Saksaan siirtynyt suomalainen liigaveskari heitettiin ykkösketjuun, iski viisi pistettä – ”Koutsi otti läpän tosissaan”

Kristian Krogius torjui viime kaudella palloja Salibandyliigan Viikingeissä. Arkistokuva: Elmeri Elo

Kristian Krogius torjui viime kaudella palloja Salibandyliigan Viikingeissä. Arkistokuva: Elmeri Elo
Kristian Krogius torjui viime kaudella palloja Salibandyliigan Viikingeissä. Arkistokuva: Elmeri Elo

Saksan salibandyssa nähtiin viime lauantaina erikoinen kokeilu. Korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Red Devils Wernigeroden suomalainen ykkösmaalivahti Kristian Krogius laitettiin cup-ottelussa kentälle, ja tulosena oli onnistunut debyytti.

Red Devils kohtasi Saksan cupin toisen kierroksen ottelussa kolmosdivisioonassa pelaavan MTV Mittelnkirchenin. Ennen ottelua liigaseuralla oli kuitenkin akuutti pelaajapula.

– Oli tiedossa, että vastassa on vähän heikompi vastustaja, joten sovimme, että toinen veskari pelaa maalissa ja minulla on lepovuoro. Viikolla sitten porukka alkoi ilmoitella, ettei syystä tai toisesta pääse tulemaan otteluun. Kokoonpanot on pitänyt lyödä lukkoon jo ennen cupia, joten emme voineet käyttää myöskään junioreita, Pääkallo.fi:n puhelimitse tavoittanut Krogius taustoitti.

– Torstaina heitin puolittain läpällä valmentajalle, että voin tulla kentälle matsissa. Koutsi otti sen täysin tosissaan, ja perjantaina olin jo treeneissä kenttäpelaaja.

Wernigerode eteni vaivatta kolmannelle kierrokselle voittamalla Mittelnkirchenin 14–1. Krogius kuului joukkueensa tehokkaimpiin iskemällä kolme maalia ja tarjoilemalla kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Valmentaja heitti hänet ykkösketjuun kahden muun suomalaisen, Eemeli Kyllösen ja Juha-Pekka Kuittisen vierelle.

– Pisteitä enemmän lämmittää se, ettei miinussarakkeeseen tullut yhtään merkintää. Kieli toimi hyvin ketjussa, ja Kyllösen syötöistä oli helppo naulata sisään, Krogius naureskeli.

Krogiuksen edustaman Wernigeroden kausi on alkanut odotettua heikommin, ja joukkue on sarjataulukossa seitsemännellä sijalla. Suomalaisvahti haluaa ensisijaisesti jatkaa joukkueen ykköstorjujana, mutta esiintyminen kentällä myöhemminkin ei ole poissuljettua.

– Haluan pelata tietysti maalissa, ja tuskin liigassa ainakaan menen kentälle. Mutta ei sitä koskaan tiedä. Taisin tänne tullessa joissain haastatteluissa sanoa, että haluan auttaa joukkuettani kaikin keinoin, ja jos tämä on se tapa, niin mikä ettei.

Krogius, 23, on edustanut SSV:tä ja Viikinkejä Salibandyliigassa yhteensä neljän kauden ajan. Maalivahdinkin silmin ero Suomen ja Saksan välillä on ollut huomattava.

– Peleissä on välillä enemmän vauhtia kuin älyä, ja sitten taas hetken päästä tempo voi laskea tosi hitaaksi. Se johtuu siitä, että taitotasossa on iso ero joukkueiden sisällä, ja monet joukkueet voivat peluuttaa ainoastaan kahta kentällistä ottelussa. Meidän joukkueesta esimerkiksi Esport Oilersissa pelannut Ramon Ibold on Saksan paras puolustaja. Jotkut joukkuelaiseni puolestaan ovat kehittäneet oman tavan pitää mailasta kiinni.

– Tosi hyvin olen kuitenkin viihtynyt täällä, ja arki on pienen alkukankeuden jälkeen lähtenyt rullaamaan. Peleissä on aina hirveästi mökää, vaikka halli ei olisi edes täynnä.

Linkki: Otteluraportti Red Devils Wernigeroden sivuilla

15 comments

  1. Ei tällä jutulla ainakaan Saksan tasoa mainosteta. Taitaa mennä työpaikkaurheilun tasolle. Mut hei, onhan se kiva kun näitä Saksan juttuja saa välillä lukea. Mites noi Englannin tai Hollannin sarjaraportit? Niistä vois löytyä jostain jengistä joku kuuskymppinen ykköstykki.

  2. Kertoo ehkä enemmän Saksan kolmosdivarin tasosta, liigassa ei välttämättä Krogi viittä pistettä tekis…..

  3. Löytyy Suomestakin ainakin yksi pelaaja joka on divarissa pelannut maalissa ja kentällä. Ensiksi kaksi kautta maalissa ja myöhemmin parhaimmillaan yli 50 pisteen kauden kentällä. Tietovisa: kuka?

  4. Saksassa ei ole kuin liiga, 2.liiga (”1.divari”) ja alueliiga (”2.divari”). Mittelnkirchen pelaa näistä viimeisessä.

  5. Salibandyn pelaajat itse häpeää harrastamaansa lajiaan näin paljon.

  6. Bingo, Lännistö pelasi divarissa sekä SBS Wirmossa että TPSssä maalissa yhden kauden saaden yhteensä 17 syöttöpistettä. USBssa kaksi kautta sekä SBS Wirmossa kausi kentällä tuottivat 128 pistettä joista 66 maalia. Peruspakki olisi kateellinen pelkästään tuosta maalivahtina tehdyistä syöttöpisteistä. (lähde Divarin runkosarjan tilastot Floorball.fi-sivustolla)

  7. Ei täällä kukaan järkevä mitään häpeä. Kyse ei ole mistään varteenotettavasta kilpaurheilusta vaan kivasta harrastuslajista ja niissä kaikki nämä ovat ihan normaalia. Ei siis mitään hävettävää.

  8. Toihan oli siis cupin peli, ei liigaa… Sama vois käydä jos Saksassa kolmosdivarin häntäpään joukkue ja bundesliigajoukkue kohtaisivat futiksessa cupissa.

  9. Ei ole Ramon Ibold liigan paras puolustaja. Hyvä jos tällä hetkellä top 10 mahtuu. Mittelkirchen on noin samantasoinen joukkue, että otetaan Suomesta vitosdivarijengi ja laitetaan sinne pari tyttöä pelaa sekaan.

  10. Ramon Ibold on paras saksalainen pelaaja ja yksi parhaista pelaajista Suomen ja Ruotsin ulkopuolelta. En tiedä mistä tällainen vihapuhe kumpuaa, mutta luulisin, että Tipi on tainnut joutua Ramonin kanssa samaan aikaan kulmaan pariinkin otteeseen ja kuten lajia seuraavat tietävät sieltä tullaan yleensä pois ilman palloa ja mustelmilla.

  11. Kuittinen vahvistaisi divarijengiä, muut suomalaiset kakkosdivaritasoa.