Liigat

VeikkausTV-ennakko: Happee tekemään maailman kahdeksatta ihmettä Classicin vieraaksi

24.10.
2016
2 Kommenttia
5
Liigat
Happee otti kauden avausvoittonsa Jyväskylän paikalliskamppailussa, mutta nyt haaste on täysin toista luokkaa. Kuva: Esa Jokinen

Happee otti kauden avausvoittonsa Jyväskylän paikalliskamppailussa, mutta nyt haaste on täysin toista luokkaa. Kuva: Esa Jokinen

VeikkausTV:n ottelulähetykset naisten Salibandyliigasta jatkuvat maanantaina, kun Tampereella kohtaavat sarjaa tappioitta johtava Classic ja melko tahmeasti sarjan startannut Happee.

Lähtöasetelmat:

Ylivoimaisen mestarisuosikin Classicin kausi on ollut odotetusti tappioton kotoisessa liigassa, mutta Champions Cupin finaalissa se taipui Pixbolle 6-2. Suomessa haastetta ei oikein ole eikä tule, ja se on pelin kuva maanantainakin. Hyökkäyskalusto on murskaava, se pystyy luomaan maalintekopaikkoja jatkuvasti laajalla rintamalla ja vastustajien rooliksi jää usein vierestä seuraajan rooli. Uusi valmennus on tuonut pirteyttä myös treenaamiseen, vaikka se, ettei vastusta oikein ole peleissä, on myös haaste valmentajille ja pelaajille, sillä vireystila pitäisi pystyä pitämään korkealla pitkän kauden aikana.

Viime keväänä karsintojen kautta sarjapaikkansa varmistanut Happee vahvistui täksi kaudeksi usean kokeneen paluumuuttajan palattua riveihin, mutta ryhmän kokoaminen jäi melko lähelle kautta, ja se on näkynyt vielä sekavana tekemisenä kaukalossa. Neljän tappion jälkeen Jarno Lötjösen valmentama joukkue sai voittotilin auki paikallispelissä O2-Jyväskylää vastaan, mutta lukemin 9-6 päättyneessä derbyssä Happee oli menettää kuuden maalin johtonsa. Happeella on eväät kotietuun oikeuttavaan sijoitukseen keväällä, mutta tekemistä on – ja paljon.

Kuumat ja kylmät:

Classicin ykkösviisikko Minna Kallio-Hanna Sipiläinen-Nina Rantala-Katri Luomaniemi-Eliisa Alanko on ollut odotetusti kiveäkin kovempi, ja he ovat tehneet Classicin 42 maalista peräti 30. Plusmiinus näyttää myös mukavaa yhteislukemaa +112. Taustalla muilta viisikoilta voisi odottaa vielä enemmänkin tehoja, mutta kun joukkue on ylivoimainen, aina kaikkien ei tarvitse onnistua.

Happeen puolella joukkueeseen palanneet Jenni Timonen, Aino-Maija Laaksonen, Iina Autio ja Johanna Helminen ovat sisäisen pörssin kärjessä, mutta heiltä kaivataan vielä lisää onnistumisia, jotta sarjasijoitus paranisi. Koko joukkueen puolustuspelaamisen maalivahdit mukaan luettuna täytyy myös parantua, sillä omiin on mennyt jokaisessa ottelussa vähintään kuusi palloa, ja se on liikaa.

Yhteinen historia:

Joukkueet kohtasivat aikanaan Happeen seurahistorian ainoissa finaaleissa keväällä 2009, mutta tuolloin Classic vei kannun. Viime kaudella Classic oli parempi 10-1 ja 8-2.

Taistelupari:

Katri Luomaniemi, Classic – Iina Autio, Happee

Sveitsistä Classiciin palannut Luomaniemi ja kakkosdivarissa välivuoden palloillut Autio mestaroivat joukkueidensa ykkösketjuja, ja molemmat saavat paljon vastuuta. Aution ketju joutuu varmasti puolustamaan paljon Classicin kovaa tähtiviisikkoa vastaan, ja töitä on edessä, jotta lukemat pysyisivät siedettävinä.

Kokoonpanot:

Classicin maajoukkuehyökkääjä Ella Alanko ei ole aloittanut vielä kauttaan, mutta hänet saatetaan nähdä jo kokoonpanossa. Puolustaja Hillevi Arkkila lienee sivussa. Happeen puolella on puolustajavajetta, kun Marianne Väliaho on loukkaantunut ja Viivi Nykäsen kausi on jo ohi. Kokoonpanot löytyvät täältä maanantai-iltapäivän aikana.

Edelliset ottelut:

15.10. Koovee-Classic 4-9
14.10. TPS-Classic 3-9
2.10. Pixbo-Classic 6-2 (Champions Cup)

15.10. Happee-O2-Jyväskylä 9-6
9.10. EräViikingit-Happee 6-4
8.10. PSS-Happee 6-1

Tulosvetovihje:

Yksipuolinen näytelmä luvassa

Mikäli mitään erikoista ei tapahdu, ottelusta on luvassa Classicin tuttu, yksipuolinen jyräys, jossa ”Hirvittärien” osaksi jää rimpuilla ja harjoitella puolustamista ilman palloa. Tasoero on suuri, ja se näkyy myös loppulukemissa.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: Classic 10,11,12-Happee 1,2,3
Peliaika ja -paikka: ma 24.10. klo 18.30, Tampere Areena

Veikkauksen Tulosvetoon >

VeikkausTV:n lähetys Tampereelta käynnistyy hieman ennen ottelua, ja Tulosvedon lisäksi ottelu on myös Pitkävedossa pelattavana.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
S7
24/10/2016
Lähtökohta, en jaksanut edes kattoa kun ajattelin, että niin selvä peli. Lopputulos, näinhän se just meni. Yhdessä finaalissa jollain muulla on todella ohut sauma horjuttaa clasun naisia, jollain kilpikonnalla. Yllätys jos jengi kotimaassa häviää tällä kaudella kertaakaan!
Mietinpähän vain...
25/10/2016
...että millonkohan Jyväskylässä herättäisiin ja tehtäisiin yksi kova jengi liigaan? Nyt Happee ja O2 molemmat keikkuvat häntä porukoissa, vaikka yhdistymällä pelaajistosta saisi melko kovankin nipun. Nyt molemmissa joukkueissa vapaamatkustajia ja se näkyy tekemisessä. Mallia vain Etelästä EräViikingeistä, homma toimii kuin rasvattu!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.