Liigat

VeikkausTV-ennakko: Classic palaa kotimaan kentille – Loimaalla vastaan asettuu TPS

07.10.
2016
5 Kommenttia
2
Liigat
Classic palaa Champions Cup-reissun jälkeen liiga- arkeen Loimaalla. Kuva: IFF

Classic palaa Champions Cup-reissun jälkeen liiga- arkeen Loimaalla. Kuva: IFF

Classic ja TPS kohtaavat miesten Salibandyliigan kamppailussa perjantaina poikkeuksellisesti Loimaalla. VeikkausTV on paikalla näyttämässä, palaako Classic Champions Cup-hopean jälkeen kotoisille kentille voitokkaasti.

Lähtöasetelmat:

Hallitseva mestari Classic avasi liigakauden kahdella voitolla LASBista ja EräViikingeistä, mutta joukkueen syksyn päätavoite on ollut viime viikonlopun Champions Cupissa, jonka finaalin Storvreta voitti niukasti 2-1. Käteen jäi siis komeasta Pixbo-välierävoitosta huolimatta vain hopeamitali, ja nyt edessä on orientoituminen jälleen Salibandyliigaan. Perinteisesti Champions Cupin jälkeisissä peleissä mestarijoukkueella on ollut vaikeuksia syttyä, ja mentaalipuolen suvereeni osaaja Petteri Nykky joutunee kaivamaan työkalupakista jonkusen motivointikeinon.

Viime kaudella maalin päässä välieriä ollut TPS on vahvistunut tälle kaudelle, mutta startti kaudelle on ollut tahmea. Avaustappiota Jyväskylässä seurasi toki niukat voitot M-Teamista ja SalBasta, mutta sunnuntaina tuli taas kuonoon, kun OLS oli Kupittaalla parempi 3-5. Mustavalkoisilla oli riittävästi ylivoimamahdollisuuksia päätöserässä kääntää peli vielä kotiin, mutta vierasjoukkue kesti erinomaisen pelin pelanneen Ville Mestarin johdolla. TPS on varmasti tulossa kauden mittaan, mutta kiihdytysvaihe ei ole ollut erityisen räväkkä.

Kylmät ja kuumat:

Classic-maalivahti Lassi Toriseva on ollut erinomainen alkukaudella, vaikka sunnuntaisessa finaalissa Storvretan Henrik Stenberg yrittikin suistaa miestä raiteiltaan ajelemalla päin useaan kertaan. Kapteeni Jussi Piha syötti neljä maalia ja mies vakuutti Ruotsin huippujoukkueitakin vastaan. Myös Krister Savonen jatkoi Boråsissa siitä, mihin ensimmäisissä liigapeleissä jäi – taitava puolustaja on MM-kisakunnossa. Joukkueen kesähankinnat Miro Lehtinen ja Joonas Pylsy hakevat puolestaan vielä avausmaalia tälle kaudelle.

TPS:n Jani Hyytiäinen oli iskussa kahdessa ensimmäisessä pelissä nakutellen kaksi hattutemppua, mutta M-Team-ottelua varjosti typerä tuppitemppu, jonka johdosta mies on huilannut kaksi edellistä peliä. Myös Eero Jalo sekä Ville Hirvisuo ovat saaneet pisteitä aikaiseksi. SalBan TPS:n paitaan vaihtaneen Joni Peltolan saldo on 0+0 ja -5, eikä kapteeni Olli Laineenkaan -4 varmasti tyydytä.

Yhteinen historia:

Viime kauden keskinäiset menivät Classicin nimiin lukemin 5-2 ja 8-6, ja myös kaudella 2014-2015 Classic voitti molemmat 7-2 ja 7-5. Edellisen pisteen TPS on saanut Classicilta syksyllä 2011, kun Turussa pelattiin 10-10, ja turkulaisten edellinen voitto on helmikuulta 2010, kun TPS-Classic päättyi 7-6.

Taistelupari:

Joonas Pylsy, Classic – Jaakko Hautamäki, TPS

Tigers Langnaussa Sveitsin liigassa kaksi kautta ihastuttanut ja varmasti vastustajia myös vihastuttanut Pylsy ei ole vielä maalitiliä avannut, mutta jos pelipaikka löytyy edelleen Eemeli Salinin ja Nico Salon vierestä ykkösen laidassa, se on ainoastaan ajan kysymys. Viime kauden sensaatiopelaaja Hautamäellä maalitili on myös edelleen avaamatta, ja hän on niitä pelaajia, joiden pelejä pitäisi turkulaisille olla ratkomassa oikeaan suuntaan.

Kokoonpanot:

Classicilta syrjässä ovat edelleen ainakin Lassi Vänttinen ja Jarkko Nieminen. Mikko Leikkanen pelasi Ruotsissa, mutta hänen tilanteensa on jatkuva kysymysmerkki. TPS saa Hyytiäisen takaisin kokoonpanoon, joka löytyy perjantai-iltapäivänä täältä.

Edelliset ottelut:

2.10. Storvreta-Classic 2-1 (Champions Cup)
1.10. Classic-Pixbo 7-2 (Champions Cup)
23.9. EräViikingit-Classic 2-5

2.10. TPS-OLS 3-5
29.9. TPS-SalBa 7-5
25.9. M-Team-TPS 3-4 ja.

Tulosvetovihje:

Hoitaako Classic leiviskänsä?

Lähtökohta on se, että Classic on selvä suosikki, mutta puolueeton kenttä ja mahdollinen Champions Cupin jälkeinen alennustila antavat TPS:lle parempia saumoja. Nappisuoritusta turkulaisten voitto joka tapauksessa vaatisi, eikä niitä ole vielä tällä kaudella nähty.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: Classic 6,7,8-TPS 3,4,5
Peliaika ja -paikka: pe 7.10. klo 18.30, Loimaan liikuntahalli

Veikkauksen Tulosvetoon >

VeikkausTV:n lähetys Loimaalta käynnistyy hieman ennen ottelua, ja Tulosvedon lisäksi ottelu on myös Pitkävedossa pelattavana useammassakin kohteessa.

Muuta:

Ottelu pelataan siis Loimaalla, ja paikkakunnan FT Leisku on järjestämässä ottelua. Kamppailun jälkeen iltatilaisuudessa järjestetään mm. huutokauppa, jossa on huudettavana esimerkiksi Jarkko Niemisen ensimmäisessä harjoitusottelussa käyttämä pelipaita. Lisää ottelun oheistapahtumista täällä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
???
07/10/2016
Miks ei pääkallossa ole mitään uutista steelers-KrP ottelusta
S7
07/10/2016
Toivottavasti tepsi rikkoo tänään "kahden kaupan", vähintään hyvää peliä toivon mä.
Jules
07/10/2016
Toriseva on sen verran Äijä, että ei liiemmin vaikuttanut svedu-petterien yritykset.
JooJoo
07/10/2016
Teepeeässällä yllätyksen paikka, nyt.
Ei ole parempaa saumaa kuin iskeä hiukkapettyneeseen kaveriin.
Nykkynä heittelisin kakkosrivin äijiä looraan nyt.
P. Kallo
07/10/2016
Kakkoskorin äijät riittää paremmin lauantaina kun vastassa on umpisurkea Koovee, joka ei Classicia tule voittamaan vaikka kentällä olisi pelkkiä jarkkoniemisiä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.