Divarit

VeikkausTV-ennakko: Saako SB Vaasa Karhujen tähtihyökkääjät kuriin?

21.10.
2016
0 Kommenttia
5
Divarit
SB Vaasan kapteeni Samir Mountassir yrittää joukkueensa kanssa pysäyttää Karhujen tähtiketjun. Kuva: Markku Taurama

SB Vaasan kapteeni Samir Mountassir yrittää joukkueensa kanssa pysäyttää Karhujen tähtiketjun. Kuva: Markku Taurama

VeikkausTV:n ottelulähetykset jatkuvat perjantaina miesten Divarin merkeissä, kun Vaasassa kohtaavat SB Vaasa ja Karhut Porista.

Lähtöasetelmat:

Vaasalaisten kausi Divarissa on alkanut kolmella voitolla ja kahdella tappiolla. Avauspelissä Blue Fox nöyryytti peräti 3-9, mutta sen jälkeen tekeminen on ollut nousujohteista ja uuden päävalmentajan Jani Lipsasen uusi projekti on päässyt hyvään vauhtiin. Hyökkäysalueen pelaamisessa ja vastahyökkäyksissä on vielä parannettavaa, ja Karhuja vastaan korostuu myös se, miten hyvin joukkue onnistuu puolustamaan porilaisten kivikovaa ykkösketjua Benjamin Lepola (9+5)-Saku Lahtinen (6+7)-Juha Tikka (4+5) vastaan.

Karhut on pelannut neljä peliä, joista vierasottelut Erä Akatemiaa ja FBC Turkua vastaan ovat tuoneet tappion, mutta HIFK vieraissa ja ÅIF kotona ovat kaatuneet selvin lukemin. Lahtisen johtama ykkösketju on ehkä Divarin se kaikista kovin, ja alkukaudella nämä herrat ovat nakutelleet neljään peliin jo yhteensä 36 tehopinnaa höystettynä tehotilaston messevällä lukemalla +27. SB Vaasa vieraissa on Karhuille mielenkiintoinen haaste, ja joukkue joutuu painamaan ison kasan töitä kahteen suuntaan, jos vaikeasta paikasta halutaan pinnat kaivaa.

Kylmät ja kuumat:

SB Vaasa on ollut alkukaudella tasaista massaa, eikä erityisiä onnistujia tai notkahtajia ole ollut. Joukkueen ykköspyssyksi kaavailtu Kevin Nylund on ollut ”kylmänä” sivussa viimeiset neljä peliä, ja mikäli hän kaukaloon hyppää perjantaina, se tuo heti uutta ulottuvuutta vaasalaisten hyökkäyspeliin.

Karhujen jo mainittu ykkösketju on tehnyt joukkueen maaleista yli 60 %, ja jokainen joukkue pyrkii eliminoimaan nämä miehet. Taustatukea päävalmentaja Juha-Petri Kujansuu toivoo saavansa esimerkiksi Mikael Lindroosilta ja Ville Saloselta, jotka saivatkin maalihanansa auki edellisessä HIFK-ottelussa.

Yhteinen historia:

Viime kaudella molemmat olivat kotikentällä vahvoja, kun SB Vaasa voitti oman kotipelinsä 11-5, ja Karhut kylvetti puolestaan vaasalaisia Porissa 8-3. Aiemmillakaan yrityksillä Karhut ei ole Vaasassa voittanut, joten tilastot puoltavat kotivoittoa.

Taistelupari:

Samir Mountassir, SB Vaasa – Benjamin Lepola, Karhut

Tähän olisi yhtä hyvin voinut kirjata myös ”SB Vaasan puolustus vastaan Karhujen ykkösketju”. Vaasalaisten kippari Mountassir yrittää muiden pakkien tapaan saada vaarallisen Lepolan ketjukamuineen kuriin. Paljon työtä edessä, jos isännät haluavat pistepotin pitää kotona.

Kokoonpanot:

SB Vaasan kokenut Pekka Kontturi on sivussa, mutta kuten todettua, Kevin Nylund on tekemässä paluuta kokoonpanoon. Karhujen tilanteen pitäisi olla melko hyvä. Kokoonpanot ilmestyvät tänne perjantai-iltapäivän aikana.

Edelliset ottelut:

9.10. NST-SB Vaasa 4-6
8.10. SB Welhot-SB Vaasa 6-2
2.10. SB Vaasa-LNM 8-5

9.10. HIFK-Karhut 4-10
5.10. Erä Akatemia-Karhut 8-4
24.9. Karhut-ÅIF 12-4

Tulosvetovihje:

Saako SB Vaasa ”Lahtiset” kuriin?

Lähtöasetelmiltaan hyvin tasainen ja ympäripyöreä ottelu, jonka avainasia on oikeastaan se, saako SB Vaasa pysäytettyä Karhujen tehoketjun. Jos Lepola, Lahtinen ja Tikka jatkavat mellastamistaan, pisteet ovat vahvasti lähdössä Porin bussiin, mutta toisaalta Botniahalli on aina vieraille paha paikka ja porilaisten oman puolustuspelaamisen täytyy olla myös kunnossa.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: SB Vaasa 5,6,7-Karhut 5,6,7
Peliaika ja -paikka: pe 21.10. klo 18.30, Botniahalli

Veikkauksen Tulosvetoon >

VeikkausTV:n lähetys Vaasasta käynnistyy hieman ennen ottelua, ja Tulosvedon lisäksi ottelu on myös Pitkävedossa pelattavana.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.