Liigat

Saksaan siirtynyt suomalainen liigaveskari heitettiin ykkösketjuun, iski viisi pistettä – ”Koutsi otti läpän tosissaan”

18.10.
2016
15 Kommenttia
11
Liigat
Kristian Krogius torjui viime kaudella palloja Salibandyliigan Viikingeissä. Arkistokuva: Elmeri Elo

Kristian Krogius torjui viime kaudella palloja Salibandyliigan Viikingeissä. Arkistokuva: Elmeri Elo

Saksan salibandyssa nähtiin viime lauantaina erikoinen kokeilu. Korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Red Devils Wernigeroden suomalainen ykkösmaalivahti Kristian Krogius laitettiin cup-ottelussa kentälle, ja tulosena oli onnistunut debyytti.

Red Devils kohtasi Saksan cupin toisen kierroksen ottelussa kolmosdivisioonassa pelaavan MTV Mittelnkirchenin. Ennen ottelua liigaseuralla oli kuitenkin akuutti pelaajapula.

– Oli tiedossa, että vastassa on vähän heikompi vastustaja, joten sovimme, että toinen veskari pelaa maalissa ja minulla on lepovuoro. Viikolla sitten porukka alkoi ilmoitella, ettei syystä tai toisesta pääse tulemaan otteluun. Kokoonpanot on pitänyt lyödä lukkoon jo ennen cupia, joten emme voineet käyttää myöskään junioreita, Pääkallo.fi:n puhelimitse tavoittanut Krogius taustoitti.

– Torstaina heitin puolittain läpällä valmentajalle, että voin tulla kentälle matsissa. Koutsi otti sen täysin tosissaan, ja perjantaina olin jo treeneissä kenttäpelaaja.

Wernigerode eteni vaivatta kolmannelle kierrokselle voittamalla Mittelnkirchenin 14–1. Krogius kuului joukkueensa tehokkaimpiin iskemällä kolme maalia ja tarjoilemalla kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Valmentaja heitti hänet ykkösketjuun kahden muun suomalaisen, Eemeli Kyllösen ja Juha-Pekka Kuittisen vierelle.

– Pisteitä enemmän lämmittää se, ettei miinussarakkeeseen tullut yhtään merkintää. Kieli toimi hyvin ketjussa, ja Kyllösen syötöistä oli helppo naulata sisään, Krogius naureskeli.

Krogiuksen edustaman Wernigeroden kausi on alkanut odotettua heikommin, ja joukkue on sarjataulukossa seitsemännellä sijalla. Suomalaisvahti haluaa ensisijaisesti jatkaa joukkueen ykköstorjujana, mutta esiintyminen kentällä myöhemminkin ei ole poissuljettua.

– Haluan pelata tietysti maalissa, ja tuskin liigassa ainakaan menen kentälle. Mutta ei sitä koskaan tiedä. Taisin tänne tullessa joissain haastatteluissa sanoa, että haluan auttaa joukkuettani kaikin keinoin, ja jos tämä on se tapa, niin mikä ettei.

Krogius, 23, on edustanut SSV:tä ja Viikinkejä Salibandyliigassa yhteensä neljän kauden ajan. Maalivahdinkin silmin ero Suomen ja Saksan välillä on ollut huomattava.

– Peleissä on välillä enemmän vauhtia kuin älyä, ja sitten taas hetken päästä tempo voi laskea tosi hitaaksi. Se johtuu siitä, että taitotasossa on iso ero joukkueiden sisällä, ja monet joukkueet voivat peluuttaa ainoastaan kahta kentällistä ottelussa. Meidän joukkueesta esimerkiksi Esport Oilersissa pelannut Ramon Ibold on Saksan paras puolustaja. Jotkut joukkuelaiseni puolestaan ovat kehittäneet oman tavan pitää mailasta kiinni.

– Tosi hyvin olen kuitenkin viihtynyt täällä, ja arki on pienen alkukankeuden jälkeen lähtenyt rullaamaan. Peleissä on aina hirveästi mökää, vaikka halli ei olisi edes täynnä.

Linkki: Otteluraportti Red Devils Wernigeroden sivuilla

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Naurettavaa
18/10/2016
Saa taas hävetä tätä hienoa lajia
Heikki
18/10/2016
Ei tällä jutulla ainakaan Saksan tasoa mainosteta. Taitaa mennä työpaikkaurheilun tasolle. Mut hei, onhan se kiva kun näitä Saksan juttuja saa välillä lukea. Mites noi Englannin tai Hollannin sarjaraportit? Niistä vois löytyä jostain jengistä joku kuuskymppinen ykköstykki.
Hei
18/10/2016
Kertoo ehkä enemmän Saksan kolmosdivarin tasosta, liigassa ei välttämättä Krogi viittä pistettä tekis.....
Et soittaa kotiin
18/10/2016
Löytyy Suomestakin ainakin yksi pelaaja joka on divarissa pelannut maalissa ja kentällä. Ensiksi kaksi kautta maalissa ja myöhemmin parhaimmillaan yli 50 pisteen kauden kentällä. Tietovisa: kuka?
itse asiassa
18/10/2016
Saksassa ei ole kuin liiga, 2.liiga ("1.divari") ja alueliiga ("2.divari"). Mittelnkirchen pelaa näistä viimeisessä.
Vain Suomessa
18/10/2016
Salibandyn pelaajat itse häpeää harrastamaansa lajiaan näin paljon.
ET:lle
18/10/2016
Jussi Lännistö. Maalissa TPS ja hyökkääjänä USB.
ET soittaa kotiin
18/10/2016
Bingo, Lännistö pelasi divarissa sekä SBS Wirmossa että TPSssä maalissa yhden kauden saaden yhteensä 17 syöttöpistettä. USBssa kaksi kautta sekä SBS Wirmossa kausi kentällä tuottivat 128 pistettä joista 66 maalia. Peruspakki olisi kateellinen pelkästään tuosta maalivahtina tehdyistä syöttöpisteistä. (lähde Divarin runkosarjan tilastot Floorball.fi-sivustolla)
Jymy
18/10/2016
Älä Jussi viitti kehua itteäs.
Valojapäälle
19/10/2016
Ei täällä kukaan järkevä mitään häpeä. Kyse ei ole mistään varteenotettavasta kilpaurheilusta vaan kivasta harrastuslajista ja niissä kaikki nämä ovat ihan normaalia. Ei siis mitään hävettävää.
Ossi
19/10/2016
Toihan oli siis cupin peli, ei liigaa… Sama vois käydä jos Saksassa kolmosdivarin häntäpään joukkue ja bundesliigajoukkue kohtaisivat futiksessa cupissa.
saksan liiga suomen 1-2divari alin liiga suomen 6divari djunnut
19/10/2016
trollololol
Tipi
19/10/2016
Ei ole Ramon Ibold liigan paras puolustaja. Hyvä jos tällä hetkellä top 10 mahtuu. Mittelkirchen on noin samantasoinen joukkue, että otetaan Suomesta vitosdivarijengi ja laitetaan sinne pari tyttöä pelaa sekaan.
Vojtalla yöhön
23/10/2016
Ramon Ibold on paras saksalainen pelaaja ja yksi parhaista pelaajista Suomen ja Ruotsin ulkopuolelta. En tiedä mistä tällainen vihapuhe kumpuaa, mutta luulisin, että Tipi on tainnut joutua Ramonin kanssa samaan aikaan kulmaan pariinkin otteeseen ja kuten lajia seuraavat tietävät sieltä tullaan yleensä pois ilman palloa ja mustelmilla.
Etelän pelejä nähnyt
26/10/2016
Kuittinen vahvistaisi divarijengiä, muut suomalaiset kakkosdivaritasoa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.