinan liitolta tarjouksen, johon sisältyi salibandyn tuominen mukaan koululiikuntaan, yliopistosarjan perustaminen sekä maajoukkueen päävalmentajan tehtävät. Lajin parissa työskenteleminen tuntuu kiinnostavalta, mutta perhe- ja työelämän pitäisi järjestyä jotenkin salibandyn ohella.

– Tarjous ei sinänsä yllättäisi. Lajin uudet maat tarvitsevat osaamista huippumaista ja Ruotsissa, Sveitsissä ja Suomessa työskentelevät taustahenkilöt ovat haluttuja. Kiina on maa, jolla on resursseja, ja jossa halutaan myös nähdä tuloksia.

Virallista tarjousta Lundmarkille ei kuitenkaan ole vielä tehty.

– Virallisen tarjouksen on kuljettava IFF:n kautta Ruotsin liitolle ja tietääkseni tällaista tarjousta ei ole ainakaan vielä tehty. Ruotsin maajoukkueen valmennussopimukseni kestää vuoden 2018 helmikuuhun, joten asia saattaisi tulla ajankohtaiseksi sen jälkeen.

Lue myös
DT.se: Efter framgångarna i Sverige – nu jagas Andreas Lundmark av Kina
Innebandymagazinet.se: Svenska förbundskaptenen jagas – av Kina!