Salibandyliigan kärkiottelussa karu lopputulos – EräViikingeille 11-1-murskavoitto

tiitu-pikis
Puolustajana pelaava Tero Tiitu oli hurjassa vireessä Indiansia vastaan. Kuva: Mika Hilska

EräViikingit ja Indians kohtasivat keskiviikkona miesten Salibandyliigan kärkipään kamppailussa. EräViikingit järjesti ottelussa melkoisen shown ja kaatoi espoolaiset maalein 11-1. Kyseessä oli samalla vahvan alkukauden pelanneen Indiansin kauden ensimmäinen tappio.

EräViikingit oli tehokkaalla päällä jo ensimmäisessä erässä, kun se osui kahdesti ylivoimalla, ja kertaalleen tasavoimin. Toinen periodi käynnistyi kotijoukkueen kannalta vahvasti, kun fuusioseura osui kahdesti ensimmäisten minuuttien aikana. Toisen erän jälkeen Indians oli käytännössä lyöty, sillä tilanne oli jo 8-0. Viimeinen kaksikymppinen oli täten pelkkä kuriositeetti, vaikka Indians onnistui maalihanansakin avaamaan.

EräViikinkien pistehaina hääri Tero Tiitu, joka paukutti pisteet 3+3 ottelussa. Perttu Puska onnistui tehoin 2+1. Santtu Strandberg torjui maalillaan 22 laukausta.

Voitto oli EräViikinkien seitsemäs tällä kaudella, ja helsinkiläisryhmä johtaa miesten Salibandyliigaa. Indiansille tappio oli kauden ensimmäinen. Joukkue on tällä hetkellä sarjataulukon kolmannella sijalla.

Keskiviikkoillan toinen miesten Salibandyliigan ottelu väännettiin Turussa. TPS oli Steelersiä parempi maalein 7-4.

Kotijoukkue karkasi kahden maalin johtoon ensimmäisellä kympillä. Erätauolle mentiin lukemista 2-1. TPS oli maalin parempi myös toisessa periodissa, ja viimeiselle kaksikymppiselle lähdettiin 5-3-lukemista. Kotijoukkue oli terävämpi myös viimeisessä erässä ja korjasi täten täyden pistepotin.

Kotijoukkueen teholinkoja olivat hattutempun naulannut Joonas Koskinen sekä 2+1 tehtaillut Eero Jalo. Jani Hyytiäinen iski pisteet 1+1 ja Ville Hirvisuo sekä Topi Kanervisto 0+2. Steelersin tehokkain oli 2+1 taiteillut Iiro Nurminen, jota Nico Jonaeson komppasi pistein 1+1. Tomi Aaltonen pysäytti 25 palloa. Marli Areenalla nähtiin myös maukas yleisömäärä, kun ottelua seurasi 934 katsojaa.

TPS nappasi nyt toisen perättäisen voittonsa kolmen ottelun tappioputken jatkeeksi. Turkulaisnippu on sarjan kuudentena. Steelersille tappio oli neljäs perättäinen. Sarjanousija on nyt kolmanneksi viimeisenä.

Miesten Divarissa oteltiin keskiviikkona yksi ottelu, kun Erä Akatemia isännöi FBC Turkua Mosahallissa. Akatemia kaatoi turkulaisjoukkueen maalein 7-6.

FBC Turku aloitti ottelun vahvasti ja johti ensimmäisen kaksikymppisen jälkeen lukemin 1-3. Toisessa erässä kotijoukkue laittoi uuden vaihteen silmään, jonka myötä viimeiseen periodiin lähdettiin tilanteesta 6-4. Viimeinen erä oli maalien valossa tasainen, mutta kotijoukkue piti lopulta pintansa loppuun saakka.

Erä Akatemian pistelinko oli pitkän tauon jälkeen paluun pääsarjapeleihin tehnyt Eero Nuutinen. Nuutinen naulasi neljä osumaa vieraiden verkkoon. FBC Turun maaliseppona hääri kolmesti osunut Joakim Ervast.

Erä Akatemia on ainoa joukkue, joka on voittanut kaikki ottelunsa miesten Divarissa. Se majailee nyt toisena Welhojen takana. FBC Turku on sarjataulukon kahdeksantena.