Liigat

TPS lähellä yllätystä, Classic käänsi ahdingon voitoksi Loimaalla – katso perjantain salibandytulokset

07.10.
2016
6 Kommenttia
2
Liigat
Tampereen Classic nousi tappioasemasta voittoon pelimiesten kympillä. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Tampereen Classic nousi tappioasemasta voittoon pelimiesten kympillä. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Tampereen Classic ja Turun Palloseura kohtasivat perjantaina poikkeuksellisella paikkakunnalla, miesten liigasalibandya pelattiin Loimaan liikuntahallissa. Classic vei voiton kolmannen erän kirin myötä maalein 6–4.

TPS oli lähellä yllättää hallitsevat mestarit, ja se johtikin ottelua vielä toisen erän päätteeksi 3–4. Classic nousi tasoihin, kun kolmatta erää oli pelaamatta vajaat kahdeksan minuuttia. Maali syntyi alivoimalla Janne Lammisen viimeistelystä.

Vain pari minuuttia myöhemmin TPS-vahti Pyry Luukkonen joutui antautumaan uudelleen, kun hienon kuvion päätteeksi Sami Johansson sivalsi pallon maaliverkkoihin.

TPS:n aikalisä ja kuudes kenttäpelaaja ei riittänyt enää tasoitukseen, ja loppunumerot sai viimeistellä Classicin Eemeli Salin illan toisella maalillaan.

Loimaan liikuntahalliin saapui seuraamaan Salibandyliiga-ottelua 804 katsojaa. Classic jatkaa edelleen tappioitta Salibandyliigassa, kun taas TPS:llä on viiden pelin jälkeen kasassa neljä pistettä.

Liiganousija Hämeenlinnan Steelers piti Esport Oilersia ahtaalla illan toisessa miesten liigaottelussa. Oilers joutui vaihtamaan maalivahtiaan jo toisen erän alussa, kun Tommi Kekkonen korvasi Joonas Kaltiaisen tolppien välissä. Pääkallo.fi:n saamien tietojen mukaan Kaltiainen sai osuman päähänsä, ja joutui sen vuoksi jättämään ottelun kesken.

Espoolaiset eivät kyenneet karkaamaan kahta maalia kauemmaksi ottelussa. Ero säilyi tiukkan viimeisille minuuuteille asti. Voittomaalin Oilersille iski Casper Pfitzner ylivoimalla ajassa 59.01. Steelersin Timo Johansson osui vielä kertaalleen kaventamalla 8–7:ään, mutta sen lähemmäksi vierailijat eivät enää nousseet.

Perjantaina pelattiin myös yksi naisten Salibandyliiga-ottelu, kun EräViikingit emännöi NST:tä. Tasaisten otteluiden ilta sai jatkoa myös Helsingin Mosahallissa, ja 60 minuutin jälkeen tilanne oli 5–5. Ratkaisijaksi nousi jatkoajalla kolmen (2+1) tehopisteen iltaa viettänyt Juuli Hakkarainen, joka iski voitto-osuman 24 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä.

Miesten Salibandyliiga:
Classic–TPS 6–4 Ottelutilastot
Oilers–Steelers 8–7 Ottelutilastot

Naisten Salibandyliiga:
EräViikingit–NST 5–6 ja. Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Koponen
07/10/2016
Oilersin peli meni maalivahdin vaihdon jälkeen täysin sekaisin. Ilman lopun jäähyilyä Steelers olisi hyvin voinut nousta rinnalle ja jopa ohi.

Ei näytä Oilers yhtään siltä joukkueelta, joka pudotti viime kaudella pudotuspeleissä Erän ja Happeen. Moni asia pielessä keskittymisestä lähtien.

Pelin jälkeen Kaltiainen oli muuten kättelyissä mukana ja näytti siltä ettei loukkaantuminen ole vakava.
Arto Kilponen
07/10/2016
Steelers hävisi pelin ihan omaa tyhmyyttään. Kolmannen erän alkuun pelattiin heti neljä loistopaikkaa Oilersille ja kun oli noustu maalin päähän, niin taktisesti otettiin 3-5 AV. Tuota peliä ei todellakaan voittanut parempi joukkue, vaan huonompi hävisi. Steelersillä on sinällään ihan potentiaalia, jos vain onnistuvat pelaamaan sen 60 minuuttia, mutta jos koko homman idea on ampua itseään jalkaan, niin ei tuosta mitään tule.

Steelersillä alkoi tästä päivästä sellainen putki, että jos tästä kuivin jaloin selviävät, niin hattua pitää nostaa. Siellä on ennen joulua ohjelmassa (tämä päivä mukaanlukien) Oilers vieraissa, EräViikingit kotona, Happee vieraissa, Classic kotona, LASB vieraissa, Koovee kotona, SPV kotona ja Indians vieraissa. Tämän hetken arviona voisi varmaankin sanoa, että jos tuo Koovee-peli unohdetaan, niin jokainen piste vaatii pienen ihmeen.
Tapola
08/10/2016
Ei ollut Classic tässä maailmassa eilen, no paino loppuun ne tarvittavat.
Espoo
08/10/2016
Öljymiesten peli meni sekaisin Kaltiaisen päälleajon jälkeen, josta ei tullut edes jäähyä "teräsmiehelle".
Oilerssin peli oli parhainmillaan kaunista katsottavaa mutta joukkue ei ole vielä valmis puolustamaan ja mustelmia tarvitaan ennenkuin suunta kääntyy.
Suurempaa syytä huoleen ei ole jos öljymiehet oivaltavat puolustuksen kautta pelaamisen minkä osasivat jo hyvin viime kaudella.
Sarja on kuitenkin vasta alussa ja tammi- helmikuussa vasta tiedetään varmemmin mitkä joukkueet ovat valmiit pudotuspeleihin.
Arto Kilponen
08/10/2016
En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa, kun Oilers on tuolla pelillä sarjassa vitosena. Maanantain peliin tuli perjantailta vähän kummalliset asetelmat, kun Kupittaalle lähdetään siitä, että TPS melkein voitti ja Oilers melkein hävisi.
Espoosta
08/10/2016
Kyllä on Oilerssin pakka ihan sekaisin. Muutama häviö niin valmentaja vaihtuu. Kauden ensimmäinen kriisijoukkue.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.