Divarit

Tappioton Erä Akatemia kaatoi Welhot viimeisen minuutin maalilla – katso sunnuntain salibandytulokset

30.10.
2016
15 Kommenttia
2
Divarit
Erä Akatemiaa sunnuntaina edustanut Tuure Ailio tarjoili esityön kärkikamppailun voitto-osumaan. Kuva: Juhani Järvenpää

Erä Akatemiaa sunnuntaina edustanut Tuure Ailio tarjoili esityön kärkikamppailun voitto-osumaan. Kuva: Juhani Järvenpää

Kärkiotteluiden viikonloppu jatkui sunnuntaina miesten Divarin osalta, kun Erä Akatemia ja SB Welhot kohtasivat Mosahallissa. Erä Akatemia jatkoi tappiotonta saldoa tällä kaudella viemällä todella vaiherikkaan ottelun nimiinsä lukemin 10–9.

Kuopiolaisjoukkue Welhot oli ottelun toisessa erässä niskan päällä, ja päätöserään siirryttiin 6–7-tilanteesta. Kolmannesta 20-minuuttisesta muodostuikin lopulta hurja trilleri.

Kotijoukkueen oltua hetken aikaa johdossa pääsi Iiro Lankinen tasoittamaan pelin ajassa 49.08. Juha Rautiainen vei Welhot johtoon, kun pelikellossa oli enää vajaat viisi minuuttia jäljellä.

Erä Akatemia kuitenkin taisteli itsensä tasoihin Oskari Savolaisen osumalla. 42 sekuntia ennen loppua puolustaja Ossi Jalonen laukoi helsinkiläisten 10–9-voittomaalin. Kolme syöttöpistettä tililleen merkauttanut Tuure Ailio tarjoili esityön Erä Akatemian kahteen viimeiseen maaliin.

Ailion ketjussa pelanneet Joonatan Surakka (2+3) ja Kevin Söderling (3+0) olivat niin ikään tehokkaalla pelipäällä. Welhoista pisteiden valossa onnistui ykköskentällinen, jota johti Pauno Kajoksinen 0+5-tehoilla. Rautiainen (2+1) ja Lankinen (3+0) saalistivat molemmat kolme tehopistettä.

Sunnuntain ainoassa miesten Salibandyliigan ottelussa pelasivat LASB ja Westend Indians. LASB kuittasi Indiansin avausmaalin nopeasti ja siirtyi toisessa erässä 3–1-johtoon Elmeri Saukkosen maalilla.

Indians kuitenkin näytti kolmannessa periodissa taisteluluonnetta ja käänsi ottelun. Ensin Valtteri Kainulainen kavensi ja vain pari minuuttia myöhemmin Samuli Granlund tasoitti 3–3:een. Ottelun viimeisen maalin sai lyödä espoolaisten Miska Mäkinen, ja Indians pääsi Lahdesta kotimatkalle 3–4-voiton myötä.

Ratkaisijana ollut Mäkinen vietti kahden maalin iltaa ja Kainulainen merkautti tehot 1+1. Mikael Järvi laukoi LASBin ensimmäisen maalin ja on nyt kolmen pisteen päässä tuhannesta tehopisteestä Salibandyliigassa.

Naisten Salibandyliigassa taisteltiin niin ikään pisteistä kärkijoukkoon kuuluvien joukkueiden välillä. SS Rankat Ankat ja SB-Pro kohtasivat Oulussa, ja voitto kirjattiin vierasjoukkueelle maalein 6–7. SSRA:n vahva toinen erä nosti sen mukaan taistelemaan pisteistä.

Hanna Niemelä tasoitti ottelun 6–6:een tulostaulun pysähtyessä aikaan 50.30. SB-Pron vastaus oli kuitenkin nopea ja tyly: vain 24 sekuntia myöhemmin Laura Hietamäki laukoi joukkueensa johto- ja samalla voittomaalin.

Rankkojen Ankkojen Emmi Niemelä (2+2) ja SB-Pron Hietamäki (3+1) ylsivät neljän tehopisteen kerhoon.

SB-Pro nousi voitolla 12 pisteeseen ja sarjataulukon toiseksi. SSRA on kaksi sijaa ja neljä pistettä perässä.

Miesten Salibandyliiga:
LASB-Indians 3-4 kesken

Naisten Salibandyliiga:
Koovee-EräViikingit 4-4 Ottelutilastot
SSRA-SB-Pro 6-7 Ottelutilastot

Miesten Divari:
Blue Fox-FBC Turku 7-11 Ottelutilastot
Erä Akatemia-SB Welhot 10-9 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Espoo
30/10/2016
Inkkareiden voitto lupaa tiukkaa Derbyä 19.11.. Oilerssin matsissa kerrottiin että lippuja on jo myyty 3000!
S7
30/10/2016
Nyt varmaan jengi alkaa tajuamaan, että LASBin kainulaisilla on vielä jonkun verran matkaa majuun? Kun sitä on liigankin kärkeen. Tossa muistelin kuinka divaripelejen perusteella näin huudeltiin. Lahjakkaita jätkiä, sitä en kiellä, mutta realistisuutta kehiin.
Jusanderi
30/10/2016
Lahdessa ei tuomarit vakuuttanut. Pari hepposta jäähyä,etenkin Näverin maastapeluu aivan käsittämätön. Lisäksi mailaanlyönnin viheltämättä jättäminen voittomaalia edeltäneessä tilanteessa. Ikävä että tämänkaltaiset tiukat pelit ratkeaa näin. Inkkareilta mitään pois ottamatta. :)
Arto Kilponen
30/10/2016
Oli kyllä todella tyhmästi pelaava LASB. Väkisin väänsivät Indiansille voiton, varsinkin se viimeinen maali: Jos en ihan väärin nähnyt, niin pakki lähti kuljettamaan omalle maalilleen kulmasta KOLMEA Indiansin pelaajaa vastaan. Tilanteessa ei ollut mitään voitettavaa, mutta eipä se paljoa haitannut. Ei yllättänyt ketään, että sekuntia myöhemmin pallo oli LASBin verkossa.

Kyllä LASBin playoff-haaveet ovat aika kiven takana. Vieraissa turpaan systemaattisesti kaikilta ja kotona nyt kolme voitotonta ottelua.
#RUOTANEN
31/10/2016
Arvasin että tuo puolustajan pallonmenetys ja jälkikäteen sanottava "ylimielisyys" muistetaan sunnuntain pelistä. Tosiaan, 1vs3 haasto alimpana kostautui. Harmi, se oli viimeiseen 25min ainoa hetki kun LASB leirissä uskallettiin pelata. Tässä(kin) lajissa voitot ansaitaan, ja Indians ansaitsi voiton. Ei vetäydytty kuoreen, alistuttu AV:lla. Jatkettiin hyökkäämistä kun paikka oli.

Pelin nähneenä, fakta on kuitenkin se että oranssipaidat suli. Jääty, lopetti pelaamisen, pelaamisesta nauttimisen. Pelko "varmojen pisteiden" menettämisestä sai joukkueen muuttumaan ottelun keskellä? Pakkovoitto? Vaikea sanoa ulkopuolisena. Jälkimmäinen puolisko pelistä, palloa vain pidettiin omilla. Omassa päädyssä, seifti vaihtoja pallolisena. Haastamatta vastustajaa, peläten virheitä? Oli ottelun puolivälin jälkeen selvää että tulos tulee olemaan Espoolaisille suotuisa koska LASB yksinkertaisesti lopetti pelaamisen.

Jopa täysin oranssilasisena kirjoittaen, on vaikea löytää mitään millä puolustella kyseistä esitystä. Kotisalissa, huikean kotiyleisön edessä. 30min halutonta ja tehotonta sählyä... Paremmalta olisi näyttänyt karvi päätylaudasta ja sota kaukalossa. Samat 2pts olis kenties jäänyt silloinkin saamatta. Mutta ei olis näyttäny lammaslaumalta...

Noh, positiivista on se että pelejä on edessä ja kaikki auki. Kiitos ja anteeksi.
Meitsi
31/10/2016
Jos Erä Akatemia nousee liigaan, jatkaako se samalla nimellä, vai olisiko se Tapanilan Erän uusi tuleminen?
Fuusio
31/10/2016
Vai fuusioituisiko myös Erä Akatemia sitten EV:n kanssa ja saataisiin taas uusi joukkue liigaan?? Voisi kantaa nimeä EräAkatemiaViikingit
eiku
31/10/2016
ViikinkiAkatemia
S7
31/10/2016
Akatemia osa fuusiota, nuoret pistää tuulemaan divarissa! Nousussa varmaan hyvät ja huonot puolet, huonoin ettei tapanilan kylällä enää ois pääsarjatason pelejä, kun ei hallin kapasiteetti riitä. Ja myös nuoret, kevin surakka ailio eivät pystyisi seilaamaan kahen jengin välillä. Yhtä kaikki akatemia vetänyt loistavasti!!
kukkuu
31/10/2016
Akatemia ei voi nousta juuri siitä syystä että on osa eräviinkejä
Töttöröö
31/10/2016
Akatemia voi nousta
S7
31/10/2016
Jos olisi virallinen osa, niin ei voisi pelata edes d1varia. Erä teki ratkaisun silloin joku vuosi sitten ja tekivät "uuden" seuran erä akatemia yhdistys, eli voi nousta! Osa fuusiota, farmijengi, mutta virallisesesti oma seura. Joitain voi kismittää, mutta hyvä juttu, että lahjakkaat nuoret saa kokemusta miesten sarjoista. On toi kuitenkin yllätys, että näin hyvin kulkee. Toki ajunnuista tämä menestys taitaa olla pois.
JZ
31/10/2016
Divarin ja Liigan suurin ero on ilman muuta siinä, että kuinka hyvin jengit keskimäärin osaavat puolustaa joukkueena. Tämä näkyy Kainulaistenkin pelissä, kun ne ennen viisikon läpi menneet syötöt eivät enää johdakaan samanlaisiin tuloksiin.
SSV-fani
31/10/2016
Vaikka Akatemialla olisi mahdollisuus nousuun, en usko, että se ottaisi sarjapaikan vastaan.
Petteri
31/10/2016
"Jälkimmäinen puolisko pelistä, palloa vain pidettiin omilla. Omassa päädyssä, seifti vaihtoja pallolisena. Haastamatta vastustajaa, peläten virheitä? Oli ottelun puolivälin jälkeen selvää että tulos tulee olemaan Espoolaisille suotuisa koska LASB yksinkertaisesti lopetti pelaamisen."

Kyllä se on yleisesti tiedossa mitkä jengit liigassa osaa kääntää hyvin. Jos taululla on 3-1 johto kahden erän jälkeen, niin miksi sinne päätylankkuun pitää mennä tai pakottaa peliä syvään jos kaveri seisoo 50% ja odottaa? Omasta mielestäni järkevää pelata Indiansia vastaan noin, vaikka tulos nyt lasbin kannalta huono olikin. Oli niillä mahdollisuus kuitenkin naulata ylivoimalla 4-2, mutta nyt näin.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.