Divarit

VeikkausTV-ennakko: Avausvoitto haussa jumbofinaalissa – Loviisan Tor ja HIFK vastakkain Divarissa

12.10.
2016
8 Kommenttia
0
Divarit
Loviisa on jäänyt toistaiseksi pisteittä, mutta nyt on taas uusi mahdollisuus HIFK:n isäntänä. Kuva: Markku Taurama

Loviisa on jäänyt toistaiseksi pisteittä, mutta nyt on taas uusi mahdollisuus HIFK:n isäntänä. Kuva: Markku Taurama

VeikkausTV näyttää tällä kaudella myös miesten Divarin otteluita, ja niistä ensimmäinen nähdään keskiviikko-iltana, kun jumbofinaalissa kohtaavat Loviisan Tor ja sarjanousija HIFK. Kummallakin on voittotili vielä avaamatta.

Lähtöasetelmat:

Loviisa on pelannut tälle kaudelle vasta kaksi ottelua, joten pelitahti on ollut alkuun todella väljä. Ensimmäisessä ottelussa Erä Akatemia haki pisteet Loviisasta 5-7, ja Lappeenrannassa NST oli etevämpi 7-4. Molemmissa peleissä joukkue on ollut vielä päätöserän alkupuolella kamppailemassa voitosta, mutta kamppailut ovat lipuneet lopulta vastustajille. Pelaajavalmentaja Peik Salminen ei ole ainakaan vielä hypännyt kaukalon puolelle, mutta mikäli pisteitä ei ala kertyä, nähdään konkarikin varmasti vielä askissa.

Sarjaan noussut HIFK on aloittanut sarjan tasapelillä ja kahdella tappiolla. Erä Akatemia kukisti ”Rödan” 10-8 avauskierroksella, välissä FBC Turun kanssa pisteet menivät jakoon hämmentävän vähämaalisessa pelissä 2-2, ja sunnuntaina Karhut kävi kurittamassa vain 13 kenttäpelaajalla operoinutta joukkuetta 4-10. Joukkueella on ollut alkukaudella sairastumisia ja loukkaantumisia, Marko Pajun rinki on kapea ja joukkue on huhuillut Twitterissä vielä lisää sitoutuneita pelaajia joukkueeseen kauden jo startattua. Joukkueen täytyy pystyä parantamaan puolustuspeliään, mikäli sarjapaikka halutaan uusia seuraavallekin kaudelle.

Kuumat ja kylmät:

Loviisan menestys tai menestymättömyys rakentuu pitkälti Jesse Tolvasen (3+0) johtaman ykkösviisikon ympärille, ja vaikka kausi on vasta alussa, ykkösketjun kokenut laituri Jonas Hällfors (3+1) on näyttänyt, että tehoja tulee tälläkin kaudella.

Salibandykenttien väriläiskä ja ”paha poika” Tuomas Savukoski pelasi ensimmäisen pelinsä tälle kaudelle Lappeenrannassa, ja Loviisa tarvitsee häntä enemmän pistepörssissä kuin jäähytilastossa. Seitsemän rangaistusminuuttia avauspeliin ei ollut hyvä startti.

HIFK:n kakkosdivariajan tehoduo Marko Vaitio-Ville Räkköläinen takoo pörssejä varmasti myös Divarissa, mutta ykköspistemies on ollut toistaiseksi Tuomas Nylander (2+3). Ykköslinja Asko Santero-Vaitio-Räkköläinen lämpenee kauden mittaan, ja HIFK tarvitsee heiltä paljon maaleja, mikäli oma pää vuotaa jatkuvasti.

Yhteinen historia:

HIFK nousi täksi kaudeksi Divariin, ja joukkueen edellisiä kohtaamisia saa kelata kauas historiaan. Salibandyliigassa edellinen kohtaaminen pelattiin 3.11.2002, kun HIFK voitti Loviisassa 7-8. Divarissa kahden lohkon aikoina joukkueet eivät olleet koskaan samassa lohkossa, joten edellisestä sarjakohtaamisesta on kulunut jo lähes 14 vuotta.

Taistelupari:

Jonas Hällfors, Loviisan Tor – Ville Räkköläinen, HIFK

Jo kaudella 2004-2005 Loviisan paidassa debytoinut 29-vuotias Hällfors on edustanut seuraa liigassa ja Divarissa jo yli 230 ottelun verran, ja tämäkin kausi on alkanut joukkueen kipparilta hyvin. Hän on erittäin tärkeä soihdunkantaja ykkösviisikossa. 23-vuotias Räkköläinen pelasi 33 ottelun verran Salibandyliigaa Erässä 2011-2013, ja viime kaudet ovat olleet murskaavan tehokkaita kakkosdivarissa. Hällforsin tavoin myös Räkköläinen on tärkeä luottohevonen vieraiden ykkösnyrkissä.

Kokoonpanot:

Loviisalla ei pitäisi merkittäviä poissaoloja olla, toki pelaajavalmentaja Salminen ei liene vieläkään pelitamineissa. HIFK oli pahasti varamiehinen ja vajaalla nipulla sunnuntaina liikkeellä, ja heidän kannaltaan olisi toivottavaa, että rosteri täydentyisi keskiviikolle. Kokoonpanot ilmestyvät tänne keskiviikkona iltapäivän aikana.

Edelliset ottelut:

2.10. NST-Loviisan Tor 7-4
25.9. Loviisan Tor-Erä Akatemia 5-7

9.10. HIFK-Karhut 4-10
24.9. HIFK-FBC Turku 2-2
18.9. Erä Akatemia-HIFK 10-8

Tulosvetovihje:

Loviisa lähempänä avausvoittoa

Jos Tor haikailee pudotuspelien perään, HIFK kotona on aivan pakkovoittokamaa heille. Mikäli maalimäärät karkaavat suuriksi, se sopii varmasti helsinkiläisille. Kotiyleisö on iso tuki isännille, ja se takaa ennakkosuosikin viitan. HIFK:n kokoonpano kannattaa tarkistaa ennen peliä.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: Loviisan Tor 7,8,9-HIFK 4,5,6
Peliaika ja -paikka: ke 12.10. klo 18.30, Loviisan liikuntahalli

Veikkauksen Tulosvetoon >

VeikkausTV:n lähetys Loviisasta käynnistyy hieman ennen ottelua, ja Tulosvedon lisäksi ottelu on myös Pitkävedossa pelattavana.

Veikkauksen lyhyen ennakkovideon otteluun pääsee katsomaan tästä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Hmm
12/10/2016
Nyt Peik Salminen onkin laittanut itsensä pelaavaan kokoonpanoon.
Jules
12/10/2016
Häviäjää kutsuu II divari. Jos HIFK. Eka kenttä pelataan ulos niin homma melko selvä...
S7
12/10/2016
Pari erää kerkesin kattomaan. Kyllä tämä ennen kautta niin h*lvetin kovasti hehkutettu jengi, on vain yksi lauma punaisia lampaita! Ihan hirveetä pelaamista, halutonta, ei ees tuuleteta. Tolla menolla mun puolesta takas vaan kakkosdivariin neppailemaan...
Nojoo
13/10/2016
Tervetuloa kakkoseen takas hifki
Vuosaari
13/10/2016
HIFK, liian kova kakkoseen ja liian huono ykköseen?

Ei näitä alkukauden tuloksia pelkästään loukeilla ja pelaajapulalla selitetä. Omissa peliraporteissaankin peräänkuuluttavat parempaa asennetta ja sitoutumista pelaajilta. Kakkosessa tämän puolen sai vielä helpommin anteeksi kun taitoa kuitenkin on.
Punainen sydän
13/10/2016
Toi "seisova" pelityyli ei sovi HIFK:lle. Miksi eivät jatka samalla tatsilla kun ed. kaudella?
Tosihan myös on että kaikki joukkueen pelaajat eivät ole ykkös divari tasoa.
Valmennuksella nyt hyvä hetki katsoa peiliin ja muuttaa peluutusta.
TakaPajula
13/10/2016
HIFK:n peliraportti julkaistaan salaisessa Tor-verkossa
Sing pois
13/10/2016
Häll----Fors idrottsföreningen kamraterna voitti. t. Jonas

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.