Divarit

Vahvavireinen SPV jyräsi SalBan kotikentällään – katso sunnuntain salibandytulokset

09.10.
2016
21 Kommenttia
3
Divarit
Jukka-Pekka Pelto-Arvo oli kovassa iskussa SalBaa vastaan. Kuva: Mika Hilska

Jukka-Pekka Pelto-Arvo oli kovassa iskussa SalBaa vastaan. Kuva: Mika Hilska

SPV ja SalBa väänsivät miesten Salibandyliigan pisteistä sunnuntaina Seinäjoella. SPV löi vierasjoukkueen lopulta lukemin 11-2.

Ensimmäisessä erässä ei erityisemmin peruuteltu. SPV iski kolme osumaa, johon SalBa vastasi kahdella. Toinen periodi oli selkeämmin Peliveljien käsialaa ja viimeiselle kaksikymppiselle lähdettiin lukemista 6-2. Kolmas erä olikin sitten kotijoukkueen näytöstä maalein 5-0.

SPV:n tehopelaaja oli 3+1 iskenyt Jukka-Pekka Pelto-Arvo. Henri Urmas syötti kolme osumaa. Joona Kukko iski liigauransa avausmaalin ottelun loppuminuuteilla. Juuso Pellinen vaihdettiin maalin suulle ensimmäisen erän jälkeen, ja nuorukainen piti liigadebyytissään veräjänsä puhtaana kaksi erää. Torjuntoja kertyi kaikkiaan seitsemän.

SPV on voittanut kolme viimeistä otteluaan, ja on noussut sarjan kakkospallille. Kolmen viimeisen pelin maaliero on sangen vakuuttava 30-9. SalBa on tällä hetkellä sarjan sijalla kymmenen.

M-Team ja Rankat Ankat mittelivät sunnuntaina paremmuudesta naisten Salibandyliigassa. M-Team voitti ottelun kotikentällään maalein 4-2.

Ensimmäinen erä oli tasainen ja päättyi lukemiin 1-1. Toisessa kotijoukkue laittoi pökköä pesään ja päätösperiodiin lähdettiin 4-1-tilanteesta. SSRA osui kertaalleen viimesessä erässä, mutta pistepotti jäi Helsinkiin.

M-Teamin tehopelaajia olivat 1+1 iskeneet Maura Paajanen ja Oona Kauppinen. Laura Still pysäytti maalillaan 25 laukausta.

M-Team on tällä hetkellä naisten Salibandyliigan kolmosena. SSRA hävisi molemmat viikonlopun ottelunsa ja on nyt kuudentena.

NST ja SB Vaasa kohtasivat sunnuntaina miesten Divarin merkeissä Lappeenrannassa. SB Vaasa nappasi ottelusta 4-6-vierasvoiton.

Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet osuivat kertaalleen. Toinen periodi oli vaasalaisten heiniä lukemin 1-3 ja ratkaisuerään lähdettiin 2-4-lukemista. Molemmat joukkueet onnistuivat kahdesti maalinteossa viimeisellä kaksikymppisellä, ja vaasalaiskaravaani poistui länsirannikolle kaksi pistettä rikkaampana.

SB Vaasan tehopelaaja oli 3+1 naulannut Jesse Palmberg. Kotijoukkueen tehoista vastasi yksi ketju. Joona Heiskanen laukoi hattutempun, Joonatan Kovanen tehtaili pisteet 1+2 ja Konsta Koskimies syötti kaksi maalia.

SB Vaasa nousi voiton myötä sarjan kolmanneksi. NST löytyy sarjataulukon sijalta seitsemän.

Sunnuntain salibandytulokset:

Miesten Salibandyliiga:
17:00 SPV-SalBa 11-2 Ottelutilastot
18:00 LASB-M-Team 11-5 Ottelutilastot

Naisten Salibandyliiga:
13:45 M-Team-SSRA 4-2 Ottelutilastot
17:00 EräViikingit-Happee 6-4 Ottelutilastot

Miesten Divari:
14:00 NST-SB Vaasa 4-6 Ottelutilastot
18:00 SB Welhot-Blue Fox 5-5 Ottelutilastot
18:30 HIFK-Karhut 4-10 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Arto Kilponen
09/10/2016
Saapa nähdä alkaako LASB noudattamaan samaa kaavaa kuin SalBa, että pisteistä otetaan jatkossakin about 100% kotona. Nousijalle ok, liigassa säilymiseen ok, mutta ei sillä playoffeista tarvitse haaveilla.
Kekki
09/10/2016
Eiköhän LASB ala vieraissakin ottamaan pisteitä, kun pääseen kokeilemaan esim. Oilersin, Kooveen tai Salban vieraana. Jokaisessa vierasmatsissa tähän asti ollut kamppailemassa voitosta.
Lappis
09/10/2016
Nyt koutsi kytöhonka on täysi kupla, joka jakaa noita "viisauksiaan" somessa. Oman joukkueen peli täyttä vuoristorataa, tänäänkin täysin vastaantulija Vaasalaisten kanssa. Saakohan nst:een edes pudotuspeleihin.
Lappis
09/10/2016
Nst koutsi siis...
S7
09/10/2016
Nst:n pajatso tyhjeni kivasti myös miesten puolella, silläkin merkitys, ei ihan helpoin paikka lähtee tekee tulosta. Mm. Ykköspakkipari häipyi jne jne
Meitsi
09/10/2016
M-Team on tällä hetkellä kapteeninsa näköinen jengi. Mäkinen käytti kohtuuttoman paljon energiaa tuomareille mussuttamiseen.
Vee
09/10/2016
Samaa mieltä Meitsin kanssa. Ei anna kovin hyvää signaalia muulle joukkueelle, kun kapteenin pää pyörii ja suu käy joka tilanteen jälkeen. Muu joukkue seuraa perässä ja lopputuloksen voi lukea sarjataulukosta. Jäitä hattuun!
Arto Kilponen
09/10/2016
SalBankin puolella on osattu: Veli Peltosen hattutemppuun kuului tänään kakkonen epäurheilijamaisesta käytöksestä, kakkonen protestoinnista ja kymppi epäurheilijamaisesta käytöksestä.
Vee
09/10/2016
Kuuluisa kasetti ja sen kestävyys. Se kun hajoaa, niin harvoin voittoja kertyy.
Arto Kilponen
09/10/2016
Se on muuten yllättävän hyvä yhdistävä tekijä näillä ennakolta sijoille 12-14 rankatuilla. Myös Steelers on tosiaan parissa viimeisessä pelissään lyönyt tiskiin hienot näytöt siitä, miten pupelletaan pelit jäähyihin. Puhuttiin sitten Tupla-pelaajan punaisesta tai 3-5AV:sta. Kolmannen erän lopulla tiukassa tilanteessa, tottakai.
Vee
09/10/2016
Niinpä. Moiseen kun ei varsinkaan tällä tasolla enää yksinkertaisesti ole varaa. Ymmärrän toki, että pelin tuoksinnassa välillä kiehahtaa, mutta siitä joutuu usein maksamaan kalliisti ja joukkuelajissa yhden pelaajan hölmöilystä kärsii koko lauma.
Arto Kilponen
09/10/2016
Toisaalta sattuu sitä paremmissakin piireissä, Peter Kotilaisen tietää kaikki ja varmasti jokainen voi heittää useammankin nimen ilmaan pelaajista, jotka ovat taidoiltaan kovatasoisia, mutta tunteet kuohahtavat turhan usein yli.

Kun puhutaan näistä SalBa-M-Team-Steelers -tasoisista joukkueista, niin siihen ei vain yksinkertaisesti ole varaa. Annat reilusti ylivoimaa jarihankkioille, casperpfitznereille, henrijohanssoneille ja mikaeljärville, niin todennäköisesti ottelussa käy aika heikosti. Kuten nyt on viikonloppuna nähty.
mato
10/10/2016
Kiliposelle: eiköhän se laspi sieltä tule. Melkein vuosi/sarjataso on tahti ollut.Tino Nivala tekee näköjään ~50 pinnaa/kausi niin kolmosessa kuin liigassakin. Siinäpä miettimistä.
Arto Kilponen
10/10/2016
Kyllä minä näkisin, että LASB tulee olemaan tosi kova tekijä noiden bottom-8 joukkueiden joukossa, enkä yllättyisi yhtään, vaikka sieltä jopa se playoff-paikka tulisi tällä kaudella. Odotan todella mielenkiinnolla, että onnistuuko LASB ottamaan vieraissa jonkun top-6 joukkueen päänahan, se olisi kova temppu. Ennen joulua tähän tarjotaan kaksi tilaisuutta, eli 23.10. Seinäjoella ja 15.12. Turussa. Nuo ovat myös mielestäni ne kaksi todennäköisintä paikkaa onnistua. Lokakuun loppu on LASB:lle muutenkin yhtä näytön paikkaa, kun viikon päästä vastaan tulee EräViikingit Lahdessa ja tuon pelin LASB häviää ihan satavarmasti,ihan niinkuin hävisi Oilersille ja Happeellekin (ei, odotas...) ja kuun loppuun vielä 30.10. todella mielenkiintoinen ottelu Indiansia vastaan niin ikään Lahdessa, jossa tähän astisten näyttöjen perusteella voidaan sanoa, että sen voittaa ihan pomminvarmasti, mutta kumpi?

Ennen kauden alkua LASB oli minulle aika yhdentekevä joukkue, mutta hienon ottelutapahtumansa myötä toivon kyllä todella joukkueen menestyvän. Lahti on myös mielestäni erittäin potentiaalinen paikka saada Salibandyliigalle nostetta. Tämäkin, että LASB on ollut todella kova tekijä tähän mennessä Lahdessa on hieno asia koko liigalle.
niin
10/10/2016
Arto se täällä ihmettelee miksi otetaan typeriä jäähyjä yms niin suurin syy on varmasti siinä että sarja ei ole ammattilaissarja. Ei tuolla pyöri isot rahat tai isot valmennusorganisaatiot. Peliä vain ja joukkoon mahtuu monenlaista joiden ei tarvitse välittää mistään kun ei ole ammatti vaarassa.
Meitsi
10/10/2016
Niin, kyllähän LASB:n ykkösprioriteetti on säilyttää liigapaikka. Kaikki tästä ylöspäin on positiivista. Materiaali on kelvollinen pudotuspeleihin ja pelitapa nykysalibandymaisen moderni. Yllätysvalmis nippu.
S7
10/10/2016
Ei jumalauta niin pistää huumoriksi :-). Ai ihan tosta kiinni, bullshit, samaa ei näe ammattilajeissa? Yle urheilusta voi lukea juttuja monesta lajista ja miettiä kannattaako säbäilijöiden olla hirveen kateellisia! Lajissa tiedetään mitä ollaan, on mahis hoitaa siviilipuoli kuntoon. Eikä lätkässä ja fudiksessakaan kaikista tule miljonäärejä...

Itse peliin. Totuuksia kurittomuudesta. Happee kuuluu joukkoon, ennakkoasetelmiin nähden heikosti mennyt. M-team ollut tasoonsakin nähden heikko, hävisi pahasti fuusioleikissä, ei ollut verkot vesillä kunnolla? Pasanen laatupelaaja, mutta pari lisää ei ois ollut paha. Inkkarit vei kovimmat yli-ikäiset ajunnut
Kausi per sarjataso?
10/10/2016
LaSB taisi pelata 3-dirreäkin ainakin jo 2004-2005, joten ei tuo nyt ihan kausi per sarjataso ole noussut.
sunnuntai suomalainen
10/10/2016
Sunnuntaina pelattiin myös naisten suomen cup pss-TPS. TPS voitti ottelun melko helposti. Naisissa pss nousemassa syksyn kriisijoukkueeksi? Valmennuksessa Kod€ ei ole saanut joukkuetta vielä lentoon, mutta nyt on jo vaarana mahalasku.
Msy
10/10/2016
Kävin lauantaina katsomassa M-team - Spv pelin ja tällä hetkellä M-team on lähinnä vitsi. Peli oli; hölkkääjät vastaan juoksijat ja lopputuloksesta ei ollut missään vaiheessa mitään epäselvyyttä. Hyvä puoli ottelussa oli se, että onnistuin havaintojeni perusteella ottamaan sunnuntaina LASB:n 1,65 kotikertoimen kiinni. Ensiapuna suosittelen M-teamille juoksemista ja sen jälkeen voi juosta vähän lisää. Nykyisellä fyysisellä kunnolla pelaajien pitäisi olla Ruudin tasolla, jotta pisteitä tulisi.

Spv näytti hyvältä ja kovalta. Viime vuoden surffailu oli poissa, vaikka vastustaja olisi antanut siihen mahdollisuuden.
S7
10/10/2016
Msy kyllä ihan oikeassa. Etenkin muutamat kokeneemmat pelurit kesäterässä, hölkkäys ei vaan riitä nykypäivän liigassa, vaikkei pelaaminen ole pelkkää juoksemista. Teamin pallollinen peli, sitä ei ole. Härmä kujalla, kun lehdistötilaisuudessa sanoo ettei muutoksia tarvitse tehdä. On se kiva kun on luottoa omaan tekemiseen, mutta tällä linjalla ei epäselvää kuka lähtee divariin! Onneksi kautta on vielä jäljellä. Tietyt pelaajat lenkille tai vilttiin hakee vauhtia.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.